Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską

QUOTE(Karusia @ 2013 11 11, 18:42)

Sekantis anekdotas - pardavinėjant butą (su tikslu prasiplėsti) - reikia teismo leidimo jį parduoti, kas automatiškai labai apsunkina pardavimą. Draugės mamos pirkėjai veini - atkrito, nes nedavė leidimo parduoti jų butą, esą 4 kambarių butą bus sunku išlaikyti ir pablogins šeimos materialinę padėtį .

Parduodant butą reikėjo teismo leidimo, dėl nepilnamečio vaiko. Ir pažymos iš vaikų teisių. Prašyme nurodžiau, kad norime pirkti didesnį plotą. bet turi įrodyti, deklaruoti, vaiko gyvenamą vietą, tuo laikotarpiu kol neturi savo būsto. Ten irgi savi niuansai. BET.... perkant didesnį butą (pardavėm 1 kambario, pirkom 3 kambarių) reikėjo ir teismo leidimo pirkti didesnį butą. (dėl to pačio nepilnamečio vaiko) tai pirmą kartą nedavė sutikimo teismas, nes dar laukiausi antrojo vaiko ir buvau oficialiai nesusituokusi, nors butą pirkom abu kaip bendrasavininkai, pajamas skaičiavo tik mano vienos 3 asmenims (ir tam negimusiam dar), bet antrą kartą pateikus prašymą (labiau motyvuotą) vis tik gavom tą sutikimą. Bet kas įdomiausia socialinis sk. kuris mokėjo vaiko pinigėlius 52lt po metų paprašė gražinti už visus metus išmokėtus pinigus, nes tada jau jie priskaičiavo mus (nesusituokusius) kaip šeimą, ir pajamas skaičiavo tam reikalui jau abiejų. Tokia utopinė valstybė pas mus....
Atsakyti
Schema su sistema tvarkytis būtų tokia šiuo atveju. 1. Fiktyviai įsigyti kitą nekilnojamą turtą (tuomet teismo ir kt sprendimas nėra reikalingas). Kokiame giminių kaime, sodyboje daug nekainuos mėnesiui tapti bendrasavininkiu smile.gif. Kitas var. pristatyti pažymą, kad "perkate" ir "davėte" užstatą už daug kokybiškesnį būstą. Užtenka pačių parengtos pažymos (bent prieš 3 metus užteko). Nu paskolino draugai savo buto dokumentus smile.gif. Pagal LR galiojančius įstatymus mums užbaigti namo niekaip nebūtų pavykę smile.gif.
Vienas mano bičiulis, valgant spageti makaromus, yra pasakęs: suk, suk, nesuksi - neišgyvensi... Man jau senokai galioja tik moralės įstatymai smile.gif. Jie gana griežti. Kiek galiu ir yra mano supratime, stengiuosi įtakoti ir LR įstatymus.
Papildyta:
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 12, 07:48)
Parduodant butą reikėjo teismo leidimo, dėl nepilnamečio vaiko. Ir pažymos iš vaikų teisių. Prašyme nurodžiau, kad norime pirkti didesnį plotą. bet turi įrodyti, deklaruoti, vaiko gyvenamą vietą, tuo laikotarpiu kol neturi savo būsto. Ten irgi savi niuansai. BET.... perkant didesnį butą (pardavėm 1 kambario, pirkom 3 kambarių) reikėjo ir teismo leidimo pirkti didesnį butą. (dėl to pačio nepilnamečio vaiko) tai pirmą kartą nedavė sutikimo teismas, nes dar laukiausi antrojo vaiko ir buvau oficialiai nesusituokusi, nors butą pirkom abu kaip bendrasavininkai, pajamas skaičiavo tik mano vienos 3 asmenims (ir tam negimusiam dar), bet antrą kartą pateikus prašymą (labiau motyvuotą) vis tik gavom tą sutikimą. Bet kas įdomiausia socialinis sk. kuris mokėjo vaiko pinigėlius 52lt po metų paprašė gražinti už visus metus išmokėtus pinigus, nes tada jau jie priskaičiavo mus (nesusituokusius) kaip šeimą, ir pajamas skaičiavo tam reikalui jau abiejų. Tokia utopinė valstybė pas mus....

Gal labiau utopinė būtų, jei pašalpas gautumėte kaip išsiskyrusi, o butą parduotumėte, kaip šeima ? smile.gif. Nesuprantu Jūsų pasipiltinimo...
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 11 12, 09:33)

Gal labiau utopinė būtų, jei pašalpas gautumėte kaip išsiskyrusi, o butą parduotumėte, kaip šeima ? smile.gif. Nesuprantu Jūsų pasipiltinimo...

