1. Vitaminus naudojam visgi TIK TUOMET, kai jau konkrečiai kažkas "kimba". Profilaktiškai nebegeriam. Naudojam tuos pačius ChildLife. Geresnių neatradom.
2. Prausiamės tik su Aveeno (tos pačios priemonės, kurias seniai buvau surašius).
3. Retkarčiais brūkšteliu kremuku (tuo pačiu Aveeno Baby Exzema). Šiaip kremuotis mums nebereikia, tik kartais po baseino (nes vanduo chloruotas) išsausėja kojytės.
4. Namie visiškai išėmėm iš raciono pieną ir visus jo produktus, kiaušinius. Palikom labai nedaug mėsos (pvz. kokius 2-3 kartus mėnesyje jautienos išpjovą, mažai apdorotą) ir žuvies (druskoje kepam vilkešerį, be jokių riebalų, tik česnakai ir žolelės). Praktiškai jokių sladainių (kelis kartus per mėnesį gauna ir tik šokoladinius). Jokių sausainių ir kt., kas labiausiai prišiukšlina organizmą. Juos puikiai pakeitė vaisiai (vynuogės, bananai, obuoliai, kriaušės, ananasai ir kt. Į būrelius dėžutėje dabar vežamės vynuoges, obuoliuką, bananą. Viską namie plaunu karštu vandeniu su soda+citrinos rūgštis (2:1).
5. Sriubos - tik daržovių, be jokių sultinių, mėsų ir pan. Viena geriausių:
Trečdalis puodo vandens. Metam kokius 4 cm žiedais supjaustyto saliero, žiedais supjaustytos 2 morkos, žiedais supjaustytos 2 amerikoniškos bulvės, 4-5 riekutės lupto česnako ir visą kitą tūrį užpildom moliūgo gabaliukais (kad iki puodo krašto liktų kokie 3-5 cm. Viską reikia spėti sudėt, kol vanduo neužvirė. Uždengiam dangtį. Laukiam, kol užvirs. Užvirus verdam max 3 minutes. Išjungiam, paliekam dar pastovėt 5 minutes uždengtu dangčiu. Per tą laiką nusiplaunam ir pasiruošiam petražolių pundelį ir krapų pundelį. Atidengiam puodą, statom blenderį ir blendinam ant max pajėgumo. Kai sriubos konsistencija pasidaro SMOOTH, tuomet metam abu pundelius žalumynų, dedam druską. Blendinam, kol žalumynai susismulkina iki mažų gabaliukų ir gražiai pasiskleidžia ryškioje sriuboje. Finalas - pilam kokius 4-5 šaukštus ekologiško kokosų pieno ir pipiriukų, dar sykį su belnderiu viską išmaišom ir - SKANAUS

6. Į racioną įsivedėm labai daug daržovių. Kasdien valgome salotas. Mano atidirbtas receptas: (maži pailgi vyšniniai pomidorai perpjaunami pusiau, mėnuliukais pjaustyta cukinija (turi būti plona), mėnuliukais pjaustyti agurkai, 4 pievagrybiai, 1 avokadas (perkam mažus juodus, nes dideli žali neskanūs), rukolos, baby leaves žiemos rinkinys (aš juos perku Hyper Rimi), šiek tiek kalamatos alyvuogių perpjautų pusiau (be konservantų) ir šiek tiek kedro riešutukų (kartais vietoj jų dedu saulėgražas kartu su moliūgų sėklom). Truputis druskytės, citrinos sulčių ir šlakelis gero alyvuogių aliejaus.

7. Pradėjom valgyti, ko visuomet taip bijojau dėl mažosios (ir pasirodo, kad VELTUI!) - riešutus ir džiovintus vaisius. Gėrybių ragas prekiauja SO2 neapdorotais SUPER produktais - didieji anakardžiai, didieji migdolai, lazdynai ir super šių metų naujienos - visiškai neapdoroti ir nemirkyti gliukozės sirupe ananasų žiedai ir mangai!!!

8. Gyvulinės kilmės baltymų atsisakymas išprendė labai daug reikalų man pačiai

Ir priminimui, nes truputėlį užmečiau akį į postus - nepamirškit, kad civilizuotam pasaulyje, žmonėms sergantiems AD alergenų tyrimai nedaromi dėl iškreipto IGg. Mano vyras turi didžiausią alergiją riešutams pagal atliktus tyrimus, o riešutukus triauškia kaip voverytė kasdien!

Linkėjimai ir stiprybės siekiant tikslo - išeiti į ilgalaiką AD remisiją!!!! Nepamirškit, kad tikėti Būtina, bet neužtenka. Tikslui pasiekti - reikia veikti!