Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumai

QUOTE(auris22 @ 2013 12 10, 21:32)
Mano akvariumas yra ne dauk     grunto  ir mažai augalų nes  Mažeikiai nedidelis miestas ir nėra beveik    parduotuvių  jei nori galiu įkelt foto savo  .

Aš iš viso kaime gyvenu, bet kai yra noras yra ir galimybės smile.gif įkelk, pažiūrėsim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 10 gruodžio 2013 - 21:52
Pas mane bordakas... NUstojo augti augalai. DUmbliai taip pat neklesti, ačiū dievui biggrin.gif . Bet samanos vegetuoja, lotosas nusivegetavo visiškai... Akvariumas užmigo žiemos miegu doh.gif. Tiesa, perversmą padariau prieš dvi tris savaites. Paviršiui susidaro kažkokia plėvė a la riebalinė unsure.gif
Atsakyti
Dilma,o šildytuvą naudojate??
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 12 10, 21:58)
Pas mane bordakas... NUstojo augti augalai. DUmbliai taip pat neklesti, ačiū dievui biggrin.gif . Bet samanos vegetuoja, lotosas nusivegetavo visiškai... Akvariumas užmigo žiemos miegu doh.gif. Tiesa, perversmą padariau prieš dvi tris savaites. Paviršiui susidaro kažkokia plėvė a la riebalinė unsure.gif

BRIAN WARD ,,Akvariumo žinyne'' rašoma:Vandens paviršiuje susidaręs riebalų sluoksnis labai sumažina vandenyje esančias deguonies atsargas. Riebalų plėvelę paprasčiausiai galima sugerti ant vandens paviršiaus trumpam paklodami laikraščio lapą arba kokį nors kitą gerai sugeriantį popierių. Šiek tiek palaikę nuimkite. Riebalai prilips prie popieriaus...

Gal pravers...

O jei augalus prieš 3 savaites pertvarkei, tai jie dar tik bando įsitvirtinti, dėl to ir nesimato augimo. Atsibus dar.
Atsakyti
QUOTE(auris22 @ 2013 12 10, 21:32)
Mano akvariumas yra ne dauk    grunto  ir mažai augalų nes  Mažeikiai nedidelis miestas ir nėra beveik    parduotuvių  jei nori galiu įkelt foto savo  .

Ryškiai tuose Mažeikiuose lietuvių kalbos nemokina, nes žinutes skaityti kažkaip koktu, kai jokių skirybos ženklų nėra, o sakinio struktūra, kaip penkiamečio vaiko...
Atsiprašau, bet neištvėriau tokio rašymo, jeigu tai dar galima vadinti rašymu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nermalas @ 2013 12 10, 23:24)
Dilma,o šildytuvą naudojate??

Taip, niekas nepasikeitė...

QUOTE(evora @ 2013 12 10, 23:27)
BRIAN WARD ,,Akvariumo žinyne'' rašoma:Vandens paviršiuje susidaręs riebalų sluoksnis labai sumažina vandenyje esančias deguonies atsargas. Riebalų plėvelę paprasčiausiai galima sugerti ant vandens paviršiaus trumpam paklodami laikraščio lapą arba kokį nors kitą gerai sugeriantį popierių. Šiek tiek palaikę nuimkite. Riebalai prilips prie popieriaus...

Gal pravers...

O jei augalus prieš 3 savaites pertvarkei, tai jie dar tik bando įsitvirtinti, dėl to ir nesimato augimo. Atsibus dar.

Tai kad ta plėvė nebūna nuolat... Ji vieną dieną yra, kitą - jau nebe... Tikiuosi, kad atsibus... Bet samana vienoj vietoj jau matau, kad pūva....

