Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską

Nemanau,kad bando vaidinti apgailėtiną.Viskas vyko linksmai,bežaidžiant.Maniškė buvo labai nustebus,kai priminiau,ką dėdavom ant sumuštinių ir kaip nagrinėdavo po gabalėlį-didelis liežuvis,mažas liežuvukas.Bet tai ne tik apie maistą - apie lankytas vietas,sutiktus žmones,kažkokius kitus daiktus-nebuvau,nemačiau,neturėjau,neragavau,neprisimenu...Nei piktai,nei liūdnai,nei ko nors norėdama gaut.Tiesiog konstatuoja ir tiek g.gif
Žinokit,jau ėmiau savim abejot-gal pas mane Alas z Haime apsilankė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 11 10, 21:48)
Nemanau,kad bando vaidinti apgailėtiną.Viskas vyko linksmai,bežaidžiant.Maniškė buvo labai nustebus,kai priminiau,ką dėdavom ant sumuštinių ir kaip nagrinėdavo po gabalėlį-didelis liežuvis,mažas liežuvukas.Bet tai ne tik apie maistą - apie lankytas vietas,sutiktus žmones,kažkokius kitus daiktus-nebuvau,nemačiau,neturėjau,neragavau,neprisimenu...Nei piktai,nei liūdnai,nei ko nors norėdama gaut.Tiesiog konstatuoja ir tiek  g.gif
Žinokit,jau ėmiau savim abejot-gal pas mane Alas z Haime apsilankė  rolleyes.gif

Čia dėčiau lygybės ženklą su manuoju doh.gif
Nieko neatsimena. Net stiprius įspūdžius, kurie buvo prieš 10-15 min pamiršta. Buvom jodinėti, apsalęs, susižavėjęs,-važiuojam namo, klausiu, ką papasakos tėčiui. Atsakymas- o kur mes buvom.
Tai ne specialiai. Manau tai susiję su giliais psichologiniais mechanizmais, padėjusiais ištverti tai, ką anksčiau patyrė. Bet mane jau tai erzina. Nutariau palavinti. skatinu prisiminti, užduodu pagalbinius klausimus.
sakau, kad ir nemalonius dalykus kartais verta prisiminti, kad klaidų nekartoti.
Sakau, kad žmogus, kaip pilnas riešutėlis, o ne tuščias kevaliukas. Kad riešutuko vidus - tai ką patyrėm, prisimenam, kad tai turtas.
Bet apskritai, tai mane neramina.
Nors: daineles, pasakas prisimena labai tiksliai
Atsakyti
QUOTE(rutikė @ 2013 11 10, 22:00)

Tai ne specialiai. Manau tai susiję su giliais psichologiniais mechanizmais, padėjusiais ištverti tai, ką anksčiau patyrė. Bet mane jau tai erzina. Nutariau palavinti. skatinu prisiminti, užduodu pagalbinius klausimus.
sakau, kad ir nemalonius dalykus kartais verta prisiminti, kad klaidų nekartoti.

tikrai taip wink.gif ir vėliau, jei tendencija plečiasi - atmintis prastėja. arba atrankiniu būdu neprisimenama tam tikrų dalykų. ir negirdima tuo pačiu doh.gif - čia aš apie save.
O kad klaidų nekartoti, - tai nebūtinai to paties vaiko ar apskritais asmens klaidos....
Kai mokiau vaiką prisiminti save, bandžiau paties įvykio metu kalbėti apie tai, ką papasakos. g.gif
Atsakyti
Sveikos.

