Vilmandra,žinai,aš vis galvoju,ar teisingai auklėju,ar ne per daug reikalauju.Bet pažiūrėjau kelis epizodus "Superauklės" ir nusiraminau.Ir su tavim viskas gerai,svarbu,kad myli
Dėl klasės negaliu patart.Mano ėjo į vieną,bet jos labai myli viena kitą.Gal nebūtų labai sunku,jei paralelinėse mokytųsi?Juk mokykla ta pati,reikalavimai tokie patys.Svarbiausia-atostogos vienu metu abiems.

QUOTE(Germinė @ 2013 12 16, 13:51)
Vilmandra,žinai,aš vis galvoju,ar teisingai auklėju,ar ne per daug reikalauju.Bet pažiūrėjau kelis epizodus "Superauklės" ir nusiraminau.Ir su tavim viskas gerai,svarbu,kad myli
Dėl klasės negaliu patart.Mano ėjo į vieną,bet jos labai myli viena kitą.Gal nebūtų labai sunku,jei paralelinėse mokytųsi?Juk mokykla ta pati,reikalavimai tokie patys.Svarbiausia-atostogos vienu metu abiems.

mąstau ir aš taip pat. kas dėl tos pačios klasės- dėl namų darbų, dėl pasiėmimo iš mokyklos vienu metu (mes gyvenam už miesto), dėl tėvų susirinkimų, dažniausiiai daro tą pačią dieną... bandysiu rugpjūty pakalbėt su būsima mokytoja, ką patars...negaliu sakyt,kad jie viens kito nemyli..saugo, gina, ožka pavadina (kartais,kai labai supyksta),ko manęs neklausai,- taip vyriškai karts gina, net juokas ima. vienas kito pagaili.jau atrandu ryšį tarp jų. jei Ūla sėdi ant ramybės kėdutės,Linas vaikšto neramus.. jam gaila. Jau kompiuteriu mokina , nors buvau sakius,kol neišmoksim raidelių pažint ir skaityt jų, jokių žaidimų prie kompo-abiem. linas moka, karts jau žaidžia kompu, pasikviečia ir ją -pažiūrėt. atslenku tyliai, žiūriu rodo aiškina,ką spaust... taip smagu, bet suvaidinu kad nelabai čia gerai. einam Ūla pasitikrinam raidžiukes... abu kaip sąmokslininkai susižvalgo. negaliu sakyt,kad tik blogai. bet anądien mano jaunuolis susisrišo brangiausius žaislus ir daiktus į vieną didelę skarą ,atėjo į svetainę ir pasakė,kad nebegyvens su ūla. gyvensiu svetainėj. o ką sakau daryt,gal dar metus pagyvenkit kartu ?? ne, nupjauk dviaukštę lovą, aš savo dalį išsinešiu , reikalauja atidalyt kambarį..o jų 1 didelis bet bendras

abu su charakteriais. bet tikrai jau matau,kad saugo vienas kitą, myli ( savaip) , mezgasi ryšys.

QUOTE(vilmandra @ 2013 12 16, 12:26)
ir iš karto ašaros kaip iš kibiro, jokio įsistygavimo nereik..
gera mama būt perpynus, o man tokia zlastis, nu ir bliauk...
jei tik kas ne taip,kaip jai noris, ar aš paprieštarauju, iškart verkia.
jau 1,6 mėn. taip tęsiasi. gal jau galėtų ir keistis. čia iš tų mūsų bėdelių serijos.
gera mama būt perpynus, o man tokia zlastis, nu ir bliauk...
jei tik kas ne taip,kaip jai noris, ar aš paprieštarauju, iškart verkia.
jau 1,6 mėn. taip tęsiasi. gal jau galėtų ir keistis. čia iš tų mūsų bėdelių serijos.

maniškė labai moka manipuliuoti 'ak kokia aš nelaiminga" - sriūbauja verkia, dėmesys nukrypo šalin - ir op - jokio pėdsako, kad verkė, kad ir valandą.
nu kodėl 'gera mama"? ar čia ji taip sako "gera mama būtų perpynus?
tai čia toks staigus užėjimas? kažkas keitėsi? maniškė pasikeitus auklėtojai labai pasikeitė, tiesiog elgesys per savaitę kitokiu tapo. arba per stresinius laikotarpius

