Ačiū visoms
Ultika, koks gražus tortas, o jau Pluto...

Matau, draugaujat su figūrėlėm, man tai baisus reikalas jos, rankos tikriausiai abi kairios pas mane šituo klausimu...
Cola 777, graži pagalvėlė, batukai labai dailūs. Kempinukui ir man kojų prirtūko, o šiaip fainuolis. Keksiukai gražučiai, kaip ir stovas, kur pirkote?
QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2013 11 13, 10:41)
kreipiuosi i visas su klausimu

, tortukus visada savo puosdavau su saldainiu mase ( esu pradziamoksle

), o kita savaite dukrytes pirmasis gimtadienis ir galvoju , kad reiktu iskepti koki jogurtini tortuka. tai galvoju gal reiktu puosti plakt6a grietine . tai iskilo klausimas, o grietinele galima dazais dazyti ar ne? o kaip ta slapia beze? niekada nebandziau, gaunasi visom is pirmo karto? patarkit neismanelei kuo geriau puosti
Man asmeniškai su grietinėle dirbti nepatinka. Jei dirbu su kondireriniu maišeliu, tirpsta kremas nuo rankų šilumos, po šaukštelį dėliot nusibosta. Šaldytuve pabuvusi ant torto pakeičia spalvą, jei drėgna šaldytuve, tai kokia žolytė ir pasileidžia. Todėl su grietinėlės papuošimais aš seniai atsisveikinau. Bet yra, kas puošia, ir patinka, čia tik mano asmeninė patirtis ir nuomonė. Dažyti, žinoma, galima, bet tik ne skystais dažais. Beje, ant grietinėlės jei uždėsite kokius drugelius, per naktį tikrai nuleis sparniukus nuo pačios grietinėlės drėgmės. Žodžiu, grietinėlė tirpdo cukrinius papuošimus, ko niekad neatsitiks su beze. Aišku, sako, reikia patepti apačią šokoladu, na bet jau tikrai tada daug terlionės, jei kiekvieną gėlytę ar drugelį aptepinėti, dėl tiek tirpdytis šokoladą, ai, aš geriau pasirenku kitą variantą.
Beze man gavosi iš pirmo karto, tikrai paprasta padaryti, tik kiek pavargsta rankos virš viryklės sukant

. 4 m dydžio kiaušinių baltymai, paplakti kažkiek vienus, supilti cukrų 200-230 g, paplakti, dėti ant garų dubenį, plakant įberti rūgštelės, paragauti, deda pagal skonį, ir plakti bent 10 min. iš viso didžiausiu greičiu, tada dar nukėlus paplakti kelias min. ir padaryta. Tik reikia tuoj pat uždengti su plėvele dubenį, kad nedžiūtų. Dažymui įsidedu į švarų dubenėlį, nuo kraštų labai nekrapštykit, nes cukraus kristalai kimš smulkesnį antgaliuką.
Pigus ir skanus kremas, gerai laiko formą.