Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(Dorifore @ 2014 01 03, 00:05)

Metų nusivylimai:
J. Tanizaki "Raktas" Kuo nuvylė? Man ji kaip tik patiko - tokia neeilinė knyga  rolleyes.gif

Metų keisčiausia knyga:
H. Murakami "Avies medžioklė"  drinks_cheers.gif  Tikrai keista knyga

Metų storiausia knyga:
J. Irving "Sidro namų taisyklės" 760psl. Mano nuograuža blush2.gif

Atsakyti
Ir man įdomu, kuo nuvylė J. Tanizaki "Raktas". ax.gif Skaičiau prieš 4 metus, bet vis dar laikau viena įdomiausių kada nors skaitytų knygų. biggrin.gif
http://smknyguklubas...=...i&Itemid=54

Ar ssmm202 = sm2002?
Atsakyti
Man ji nei šiokia, nei tokia. Perskaičiau ir pamiršau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 01 03, 10:43)

taip
Atsakyti
Pagaliau atskapsčiau skaitytas knygas maždaug iš galvos, forumo ir per porą valandų surezgiau ataskaitą, taigi iškilmingai skelbiu biggrin.gif

2013 perskaičiau 33 knygas, taip pat po pusę apie 7 knygas.

Labiausiai patikusios:

1. Haruki Murakami “1Q84"
2. Aleksandras Alekseičikas “Gydyti gyvenimu”
3. Viktoras Franklis "Žmogus ieško prasmės"
4. Onė Baliukonė "Ant sapnų tilto“
5. Nerijus Laurinavičius „Apvalyk mane isopu“
6. Kobo Abė „Moteris smėlynuose“
7. Kobo Abė „Svetimas veidas"

Įsiminė:

1. Sandra Bernotaitė "Katė, kurios reikėjo"
2. Aidas Marčėnas „Sakiniai"
3. Haruki Murakami |“Avies medžioklė“
4. Milorad Pavič „Antrasis kūnas“

Metų poezijos

Julius Keleras "vėliau, gerokai vėliau"

Metų religijos:

1. Šventasis Siluanas Atonietis. Užrašai
2. Šventasis Serafimas Sarovietis „Dvasiniai pamokymai
3. Jean Lafrance "Širdies malda“
4. Aleksandras Menis „Dvasinės saviauklos patarimai“

Metų nevykėlė

El James |”Penkiasdešimt pilkų atspalvių“

Metų atradimas: Julius Keleras, Sandra Bernotaitė, Milorad Pavič

Metų graužtukai

F. Sagan "Audra tvenkiasi“

Šv. Kryžiaus Jonas „Tamsioji naktis“

Nusipirkau tris knygas, vieną iš jų vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 04 sausio 2014 - 14:03
Kalėdų Senelis mus aplankė! Valioooo!!! 000054.gif Labai dėkoju Seneliui už dovaną. aciuks.gif assa.gif

Dėkoju visoms už smagią nuotaiką. aciuks.gif Nors pasirinkta vieta ne visas džiugiai nuteikė, bet juk svarbiausia susitikti su maloniais žmonėmis. mirksiukas.gif

Heliantai reikalaujant hihihi.gif , skelbiu metų ataskaitą.
Pirmojoj metų pusėj užklupo ekstremalūs išbandymai, todėl praktiškai neskaičiau. Rimtesnei literatūrai negalėdavau susikaupti, o lengvas turinys netraukė. unsure.gif

Reikalai pajudėjo, kai priverčiau savo planšetę išmokti "skaityti". Tada prisisiunčiau knygų, kurių nenorėčiau turėti lentynose, bet kurios senokai domino.