QUOTE(vilmandra @ 2013 12 16, 13:14)
mąstau ir aš taip pat. kas dėl tos pačios klasės- dėl namų darbų, dėl pasiėmimo iš mokyklos vienu metu (mes gyvenam už miesto), dėl tėvų susirinkimų, dažniausiai daro tą pačią dieną...
Namų darbai e.dienyne,taigi nesvarbu,kad ir skirtųsi.Šiaip jau pagal Švietimo įstatymą pradinukams namų darbų neužduodama.Pamokos vėl gi-paralelinėm klasėm baigiasi tuo pačiu metu.Bet jei mokykloj norės lankyti kažkokius būrelius,tai laikas vis tiek nesutaps.Dėl tėvų susirinkimo-pasidomėk-nebūtinai tą pačią dieną.Bent jau man per tris klases ir darželį dar nesidubliavo.Neapkrauk sau smegenų iš anksto 
Pagal liniuotę tai mergytei vasarį sueis šeši?Kodėl nori ją leisti į mokyklą?Kodėl mokai raides?Jei gerai supratau iš tavo posto,tai ji nerodo susidomėjimo dar?
vilmandra, gerai apgalvokit del mokyklos dukrytei. Pati ejau nuo 6 metu ir dabar turiu draugiu, kurios isleido nuo 6 metuku i mokykla, tai visos 100% gailisi, kad isleido per anksti, pati nei uz ka neleisciau savo vaiko nuo 6 metu, nors pagal gabumus jis galetu lankyti, manau neskubekit su mokykla. Kuo didziausios jums sekmes!
Dėl mokyklos - jei pvz vaikui gruodį, sausį ir panašiai metų pradžioj sueina 6 metai, tai kaip į mokyklą - arba 6,5 arba 7,5 metų?
aš kol kas (kol man dar labai neaktualu) manau, kad geriau 6,5 eit

čia kaip pasakyti, aš ėjau pilnų septynių, teisingiau sakant - beveik aštuonių - ir tris metus mokykloje sąžiningai neturėjau ką veikti. O kai jau pradėjo reikėti įdėti pastangas - aš nebemokėjau. Nebežinojau, nuo kurio galo pradėti.
Antra vertus, jei vaikas ne itin gabus, jis turės problemų su bendravimu, galų gale su saviverte - kiti didesni, augesni, protingesni, o va vienas mažas žioplas.... Mano vaikas ne jaunesnis, bet klasėje silpniausia (stiprioje klasėje) ir jai tikrai sunku... ne tik dėl mokslų, bet ir dėl klasiokų požiūrio, dėl vėlesnės raidos
Papildyta:
viskas labai formaliai - eina tarkime 2006 m gimę vaikai. ir taškas. Pas mus klasiokai - vienas gimęs sausio 3, kitas - gruodžio 31 d. Mokytoja apgailestavo, kad toks įstatymas, nes... daugiau nei pusė klasės atėjo į mokyklą dar 6, tad labai sunkus darbas. Maniškei suėjus 7,5 metų - labai pasijuto - pradėjo susirinkti daiktus, pradėjo pati prisiminti, ko reikia mokyklai ir pan.
Antra vertus, jei vaikas ne itin gabus, jis turės problemų su bendravimu, galų gale su saviverte - kiti didesni, augesni, protingesni, o va vienas mažas žioplas.... Mano vaikas ne jaunesnis, bet klasėje silpniausia (stiprioje klasėje) ir jai tikrai sunku... ne tik dėl mokslų, bet ir dėl klasiokų požiūrio, dėl vėlesnės raidos

Papildyta:
QUOTE(Amade @ 2013 12 16, 14:59)
Dėl mokyklos - jei pvz vaikui gruodį, sausį ir panašiai metų pradžioj sueina 6 metai, tai kaip į mokyklą - arba 6,5 arba 7,5 metų?

