Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 21:32)
kol kas pasidalinu 15min nuoroda

Ką jūs manote apie šį sąrašą? mirksiukas.gif
Kaip bebūtų keista, daugumą, net 11 knygų, įtraukčiau į savo "must read". g.gif
Atsakyti
Vien pagal leidyklas verta dėmesio.
Aš skaičiau "Kačių stalą". Nepasirodė kažkas ypatingo.
"Prahos kapines" suskaičiau su malonumu.
Daugiau nieko neskaičiau, bet apie daugumą svarsčiau.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 22:32)
Tuoj ir mes skelbsime savo metų knygų suvestines, o kol kas pasidalinu 15min nuoroda - žinoma, kaip ir visi sąrašai, tai yra subjektyvu, bet bent jau knygų sąrašai man visada yra įdomūs  ax.gif

Ačiū už pasidalinimą! 4u.gif Sąrašai ir man įdomūs, šis -ne išimtis smile.gif
Iš jo skaityta tik "Tarnaitės pasakojimas". Gal ir ne visiems tinkama jau vien tuo, kad distopija( kažkodėl esu susidariusi nuomonę, kad daug ką šis žanras erzina rolleyes.gif Klystu?), bet verta dėmesio, įspūdį paliekanti knyga.
O "Veneros plauką" pradėjau klausyti ... ir nedaug teperklausiusi "numečiau". Ne todėl, kad nepatiko, atvirkščiai, labai sudomino. Tik man šiuo atveju labai netinka audio variantas, tokią knygą skaityti reikia. Būtinai ieškosiu popierinio varianto.
Atsakyti

mėgstu sąrašus, mokyklinius sąrašus sąžiningai perskaitydavau, dabar gi daugiau malonumo teikia paties sąrašo nei jame esančių knygų skaitymas rolleyes.gif

tik toks pastebėjimas - kai kurios knygos iš šio sąrašo išleistos 2012 m., pvz., "prahos kapinės" buvo mano pernykščiame geidaraštyje, o kalėdoms jau turėjau ją rankose smile.gif
taip pat ir "tarnaitės pasakojimas", irgi 2012 m. išleista
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 23:32)

Įdomus sąrašas. Man visiškai negirdėtų knygų ax.gif Na, išskyrus Margaret Atwood.
Iš jo norėtųsi perskaityti:
Roberto Bolaño. „Pašėlę detektyvai“
Umberto Eco. „Prahos kapinės“
Michaelas Ondaatje. „Kačių stalas“
Juanas Carlosas Onetti. „Maitvanagis“
Margaret Atwood "Tarnaitės pasakojimas"

O aš 2013 baigiu su Simon Beckett "Kapo šauksmas". Vis sakau, kad Beckett knygos man per žiaurios, bet vis vien negaliu neskaityti. Žiauru, šlykštu, įdomu, įtraukia biggrin.gif

Su artėjančiais 2014-aisiais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 22:32)
Tuoj ir mes skelbsime savo metų knygų suvestines, o kol kas pasidalinu 15min nuoroda - žinoma, kaip ir visi sąrašai, tai yra subjektyvu, bet bent jau knygų sąrašai man visada yra įdomūs  ax.gif

