QUOTE(remiga @ 2019 05 17, 16:18)
Gyvenamam namui labiau tinka oras-vanduo, o dar geriau gruntas vanduo (geoterminis).
Beje pasidomėkit Daikin, jie man rodos gamina kombinuotus ŠS su dujiniu katilu.
Geoterminis šiltam namui neatsipirks per visą jo eksploatacijos laikotarpį. Praėjo tie laikai, kai geoterminis buvo patrauklus pasirinkimas.
Nors dujų aš vis tiek nesirinkčiau, dėl patalpai su dujiniu katilu keliamų reikalavimų.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2019 05 17, 16:27)
<p>Šiuo metu kaip tik keliam į psl. sprendimą rekupas su integruotu šilumos siurbliu t.y. šildymas tik per ortakius ir vėsinimas tuo pačiu vasaros metu.</p><p>Nekalbant kad ir vėdinimas tuo pačiu </p><p>Mano nuomone tai geras sprendimas A+ namui</p><p></p>
Jei jo kaina adekvati, tai pats geriausias sprendimas.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2019 05 22, 09:56)
Toks sprendimas yra tik pagalbinis šildymui (vėsinimui pakanka). Per standartinius ventiliacijos paduodamo oro kiekius namo šiluminių nuostolių padengti neišeis, vis tiek reikės papildomos šildymo (o kartu ir karšto vandens ruošimo) sistemos.
Jei toks "kombainas" turi teną, tai papildomo šildymo sistemos nereikės.
Mano supratimu, tai kaip ir idealus variantas EE namui, tik nežinau nei vieno tokio varianto, kurio kaina būtų proto ribose. Reikės pas Paliuką pažiūrėti, už kokią kainą siūlo.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2019 05 22, 10:04)
dėl vandens ruošimo irgi jau yra sprendimų, kolkas brangoki, bet yra - čia dar dirbame šioje srityje

</p>
Arba pigus variantas - elektrinis boileris, arba brangesnis - saulės kolektorius.