viskas labai formaliai - eina tarkime 2006 m gimę vaikai. ir taškas. Pas mus klasiokai - vienas gimęs sausio 3, kitas - gruodžio 31 d. Mokytoja apgailestavo, kad toks įstatymas, nes... daugiau nei pusė klasės atėjo į mokyklą dar 6, tad labai sunkus darbas. Maniškei suėjus 7,5 metų - labai pasijuto - pradėjo susirinkti daiktus, pradėjo pati prisiminti, ko reikia mokyklai ir pan.
QUOTE(Amade @ 2013 12 16, 14:59)
Tie,kuriems einamaisiais metais sueina 7,pasirinkimo neturi-pagl įstatymą privalo eiti į mokyklą nuo rugsėjo pirmos,nors tik gruodžio 31d 23val.59min sueis 7.Tie,kurie gimę sausio 1d, 00val 01min turi pasirinkimą,kuriais metais pradėti lankyti mokyklą.Dvi minutės lemia...

Mano Pupa gruodžio 29 gimus.Labai lėta,smulki ir nedrąsi.Jaučiau,kad reikėtų metams pavėlinti mokslus,bet nepavyko.Žirnis sausinukas,ėjo 7m ir 8mėn-visai kita branda.Nors protingas,imlus,gabus vaikas-tikrai galėjau leisti metais anksčiau.Bet ta vaikystė tokia trumpa,norisi,kad ilgiau ja pasidžiaugtų,pagyventų be rūpesčių,pažaistų...
Mes leidom nuo 6,5 m. nes na vaikas pasiruoses buvo.darzelio aukletoja patare, kad nera jam ka cia sedeti , bus nuobodu kai kiti mokysis raideles, o jis jau skaito, ji atskirai uzsiimti su juo vienu neturejo galimybiu. ir as visiskai nepritariu, kad atimama vaikyste, labai keista sita teze
mes su vyru irgi ejom nuo 6 m ir labai dziaugiames , as po mokslu turejau metus sau , isvaziavau padirbeti i uzsieni , pasidairyti, susidelioti prioritetus, grizau , su bendraamaziais istojau.. Dabar vaikas eina i antra klase, mokytoja uzsimirsusi , kad jis jaunesnis atejo jau pernai siule - gal jam i antra klase eiti, jis cia neturi ka veikti. siemet irgi sako, kad jis subrendes visakame kaip treciokas, susiformaves rastas, mastymas, logika. o del tos prarastos vaikystes, tai patikekit, vaikas tiek dziaugiasi normaliais bureliais,kuriu neturejo musu darzelis, savarankisku grizimu namo, turejimu savo laiko,naujais draugais .. kai primindavau pernai , kad va dar darzely turetum lankyti, tai vartydavo akis, kad vajetau.. kokia nesamone butu ... nieko jie nepraranda jeigu yra pasiruose mokslams, pilnai islaiko demesi, susikaupima, moka skaityti, rasyti, tai jiems ta pirma klase nebuna katorga. Vaikas vaikui nelygus. branda, raida, kiekvieno skiriasi, deja istatymai kaip cia ir minejo pagal metus ir valandas sudelioti, neatsizvelgia i vaikus individualiai.

QUOTE(Germinė @ 2013 12 16, 13:18)
Tie,kuriems einamaisiais metais sueina 7,pasirinkimo neturi-pagl įstatymą privalo eiti į mokyklą nuo rugsėjo pirmos,nors tik gruodžio 31d 23val.59min sueis 7.Tie,kurie gimę sausio 1d, 00val 01min turi pasirinkimą,kuriais metais pradėti lankyti mokyklą.Dvi minutės lemia...
Mano Pupa gruodžio 29 gimus.Labai lėta,smulki ir nedrąsi.Jaučiau,kad reikėtų metams pavėlinti mokslus,bet nepavyko.Žirnis sausinukas,ėjo 7m ir 8mėn-visai kita branda.Nors protingas,imlus,gabus vaikas-tikrai galėjau leisti metais anksčiau.Bet ta vaikystė tokia trumpa,norisi,kad ilgiau ja pasidžiaugtų,pagyventų be rūpesčių,pažaistų...
O kaip tas įstatymas taikomas realiai? Ta prasme, ką reiškia "privalo"? Ar bus taikomos kažkokios sankcijos tėvams, kurie ateis sausio-vasario mėnesį užrašyti į pirmą klasę (nuo kitų mokslo metų) savo septynmetį, kuriam septyneri sukako gruodį? Negi vaiko nepriimtų į pirmą klasę tokioje situacijoje? Tai į kurią priimtų?

