QUOTE(" voresta " @ 2013 11 09, 11:49)
kadangi dažniausiai mirkom dėl fitinų sumažinimo, tai seminare lektorius pasakojo, kad, deja, tai vis vien nėra labai veiksminga. Bet juk nevalgom jų kas dieną kilogramais?
Dėl supuvimo -gali supūti, jei migdolas negyvas, t.y kaitintas, arba per šiltai padėta.
jo, visiškai jų nesunaikina, vis tiek lieka kažkiek tų antimaistinių medžiagų, na, bet nors kažkiek apmažina. O ir tiesa, kasdien juk nevalgom.
Mhm, šaldytuve reikia laikyti pamerktus migdolus, nes kitaip surūgs ar supus.
Papildyta:
QUOTE(pear @ 2013 11 09, 12:09)
Kaip su rūkyta mėsa, žuvimi? priimtina ar nelabai?
priklauso kur rūkyta. Jei namie ir ant dūmų, tai priimtina, jei mirkyta cheminiame tirpale, tuomet ne.
QUOTE(pear @ 2013 11 09, 12:09)
dažnai mačiau, kad jūs (bendrai) viską blenderiuojat, toks klausimas iškilo, o dėl ko? dantim nereik duot darbo?
čia gal mažiukui? Nes šiaip suagusiems tai blenderiuoti maisto nepatartina, nes sunaikina ląstelieną ir nuo to tik blogiau organizmui.