QUOTE("Milda" @ 2013 12 14, 20:05)
Na, reikia kažkaip susiimti, babrusia

Mano instruktorius vis kartoja, kai aš padariusi kažkokią žioplystę, vairuoju galvodama apie tai ir darydama klaidą po klaidos: "Pamiršk kas buvo, važiuojam toliau"!
Bet nuotaikos vis gi nėra... Vienąkart viena klaida, kitąkart kita... Su instruktoriaus mašina negęstu visiškai, o tik įsėdu į Regitros, tai ir prasideda... Jau išvažiuoti iš kiemo baisu, kad sankryžoje prie Regitros neužgesčiau... Viską sulėtinu, juk tai irgi blogai... Merginos, kaip pavyksta jums su Regitros mašinomis neužgesti?
O kokiam mieste čia, ar Vilniuj taip gęsta?
Aš mokykloj mokausi su dyzeliu - praktiškai negęstu, nebent visišką kokią nesąmonę padarau - pvz. sankabą staigiai atleidžiu ar pan, bet tada tuoj užsivedu ir važiuoju.... Taip jau jaučiausi drąsiai - sakau, važiuosiu į miestą su M ženklu..

nu tai ką - iki pirmo žiedo, kur reikėjo sustot, ir viskas....

užgęsau ir nebegaliu pajudėt

o dar į kalniuką - mašina atgal rieda, o už nugaros pypsi... po 10-to bandymo teko sėst prie vairo MB, nusivežė už miesto - sako važinėk čia: sustok, vėl važiuok kol išmoksi. Į miestą nevažiuosi dar
Tai kol man praaiškėjo, kaip su tuo gazu elgtis... Teoriškai žinojau, kad jautresnės sankabos važiuoja tik su gazu, bet kai neteko taip važiuot - tai oi kaip sunku išmokt

arba gęsta, arba tiek gazą paspaudžiu, kad mašina į orą pašoka.... Tai MB išmokė žiūrėt į tachometrą, kur apsisukimus rodo - spaust tiek gazą, kad nenukristų rodyklytė mažiau 10, ir vis prilaikyt gazą, tada sankabą atleidinėt, o gazą nepaleist, ir jei reikia - dar didint. Bet oi kaip sunku tas kojas suvaldyt, kai nepratus

Žodžiu, pradėjau vėl iš naujo mokytis, nors mokykline jau atrodo važiuoju ir nebebaisu, aišku, kai instruktorius su pedalais šalia - tai ir jausmas kitoks... O kai pedalų nėr - tai tik rankinį užtraukia MB jei ką, ir turiu kapstytis pati...
Babrusią užjaučiu - tiek nervų tie egzaminai, suprantu kaip kiša koją nuovargis ir jaudulys, užburtas ratas gaunasi... Bet visiems tas pats, kažkada ateina ir šventė po ilgų vargų