Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek pragaro ratų reikia pereiti motinai,

QUOTE(bedugne @ 2006 06 14, 11:39)
Ir as buvau laaaabai pikta iskart po issikraustymo is diedo namu-kai suvokiau, kad seimos nebeliko, vaikui tevo-taip pat ohmy.gif...
Rezgiau kersto ir kitokius planus ph34r.gif  mad.gif

Laikas tikrai puikus gydytojas mirksiukas.gif  tongue.gif ...
Golubka, tvirtybes, ramybes Tau 4u.gif .Pailsek, atsigauk, nepridaryk klaidu dabar(o veliau tikrai viskas kitaip atrodys).
console.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
laikas labai keicia viska... pyktis suprantamas, bet laikui einant, jis mazeja. o praejus pykciui, blaivus mastymas atsiranda
Atsakyti
Na, kad Golubka pyksta ant vyro, tai suprantama, bet ko pykti ant musu jei jos nuomone nesutampa su musu g.gif
Tikiuosi ji dar cia pasirodys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(golubka @ 2006 06 13, 14:15)
Ir kokiu būdu vaiko tėvas bus su manim, jei leis laiką su vaiku?
Pinigėlių iš valstybės negausiu, tam reikia turėt mažas pajamas. Nežinau, kodėl noras, kad vaikas turėtų tėvą toks smerktinas. Keistos jūs. Advokatas viską išaiškino. Nesuprantu, kodėl turėčiau laukti, kol jis paduos mane į teismą, tėvystė bus nustatyta, o aš turėsiu jam atlyginti teismo išlaidas ir dar būsiu apkaltinta vaiko nuslėpimu ar dar kuo nors.

Tokiu, kad vaiko jis be taves, bent kol mažas vaikas tikrai nelankys, o tai reiškia, kad tu būsi šale smile.gif
Kur jis ką paduos, atvirai pasakius ( o kadangi nusimanau šiuose dalykuose ) tai tavo advokatas tik pinigus ima bet dorai nieko neišmano. Ar įspėjo tave, kad tėvas galės iš vaiko prisiteisti išlaikymą??? apie tai, kad suteikdamas jam pavardę, tau išvažiuoti be tėvo sutikimo su vaiku bus problematiška ( o aš manau, kad brangusis kerštaus ir sutikimo neduos )??? apie tai, kad už pervedamus pinigėlius vadinamus alimentus galės pareikalauti čekių kur juos išleidai??? apie tai, kad jei vaikui kas atsitiks, tėvas galės paduoti tave į teismą dėl nepriežiūros??? ar numatė ieškinyje mokslo, medicininių jei tokių prisireiktų išlaidas??? ir dar daug daug doh.gif doh.gif doh.gif
Taip, kad gal tikrai nusiramink ir pamastyk vaiko naudai smile.gif

QUOTE(vota @ 2006 06 13, 18:06)
As tai galvoju, kad autore nori , jog vaikas teva turetu bent popieriuose.

Na man kvaila, juolab, kad dabar tikrai galima nusistatyti vienišos mamos statusa ir priklauso iš valstybės lengvatos, bei pinigėliai, tai kam dar vaikui ta pavardė g.gif
Na čia aišku mano nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2006 06 15, 15:20)
Tokiu, kad vaiko jis be taves, bent kol mažas vaikas tikrai nelankys, o tai reiškia, kad tu būsi šale  smile.gif
Kur jis ką paduos, atvirai pasakius ( o kadangi nusimanau šiuose dalykuose ) tai tavo advokatas tik pinigus ima bet dorai nieko neišmano. Ar įspėjo tave, kad tėvas galės iš vaiko prisiteisti išlaikymą??? apie tai, kad suteikdamas jam pavardę, tau išvažiuoti be tėvo sutikimo su vaiku bus problematiška ( o aš manau, kad brangusis kerštaus ir sutikimo neduos )??? apie tai, kad už pervedamus pinigėlius vadinamus alimentus galės pareikalauti čekių kur juos išleidai??? apie tai, kad jei vaikui kas atsitiks, tėvas galės paduoti tave į teismą dėl nepriežiūros??? ar numatė ieškinyje mokslo, medicininių jei tokių prisireiktų išlaidas??? ir dar daug daug  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Taip, kad gal tikrai nusiramink ir pamastyk vaiko naudai  smile.gif
Na man kvaila, juolab, kad dabar tikrai galima nusistatyti vienišos mamos statusa ir priklauso iš valstybės lengvatos, bei pinigėliai, tai kam dar vaikui ta pavardė  g.gif
Na čia aišku mano nuomonė  smile.gif

