Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(lagita @ 2013 12 17, 10:00)
Labas rytas. kažkada lankiausi šioje temoj, bet užmečiau teises.. Dabar vėl bandysiu eit iki galo jau. Norėjau paklaust su M raide važinėjant būtinai turi būt šeimos narys? o kaip ir sugyventinis negalėtų? nes su šeimos nariais nėra galimybės važinėti, su draugu jau 1m kartu gyvenam, jis 10m turi stažo.. ar labai blogai bus jei su juo važinėsiu? Instruktorius sakė kad teoriškai negalima bet praktiškai daug kas taip daro, svarbiausia kad M raidė būtų.. unsure.gif

Kas iš to, kad jūs kartu gyvenat? Aš bet ką galiu pasigauti iš gatvės ir sakyti, kad mes kartu gyvenam. Įstatymiškai draudžiama sugyventiniui mokyti vairuoti.
Pagaus priekabus policininkas - gausit kaip už vairavimą neturint teisės. Bauda apie 1000-1500 Lt ir teismas.. O ir jūsų draugas/sugyventinis irgi greičiausiai kad rizikuos gauti baudą už transporto priemonės perleidimą asmeniui, kuris neturi teisės vairuoti.
Atsakyti
QUOTE(Masacre @ 2013 12 17, 11:07)
Kas iš to, kad jūs kartu gyvenat? Aš bet ką galiu pasigauti iš gatvės ir sakyti, kad mes kartu gyvenam. Įstatymiškai draudžiama sugyventiniui mokyti vairuoti.
Pagaus priekabus policininkas - gausit kaip už vairavimą neturint teisės. Bauda apie 1000-1500 Lt ir teismas.. O ir jūsų draugas/sugyventinis irgi greičiausiai kad rizikuos gauti baudą už transporto priemonės perleidimą asmeniui, kuris neturi teisės vairuoti.

nu blyn kaip blogai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lagita @ 2013 12 17, 12:09)
nu blyn kaip blogai  verysad.gif

geriau taip nerizikuoti,manes net aisksteleje nenori taip mokinti.man tas parkavimasis kaip rakstis-nzn kaip isisavinti,5-tad egzaminas mokyklinis kvepia-stebuklas bus jeigu pavyks,nors tiketis reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2013 12 17, 13:49)
geriau taip nerizikuoti,manes net aisksteleje nenori taip mokinti.man tas parkavimasis kaip rakstis-nzn kaip isisavinti,5-tad egzaminas mokyklinis kvepia-stebuklas bus jeigu pavyks,nors tiketis reikia smile.gif

na į aikštelę tai važiuosim kartu.. šiaip yra geras kelias iki kaimo 25km ramus, mažai mašinų praktiškai beveik nėra.. galvoju užsidėtume M raidę duotų man pavažiuot, vis praktika, nes realiai 80lt gaila truputuką už pamoką, bet tokiu atveju geriau jau negailėt 80lt nei 1000-1500 baudas mokėt verysad.gif taip tikėjausi kad nieko blogo... Ačiū už atsakymus 4u.gif Sėkmės Verbus egzamine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2013 12 17, 14:49)

Viskas bus gerai mirksiukas.gif

O regitroj visos is pirmo karto teorija issilaiket?Kiek skaitineju daug sako,kad klausimai panasus is ket.lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2013 12 17, 14:21)

O regitroj visos is pirmo karto teorija issilaiket?Kiek skaitineju daug sako,kad klausimai panasus is ket.lt g.gif

as is antro,panasus bilietai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2013 12 17, 15:21)

Duok dieve,tik labai anksti-6:30,ne kazka aiksteleje matysiu,.nzn kaip mes ten vaziuosime,tik uzsimine,kad i zemke.dar ryt vaziavimas smile.gif ,man cia but geriausia kaledu dovana.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 12 17, 01:38)
Jei cia Vilniuj-tai yra ten pora tokiu golfu su labai minkstom sankabom,hyundai'jai praktiskai neuzgesinami,del kitu nezinau...receptas labai paprastas-neatleisti gazo pradejus vaziuoti,o sankaba-uzlaikyti,nemesti iskart,o paskui atleisti labai svelniai-ir neuzgesi... 4u.gif + pries egzamina gerai issibandyti masina-kaip gazuojasi,kaip stabdosi,uzgesimo riba,posukiai ir pan...jie tam laiko labai neriboja... ax.gif

