Įkraunama...
Įkraunama...

Dujiniai katilai

QUOTE(QQuska @ 2018 12 28, 11:37)
<p>Sveiki,</p><p></p><p>ar yra specialistų susidūrusių tiek su Fondital tiek su Ariston dujiniais kondensaciniais katilais? Konkrečiau Fondital Itaca ir Ariston Alteas. Įdomu būtų išgirsti nuomones.</p>

rinkciausi katila ta kuris turi geriausia palaikyma, kad nebutu du zmones priskirti jusu miestui ir panasiai.
Atsakyti

130 kv.m. A klasės namui reikia pasirinkti dujinį katilą. Vanduo bus šildomas atskiram boileryje nuo katilo. Atsirinkau finalininkus:

- Buderus Logamax plus gb172i (24kw)

- Junkers CerapurCompact zsb 24-1 de (24kw)

- Ariston Genus One  (24kw)

- Baxi Luna Platinum 1.24 GA (24kw)

PIgiausias Junkers, ant popieriaus gražiausiai atrodo Ariston ir Baxi. Buderus skelbiasi labai patikimu, "vokiška kokybe". :) Kaip pasirinkti? Kokios jūsų nuomonės?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cilis: 10 kovo 2019 - 21:36

Baxi + kambario termostatas

Atsakyti

130 kv.m. A klasės namui reikia pasirinkti dujinį katilą. Vanduo bus šildomas atskiram boileryje nuo katilo. Atsirinkau finalininkus:

- Buderus Logamax plus gb172i (24kw)

- Junkers CerapurCompact zsb 24-1 de (24kw)

- Ariston Genus One  (24kw)

- Baxi Luna Platinum 1.24 GA (24kw)

PIgiausias Junkers, ant popieriaus gražiausiai atrodo Ariston ir Baxi. Buderus skelbiasi labai patikimu, "vokiška kokybe". :) Kaip pasirinkti? Kokios jūsų nuomonės?

O ar reikia A namui 24 kw katilo? mažiau gali gi bus pigesni, ar dujiniai kitaip skaiciuojasi ,grubiai primetu, A namas 130 m2 silumos nuostoliai prie vidaus +21 lauko -23 bus 3-3.5 kwh , kam 23 kw katilo?

Atsakyti

Gal klystu, bet kaina tarp 14kw ir 24kw katilų minimali, o vandenį užkaitins daug greičiau. Šildymui vis vien yra moduliacija ir kambario termostatas. Ar neteisinga linkme mąstau?

Atsakyti

Dujiniai 14kW, bet nusimoduliuoja galią iki tų pačių kaip ir 24kW

Kondensaciniams 'smagiau' paveikti min galiom

Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2019 03 10, 23:58)
A namas 130 m2 silumos nuostoliai prie vidaus +21 lauko -23 bus 3-3.5 kwh , kam 23 kw katilo?


Tokio namo tik šildymui ir 6kW galios dujinukas būtų per galingas, bet dar yra karšto buitinio vandens ruošimas. Pakankamai optimalus, tokiam namui, su karšto vandens ruošimu, gana didelės talpos boileryje ir būtų 6kW dujinukas.

Vis tik yra niuansų su karšto vandens ruošimu. Jei vandens naudojama daug ir vienu metu, pav. ryte atsikelia 6 asmenų šeima ir visi tuo pat metu lenda po dušu, tada jau reikėtų labai didelės talpos boilerio, kas mano nuomone jau nebūtų optimalus sprendimas. Tokiu atveju, vien dėl karšto buitinio vandens ruošimo aš rekomenduočiau 24kW galios dujinuką, kuris karštą vandenį galėtų paruošti momentaliai. Tada statomas labai mažas karšto vandens boileris, sakykim ~20l talpos, skirtas panaikinti visų momentinio karšto vandens ruošimo katilų minusus. Tokiame boileryje būtų patiriami minimalūs šilumos nuostoliai, būtų išlyginama karšto tiekiamo vandens temperatūra, nebūtų karšta/šalta momentinio ruošimo katilams būdingo temperatūrų šokinėjimo, o karšto vandens nepritrūktų net 100 žmonių, iškart vienam po kito nusiprausti.

Taigi, kai kalba eina apie dujinukus, nemanau, kad optimalu rinkti katilo galią, vadovaujantis tokiais pačiais principais, kaip ir kalbant apie šilumos siurblius. Su šilumos siurbliais, kiekvienas papildomas kilovatas labai išbrangina šildymo sistemą, tad ten orientuotis į momentinį karšto vandens ruošimą būtų kvaila, be to, ten daugiau problemų su dažnu įsijungimu/išsijungimu, kokių absoliučiai neturi dujinukai.