Be manęs lankys, nes net nesiruošiu su juo susitikti. Vaikas gali važiuoti su tėvu, į mano namus jis net kojos nekels, nes tam nėra reikalo. O nulipti laiptais ir nueiti iki mašinos vaikas gali ir pats. Advokatės kompetencijos nesiimsiu vertinti, nes anksčiau nė su vienu susidurti neteko, bet kad tėvas galės prisiteisti išlaikymą, aš ir pati žinau. Pavardę mano vaikas jau turi, todėl jokios pavardės jam suteikti nereikia. Be tėvo sutikimo galėsiu be problemų išvažiuoti, nes jei gyvenamoji vaiko vieta nustatyta su motina, jokio tėvo sutikimo nereikia. Nematau problemos parodyti čekius, nes alimentų prašau tiek, kiek reikia vaikui išlaikyti, o ne savo pramogoms, rūbams ar kosmetikai. Jei aš neprižiūrėsiu vaiko, tai mane bet kas gali apskųsti vaikų teisėms. Prie ieškinio advokatė pridėjo mano sudarytą vaiko poreikių lentelę. Jei ateityje išlaidos didės, galėsiu kreiptis dėl alimentų padidinimo. Gyreisi, kad esi labai išmananti, bet kiek man teko domėtis, tai vienišos motinos statusas neegzistuoja, o parama priklauso tik tiems, kurie gauna per mažas pajamas. Gal gali smulkiau papasakoti, kaip reikia tą statusą įgyti ir kokios lengvatos priklauso? Nes kol kas negirdėjau nė apie vieną.

Tikėjausi sulaukti patarimų iš tų, kurios jau susdūrusios su tokia situacija, o sulaukiau tik priekaištų, lyg daryčiau kažką bloga savo vaikui. Man įdomu, ar nors vienos iš čia mane užsipuolusių vaiko gimimo liudijime nėra įrašyta tėvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo golubka: 16 birželio 2006 - 07:13
QUOTE(golubka @ 2006 06 16, 07:09)
<...>
Tikėjausi sulaukti patarimų iš tų, kurios jau susdūrusios su tokia situacija, o sulaukiau tik priekaištų, lyg daryčiau kažką bloga savo vaikui. Man įdomu, ar nors vienos iš čia mane užsipuolusių vaiko gimimo liudijime nėra įrašyta tėvo?

Yra, nepergyvenk. Ir gal jau pabaik skųstis, kad esi puldinėjama, nes vienintelė agresyviai nusiteikusi šioje temoje esi tu cool.gif kažkodėl.
Atsakyti
QUOTE(golubka @ 2006 06 16, 05:09)
Pavardę mano vaikas jau turi, todėl jokios pavardės jam suteikti nereikia.

Tai apie kokį tėvystės nustatymą kalbi, jei vaiko tėvas irasytas liudijime. Truputėlį lyg painiotis pradedi. bigsmile.gif

Atsakyti
Vaiko tėvas nėra įrašytas gimimo liudijime. Buvo kalbama apie pavardės suteikimą. Tai jokios pavardės mano vaikui suteikti nereikia, pavardę jis jau turi. O tėvystę nustatyti reikia. Pavardės suteikimas ir tėvystės nustatymas yra skirtingi dalykai. Atidžiau skaityti reikia.
Atsakyti
QUOTE(golubka @ 2006 06 16, 09:26)
Vaiko tėvas nėra įrašytas gimimo liudijime. Buvo kalbama apie pavardės suteikimą. Tai jokios pavardės mano vaikui suteikti nereikia, pavardę jis jau turi. O tėvystę nustatyti reikia. Pavardės suteikimas ir tėvystės nustatymas yra skirtingi dalykai. Atidžiau skaityti reikia.

bet ir pikta sirse tu esi. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(golubka @ 2006 06 16, 08:09)
Gyreisi, kad esi labai išmananti, bet kiek man teko domėtis, tai vienišos motinos statusas neegzistuoja, o parama priklauso tik tiems, kurie gauna per mažas pajamas. Gal gali smulkiau papasakoti, kaip reikia tą statusą įgyti ir kokios lengvatos priklauso? Nes kol kas negirdėjau nė apie vieną.