Taigi, perskaičiau 28 knygas, dar keletą dalykinių, bet jų nešlieju prie grožinės literatūros sąrašo.
Nei didelių džiaugsmų, nei sukrėtimų nepatyriau. Atsitiktine tvarka pavardinsiu tas, kurias buvo verta skaityti dėl išskirtinio stiliaus, turinio gilumo, lakios vaizduotės, literatūriškai pateiktų mokslinių idėjų ir teiginių:

Kristina Sabaliauskaitė, Danielius Dalba & kitos istorijos
John Maxwell Coetzee, Lėtas žmogus
Jean-Marie Gustave Le Clézio, Dykuma
Shusaku Endo, Šeimyninis gyvenimas. Moteris, kurią aš pamečiau
Michel Foucault, Seksualumo istorija
Irvine Welsh, Purvas
Tahir Shah, Kalifo rūmai: metai Kasablankoje
Boris Vian, Dienų puta
Norman Doidge, Save keičiančios smegenys
Michail Bulgakov, Baltoji gvardija

Nominacijų neskirstysiu. tongue.gif Visos knygos geros: vienas galima skaityti, kitas karpyti... hihihi.gif

Iššūkių nekelsiu, pažadais nesisvaidysiu. Na, gal tą vienintelį pažadą fotografuoti mūsų meet`us...

P.s.
Jau ne prie ataskaitos. hihihi.gif
Detektyvų mėgėjoms siūlau pasižiūrėti filmus:
http://www.imdb.com/title/tt1258197/
http://www.imdb.com/title/tt1937149/
Abiejų geras siužetas, intriga ir netikėta baigtis. mirksiukas.gif

Papildyta:
Aha! Kaip ką pamiršau. doh.gif

Prie ataskaitos: praėjusiais metais neišklausiau nė vienos audio knygos. unsure.gif
Nebevažinėju į darbą mikriukais, mp3 užlūžo... Nemenkas praradimas. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 04 sausio 2014 - 19:23
QUOTE(klopedija @ 2014 01 04, 20:36)
Kalėdų Senelis mus aplankė! Valioooo!!! 000054.gif  Labai dėkoju Seneliui už dovaną. aciuks.gif assa.gif

Dėkoju visoms už smagią nuotaiką. aciuks.gif  Nors pasirinkta vieta ne visas džiugiai nuteikė, bet juk svarbiausia susitikti su maloniais žmonėmis.  mirksiukas.gif 
Heliantai reikalaujant hihihi.gif , skelbiu metų ataskaitą.
Pirmojoj metų pusėj užklupo ekstremalūs išbandymai, todėl praktiškai neskaičiau. Rimtesnei literatūrai negalėdavau susikaupti, o lengvas turinys netraukė.  unsure.gif

Reikalai pajudėjo, kai priverčiau savo planšetę išmokti "skaityti". Tada prisisiunčiau knygų, kurių nenorėčiau turėti lentynose, bet kurios senokai domino.

Taigi, perskaičiau 28 knygas, dar keletą dalykinių, bet jų nešlieju prie grožinės literatūros sąrašo.
Nei didelių džiaugsmų, nei sukrėtimų nepatyriau. Atsitiktine tvarka pavardinsiu tas, kurias buvo verta skaityti dėl išskirtinio stiliaus, turinio gilumo, lakios vaizduotės, literatūriškai pateiktų mokslinių idėjų ir teiginių:

[b]Kristina Sabaliauskaitė, Danielius Dalba & kitos istorijos
Joh

Prie ataskaitos: praėjusiais metais neišklausiau nė vienos audio knygos.  unsure.gif 
Nebevažinėju į darbą mikriukais, mp3 užlūžo... Nemenkas praradimas.  unsure.gif

Nerodo filmų nuorodų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 04 sausio 2014 - 19:51
Aš tail pat susikaupiau atsiskaitymams.
Perskaičiau 41 knygą. Prastų neskaičiau, todėl nuograužų neturiu, tik daugiau ar mažiau patikusias.
Skaitymo eilės tvarka skelbiu pačiausias:
H. Murakami. Ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą. (labai jauki, nuteikianti relaksacijai)
G. Morkūnas. Puodukas kefyro ant palangės. (sujaudinusi iki ašarų)
A. Makine. Trumpa amžinųjų meilių knyga. (patiko gebėjimas atrasti meilę ten, kur jos būti, atrodo, tikrai negali)
L. Donskis. Mažoji Europa. (erudito tekstas, albuminė poligrafija)
K. Sabaliauskaitė. Danielius Dalba ir kitos istorijos. (šmaikštus žvilgsnis į gyvenimo keistenybes)
M. Frajus. Senojo Vilniaus pasakos. I ir II dalis. (fantastikos, tikrų jausmų ir meilės Vilniui išsakymas)
S. Alexie. Absoliučiai tikras pusės etato indėno dienoraštis. (tobula tolerancijos ir užsispyrimo pamoka)
U. Radzevičiūtė. Žuvys ir drakonai. (istorija, primenanti mūsų šeimos gyvenimą)

Dar labai džiaugiuosi atradusi Nesbo detektyvus. Pernai nė vieno kriminalo neperskaičiau, o šiemet visai rimtai įsitraukiau į Hūlės seriją. Ačiū parodžiusioms.

