Nepyk, bet aš granulinio kuro nelaikau švariu. Nors jis, kaip ir dujos iš kamino išmeta gerokai mažiau suodžių, bet švariu kuru aš laikau tik tą, kuriam visai nereikia kamino, nes patikėk, nervina, kai brangiausiame Vilniaus miesto rajone - Žvėryne, ar kokioje sodų bendrijoje negali į kiemą išeiti dėl iš kaimynų kaminų rūkstančių dūmų. Džiaugiuosi, kad mano kaiminystėje tokio brudo beveik nėra.
Aš nesu žaliasis, man ant CO2 nusispjauti, žinau, kad CO2 tai tik dar vienas būdas turtuolių kišenių prikimšimui, tai jau ne tikėjimo klausimas, bet man nepatinka smalkių, dūmų ir kitokių teršalų kiekiai ore, kurie ten atsiranda iš kaminų ir per kuriuos man sunku kvėpuoti, esu garantuotas, kad tai ir ryšio su onkologiniais susirgimais turintis veiksnys.
Taip, kad aš už bet kokią šildymo sistemą, kuri neturi kamino. Nors mano nuomone, dujos ir granulės kartais geriau, nei paprastas katilas ar židinys, nes išmetama gerokai mažiau suodžių, bet vis tiek, tai kamina turintis šilumos šaltinis ir aš prieš jį.
Beje, ir žoliapjovę bei kitą sodo techniką perku ne benzininę, o arba elektrinę arba akumuliatorinę. Kaimynas už 200 metrų nuo manęs užsikūrė trimerį, o man jau smirda, ir man absoliučiai pofik į kurią pusę vėjas pučia, aš nenoriu, kad man smirdėtų bet kokiu atveju.