Aš kaip viena auginanti vaiką (esu išsiskyrusi) turėjau nuolaidą mokant už darželį, darbe priklauso daugiau apmokamų atostogų ir dar šiokios tokios didesnės garantijos. Daugiau nežinau ar kas priklauso. Mano draugė - vieniša mama, tėvystė nepripažinta, tai nuolaida už darželį nepriklauso (žinios gal metų senumo, nebent kas pasikeitė per tą laiką). Tai tiek tų žinių, jei nesi socialiai remtina kaip ir pati rašei jokios paramos tau nepriklausytų.

nebūk tokia kategoriška, ne visos priešiškos, tikrai neįskaičiau daug priešiškų pasisakymų g.gif Nežinau, kodėl tau taip atrodo. Deja, tendencija rodyti savo išdidumą ir sakyti, kad tėvas vaikui nereikalingas, pastebima. Žinau, kad yra tokių tėvų, su kuriais vaikams geriau nesimatyti, bet tokių nedaug. Kol kas gyvenime susidūriau daugiau su mamomis, kurios labai manipuliuoja vaikais (tuo pačiu darydamos jiems didžiulę žalą), kurioms svarbiau jų ambicijos nei vaiko poreikiai...
Pastaroji pastaba netaikoma niekam asmeniškai (aš kalbu apie savo konkrečius atvejus iš gyvenimo), tuo labiau kad ir aš pati išsiskyrusi auginau vaiką ne vienus metus. Be to, tikrai neretai ir patys tėvai nėra subrendę, savo neapsisprendimu ir nuomonės neturėjimu, kartais irgi norėjimu manipuliuoti gali pakenkti vaikui.
Savo gyvenimą gyveni pati, geriausiai matai savo situaciją, linkiu ją spręsti blaiviai ir be pykčio (jei viskas tęsiasi jau kelis metus, tikrai turėjai laiko viskam apgalvoti), daryk kaip tau atrodo teisinga ir jei nori sulaukti konkretaus patarimo klausk 4u.gif Nesitikėk visų tik teigiamų ir patinkamų atsakymų, kiek žmonių tiek nuomonių, bet susirasti tinkamą tikrai galėsi...
Atsakyti
Be manęs lankys, nes net nesiruošiu su juo susitikti. Vaikas gali važiuoti su tėvu, į mano namus jis net kojos nekels, nes tam nėra reikalo. O nulipti laiptais ir nueiti iki mašinos vaikas gali ir pats. Advokatės kompetencijos nesiimsiu vertinti, nes anksčiau nė su vienu susidurti neteko, bet kad tėvas galės prisiteisti išlaikymą, aš ir pati žinau. Pavardę mano vaikas jau turi, todėl jokios pavardės jam suteikti nereikia. Be tėvo sutikimo galėsiu be problemų išvažiuoti, nes jei gyvenamoji vaiko vieta nustatyta su motina, jokio tėvo sutikimo nereikia. Nematau problemos parodyti čekius, nes alimentų prašau tiek, kiek reikia vaikui išlaikyti, o ne savo pramogoms, rūbams ar kosmetikai. Jei aš neprižiūrėsiu vaiko, tai mane bet kas gali apskųsti vaikų teisėms. Prie ieškinio advokatė pridėjo mano sudarytą vaiko poreikių lentelę. Jei ateityje išlaidos didės, galėsiu kreiptis dėl alimentų padidinimo. Gyreisi, kad esi labai išmananti, bet kiek man teko domėtis, tai vienišos motinos statusas neegzistuoja, o parama priklauso tik tiems, kurie gauna per mažas pajamas. Gal gali smulkiau papasakoti, kaip reikia tą statusą įgyti ir kokios lengvatos priklauso? Nes kol kas negirdėjau nė apie vieną.