Vis tik, kalbant apie namo šildymą su ženkliai per didelio galingumo katilu yra niuansų. Šilumos perdavimo sistema turi būti labai inertiška, arba katilas turi labai tiksliai moduliuoti galią. Pastoviai palaikant tą pačią temperatūrą, su inertiška šildymo sistema - grindiniu šildymu, mano name palaikoma labai tolygi temperatūra, net katilui esant 5 kartus didesnio galingumo nei reikia. Būtų radiatoriai, būtų labai nekomfortiška, nes temperatūra šokinėtų gerokai intensyviau, o kalbant apie patalpų šildymą apjungiamą su ventiliacija iš vis būtų problemų, bet jei katilas sugebėtų moduliuoti galią labai plačiame galios diapazone, tai šildymas tokiame name, šildymą apjungus su ventiliacija gal net būtų optimaliausias. Nors aš tokiu atveju rekomenduočiau grindinį šildymą visame name, nes tai paprasčiausias įrengimo variantas, atlaidžiausiai reaguojantis į visas šildymo sistemos įrengimo klaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2019 - 12:14

Mintai, ačiū, labai išsamu ir vertinga. Šildymas numatytas grindinis visame name. Galvojau apie 24kw su 120l boileriu, arba 14kw su 160l boileriu. Kaip supratau, turbūt logiškesnis yra galingesnio katilo (24kw) su didele moduliacija (1:10) ir mažesniu boileriu variantas..? Ariston ar Baxi? :)

 

Iš įdomumo - Mintai, o koks pas Jus katilas? :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cilis: 11 kovo 2019 - 16:01
QUOTE(Cilis @ 2019 03 11, 15:59)
<p>Mintai, ačiū, labai išsamu ir vertinga. Šildymas numatytas grindinis visame name. Galvojau apie 24kw su 120l boileriu, arba 14kw su 160l boileriu. Kaip supratau, turbūt logiškesnis yra galingesnio katilo (24kw) su didele moduliacija (1:10) ir mažesniu boileriu variantas..? Ariston ar Baxi? smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Iš įdomumo - Mintai, o koks pas Jus katilas? smile.gif</p>


Kai gyvenau 50m² bute, buvo 24kW Junkeris su momentiniu karšto vandens ruošimu, dabar 130m² name, kurio šilumos poreikis ~2kW, stovi geoterminis 10kW ir 300l boileris.

Jei jau rinksitės 24kW galios katilą, tai net 80l boileris bus per didelis.

Beje, kas dėl karšto vandens ruošimo, tai tokiu atveju boileris nereikalingas su gyvatuku. Renkatės papraščiausią mažos talpos elektrinį boilerį, ir vanduo pašildomas pratekėjas pro katilo momentinio vandens pašildymo šilumokaitį. Taip išvengsite šilumos mainų nuostolių. Būtent apie tokį pajungimą, čia jau buvo kalbėta. Kžkoks UAB, vienam iš skaitytojų buvo pasiūlęs tokį variantą, ir jei kalbėti apie dujinukus, tai mano nuomone, labai geras sprendimas.

120l boileris - pereboras 24kW katilui, kaip sakiau, net ir 80l.
Papildyta:
QUOTE(lauretta.gruodis @ 2018 10 20, 08:10)
Laba. Patarkit prasau. Vienbutis namukas 104 m2, 4 asmenu seimai, 2 san.mazgai (dusas, vonia), virtuves plautuve, indaplove; grindininis sildymas per 2 aukstus. Dujinis katilas (reikalingas namukui sildyti ir vartojamam vandeniui pasildyti) bus montuojamas virtuvineje spinteleje, galiu skirti maza erdve (iki 50 cm plocio, gylio iki 40 cm, aukstis pageidautinas kuo mazesnis, kad sutilptu pakabinamu spinteliu lygmeny). Firma kuri montuotu primygtinai siulo: </p>
<p>DE DIETRICH NANEO EMC M24/28 MI su apatineje spinteleje prijungtu elektriniu vandens sildytuvu SG RIVA 10 l boileriu
Klausiu apie kitus variantus is kitu firmu, bet sako, kad nera.. Nu niekaip negaliu patiketi, kad panasiu parametru negalima rasti tokiose firmose, kaip : Viessman, Vaillant, Buderus. Bandau nagrineti minetu kompaniju gaminius, bet kadangi tai ne mano sritis, sunkiai sekasi..</p>
Kas ismanot, patarkit prasau!!!



Vat, ten buvo pasiūlymas su mažu boileriu, siūlau paskaitinėti ir toliau.

Kai mažas boileris, mažesni šilumos nuostoliai. Tas boileris realiai, visai nereikalingas vandens šildymui. Vanduo šildomas momentiškai dujiniame katile, o boileris tik panaikina momentinio vandens ruošimo blogybę verdančio/ledinio vandens persijunginėjimą, vandeniui bėgant mažesne srove.

Beje, rekomenduočiau jau gatavą katilą, su integruotu mažu (5l-20l) vandens boileriu.

Va kažkas tokio Momentinis vandens ruošimas su buferiniu 21l boileriu.

Arba va, panašiu principu veikiantis Viesmann modelis.

Nors jei planuojama cirkuliacija, tada momentinis vandens ruošimas netinka, reikalingas didesnis boileris, kaip ir tamstos variante 120l. Bet dėl didelių šilumos nuostolių tarpiniame šilumokaityje, bei termofikato trasoje, gali būti, kad ir 24kW galios dujinis katilas gali būti per silpnas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2019 - 17:21

as turiu viesman 200, kainavo brangiai, kazkokia ten viduje sklende parejo greitai, siaip visokiu klaidu meta, tai lauko daviklis negera tai kas nors dar, sakyciau kaprizingas

Atsakyti

Sveiki, jei domina dujinis šildymas, plačiau galite paskaityti čia www.heatingas.lt 😉

Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2019 05 07, 15:07)
jei domina dujinis šildymas


O ten, "jei norite sužinoti daugiau - skambinkite, susitarsim".

Absoliučiai neinformatyvi, vien tik neišmanančių klientų paieškai paleista svetainė.

O pacituotas postas, akivaizdi reklama, šiam forumui nenešanti jokio gėrio.
Atsakyti