Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

QUOTE(Juliteeeeee @ 2017 09 13, 09:49)
Sveiki noreciau padeti jums su katilu pirkimu ir pajungimu. Mano meistras ir kainas padare superines ir sumontavo per dienele.  bigsmile.gif  Su jo medziagom gavosi pigiau negu buvau radusi pigiausia pasiulyma internete. Sake dirba ir su siurbliais ir sildomom grindim.

Meistras Gediminas  xxxxxxxxxxx.

Ir vien dėl šios džiaugsmingos žinutės nepatingėjot forume užsiregistruoti??? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 13 rugsėjo 2017 - 09:35
QUOTE(Juliteeeeee @ 2017 09 13, 10:49)
Sveiki noreciau padeti jums su katilu pirkimu ir pajungimu. Mano meistras ir kainas padare superines ir sumontavo per dienele.  bigsmile.gif  Su jo medziagom gavosi pigiau negu buvau radusi pigiausia pasiulyma internete. Sake dirba ir su siurbliais ir sildomom grindim.

Meistras Gediminas  868602386.

Dirba Vilniuje ir jo rajone
Atsakyti

Renkuosi katilą. Šildomas plotas -160-200m2

Grindinis. Buvo rekomendacija imti katilą su kuo mažesniu žemutiniu galingumu (moduliacija) Rekomendavo Viessamn Vitodens 200w ten nuo 1.9kw 

Motyvavo tuo, kad vasarą nespragsės katilas dažnai kuomet reiks ruošti tik šiltą vandenį (atskiras boileris 150ltr).

Pasirinkime atsirado Vaillant ecoTec VC BL 246/5-3 moduliacija nuo 6kw iki 24kw Kaina truputį geresnė, pardavėjai sako, kad neturi su jais bėdų (tą patvirtino montuotojas) garantija 5m ir t.t.

Tai kaip gi su ta moduliacija? Ar aktualu turėti kuo mažesnį katilo galingumą, ar iš ties tai negroja?

Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 09 19, 14:44)
<p>Renkuosi katilą. Šildomas plotas -160-200m2</p><p>Grindinis. Buvo rekomendacija imti katilą su kuo mažesniu žemutiniu galingumu (moduliacija) Rekomendavo Viessamn Vitodens 200w ten nuo 1.9kw </p><p>Motyvavo tuo, kad vasarą nespragsės katilas dažnai kuomet reiks ruošti tik šiltą vandenį (atskiras boileris 150ltr).</p><p>Pasirinkime atsirado Vaillant ecoTec VC BL 246/5-3 moduliacija nuo 6kw iki 24kw Kaina truputį geresnė, pardavėjai sako, kad neturi su jais bėdų (tą patvirtino montuotojas) garantija 5m ir t.t.</p><p></p><p>Tai kaip gi su ta moduliacija? Ar aktualu turėti kuo mažesnį katilo galingumą, ar iš ties tai negroja?</p><p></p>

Aš asmeniškai nematau didelio privalumo iš šito parametro. Dujinis katilas ne koks kompresorius ŠS - užsidegimų skaičius įtakos gali turėti nebent uždegimo elektrodams, kurių kaina nėra didelė.

Karšto vandens ruošimui tas mažas galingumas iš vis 'ne prie ko' - vanduo ruošiamas maks. galia, nebent programiškai kitaip katilui galima pasakyti. Mažas galingumas aktualus nebent grindinio šildymo atveju - tiesiog kažkiek rečiau įsijunginėtų bei ilgiau degtų.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 09 19, 18:04)
Aš asmeniškai nematau didelio privalumo iš šito parametro.

Nors aš šį punktą laikyčiau pakankamai svarbiu, bet su Verteriu nepasiginčysi, viskas iš esmės teisinga - tai nėra labai svarbi funkcija namo šildymui, bei karšto vandens ruošimui, kai šildomas boileris.

Vis tik, jei būtų kalbama apie momentinį karšto vandens ruošimą, tai moduliaciją aš iškelčiau į pirmą vietą, kaip pačią svarbiausią dujinio katilo funkciją užtikrinančią karšto vandens eksploatacijos komfortą (labai užknisa tai šaltas tai karštas bėgantis vanduo iš krano, kai vanduo paleidžiamas maža srove), bet net ir geriausių moduliacijos parametrų katilas su momentiniu karšto vandens paruošimu, pagal komfortą neprilygs katilui be moduliacijos, bet su boileriu.