Aš turiu tokį, kuris būdamas mažas neprisimindavo "nieko". Dabar jam jau 15. Tai galiu papasakot kaip toliau tai klostosi. Anksčiau grįžus iš darželio, paklaustas ką pietų valgė, kokiam spektaklyje buvo, ką pas krikšto mamą veikė - atsakymai būdavo standartiniai "neatsimenu" "gerai" "nežinau". Bet ir ne todėl kad tingėdavo galvoti, net ir stengiantis prisiminti, sunkiai sekdavosi. be to (nežinau kodėl) kur benueitų skųdavosi, kad jam valgyti nedavė. Nuvažiuoja pas močiutę, sako "man mama šiandien nieko valgyti nedavė" parvažiuoja namo, sako "man močiutė šiandien nieko valgyti nedavė" biggrin.gif Hiperaktyvus. Pradinėse klasėse būdavo ne tik, kad į mokyklą išeina be fizinio aprangos, bet ir be kuprinės smile.gif Ta problema išlikusi ir dabar - apie susirinkimą mokykloje "pamiršau", ką sakė per pamoką "neprisimenu". Pasakiau grįžti 9val - "nesakei" Varžybos sekmadienį - skambina treneriui, nes neatsimena kelintą val. sakė.
Daug ko negirdi, neprisimena. bet tai kas jam naudinga, kas įdomu prisimena. Sugeba laviruoti susidariusioje situacijoje. Išnaudoti situaciją savo naudai ir t.t. Visur jo pilna, visur jis dėmesio centre. nei vieno renginio, varžybų mokykloje nepraeina be jo. treniruotėse jis komandos kapitonas. Auklėtoja sakė, kad kalbant apie visokius renginius, užklasinę veiklą ji gali pasitikėti tik juo. Jis nepamiršta, kad penktadienį reikia atnešti rudenėlio šventei vaisių lėkštę, kad Morei deginti malkų reikia parūpinti, bet kad pratybas reikėjo nusipirkti jis prisimena tik pirmadienį ryte, kad susirinkimas mokykloje prisimena tik po to kai auklėtoja man paskambina. bet jei mokėsi 6,7 bet gale semestro mama pasiūlė, kad jei baigs be 7 gaus premiją - 100lt, jis sugeba gauti 3 iš eilės dešimtukus ir išsitaisyti pažymius. jei sugalvojo eiti su panele į filmą vakare, bet nepasiruošęs kontroliniui, (o mama išleidžia tik su ta sąlyga, kad jei bus prastas pažymys rytoj iš kontrolinio, daugiau taip daryti neleis )atsikelia ryte 5 val, pasiruošia kontroliniui ir gauna 9. Žodžiu protingas tinginys, ir labai moka išnaudoti situacijas savo naudai, bet tada kai tuo suinteresuotas, jei ne, net nesistengia to fiksuoti.
Ir nuolatinė kontrolė. trumpas pavadėlis. Nuolat kartoti, kartoti, kalbėti. Tik atleidi pavadį, pasileidžia nuo jo visai. ir atrodo vakar kalbėjom, atskaičiau moralą, sekančią dieną žiūri išplėtęs akis "tai ką aš blogo padariau, tu nesakei"
Tai aš taip dažnai su sienom kalbu rolleyes.gif O dabar paauglystė.... Moka manipuliuoti gerai, kartais ir pasimetu, net žodžių pritrūksta, taip moka išvartyti smile.gif
Atsakyti
Labiausiai ir aš bijojau, ar nebus trauma. Juolab, kad ir jos pačios pozicija apie brolio/sesers atsiradimą buvo tokia nepozityvi - nebuvo labai prieš, bet ir džiaugsmo tame nematė.

Dabar manau, kad vis tik jai buvo gan didelis nerimas kai grįždavo namo viena ir sesės atsiradimas pirmiausia nuėmė tą nerimą. Viduje ji džiaugėsi, kad atsirado priežastis (sesė) dėl ko namai nebetušti ir dar ilgai bus netušti. Kita vertus atsirado daugiau laiko skirti asmeninio dėmesio vyresniajai, kalbėtis, padėti su mokslais. Net jei mažiukė zuja aplinkui, daug lengviau pasikalbėti, negu, kad tuo metu būčiau darbe.

Mažiukės atsiradimas labai padėjo joje formuotis rūpestingumui - ji išmoko rūpintis, kartais pamaitina, aprengia, apklosto, pažaidžia, draugauja su ja. Susiformavo labai šiltas bendravimas.

Aišku, tie santykiai yra "normaliai" seseriški - vyresnioji mielai pažiūri sesę, bet tikrai neatsisakytų savo planų kur nors eiti dėl sesės. To iki šiol ir neprašėme. Sesę labai sėkmingai išgrūda iš kambario, jei ši bando įsisukti į jos stalčius su sąsiuviniais (tiesa, žino kaip tai padaryti, kad mažiukei atrodytų, kad su ja žaidžia, o ne išprašo).

Reiktų pridėti, kad ir tai, kad mažiukė aktyvistė (po stalčius mielai prasisuks, jei nenužiūrėsi), bet mielas, pozityvus ir kol kas neproblematiškas vaikas.

QUOTE(rutikė @ 2013 11 10, 19:37)
Ute, labai įdomu ši tavo patirtis. Aš turiu baimių, ar nebus trauma manajam naujo šeimos nario atsiradimas. Nenoriu jo nuskriausti. Ir dėl savo energijos resursų abejoju. ir ne tik..

