Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

Na jei kambario termostatas reguliuoja temperatura, tai jo nustatymuose reikia ieskoti histerizes. As ja nustaciau minimalia t.y. pokytis +/-0,1 laipsnio.
namas pas mane siltintas, bet nedrisciau sakyti kad gerai verysad.gif todel +33 paduodant i grindis jos susyla per 5-6 val iki 'normalios silumos' pojucio. Taciau jos syla ir toliau... todel pas mane nustacius +21,5, tokioje temperaturoje grindys yra siltos pusetinai, bet kai pasiekia ~22, grindys tampa maloniai siltos smile.gif Deja, dar po kokiu 6-8 valandu kai pakrenta temperatura iki +21, basom vaikscioti nevisai smagu...
Atsakyti
QUOTE(kojotty @ 2017 12 13, 20:22)
Na jei kambario termostatas reguliuoja temperatura, tai jo nustatymuose reikia ieskoti histerizes. As ja nustaciau minimalia t.y. pokytis +/-0,1 laipsnio.
namas pas mane siltintas, bet nedrisciau sakyti kad gerai verysad.gif todel +33 paduodant i grindis jos susyla per 5-6 val iki 'normalios silumos' pojucio. Taciau jos syla ir toliau... todel pas mane nustacius +21,5, tokioje temperaturoje grindys yra siltos pusetinai, bet kai pasiekia ~22, grindys tampa maloniai siltos smile.gif Deja, dar po kokiu 6-8 valandu kai pakrenta temperatura iki +21, basom vaikscioti nevisai smagu...

Čia apie kambario ar grindų temperatūrą šnekam?
Atsakyti

Gal kad nusimanantis užmatys - termostatai danfoss basic plus. Gali būti kad neįmanoma keisti histerezės? Pas mane veikia taip. Užstatai 21. Nukrenta iki 20 paleidžia šildymą. Pasiekus 21 - išjungia šildymą.

Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2017 12 13, 20:50)
Čia apie kambario ar grindų temperatūrą šnekam?

Kambario
Papildyta:
QUOTE(Butkus @ 2017 12 14, 07:13)
<p>Gal kad nusimanantis užmatys - termostatai danfoss basic plus. Gali būti kad neįmanoma keisti histerezės? Pas mane veikia taip. Užstatai 21. Nukrenta iki 20 paleidžia šildymą. Pasiekus 21 - išjungia šildymą.</p>

Na tai gerbiamasis jei jau google neinaudoji, as randu tokius 'popierius': http://www.sildymasl...2_aprasymas.pdf
Juose parasyta kad histerize +/-1 laipsnis, tad drisciau teigti, jog ji nereguliuojama.
P.S. Ar cia taviskis termostatas as nezinau
Atsakyti

Tai mano termostatas. Aš irgi radęs šitą info buvau, tik kai kažkas teigė kad paimi ir pareguliuoji, galvojau kad ko nerandu. Matyt nesireguliuoja pas mane.

Atsakyti
Sveiki,

gal kas nors iš skaičiuotojų esate kada nors įvertinę, kiek (ne)ekonomiška yra nuolatos laikyti įjungtą karšto vandens recirkuliaciją? Kokią tai įtaką turi bendriems karšto vandens paruošimo kaštams?
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2017 12 15, 15:51)
Sveiki,

gal kas nors iš skaičiuotojų esate kada nors įvertinę, kiek (ne)ekonomiška yra nuolatos laikyti įjungtą karšto vandens recirkuliaciją? Kokią tai įtaką turi bendriems karšto vandens paruošimo kaštams?

Neekonomiška būtų jei karštas vanduo būtų ruošiamas su šilumos siurbliu - su prastu COP paruošta šiluma būtų šildomas namas (vis tiek visi šiluminiai recirkuliacijos nuostoliai lieka namo viduje). O jei su dujomis/granulėmis/KKK, tai ar šildai boilerį, ar namą, našumas nedaug skiriasi. Ok, kondensacinio atveju gal katilo našumas ruošiant vandenį ir mažesnis, bet tik tiek.
Atsakyti
Sveiki,
Gal galėtu, koks meistriukas dujininkas patarti kokį kambario termostatą galima dėti katilui Protherm Gepard 25 mko.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 12 15, 19:15)
Neekonomiška būtų jei karštas vanduo būtų ruošiamas su šilumos siurbliu - su prastu COP paruošta šiluma būtų šildomas namas (vis tiek visi šiluminiai recirkuliacijos nuostoliai lieka namo viduje). O jei su dujomis/granulėmis/KKK, tai ar šildai boilerį, ar namą, našumas nedaug skiriasi. Ok, kondensacinio atveju gal katilo našumas ruošiant vandenį ir mažesnis, bet tik tiek.

O kad vandens belekiek isleisdi laukdamas silto vandens tai ekonomiskumas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 12 18, 07:35)
O kad vandens belekiek isleisdi laukdamas silto vandens tai ekonomiskumas? unsure.gif

Bet išleidi šalto, ar taip, ar taip jau atvėsusio.

Realiai, tai man labai patiko idėja daryti cirkuliaciją, bet cirkuliacinį varikliuką jungti ar prie vonios apšvietimo, ar prie judesio detekcijos, kad vandenį prasuktų tik žmonėms judant prie vandens čiaupų. Tai būtų maksimalus komfortas maksimaliai ekonomiškai.

Pats dariau be cirkuliacijos. Vamzdyno talpa dar pateko į normas, kada dar primygtinai nėra rekomenduojama įsirengti cirkuliacinį, bet ir tas 7-12 sekundžių laukimas iš tikrųjų nervina.
Atsakyti
Pakalbekime apie pinigus. Vakar pasileidome dujini viesmann vitodens 100w katila... dujininkas paliko 55 laipsnius. Namie 23 laipsniai. Grindys ir radiatoriai karsciausi. Paziurejau per beveik pusantros paros 22 kubai( aisku nezinau kiek kubu isleido paleidejai ir vakar kazkiek kubu suvalge bejungiant sistema )t.y 8 eur...na daugoka. Dabar palikau dacike 42 laipsnius. Radiatoriai drungni. Na ryt ziuresiu kiek prisuks kubu duju.... kiek jus temperaturos paliekate mazdaug. Gal kas turite toki peciu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whagati: 20 gruodžio 2017 - 19:55
QUOTE(mintas @ 2017 12 18, 21:58)
Bet išleidi šalto, ar taip, ar taip jau atvėsusio.

Realiai, tai man labai patiko idėja daryti cirkuliaciją, bet cirkuliacinį varikliuką jungti ar prie vonios apšvietimo, ar prie judesio detekcijos, kad vandenį prasuktų tik žmonėms judant prie vandens čiaupų. Tai būtų maksimalus komfortas maksimaliai ekonomiškai.

Pats dariau be cirkuliacijos. Vamzdyno talpa dar pateko į normas, kada dar primygtinai nėra rekomenduojama įsirengti cirkuliacinį, bet ir tas 7-12 sekundžių laukimas iš tikrųjų nervina.

Byški spamo šiuo klausimu
Atsakyti