Čia kaip šilumos siurblys, inverterinis ar dirbantis on/off režimu, tik siurbliui tai aktualiau, nei dujinukui, ir tai aš pasirinkau gerokai per didelio galingumo on/off, atsižvelgdamas į palankesnius kainos parametrus. Problemų su šildymo komfortu nėra dėl gana tiksliai reguliuojamo šiluminės energijos kiekio perdavimo, automatikai įjungiant ir išjungiant ŠS tiksliai, kada reikia. Lygiai taip pat ir dujinio katilo atveju, moduliacija, kaip ir tobulesnė funkcija, bet šildant namą ar ruošiant karštą vandenį boileryje skirtumo realiai nepajausi, tad tai tikrai nėra svarbus parametras, jei dujinis katilas karštą vandenį ruošia su boileriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 rugsėjo 2017 - 20:05
QUOTE(mintas @ 2017 09 19, 20:41)
Nors aš šį punktą laikyčiau pakankamai svarbiu, bet su Verteriu nepasiginčysi, viskas iš esmės teisinga - tai nėra labai svarbi funkcija namo šildymui, bei karšto vandens ruošimui, kai šildomas boileris.

Vis tik, jei būtų kalbama apie momentinį karšto vandens ruošimą, tai moduliaciją aš iškelčiau į pirmą vietą, kaip pačią svarbiausią dujinio katilo funkciją užtikrinančią karšto vandens eksploatacijos komfortą (labai užknisa tai šaltas tai karštas bėgantis vanduo iš krano, kai vanduo paleidžiamas maža srove), bet net ir geriausių moduliacijos parametrų katilas su momentiniu karšto vandens paruošimu, pagal komfortą neprilygs katilui be moduliacijos, bet su boileriu.

Čia kaip šilumos siurblys, inverterinis ar dirbantis on/off režimu, tik siurbliui tai aktualiau, nei dujinukui, ir tai aš pasirinkau gerokai per didelio galingumo on/off, atsižvelgdamas į palankesnius kainos parametrus. Problemų su šildymo komfortu nėra dėl gana tiksliai reguliuojamo šiluminės energijos kiekio perdavimo, automatikai įjungiant ir išjungiant ŠS tiksliai, kada reikia. Lygiai taip pat ir dujinio katilo atveju, moduliacija, kaip ir tobulesnė funkcija, bet šildant namą ar ruošiant karštą vandenį boileryje skirtumo realiai nepajausi, tad tai tikrai nėra svarbus parametras, jei dujinis katilas karštą vandenį ruošia su boileriu.

Labai tiksli pastaba - jei karštas vanduo ruošiamas momentiškai (šildant pratekantį šaltą vandenį), tai moduliacijos diapazonas pasidaro turbūt svarbiausias pasirinkimo parametras. O jei dujų katilas karštą vandenį ruošia boileryje, man jo svarba krenta į paskutinę vietą.

O bet tačiau - pagyvenus 12 metų su pratekantį vandenį šildančiu katilu, tokio pasirinkimo naujai statomame individualiame name nelinkėčiau net savo priešui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 09 19, 21:50)
pagyvenus 12 metų su pratekantį vandenį šildančiu katilu, tokio pasirinkimo naujai statomame individualiame name nelinkėčiau net savo priešui smile.gif

Pragyvenau tik 2 metus su dujiniu katilu ir momentiniu karšto vandens ruošimu, bet irgi, užteko, prasikeikiau ir dabar momentinio karšto vandens ruošimo nerekomenduočiau niekam.

Beje, kaip trūkumą aukščiau nurodžiau - "tai šaltą, tai karštą" vandenį bėgantį iš krano, vandenį paleidus maža srove. Teisingiau būtų pasakyti, "tai ledinį, tai verdantį".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 rugsėjo 2017 - 21:12

Ok, matau reikia patikslinti. 

Karštas vanduo bus ruošiamas boileryje.

Mane, kaip ne profesionalą glumina itin skirtingos profesionalų (na tokie juk turėtų dirbti įmonėse siūlančiose šildymo sprendimus)

Paskutinis skambutis - Pasiūlymas įsigyti 26kw katilą (Viessmann , moduliacija nuo 1.9kw iki 26kw) ir 200ltr boilerį.

Taigi siūlymus kuriuos turiu

1. Vailant 6-24kw ir 150ltr boileris

2. Viesmann 1.7-19kw ir 150ltr boileris

3. Viesmann 1.9-26kw ir 200ltr boileris.

Šiai dienai vandens naudojame gan nemažai, vaikai dažnai turškiasi duše. 

