QUOTE(golubka @ 2006 06 16, 08:09)
Gyreisi, kad esi labai išmananti, bet kiek man teko domėtis, tai vienišos motinos statusas neegzistuoja, o parama priklauso tik tiems, kurie gauna per mažas pajamas. Gal gali smulkiau papasakoti, kaip reikia tą statusą įgyti ir kokios lengvatos priklauso? Nes kol kas negirdėjau nė apie vieną.
Aš kaip viena auginanti vaiką (esu išsiskyrusi) turėjau nuolaidą mokant už darželį, darbe priklauso daugiau apmokamų atostogų ir dar šiokios tokios didesnės garantijos. Daugiau nežinau ar kas priklauso. Mano draugė - vieniša mama, tėvystė nepripažinta, tai nuolaida už darželį nepriklauso (žinios gal metų senumo, nebent kas pasikeitė per tą laiką). Tai tiek tų žinių, jei nesi socialiai remtina kaip ir pati rašei jokios paramos tau nepriklausytų.
QUOTE(golubka @ 2006 06 16, 08:09)
Tikėjausi sulaukti patarimų iš tų, kurios jau susdūrusios su tokia situacija, o sulaukiau tik priekaištų, lyg daryčiau kažką bloga savo vaikui. Man įdomu, ar nors vienos iš čia mane užsipuolusių vaiko gimimo liudijime nėra įrašyta tėvo?
nebūk tokia kategoriška, ne visos priešiškos, tikrai neįskaičiau daug priešiškų pasisakymų

Nežinau, kodėl tau taip atrodo. Deja, tendencija rodyti savo išdidumą ir sakyti, kad tėvas vaikui nereikalingas, pastebima. Žinau, kad yra tokių tėvų, su kuriais vaikams geriau nesimatyti, bet tokių nedaug. Kol kas gyvenime susidūriau daugiau su mamomis, kurios labai manipuliuoja vaikais (tuo pačiu darydamos jiems didžiulę žalą), kurioms svarbiau jų ambicijos nei vaiko poreikiai...
Pastaroji pastaba netaikoma niekam asmeniškai (aš kalbu apie savo konkrečius atvejus iš gyvenimo), tuo labiau kad ir aš pati išsiskyrusi auginau vaiką ne vienus metus. Be to, tikrai neretai ir patys tėvai nėra subrendę, savo neapsisprendimu ir nuomonės neturėjimu, kartais irgi norėjimu manipuliuoti gali pakenkti vaikui.
Savo gyvenimą gyveni pati, geriausiai matai savo situaciją, linkiu ją spręsti blaiviai ir be pykčio (jei viskas tęsiasi jau kelis metus, tikrai turėjai laiko viskam apgalvoti), daryk kaip tau atrodo teisinga ir jei nori sulaukti konkretaus patarimo klausk

Nesitikėk visų tik teigiamų ir patinkamų atsakymų, kiek žmonių tiek nuomonių, bet susirasti tinkamą tikrai galėsi...