Kaip sūnus sako - po Filipinų taifūno biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 12 10, 21:58)

Man tas pats buvo po pertvarkų, plėvelė bakterinė greičiausiai, duok srovės į paviršių, ištaškys ją, išlalansuoja pakeitimai biopusiasvyrą, bent jau mano mažiuky 96l tai kai prikeičiu kažką, tuoj bėdos užpuola ir reik kantrybės kaip su naujai užkurtu akvu doh.gif

Dabar pas mane augalai keistai taip, rausvi labai raudonuoja, o žali blyškūs, gelsvi darosi g.gif Rytoj užeisiu pas Vimi, paklausinėsiu, gal ką patars. Easy life pradėjau trąšas, keistos kažkokios, juodas skystis, dar pažiūrėsiu, bet kol kas iš bandytų Vimi, Emos ir Easy balsuočiau už Vimius rolleyes.gif

p.s. išmokei cvergę balionus pripūst thumbup.gif lotuliukas.gif Pas mane dar dvi mazgės grifoškos likusios, mama mia doh.gif negaliu nieko išmokint, vos tik prie vienos prieinu, tuoj kita ant galvos lipt pradeda ir aš ir aš ir aš... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 12 10, 23:40)
Man tas pats buvo po pertvarkų, plėvelė bakterinė greičiausiai, duok srovės į paviršių, ištaškys ją, išlalansuoja pakeitimai biopusiasvyrą, bent jau mano mažiuky 96l tai kai prikeičiu kažką, tuoj bėdos užpuola ir reik kantrybės kaip su naujai užkurtu akvu doh.gif
p.s. išmokei cvergę balionus pripūst thumbup.gif  lotuliukas.gif Pas mane dar dvi mazgės grifoškos likusios, mama mia  doh.gif negaliu nieko išmokint, vos tik prie vienos prieinu, tuoj kita ant galvos lipt pradeda ir aš ir aš ir aš... biggrin.gif

NU va, tai laukiu laukiu... Galvoju, gal CO2 atjungt kuriam laikui ir trąšų nepilt... Šią savaitę vandens nekeičiau, kol kas kišuosi tik tiek, kad sukaišioju atgal išravėtas žoles. Bet man nepatinka, kad samanos visai nenori augt verysad.gif

Aga, išmokiau biggrin.gif . Žaist mėgsta, o pūst mes turim... Tai tegul darbuojasi biggrin.gif . Va, trejų metų gimdieniui ir prisipūtė biggrin.gif .
Atsakyti
Šitas paleidimo greit bus 2 mėn . O seniau gal auginom 8 ar 9 metus nuo mažens akvariumą.Su laiku bus tu gyvu žolių daugiau . Ir nenoriu daug prikišt mažam akvariumui .
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 12 10, 23:38)
Kaip sūnus sako - po Filipinų taifūno biggrin.gif

Bet gražu thumbup.gif Nors augalų ir minimaliai. Pas mane tavo lotosas bujoja, kasdien nauji lapai auga, bet atžalų nėra schmoll.gif Tikiuosi kada nors bus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolancike: 11 gruodžio 2013 - 12:23
Sveiki smile.gif Gal kažkas planuoja greitu metu genėti savo akvariumą ir turėtų nereikalingų stiebelių? Nupirkčiau už simbolinę kainytę smile.gif Kaunas
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 12 10, 23:48)
NU va, tai laukiu laukiu... Galvoju, gal CO2 atjungt kuriam laikui ir trąšų nepilt... Šią savaitę vandens nekeičiau, kol kas kišuosi tik tiek, kad sukaišioju atgal išravėtas žoles. Bet man nepatinka, kad samanos visai nenori augt verysad.gif

Panašiai mąstom biggrin.gif , aš ir pradėjau kas 2 sav. vandenėlį kaitaliot, bet CO2 tai aš atvirkščiai padidinau truputuką, nes buvo piltuvėlis užakęs, mažiau truputį davė, tai labai stypti pradėjo ir "pievelei" nepatiko. Beje aš savo flame moss atrodo sunaikinau, palikau po kitais augalais patumsėj, blyn ištraukiu, ogi beveik supuvus visai doh.gif , užkišau dabar prieky tarp stikllo ir šakos, gal koks kampas atsigaus g.gif užtat nėr vaizdo ir nefotkinu dabar.

QUOTE(Jolancike @ 2013 12 11, 12:22)
Bet gražu  thumbup.gif  Nors augalų ir minimaliai. Pas mane tavo lotosas bujoja, kasdien nauji lapai auga, bet atžalų nėra  schmoll.gif  Tikiuosi kada nors bus  biggrin.gif

Jolancike, ką tu darai su savo samana, kai jos per daug priauga, kaip mažini?

Atsakyti