2013 metais išleistos knygos: 17 kūrinių, kuriuos vertėtų perskaityti
Sudarytojas "ieškantiems išskirtinio, įdomaus skaitymo" rekomenduoja va šias:
1. Roberto Bolaño. „Pašėlę detektyvai“ (leidykla „Kitos knygos“)
2. Julianas Barnesas. „Pabaigos jausmas“ (leidykla „Baltos lankos“)
3. J.M. Coetzee. „Barbarų belaukiant“ (leidykla „Baltos lankos“)
4. Karlas Schlögelis. „Teroras ir svajonė: Maskva, 1937-ieji“ (leidykla „Tyto alba“)
5. Williamas Faulkneris. „Jeruzale, jeigu tave užmirščiau“ (leidykla „Baltos lankos“)
6. Umberto Eco. „Prahos kapinės“ (leidykla „Tyto alba“)
7. Claudio Magris. „Dunojus“ (leidykla „Vaga“)
8. Michailas Šiškinas. „Veneros plaukas“ (leidykla „Vaga“)
9. Grahamas Greene'as. „Galybė ir garbė“ (leidykla „Sofoklis“)
10. Juanas Carlosas Onetti. „Maitvanagis“ (leidykla „Baltos lankos“)
11. Margaret Atwood. „Tarnaitės pasakojimas“ (leidykla „Baltos lankos“)
12. Michaelas Ondaatje. „Kačių stalas“ (leidykla „Tyto alba“)
13. Undinė Radzevičiūtė. „Žuvys ir drakonai“ (leidykla „Baltos lankos“)
14. Junot Diaz. „Štai taip tu ją prarandi“ (leidykla „Versus aureus“)
15. Marina Stepnova. „Lazario moterys“ (leidykla „Tyto alba“)
16. Khaledas Hosseini. „Ir aidėjo kalnai“ (leidykla „Jotema“)
17. Michelis Houellebecq. „Žemėlapis ir teritorija“ (leidykla „Kitos knygos“)

Apie daugumą šių knygų kažką esu girdėjusi ar knygyne jas pavarčiusi.
Bet, tiesą sakant, nė vienos kol kas dar neskaičiau. Eco jau seniai laukia savo eilės, reiks gal kada artimiausiu metu jos ir imtis.

geras sąrašiukas. įsitraukiau į savo "must read" 8 knygas!
Atsakyti
Metus baigiau su Irène Némirovsky romanu Prancūziška siuita. Labai labai džiaugiuosi šiuo skaitiniu ir rekomenduoju rekomenduoju rekomenduoju.
Sužavėjo I. Némirovsky stilius. Viena vertus, poetiškas stilius (ypač dalies „Dolce“). Kita vertus, nepaisant vaizduojamų tragiškų įvykių, savitas humoras. Pavyzdžiui, skyriuje apie senąjį Perikaną ir testamentą smile.gif Šaržuojami ir kiti veikėjai.
Stiprus ne tik romanas, ne mažiau įdomi rašytojos, taip pat ją mėginusių gelbėti žmonių korespondencija 1936–1945 m. Nėra tekę skaityti nieko panašaus.
I. Némirovsky dienoraščio fragmentai ir užrašai apie šio romano planą leidžia geriau suprasti aplinkybes, kuriomis kūrinys buvo rašomas, nors paprastai stengiuosi nesigilinti į rašytojų virtuvę, nesidomėti, kaip buvo konstruojamas kūrinys – norisi tiesiog mėgautis tekstu.

Puikus vertimas. Tikrai pagrįstai Goda Bulybenko buvo įvertinta už „pagirtiną vertimą <...> kūrybingumą, jautrumą žodžiui ir puikiai perteiktą kūrinio dvasią“. Beje, ji vertė ir „Dunojų“ iš Heliantos įmesto sąrašo.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2013 12 31, 11:19)
Metus baigiau su Irène Némirovsky romanu Prancūziška siuita. L

Man ji kaip asmenybė nuostabi, žadu susipirkti viską kas išleista. O knygą visada paminiu, kaip vieną mėgstamiausių iki šiol, nors skaičiau senokai
Atsakyti
Su ateinančiais Naujais, visas 4u.gif
QUOTE(martux @ 2013 12 30, 01:08)
Gintarelia, Brūkšniuk, Jūsų balsai viską lems ! bigsmile.gif
Pasisakykit. mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2013 12 30, 15:59)
Šaunu.  biggrin.gif

Kažin, Brūkšniukas žinos, kur ateiti? hihihi.gif

Žinosiu biggrin.gif į Juodą, Zoologijos muziejuje 4u.gif

Regis, puikus sąrašas. Aš vis dar su Bolano - sekso kiekiais jau nervina. O matėt nugarėlės anotaciją? Pirmame sakinyje yra žodis seksas, bet vėliau, pristatant turinį ką matom? "Su Meksikos poetai avangardistai leidžiasi į kelionę ieškoti po revoliucijos dingusios meksikietės rašytojos".

