Sveikos.
Aš turiu tokį, kuris būdamas mažas neprisimindavo "nieko". Dabar jam jau 15. Tai galiu papasakot kaip toliau tai klostosi. Anksčiau grįžus iš darželio, paklaustas ką pietų valgė, kokiam spektaklyje buvo, ką pas krikšto mamą veikė - atsakymai būdavo standartiniai "neatsimenu" "gerai" "nežinau". Bet ir ne todėl kad tingėdavo galvoti, net ir stengiantis prisiminti, sunkiai sekdavosi. be to (nežinau kodėl) kur benueitų skųdavosi, kad jam valgyti nedavė. Nuvažiuoja pas močiutę, sako "man mama šiandien nieko valgyti nedavė" parvažiuoja namo, sako "man močiutė šiandien nieko valgyti nedavė"

Hiperaktyvus. Pradinėse klasėse būdavo ne tik, kad į mokyklą išeina be fizinio aprangos, bet ir be kuprinės

Ta problema išlikusi ir dabar - apie susirinkimą mokykloje "pamiršau", ką sakė per pamoką "neprisimenu". Pasakiau grįžti 9val - "nesakei" Varžybos sekmadienį - skambina treneriui, nes neatsimena kelintą val. sakė.
Daug ko negirdi, neprisimena. bet tai kas jam naudinga, kas įdomu prisimena. Sugeba laviruoti susidariusioje situacijoje. Išnaudoti situaciją savo naudai ir t.t. Visur jo pilna, visur jis dėmesio centre. nei vieno renginio, varžybų mokykloje nepraeina be jo. treniruotėse jis komandos kapitonas. Auklėtoja sakė, kad kalbant apie visokius renginius, užklasinę veiklą ji gali pasitikėti tik juo. Jis nepamiršta, kad penktadienį reikia atnešti rudenėlio šventei vaisių lėkštę, kad Morei deginti malkų reikia parūpinti, bet kad pratybas reikėjo nusipirkti jis prisimena tik pirmadienį ryte, kad susirinkimas mokykloje prisimena tik po to kai auklėtoja man paskambina. bet jei mokėsi 6,7 bet gale semestro mama pasiūlė, kad jei baigs be 7 gaus premiją - 100lt, jis sugeba gauti 3 iš eilės dešimtukus ir išsitaisyti pažymius. jei sugalvojo eiti su panele į filmą vakare, bet nepasiruošęs kontroliniui, (o mama išleidžia tik su ta sąlyga, kad jei bus prastas pažymys rytoj iš kontrolinio, daugiau taip daryti neleis )atsikelia ryte 5 val, pasiruošia kontroliniui ir gauna 9. Žodžiu protingas tinginys, ir labai moka išnaudoti situacijas savo naudai, bet tada kai tuo suinteresuotas, jei ne, net nesistengia to fiksuoti.
Ir nuolatinė kontrolė. trumpas pavadėlis. Nuolat kartoti, kartoti, kalbėti. Tik atleidi pavadį, pasileidžia nuo jo visai. ir atrodo vakar kalbėjom, atskaičiau moralą, sekančią dieną žiūri išplėtęs akis "tai ką aš blogo padariau, tu nesakei"
Tai aš taip dažnai su sienom kalbu

O dabar paauglystė.... Moka manipuliuoti gerai, kartais ir pasimetu, net žodžių pritrūksta, taip moka išvartyti