Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo tyrimai

QUOTE(-=Nikutea=- @ 2016 11 28, 12:33)
Laba diena. Gal kažkas gali pakomentuoti bendram kraujo tyrime pakitusius 2 metukų vaiko rodiklius?

Limfocitai 6.70 (norma 1-4)
Limfocitai % 73.90 (norma 11-49)
Granuliocitai % 22.80 (norma 42-85)
MPV 4.30 (norma 5-10)

Būčiau labai dėkinga  4u.gif

Čia suaugusių normos, paieškokit vaikų normų. smile.gif

Papildyta:
Dėl ko kraujyje atsiranda metamielocitai ?
Atsakyti
QUOTE(kapeikutė @ 2016 11 30, 18:53)
Čia suaugusių normos, paieškokit vaikų normų. smile.gif

Papildyta:
Dėl ko kraujyje atsiranda metamielocitai ?

vis dar vargstat su savo krauju.. unsure.gif ka hematologai sako? metamielocitu rado? ju kiek zinau neturi buti.
Atsakyti
Noriu Jusu patarimo:
Padare man ASO tyrima.Tai pas mane 409, kai norma 200 sake.Sake cia steptokoka rodo.Israse antibijotiku Amoxicillinum 14 dienu gerti, tai pradejau gerti Ospamox, bet paziurejau, kad tik 6 dienom uzteks..bet turiu kitos firmos Amoxicillinum, ar galima paskui kitos firmos Amoxicillina gerti ar butina tik tos pacios firmos???ACIU unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita3 @ 2016 12 01, 17:16)
Noriu Jusu patarimo:
Padare man ASO tyrima.Tai pas mane 409, kai norma 200 sake.Sake cia steptokoka rodo.Israse antibijotiku Amoxicillinum 14 dienu gerti, tai pradejau gerti Ospamox, bet paziurejau, kad tik 6 dienom uzteks..bet turiu kitos firmos Amoxicillinum, ar galima paskui kitos firmos Amoxicillina gerti ar butina tik tos pacios firmos???ACIU unsure.gif

jei to pacio stiprumo, tai nematau didelio skirtumo, svarbu sudedamoji medziaga ta pati juk. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 12 01, 18:26)
jei to pacio stiprumo, tai nematau didelio skirtumo, svarbu sudedamoji medziaga ta pati juk. 4u.gif

Aciu Jums uz atsakyma:4u: paziuresiu stipruma ir jei atitiks, nereikes pirktis ax.gif , nes turiu uzsilikusio.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 12 01, 08:56)
vis dar vargstat su savo krauju.. unsure.gif ka hematologai sako? metamielocitu rado? ju kiek zinau neturi buti.

Ankstesniuose tyrimuose metamielocitų nebuvo, o dabar paskutiniame atsirado 0,9%.
Keliauju aš dar pas kitus visus gydytojus iš eilės, bet visi tik sako, kad iš jų pusės viskas gerai...
Gal kas nors protingesnis žino dėl ko tie metamielocitai atsiranda? Su kuo susiję? Gal reikėtų kažkokius dar papildomus tyrimus atlikti.
Mano kraujyje 14 analičių nėra normoje... help.gif
Pas hematologą važiuosiu tik po dviejų savaičių, nežinau ar čia nerimauti jau, ar dar galiu ramiai gyventi... unsure.gif
Atsakyti
metamielocitai gali atsirasti prie kraujo ligų arba ūmių infekcijų metu
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2016 12 01, 23:49)
metamielocitai gali atsirasti prie kraujo ligų arba ūmių infekcijų metu

O gali būti taip, kad turiu organizme kažkokią ūmią infekciją ir nejaučiu jokių simptomų ar skausmų?
Kankina mane tiesiog amžinas jėgų neturėjimas niekam...
Vidaus ligų gydytojas jau padarė krūvą tyrimų, visi kiek darė - geri; tik tas kraujas toks kuo toliau tuo įdomesnis darosi...
Atsakyti
Na logiskai mastant prie umiu infekciju ir bendras kraujo tyrimas kitoks butu, leukocitai ''gryba pjautu''.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 12 02, 10:52)
Na logiskai mastant prie umiu infekciju ir bendras kraujo tyrimas kitoks butu, leukocitai ''gryba pjautu''.

Tai, kad leukocitai ir "pjauna grybą". Ir netgi sakyčiau ilgokai jau, daugiau negu puse metų... Tik niekas nieko neranda...

LEU 11,5;
NEU 7,99; 69,4%
LYM 2,55; 22,1%
MON 0,68; 5,9%
EOS 0,27; 2,3%
BAS 0,04; 0,3%
RBC 5,16
PLT 351
HGB 143

Mikroskopinis tyrimas (norma):

Metamielocitai 0,9% (-)
Lazdeliniai 1,7% (0-5)
Segmentuoti 71,3% (0-72)
Limfocitai 23,5 (19-40)
Monocitai 0,9% (2-10)
Eozinofilai 1,7 (2-5)

Anizocitozė 1 (-)
Mikrocitozė 1 (-)
Gigantiniai trombocitai 0,9% (-)

Atsakyti
Kapeikute, bet nera leukocitu baisiai tragiski skaiciai, zinau, kad buna ir 20, ir net daugiau. Prie rimtu umiu infekciju. unsure.gif

Cia smulkiau aprasyta http://mdc.medcentra...imu_interpr.pdf
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 12 02, 12:39)
Kapeikute, bet nera leukocitu baisiai tragiski skaiciai, zinau, kad buna ir 20, ir net daugiau. Prie rimtu umiu infekciju. unsure.gif

Cia smulkiau aprasyta http://mdc.medcentra...imu_interpr.pdf

Aš suprantu, kad jų labai daug nėra, bet šiek tiek neramina pats faktas, kad tiek irgi neturėtų būti ir taip ilgai laikytis. + atsiradę tie metamielocitai irgi kažką reiškia..

Be to uždegiminiai rodikliai CRB, LDH, ENG taip pat normose. Ten visokių stafilokokų, EBV, CMV, toxoplazmozės nėra, dantys sveikutėliai, vidaus organų problemų neturiu, su gerkle taip pat viskas gerai, tik limfmazgius tokius nedaug padidėjusius ant kaklo turiu.

Tai ūmių kažkokių susirgimų kaip ir nėra, bet, kad kažkas yra, tai visi daktarai mato, tik nei vienas dar negali pasakyti kas. Ir aš pati jau neįsivaizduoju ką dar galima būtų pasitikrinti, kad rasti priežastį. help.gif help.gif help.gif verysad.gif unsure.gif
Atsakyti