biggrin.gif

Gerai, dar paskutinis sakinukas: "Postmodernistiniu užmoju išplaudamas ribas tarp literatūros ir biografijos, tarp kūrybos ir gyvenimo, tarp fikcijos ir realybės, R. Bolano sukūrė etaloninį XXI a. romaną, įkvėpsiantį dideliems žygiams dar daug skaitytojų ir rašytojų kartų". cool.gif

Gerų Naujų Metų, daug puikių knygų, nuotykių jose ir daug laiko skaitymui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2013 12 31, 14:19)
Puikus vertimas. Tikrai pagrįstai Goda Bulybenko buvo įvertinta už „pagirtiną vertimą <...> kūrybingumą, jautrumą žodžiui ir puikiai perteiktą kūrinio dvasią“. Beje, ji vertė ir „Dunojų“ iš Heliantos įmesto sąrašo.

Iš Heliantos sąrašo perskaičiau penkias knygas, o Dunojų numečiau, nes pasirodė, jog labai prastas vertimas. Toks įspūdis, kad vertėja visiškai "neišgirdo" autoriaus ir tas disonansas labai krito į akis. g.gif

Su naujais drinks_cheers.gif Man regis, miške jau sukrovė pumpurus žibutės. unsure.gif
Atsakyti
labos smile.gif Su Naujaisiais 4u.gif
ko cia taip ramu ir tylu? as jau laukiu nesulaukiu kada visos skelbsit savo pernai geriausias/blogiausias knygas...gi smalsu labai blush2.gif tai kurgi visos dingusios? 4u.gif
Atsakyti
Metas ir man paskelbti savo literatūrinius oskarus. Manau, kad metai buvo tikrai neblogi, perskaičiau nemažai klasikos, seniai atidėliojamas knygas, išklausiau nemažai audio knygų.
Džiaugiuosi, kad pagaliau perskaičiau L. Tolstojaus "Ana Karenina", E. Hemingvėjaus "Kam skambina varpai", F. Dostojevskio "Broliai Karamazovai".
Iš viso 2013 metais perskaičiau 92 knygas (gaila, bet savo iššūkio perskaityti 100 knygų neįveikiau, bet bus gera paspirtis kitąmet). Perskaityta 12 lietuvių ir 80 užsienio autorių knygų. Vidutiniškai per mėnesį perskaitytos 7,6 knygos (pernai 6,5) arba 33590 puslapių (pernai 21930).

Metų atradimai:
A. Diuma, A. K. Doilis

Geriausios metų knygos:
E. Haynes "Į tamsiausią kampą"
J. Moyes "Aš prieš tave"
M. Mitchell "Vėjo nublokšti"

Kitos labai geros knygos:
A. Diuma "Trys muškietininkai"
E. M. Remarque "Juodasis obeliskas"
M. Atwood "Tarnaitės pasakojimas"
H. Wassmo "Septintas susitikimas"
J. K. Rowling "Hario Poterio" serija
I. Yalom "Mamytė ir gyvenimo prasmė"
Ch. Dickens "Oliverio Tvisto nuotykiai"
A. K. Doilis "Raštai" 8 tomai
V. Hislop "Sala"

Metų nusivylimai:
W. Ihimaera "Banginių vadeliotoja"
S. Lem "Futurologų kongresas"
J. Tanizaki "Raktas"

Metų juokingiausia knyga:
A. Paasilinna "Grupinės savižudybės magija"

Metų keisčiausia knyga:
H. Murakami "Avies medžioklė"

Metų detektyvas:
J. Katzenbach "Analitikas"

Metų lietuviška knyga:
J. Žilinskas "KGB vaikai"

Metų maisto knyga:
A. Shelasky "Prijaukinti prijuostę: nuotykiai virtuvėje ir ne tik"

Metų storiausia knyga:
J. Irving "Sidro namų taisyklės" 760psl.

Metų pirkiniai ir dovanos:

Smagu, kad praėjusiais metais sumažinau ir knygų pirkimą. Per metus mano namų biblioteka pasipildė 55 knygomis. Iš jų 4 gavau dovanų, likusias nusipirkau pati. Išleistų pinigų tikrai neskaičiavau, nes nemažai buvo išleista ne tik sau, bet ir "Trečiadienio konkursams".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 03 sausio 2014 - 00:05