Kaip realiai nuspręsti boilerio talpą ir katilo galingumą?

Beje, niekas iš užklaustųjų nepasiteiravo koks namas, šilumos nuostoliai ar energetinė klasė. Visiems užteko kvadratūros.

Vaillant katilas patiko dėl ilgesnės garantijos ir truputį mažesnės kainos. Bet ar nebus bėdos dėl minimalaus galingumo? 6kw

O bus laikas kai šildymo reikės tik vonios patalpose (~18m2 bendrai)

Kaip pasiskaičiuoti karšto vandens poreikį? Na daugmaž. Kaip suprantu iš jūsų diskusijos katilo parametrai labiau aktualūs karšto vandens ruošimu?

Atsakyti

Karštas vanduo bus ruošiamas boileryje.

Mane, kaip ne profesionalą glumina itin skirtingos profesionalų (na tokie juk turėtų dirbti įmonėse siūlančiose šildymo sprendimus)

Paskutinis skambutis - Pasiūlymas įsigyti 26kw katilą (Viessmann , moduliacija nuo 1.9kw iki 26kw) ir 200ltr boilerį.

Taigi siūlymus kuriuos turiu

1. Vailant 6-24kw ir 150ltr boileris

2. Viesmann 1.7-19kw ir 150ltr boileris

3. Viesmann 1.9-26kw ir 200ltr boileris.

Šiai dienai vandens naudojame gan nemažai, vaikai dažnai turškiasi duše. 

Kaip realiai nuspręsti boilerio talpą ir katilo galingumą?

Beje, niekas iš užklaustųjų nepasiteiravo koks namas, šilumos nuostoliai ar energetinė klasė. Visiems užteko kvadratūros.

Vaillant katilas patiko dėl ilgesnės garantijos ir truputį mažesnės kainos. Bet ar nebus bėdos dėl minimalaus galingumo? 6kw

O bus laikas kai šildymo reikės tik vonios patalpose (~18m2 bendrai)

Kaip pasiskaičiuoti karšto vandens poreikį? Na daugmaž. Kaip suprantu iš jūsų diskusijos katilo parametrai labiau aktualūs karšto vandens ruošimu?

Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 09 20, 16:55)
<p>Ok, matau reikia patikslinti. </p><p>Karštas vanduo bus ruošiamas boileryje.</p><p>Mane, kaip ne profesionalą glumina itin skirtingos profesionalų (na tokie juk turėtų dirbti įmonėse siūlančiose šildymo sprendimus)</p><p>Paskutinis skambutis - Pasiūlymas įsigyti 26kw katilą (Viessmann , moduliacija nuo 1.9kw iki 26kw) ir 200ltr boilerį.</p><p>Taigi siūlymus kuriuos turiu</p><p>1. Vailant 6-24kw ir 150ltr boileris</p><p>2. Viesmann 1.7-19kw ir 150ltr boileris</p><p>3. Viesmann 1.9-26kw ir 200ltr boileris.</p><p></p><p>Šiai dienai vandens naudojame gan nemažai, vaikai dažnai turškiasi duše. </p><p>Kaip realiai nuspręsti boilerio talpą ir katilo galingumą?</p><p>Beje, niekas iš užklaustųjų nepasiteiravo koks namas, šilumos nuostoliai ar energetinė klasė. Visiems užteko kvadratūros.</p><p></p><p>Vaillant katilas patiko dėl ilgesnės garantijos ir truputį mažesnės kainos. Bet ar nebus bėdos dėl minimalaus galingumo? 6kw</p><p>O bus laikas kai šildymo reikės tik vonios patalpose (~18m2 bendrai)</p><p></p><p>Kaip pasiskaičiuoti karšto vandens poreikį? Na daugmaž. Kaip suprantu iš jūsų diskusijos katilo parametrai labiau aktualūs karšto vandens ruošimu?</p><p></p><p></p>

Mano akimis didelio skirtumo tarp katilų nėra. Kvadratūros/apšiltinimo neklausia, nes dujiniai katilai iš esmės visi startuoja nuo 24kw galios - t.y. užteks viskam smile.gif Mačiau tik vieną, berods junkers'o, modelį su maks galia iki 14kw.