Pikta, nes buto pirkti neleido (nors logiškai pamąsčius gerinu vaikui sąlygas, o ne prastinu) nes tada skaičiavo pajamas tik mano vienos - negaliojo tas, kad su sugyventiniu perkame kartu kaip bendrasavininkai ir jei mano buto puse, tai kvadratūra nei kiek nesiskiria nuo buvusio 1kamb.buto. Ir jo pajamų nevertino. Bet kai mokėti vaiko pinigus tai tada jau (nors ir sugyventiniai, nevedę) vertina to sugyventinio pajamas. Man asmeniškai keista, bet tiek to....
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 12, 08:46)
Pikta, nes buto pirkti neleido (nors logiškai pamąsčius gerinu vaikui sąlygas, o ne prastinu) nes tada skaičiavo pajamas tik mano vienos - negaliojo tas, kad su sugyventiniu perkame kartu kaip bendrasavininkai ir jei mano buto puse, tai kvadratūra nei kiek nesiskiria nuo buvusio 1kamb.buto. Ir jo pajamų nevertino. Bet kai mokėti vaiko pinigus tai tada jau (nors ir sugyventiniai, nevedę) vertina to sugyventinio pajamas. Man asmeniškai keista, bet tiek to....

Tokiu atveju logiška skųsti vieną arba kitą sprendimą. Žinoma, apsisprendus kurį - šeima jūs ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 11 12, 08:33)
Schema su sistema tvarkytis būtų tokia šiuo atveju. 1. Fiktyviai įsigyti kitą nekilnojamą turtą (tuomet teismo ir kt  sprendimas nėra reikalingas). Kokiame giminių kaime, sodyboje daug nekainuos mėnesiui tapti bendrasavininkiu smile.gif. Kitas var. pristatyti pažymą, kad "perkate" ir "davėte" užstatą už daug kokybiškesnį būstą. Užtenka pačių parengtos pažymos (bent prieš 3 metus užteko).

mums sakė, kad reikia tik nurodyti vietą, kur gyvenate, kol neturite buto. Šiaip, kai pirkausi pirmąjį butą, šeima, man pardavusi, pirko tuo pat metu kitą butą - po dviejų dienų jau pasirašė sutartį ir per mėnesį, kaip sutarėme, apsiremontavo ir išsikraustė.
Dabar mūsų atveju, "pardavinėju' savo būstą. laukiu teismo sprendimo ir kol jis ateis - esu įstriginta - nežinodama teismo sprendimo negaliu pirkti naujo.. būtų paprasta, jei parduodama galiu tuo pat metu derėtis naujo ir nurodyti jį kaip perkamą....
Papildyta:
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 12, 08:46)
Bet kai mokėti vaiko pinigus tai tada jau (nors ir sugyventiniai, nevedę) vertina to sugyventinio pajamas. Man asmeniškai keista, bet tiek to....

su vaiko pinigais ir šeimos ryšiais biski kitiap.
Kai perkate butą - jūs bendrasavininkiai, galintys išsiskirti, gi vaiko ir tėvo ryšiai teisiniu požiūriu taip lengvai nenutraukiami. Vaikui išlaikymą tėvas privalo teikti.
Atsakyti
Karusia, nori, "pirk" mano, pasirašysiu preliminarią sutartį ir pardavinėk sau sveika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 12 lapkričio 2013 - 09:25
QUOTE(Karusia @ 2013 11 12, 10:18)

su vaiko pinigais ir šeimos ryšiais biski kitiap.
Kai perkate butą - jūs bendrasavininkiai, galintys išsiskirti, gi  vaiko ir tėvo ryšiai teisiniu požiūriu taip lengvai nenutraukiami. Vaikui išlaikymą tėvas privalo teikti.

Tame ir esmė, kad tas bendrasavininkas nėra vaiko tėvas. Mes visiškai vienas nuo kito nepriklausantys asmenys tada buvome. Bet kai patapome bendrasavininkais buto, tai jie prilygino kaip sugyventiniams, kadangi laukiausi jau nuo to bendrasavininko, nors buto dar tada kartu neturėjome tuo laikotarpiu, už kurį liepė gražinti vaiko pinigus.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 12, 09:25)
Tame ir esmė, kad tas bendrasavininkas nėra vaiko tėvas. Mes visiškai vienas nuo kito nepriklausantys asmenys tada buvome. Bet kai patapome bendrasavininkais buto, tai jie prilygino kaip sugyventiniams, kadangi laukiausi jau nuo to bendrasavininko, nors buto dar tada kartu neturėjome tuo laikotarpiu, už kurį liepė gražinti vaiko pinigus.