Visiškai pritariu, kad viskas priklauso nuo vaiko, savo pirmagimę išleidau į pirmą klasę nepilnų šešerių

Jeigu norit, kad vaikas eitu anksciau, vedate i miesto/rajono PPT atlikti testa. ten nustato vaiko branda ir paraso isvadas. anksciau jos buvo rekomendacines, o pernai jau padare privalomas, ka psichologe nustato tokios ir isvados. Mokykla be tu isvadu ir testo nepriima dokumentu, o jei isvados neigiamos turit grizti i darzeli ( jeigu toki lanket ) pernai skaiciau,kad buvo problemu mamoms. is darzelio issibraukia, nes ruosiasi mokyklai, o testo nepraeina ir i mokykla nepriima, tenka grizt atgal .
Del vaiko vedimo veliau nei 7 m. kliuciu atsiranda dar daugiau..
abiejais atvejais ju turbut reikia, tu istatymu, tvarkos, nes jei nieko nekontroliuotu tai tos klases butu misrios pagal vaiku lygi, nors ir dabar tokios, nors musu klasej visi vaikai vienmeciai, isskyrus musiski, bet vaiku branda, suvokimas, savarankismumo lygiai labai skirtingi ir spalvoti
Bet mes tikrai nesigailim, kad isleidom i mokykla anksciau. Zinoma visko gali islysti veliau, bet cia nieko gyvenime nenuspesi kaip butu jeigu butu.
Del vaiko vedimo veliau nei 7 m. kliuciu atsiranda dar daugiau..
abiejais atvejais ju turbut reikia, tu istatymu, tvarkos, nes jei nieko nekontroliuotu tai tos klases butu misrios pagal vaiku lygi, nors ir dabar tokios, nors musu klasej visi vaikai vienmeciai, isskyrus musiski, bet vaiku branda, suvokimas, savarankismumo lygiai labai skirtingi ir spalvoti

Bet mes tikrai nesigailim, kad isleidom i mokykla anksciau. Zinoma visko gali islysti veliau, bet cia nieko gyvenime nenuspesi kaip butu jeigu butu.
QUOTE(liute @ 2013 12 16, 16:02)
O kaip tas įstatymas taikomas realiai? Ta prasme, ką reiškia "privalo"? Ar bus taikomos kažkokios sankcijos tėvams, kurie ateis sausio-vasario mėnesį užrašyti į pirmą klasę (nuo kitų mokslo metų) savo septynmetį, kuriam septyneri sukako gruodį? Negi vaiko nepriimtų į pirmą klasę tokioje situacijoje? Tai į kurią priimtų?
papsakosiu savo istoriją. maniškė kiek vėluoja su raida, tad - nuėjau į PPT, prašydama atidėjimo. Išvados - ribinis intelektas, sutrikimai, atsiliekanti raida. Turite metus pasivyti, mes negalime teikti prašymo atidėti. Einu į Švietimo skyrių - jei protiškai atsilikusi - spec. mokykla, jei ne - privalo išeiti į pirmą klasę, kitu atveju laukite VTAS vizito. Jei bus visai blogai liks antriems metams. Psicvhologinė trauma likti antriems metams teisiniuose dokumentuose nėra įteisinta.
Einu pas savo gydytoją - 'ką tik išrašiau leidimą lankyti pirmą klasę vaikui darželio patalpose - jis po širdies operacijos, formaliai - vis tiek pirmokas.
Skambinu VTAS inspektorei - sako - turėtumėt nemalonumų, privalėčiau rašyti, kad nesirūpinate, būtų globos persvarstymas.
Taškas.