Dėl karšto vandens žiūrėčiau ne katilą, o kokį boilerį į komplektą siūlo. Privalumas būtų su kuo didesniu gyvatuko paviršiaus plotu, greičiau vandenį paruoštų. Tūris ar 150 ar 200 litrų, mano nuomone ne esminis, rinkčiausiu, pasikartosiu, su didesniu gyvatuku.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 09 20, 16:55)

Tavo situacija tinka bet kuris variantas idealiai.

Rinkčiausi su ilgiausia garantiją ir pigiausią.

Truputį detaliau:
Kadangi komplektuojamas su boileriu, absoliučiai gali nekreipti dėmesį į minimalaus galingumo parametrą, tai tampa neaktualu.

Dėl dujinio katilo galingumo, iš esmės svarbu, tik kad nebūtų per mažas galingumas. Jei bus per galingas, tai tik trumpiau dirbs šildydamas namą, bei karštą vandenį boileryje greičiau paruoš. Kadangi komplektuojama su boileriu manau, kad visi parinkti galingumai pakankamai optimalūs.

Taigi, jei aiškiau dėl katilo galingumo, pereikim prie boilerio dydžio. Jis priklauso nuo katilo galingumo ir momentinio karšto vandens naudojimo intensyvumo. Kuo intensyviau naudojamas karštas vanduo (kuo daugiau čiaupų su karštu vandeniu name) tuo boileris turi būti didesnis, bet kuo katilo galingumas didesnis, tuo mažesnis gali būti boilerio dydis. Taigi reikėtų parinkinėti. Jei name vienu metu planuojama atsukti tik vieną kraną su karštu vandeniu, sakyčiau kad su tokiu katilo galingumu, per akis užtektų ir 50l-80l boilerio.

150l boilerio, su tokio galingumo katilais sakyčiau turėtų užtekti bet kokiam vienos šeimos namui. Jei name gyventų kokios trys šeimos, tuomet jau reikėtų galvoti apie didesnio dydžio boilerį.

Vonios šildymui paprastai naudojama karšto vandens cirkuliacijos šiluma, tad boileris atliks buferinės talpos vaidmenį ir su vonios šildymu vasarą problemų nebus.

Karšto vandens poreikis nelabai svarbus. Svarbus momentinis karšto vandens suvartojimo intensyvumas. Vėliau, kai jis bus nenaudojamas, boileryje jis galės būti sušildytas ir su mažiausio galingumo šilumos šaltiniu. Todėl ir vertinamas galingumo ir boilerio talpos parametrai. Kadangi dujinio katilo galingumai labai dideli, realiai užtektų ir labai mažo boilerio. Palyginimui mano name, kuriame vandenį vienu metu naudoja ne daugiau 2 asmenų (2 dušai veikia vienu metu) užtenka elektrinio boilerio kurio talpa 80l ir teno galingumas 2kW. Palygink savo 24kW dujinio katilo galingumą ir 150l boilerio dydį. Mano akimis čia jau afigena atsarga smile.gif. Tiesa man, po rytinio prausimosi karšto vandens trečiam asmeniui jau pritrūktų, o dujinio katilo atveju, nespėtų ir vienas asmuo nusiprausti, o karštas vanduo trečiam asmeniui jau būtų paruoštas.

Tiesa dėl galingumo. Kuo katilo galingumas bus didesnis už namo šildymo poreikį, tuo tiksliau turės veikti katilo automatika, bei turės turėti lankstesnes katilo nustatymo galimybes. Todėl per daug didelio galingumo irgi nereikėtų užlaužt. Realiai šiais laikais namo šildymui užtenka 8kW-16kW katilo, todėl kokie 24k standartiniam šių laikų namui jau kaip ir būtų ribą, aš gal net palankiau į kokį 16kW katilą žiūrėčiau, na bet galingesnis, karštą vandenį paruoš greičiau. Jei namas senas, net ir 24kW katilo gali neužtekti, o jei naujas ir statytas šiltai, pavyzdžiui manasis reikalauja tik 2kW galingumo namo šildymui. Čia taip bendrai orientacijai.

Na gal bus kiek aiškiau smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 rugsėjo 2017 - 14:57

Sveiki, ieskome pirkti dujinio katilo, sian pasiule junkeri arba aristona (aristono kaina pigesne ir ale nerudyjancio plieno degimo kamera), abiems suteikiama 2 metu garantija. Sildomo ploto 250 kv, 140 kv grindinis sildymas, 3 vonios kambariai. patarkite koki pasirinkti?

Atsakyti