Šiemet norėčiau perskaityti keletą japonų autorių knygų (ne tik Murakamį), kurių net kelias jau turiu skaityklėje.
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 01 04, 19:50)
Nerodo filmų nuorodų
Labai keista. g.gif Gal kažkas su imdb negerai? g.gif Rašo: "We had a problem processing that request"
Atsakyti
Ateinu ir aš su savo perskaitytų knygų vežimu biggrin.gif

2013 metais perskaičiau 180 knygų, iš jų 91 rusų kalba. Pirkau 71 knygą.

Metų geriausia sunkiai (rinkausi iš kelių) išrinkau Irvin D. Yalom "Spinozos problema"

Metų netikėtumas Emile Ajar "Gyvenimas prieš akis" (nes su R. Gary santykiai nesusiklostė, o ši labai patiko)

Metų sunkiausia (emociškai) Erich Maria Remarque "Gyvybės kibirkštis"

Metų juokingiausia Jerome K. Jerome "Trise valtimi neskaitant šuns" (už gerą britišką humorą)

Metų klasika Charles Dickens "Didieji lūkesčiai"

Metų biografija Prinz Alois "Hermano Hesės gyvenimas" (už įdomią pažintį su įdomiu žmogumi)

Metų negrožinė Stephen Hawking "Didysis projektas" (už tai, kad gana įdomiai išdėstyta tai, kas man visiškai nesuprantama)

Metų nusivylimai Carlos Ruiz Zafon "Vėjo šešėlis" (tikėjausi daug daugiau, bet, matyt, ne mano knyga) Kazuo Ishiguro "Neleisk man išeiti" (po "Dienos likučių" lūkesčiai buvo labai dideli)

Metų atradimai: autorius Richard Brautigan
dar vienas atradimas - rusiškas knygų mylėtojų portalas www.livelib.ru

Kitos geros, patikusios:
Herman Hesse "Po ratu"
George Orwell "Lapok, aspidistra"
Jose Saramago "Aklumas"
Philip Roth "Portnojaus skundas"
Graham Greene "Monsinjoras Kichotas"
Albert Camus "Svetimas"
Bors Vian "Dienų puta"
Jojo Moes "Aš prieš tave"
James Heriot "Kas nuostabu ir išmintinga"
Patrick Suskind "Kontrabosas"
Richard Brautigan "Arbūzų cukruje"
Richard Brautigan "Грезы о Вавилоне"
Andrei Makine "Trumpa amžinųjų meilių knyga"

2013 metų pažadas: sumažinti lentynoje laukiančių neskaitytų knygų skaičių bent iki 150... Kad jau paviešinau, tikiuosi, pavyks šio pažado laikytis
Liko neįvykdytas - knygų kiekis liko panašus kaip pernai, nes nors pirkau mažiau knygų, bet daug skaičiau elektroninių ir savų nesumažinau. Gailiuosi verysad.gif. Daugiau pažadų nedalinsiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 04 sausio 2014 - 20:16
QUOTE(nihilistė @ 2014 01 04, 20:12)
Metų atradimai: autorius Richard Brautigan
Kaip tik praėjusiais metais perskaičiau "Arbūzų cukruje" ir "Upėtakių žvejyba Amerikoje". Įsimintinas stilius. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 01 04, 20:21)
Kaip tik praėjusiais metais perskaičiau "Arbūzų cukruje" ir "Upėtakių žvejyba Amerikoje". Įsimintinas stilius.  drinks_cheers.gif

Aga, labai savotiskas, bet idomus. Man apie Babilona net labiau patiko - tokia detektyvu parodija su absurdo prieskoniu ir humoru. Savotiska, bet man patiko thumbup.gif Paskaityk, gal ir tau patiks mirksiukas.gif
Atsakyti