Bet gyvenote, reik manyti, kartu, tai ir prilygino...gal geriau išsireiškus - konstatavo faktą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 12 lapkričio 2013 - 09:28
QUOTE(Sunute @ 2013 11 12, 09:24)
Karusia, nori, "pirk" mano, pasirašysiu preliminarią sutartį ir pardavinėk sau sveika.

taigi man reikia ne tik nurodyti, kur gyvensi (nurodyčiau biggrin.gif) bet dar ir gyventi. ir persikraustyti - su visu pianinu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 11 12, 10:03)
taigi man reikia ne tik nurodyti, kur gyvensi (nurodyčiau biggrin.gif) bet dar ir gyventi. ir persikraustyti - su visu pianinu doh.gif

Mums (tuo metu dar globojome) užteko preliminarios sutarties ir nurodymo, kad kainų skirtumą, tarp parduodamo ir "perkamo' būsto sudaro parduodamo buto vertė.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 11 12, 10:27)
Bet gyvenote, reik manyti, kartu, tai ir prilygino...gal geriau išsireiškus - konstatavo faktą.

Įdomu kaip jie tą faktą konstatavo atvirkštiniu būdu. Yra pilna nėščių moterų kurios būdamos nėščios negyvena su būsimo vaiko tėvu. O, kad 9 nėštumo mėnesyje kartu nusipirkome butą, tai nėra įrodymas, kad iki to mūsų pajamos buvo leidžiamos bendrai kaip šeimos. Jie neturi įrodymu kad gyvenome, aš neturiu įrodymų, kad negyvenome. Tik mano supratimu tai turėtų vykti tokie dalykai pagal įstatymus. O ne spėjimo būdu. Jie tą faktą konstatavo iš to, kad vėliau nusipirkome kartu butą, gimė vaikas, kurio tėvai įrašyti mes abu, tai ir "atspėjo" atvirkštine tvarka, kad vadinasi ir iki tol mes "reik manyti" gyvenome kartu. O kodėl tada to "reik manyti, kartu" nepritaikė perkant bendrai butą, juk jei aš laukiuosi nuo jo ir kartu bendrai perkame butą, tai juk "reik manyti" ir gyvensime kartu, ir pajamos abiejų bus bendrai naudojamos.

Na, viskas, baigiu diskusiją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 11 11, 09:16)
Sveikos.

Aš turiu tokį, kuris būdamas mažas neprisimindavo "nieko". Dabar jam jau 15. Tai galiu papasakot kaip toliau tai klostosi. Anksčiau grįžus iš darželio, paklaustas ką pietų valgė, kokiam spektaklyje buvo, ką pas krikšto mamą veikė - atsakymai būdavo standartiniai "neatsimenu" "gerai" "nežinau". Bet ir ne todėl kad tingėdavo galvoti, net ir stengiantis prisiminti, sunkiai sekdavosi. be to (nežinau kodėl) kur benueitų skųdavosi, kad jam valgyti nedavė. Nuvažiuoja pas močiutę, sako "man mama šiandien nieko valgyti nedavė" parvažiuoja namo, sako "man močiutė šiandien nieko valgyti nedavė"  biggrin.gif Hiperaktyvus. Pradinėse klasėse būdavo ne tik, kad į mokyklą išeina be fizinio aprangos, bet ir be kuprinės smile.gif Ta problema išlikusi ir dabar - apie susirinkimą mokykloje "pamiršau", ką sakė per pamoką "neprisimenu". Pasakiau grįžti 9val - "nesakei"  Varžybos sekmadienį - skambina treneriui, nes neatsimena kelintą val. sakė.
Daug ko negirdi, neprisimena. bet tai kas jam naudinga, kas įdomu prisimena. Sugeba laviruoti susidariusioje situacijoje. Išnaudoti situaciją savo naudai ir t.t. Visur jo pilna, visur jis dėmesio centre. nei vieno renginio, varžybų mokykloje nepraeina be jo. treniruotėse jis komandos kapitonas. Auklėtoja sakė, kad kalbant apie visokius renginius, užklasinę veiklą ji gali pasitikėti tik juo. Jis nepamiršta, kad penktadienį reikia atnešti rudenėlio šventei vaisių lėkštę, kad Morei deginti malkų reikia parūpinti, bet kad pratybas reikėjo nusipirkti jis prisimena tik pirmadienį ryte, kad susirinkimas mokykloje prisimena tik po to kai auklėtoja man paskambina.

Vat skaitau šias diskusijas ir galvoju... kad turiu savo namuose didelį pavyzdį. Ne įvaikintą, ne globojamą. MB yra vat tikslus pavyzdys, kaip "neatsimena" pvz ką sakė daktaras, kolega, klientas, ir pan. Bet puikiai atsimena informacija, kuri jam įdomi, aktuali ir t.t. biggrin.gif Tiesiog skaičiau Vakarės pasakojimą ir man viskas labai suprantama. Tad vėlgi - ar tai būdinga TIK įvaikintiems/globojamiems vaikams? Ar tiesiog šiaip, jie labiau linkę? Ar gal tai tiesiog charakteris, hiperaktyvumas? g.gif
Atsakyti