Ateinu ir aš su savo perskaitytų knygų vežimu
2013 metais perskaičiau 180 knygų, iš jų 91 rusų kalba. Pirkau 71 knygą.
Metų geriausia sunkiai (rinkausi iš kelių) išrinkau
Irvin D. Yalom "Spinozos problema"Metų netikėtumas Emile Ajar "Gyvenimas prieš akis" (nes su R. Gary santykiai nesusiklostė, o ši labai patiko)
Metų sunkiausia (emociškai)
Erich Maria Remarque "Gyvybės kibirkštis"Metų juokingiausia Jerome K. Jerome "Trise valtimi neskaitant šuns" (už gerą britišką humorą)
Metų klasika Charles Dickens "Didieji lūkesčiai"Metų biografija Prinz Alois "Hermano Hesės gyvenimas" (už įdomią pažintį su įdomiu žmogumi)
Metų negrožinė Stephen Hawking "Didysis projektas" (už tai, kad gana įdomiai išdėstyta tai, kas man visiškai nesuprantama)
Metų nusivylimai Carlos Ruiz Zafon "Vėjo šešėlis" (tikėjausi daug daugiau, bet, matyt, ne mano knyga)
Kazuo Ishiguro "Neleisk man išeiti" (po "Dienos likučių" lūkesčiai buvo labai dideli)
Metų atradimai: autorius
Richard Brautigandar vienas atradimas - rusiškas knygų mylėtojų portalas
www.livelib.ruKitos geros, patikusios:Herman Hesse "Po ratu"
George Orwell "Lapok, aspidistra"
Jose Saramago "Aklumas"
Philip Roth "Portnojaus skundas"
Graham Greene "Monsinjoras Kichotas"
Albert Camus "Svetimas"
Bors Vian "Dienų puta"
Jojo Moes "Aš prieš tave"
James Heriot "Kas nuostabu ir išmintinga"
Patrick Suskind "Kontrabosas"
Richard Brautigan "Arbūzų cukruje"
Richard Brautigan "Грезы о Вавилоне"
Andrei Makine "Trumpa amžinųjų meilių knyga"
2013 metų pažadas: sumažinti lentynoje laukiančių neskaitytų knygų skaičių bent iki 150... Kad jau paviešinau, tikiuosi, pavyks šio pažado laikytis
Liko neįvykdytas - knygų kiekis liko panašus kaip pernai, nes nors pirkau mažiau knygų, bet daug skaičiau elektroninių ir savų nesumažinau. Gailiuosi

. Daugiau pažadų nedalinsiu
Niekada nesiginčyk su kvailiu, nes teks nusileisti iki jo lygio, kur jis sumuš tave patirtimi.
Always read something that will make you look good if you die in the middle of it. - P. J. ORourke