Vienišos motinos statusas nustatomas teismo keliu, ten ir sprendžiamos kitos soc. paslaugos ir garantijos smile.gif
Matau tikrai gerai informuota esi doh.gif
Vistiek kalba pyktis, o ne sveikas protas verysad.gif

QUOTE(golubka @ 2006 06 16, 09:26)

Taip skirtingi dalykai tik pati paskaityk atidžiau savo postus wink.gif wink.gif
QUOTE(Krysta @ 2006 06 16, 10:37)
Aš kaip viena auginanti vaiką (esu išsiskyrusi) turėjau nuolaidą mokant už darželį, darbe priklauso daugiau apmokamų atostogų ir dar šiokios tokios didesnės garantijos. Daugiau nežinau ar kas priklauso. Mano draugė - vieniša mama, tėvystė nepripažinta, tai nuolaida už darželį nepriklauso (žinios gal metų senumo, nebent kas pasikeitė per tą laiką). Tai tiek tų žinių, jei nesi socialiai remtina kaip ir pati rašei jokios paramos tau nepriklausytų.

Nuolaida darželiui priklauso reikia pristayti arba vienišos mamos stausą patvirtantį dokumentą arba pažymą iš CM skyriaus, 35 dienos atostogų, jei du vaikučiai paildoma išeiginė, jei mažos pajamos soc. pašalpa parama, po 165 lt. kiekvienam asmeniui.
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2006 06 16, 11:05)
Nuolaida darželiui priklauso reikia pristayti arba vienišos mamos stausą patvirtantį dokumentą arba pažymą iš CM skyriaus

drinks_cheers.gif
Mes darželio dar nelankom,bet kai ėjom užsirašyti,tai šiuo klausimu domėjausi.Pas mus tėvystė nenustatyta,metrikuose tėvas neįrašytas,pavardė mano.Tai gi,gavau atsakymą,kad už darželį mokėsiu pusę kainos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2006 06 16, 11:05)
Vienišos motinos statusas nustatomas teismo keliu, ten ir sprendžiamos kitos soc. paslaugos ir garantijos  smile.gif 
Matau tikrai gerai informuota esi  doh.gif
Vistiek kalba pyktis, o ne sveikas protas  verysad.gif
Taip skirtingi dalykai tik pati paskaityk atidžiau savo postus  wink.gif  wink.gif

Nuolaida darželiui priklauso reikia pristayti arba vienišos mamos stausą patvirtantį dokumentą arba pažymą iš CM skyriaus, 35 dienos atostogų, jei du vaikučiai paildoma išeiginė, jei mažos pajamos soc. pašalpa parama, po 165 lt. kiekvienam asmeniui.

Be abejo, kad esu informuota, nelėkiau stačia galva į teismą. Nuolaida darželiui priklauso vieniems auginantiems. Ar yra tėvystė, ar ne, bet vis tiek auginsiu viena. 35 dienos atostogų priklausys irgi, išskyrus atvejį, jei teismas priteistų vaiką auginti abiems, t. y., jei vieną savaitę pas vieną, vieną savaitę pas kitą, kuo labai abejoju. Papildomos išeiginės nebuvo ir nebus. Soc. parama niekad ir nepriklausė. Todėl nesuprantu, kokias lengvatas prarasiu. Gal gali tiksliau paaiškinti, kokiu būdu nustatomas vienišos motinos statusas? Tiesiog pasidarė įdomu. Nueinu į teismą ir tvirtinu, kad vaikas neturi tėvo, jis nerandamas, dar ką nors panašaus? Bet kaip tai įrodyt? Kadangi nesu soc. remtina, tai juk už viską turėsiu pati susimokėti. O jei tėvelis kada nors kerštaudamas sugalvos įrodinėt savo tėvystę, tai už teismo klaidinimą turbūt ir atsisėst galima? Ir tada nesuprantu, kokie bukiai sėdi savivaldybėje, nes kai teiravausi, ar man priklauso kokios lengvatos, tai man buvo pasakyta, kad nešnekėčiau nesąmonių, Lietuvoj jau 10 metų nėra vienišų motinų, o lengvatos priklauso tik tuo atveju, jei vienam asmeniui šeimoje tenka mažiau nei 125 Lt per mėnesį. Mano atveju taip nėra. Be to, jei nėra nustatyta tėvystė, reikia ją nustatinėti ir tik tada gauni tą paramą. O jei priteisia bent minimalius alimentus, paramos jau negausi, net jei tie alimentai nėra mokami. Tai kokios visgi lengvatos taikomos vienišoms motinos? Ypač kai jų Lietuvoje net nėra.
Atsakyti