Atsakyti
Nu popierizmas užkniso negyvai gun_bandana.gif Plaukimo mokykla prašo pažymos apie šeimos sudėtį.Deklaracijose reikalauja,kad pažymos ateičiau aš asmeniškai,nes butas mano blink.gif Nesuprantu,kodėl paimti negali tėtis?Su pažyma parduos butą prie larioko?Šiaip ne taip išsiprašom.Parneša 5 pažymas-po vieną sau ir vaikams.Mano nedavė.Vėl gi-kad nepanaudotų blogiems tikslams bigsmile.gif Skambinu paklausti,kodėl pažymos apie deklaraciją,kurių mums visai nereikia,o ne apie šeimos sudėtį.Sako,kad šeimos sudėtis tik aš ir PZ.Dar galėtų būti bio vaikai,ar kiti kraujo giminės.Supratau,bet nieko...PZ irgi ne mano kraujo bigsmile.gif
Atsakyti
Tai jeigu gyvenate bute tai pažymą apie šeimos sudėtį parašote patys, o pasirašo namo pirmininkas, argi ne taip?

Įvaikinimo metu mūsų gyvenamoji vieta buvo deklaruota bute, tai net teismui tokia pažyma tiko. O ką plaukimo mokyklai netinka blink.gif

QUOTE(Germinė @ 2013 11 11, 16:56)
Nu popierizmas užkniso negyvai  gun_bandana.gif Plaukimo mokykla prašo pažymos apie šeimos sudėtį.Deklaracijose reikalauja,kad pažymos ateičiau aš asmeniškai,nes butas mano blink.gif Nesuprantu,kodėl paimti negali tėtis?Su pažyma parduos butą prie larioko?Šiaip ne taip išsiprašom.Parneša 5 pažymas-po vieną sau ir vaikams.Mano nedavė.Vėl gi-kad nepanaudotų blogiems tikslams  bigsmile.gif Skambinu paklausti,kodėl pažymos apie deklaraciją,kurių mums visai nereikia,o ne apie šeimos sudėtį.Sako,kad šeimos sudėtis tik aš ir PZ.Dar galėtų būti bio vaikai,ar kiti kraujo giminės.Supratau,bet nieko...PZ irgi ne mano kraujo  bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 11 lapkričio 2013 - 17:06
QUOTE(Germinė @ 2013 11 11, 16:56)
Nu popierizmas užkniso negyvai  gun_bandana.gif Plaukimo mokykla prašo pažymos apie šeimos sudėtį.Deklaracijose reikalauja,kad pažymos ateičiau aš asmeniškai,nes butas mano blink.gif Nesuprantu,kodėl paimti negali tėtis?Su pažyma parduos butą prie larioko?Šiaip ne taip išsiprašom.Parneša 5 pažymas-po vieną sau ir vaikams.Mano nedavė.Vėl gi-kad nepanaudotų blogiems tikslams  bigsmile.gif Skambinu paklausti,kodėl pažymos apie deklaraciją,kurių mums visai nereikia,o ne apie šeimos sudėtį.Sako,kad šeimos sudėtis tik aš ir PZ.Dar galėtų būti bio vaikai,ar kiti kraujo giminės.Supratau,bet nieko...PZ irgi ne mano kraujo  bigsmile.gif

škias eikit kitu keliu bigsmile.gif prašykit pažymos apie butą ir jame gyvenančius asmenis. Kadangi aš neturiu originalios teismo sprendimo nutarties, o kopija su mėlynu antspaudu - VTAS - tokios pažymos eina tiek į mokyklą, tiek į muzikos mokyklą bigsmile.gif
Sekantis anekdotas - pardavinėjant butą (su tikslu prasiplėsti) - reikia teismo leidimo jį parduoti, kas automatiškai labai apsunkina pardavimą. Draugės mamos pirkėjai veini - atkrito, nes nedavė leidimo parduoti jų butą, esą 4 kambarių butą bus sunku išlaikyti ir pablogins šeimos materialinę padėtį .
Atsakyti
nesinervindavau...sutvarkydavau, kaip valdininkams patogu. Taip pat parduodant butą, pristatėm pažymą, kad 'perkam" kitą tokį pat smile.gif. Kitaip būtų daug problemų buvę
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 11 11, 17:42)
prašykit pažymos apie butą ir jame gyvenančius asmenis.
kaip tai turi skambėti?Nes reikia pildyt pažymą,kad gautum pažymą doh.gif
Gautume nuolaidą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 11 11, 17:56)
Nu popierizmas užkniso negyvai 

Kaži kodėl kiekvienam mieste savos taisyklės doh.gif Pas mus, einu pažymos apie šeimos sudėtį seniūnijon, gaunu, kad tokiu ir tokiu adresu gyvenu aš ir visi vaikai (Deimantę deklaravom, kadangi teisiškai ji ne mūsų), plius 8 numeriu MB užrašo ir jo deklaruotą adresą (ji kitur registruotas) Viskas lyg ir paprasta, kai Zarasuos gyveni g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 11 11, 21:16)
Kaži kodėl kiekvienam mieste savos taisyklės  doh.gif
Kitos šalys,kiti papročiai...
Mes gi irgi seniūnijoj
Atsakyti