Taip, čia Vilniuj... Niekaip nepagaunu, kada reikia užlaikyt r pradėt spaust gazą... Jaudulys savo daro... Kaip bandant mašiną suprast, kada užgesimo riba? Ir iš viso, kai bandau švelniai pajudėt iš vietos, pajudu paskutinė (sankryžoj, net pypsėt pradeda)... Taip norėtųsi kartu su visais... O jau kai su vyro benzinine, tai vis sankryžoj užgęstu...
Papildyta:
Kai paskutinįkart laikiau, iš tos baimės, kad galiu užgesti Regitros sankryžoje sukant į kairę, kaip paskui instruktorius sakė "įvėžliojau"... smile.gif Klaidos nerašė, užgesau du kartus (pusėje maršruto), bet jau gėda darosi vis paskutinei išvažiuot iš sankryžos...
Atsakyti
QUOTE("Milda" @ 2013 12 17, 17:36)
Ir iš viso, kai bandau švelniai pajudėt iš vietos, pajudu paskutinė (sankryžoj, net pypsėt pradeda)... Taip norėtųsi kartu su visais...
Papildyta:
, bet jau gėda darosi vis paskutinei išvažiuot iš sankryžos...

As pvz, nezinau teisingai ar ne, bet jeigu noriu "pajudet" is vietos su visais ir greitai, pradedu letaaaai letaaai judet , kai geltona isijungia, o kartais net kai raudona mirksi... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE("Milda" @ 2013 12 17, 19:36)
Taip, čia Vilniuj... Niekaip nepagaunu, kada reikia užlaikyt r pradėt spaust gazą... Jaudulys savo daro... Kaip bandant mašiną suprast, kada užgesimo riba? Ir iš viso, kai bandau švelniai pajudėt iš vietos, pajudu paskutinė (sankryžoj, net pypsėt pradeda)... Taip norėtųsi kartu su visais... O jau kai su vyro benzinine, tai vis sankryžoj užgęstu...

Aš tai mokausi su benzinine savarankiškai, nes mokykloj dyzelis praktiškai negęstantis, tai irgi tas pats būtų. O jei jūs turit benzininę - tai irgi taip darykit, išmoksit tą užgesimo ribą pajust. Mes išvažiuojam už miesto į kokį ramesnį keliuką, dedam M ženklą, dar avarinę įsijungiam jei ką tongue.gif ir važiuoju - užsivedu, pajudu (keliskart užgęstu aišku...), tada vėl sustoju, vėl bandau pajudėt, ypač gerai kai koks kalniukas - tada įkalnėj mokausi... Tai gęstu, tai mašina šokinėja per daug paspaudus gazą, bet kartais jau ir pasiseka smile.gif

O dėl užgesimo ribos - tai kaip jau sakiau žiūriu į tachometrą, matosi kaip krenta rodyklytė bandant pajudėt - tai mokausi paspaust gazą švelniai, kad išlaikyt rodyklę nenukritusią žemiau 10. Spaudžiu trupučiuką gazą dar prieš atleidinėjant sankabą, paskui stebiu tachometrą (ir klausausi variklio - jis pradeda vis lėčiau suktis negazuojant), ir po truputį tada dar spaudžiu gazą, jei reikia.... Tik čia būtinai reikia praktikos, nes vien žinant teoriškai nieko neišeina, ypač kai sankryžoj pypsi visi už nugaros doh.gif
Atsakyti
QUOTE("Milda" @ 2013 12 17, 18:36)

As savo dukra taip mokiau ta riba pajusti-nuvaziavom ten kur nera masinu,isijungem avarinius,ir liepiau jai vien tik su sankaba vaziuoti-pajudeti is vietos,pavaziuoti,pagreitinti,paletinti,sustoti-vien tik su sankaba,be gazo...su benzinine masina... ax.gif Na,ir kad butu aiskiau-tuo paciu reiketu apsukas sekti,kai jau krenta iki uzgesimo-minti sankaba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 12 18, 12:11)
As savo dukra taip mokiau ta riba pajusti-nuvaziavom ten kur nera masinu,isijungem avarinius,ir liepiau jai vien tik su sankaba vaziuoti-pajudeti is vietos,pavaziuoti,pagreitinti,paletinti,sustoti-vien tik su sankaba,be gazo...su benzinine masina... ax.gif  Na,ir kad butu aiskiau-tuo paciu reiketu apsukas sekti,kai jau krenta iki uzgesimo-minti sankaba  smile.gif

o galima praktiškai su benzinine taip važinėti išmokti? man visi sako - be gazo nepajudėsi su benzinine (ir išties labai man gęsta...), bet aš irgi išmokus tik su sankaba pajudėt mokykloj, labai sunku dabar tą gazą pritaikyt , neklauso kojos... ax.gif nebežinau į ką koncentruotis - ar bandyt su sankaba, ar ,mokytis iš naujo, su gazu blush2.gif
Atsakyti