QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 21:32)
Kaip bebūtų keista, daugumą, net 11 knygų, įtraukčiau į savo "must read". QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 22:32)
Tuoj ir mes skelbsime savo metų knygų suvestines, o kol kas pasidalinu 15min nuoroda - žinoma, kaip ir visi sąrašai, tai yra subjektyvu, bet bent jau knygų sąrašai man visada yra įdomūs
Ką jūs manote apie šį sąrašą?
Ačiū už pasidalinimą!
Iš jo skaityta tik "Tarnaitės pasakojimas". Gal ir ne visiems tinkama jau vien tuo, kad distopija( kažkodėl esu susidariusi nuomonę, kad daug ką šis žanras erzina
O "Veneros plauką" pradėjau klausyti ... ir nedaug teperklausiusi "numečiau". Ne todėl, kad nepatiko, atvirkščiai, labai sudomino. Tik man šiuo atveju labai netinka audio variantas, tokią knygą skaityti reikia. Būtinai ieškosiu popierinio varianto.
mėgstu sąrašus, mokyklinius sąrašus sąžiningai perskaitydavau, dabar gi daugiau malonumo teikia paties sąrašo nei jame esančių knygų skaitymas
tik toks pastebėjimas - kai kurios knygos iš šio sąrašo išleistos 2012 m., pvz., "prahos kapinės" buvo mano pernykščiame geidaraštyje, o kalėdoms jau turėjau ją rankose
taip pat ir "tarnaitės pasakojimas", irgi 2012 m. išleista
QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 23:32)
Įdomus sąrašas. Man visiškai negirdėtų knygų
Iš jo norėtųsi perskaityti:
Roberto Bolaño. Pašėlę detektyvai
Umberto Eco. Prahos kapinės
Michaelas Ondaatje. Kačių stalas
Juanas Carlosas Onetti. Maitvanagis
Margaret Atwood "Tarnaitės pasakojimas"
O aš 2013 baigiu su Simon Beckett "Kapo šauksmas". Vis sakau, kad Beckett knygos man per žiaurios, bet vis vien negaliu neskaityti. Žiauru, šlykštu, įdomu, įtraukia
Su artėjančiais 2014-aisiais
QUOTE(Helianta @ 2013 12 30, 22:32)
Tuoj ir mes skelbsime savo metų knygų suvestines, o kol kas pasidalinu 15min nuoroda - žinoma, kaip ir visi sąrašai, tai yra subjektyvu, bet bent jau knygų sąrašai man visada yra įdomūs
2013 metais išleistos knygos: 17 kūrinių, kuriuos vertėtų perskaityti
Sudarytojas "ieškantiems išskirtinio, įdomaus skaitymo" rekomenduoja va šias:
1. Roberto Bolaño. Pašėlę detektyvai (leidykla Kitos knygos)
2. Julianas Barnesas. Pabaigos jausmas (leidykla Baltos lankos)
3. J.M. Coetzee. Barbarų belaukiant (leidykla Baltos lankos)
4. Karlas Schlögelis. Teroras ir svajonė: Maskva, 1937-ieji (leidykla Tyto alba)
5. Williamas Faulkneris. Jeruzale, jeigu tave užmirščiau (leidykla Baltos lankos)
6. Umberto Eco. Prahos kapinės (leidykla Tyto alba)
7. Claudio Magris. Dunojus (leidykla Vaga)
8. Michailas Šiškinas. Veneros plaukas (leidykla Vaga)
9. Grahamas Greene'as. Galybė ir garbė (leidykla Sofoklis)
10. Juanas Carlosas Onetti. Maitvanagis (leidykla Baltos lankos)
11. Margaret Atwood. Tarnaitės pasakojimas (leidykla Baltos lankos)
12. Michaelas Ondaatje. Kačių stalas (leidykla Tyto alba)
13. Undinė Radzevičiūtė. Žuvys ir drakonai (leidykla Baltos lankos)
14. Junot Diaz. Štai taip tu ją prarandi (leidykla Versus aureus)
15. Marina Stepnova. Lazario moterys (leidykla Tyto alba)
16. Khaledas Hosseini. Ir aidėjo kalnai (leidykla Jotema)
17. Michelis Houellebecq. Žemėlapis ir teritorija (leidykla Kitos knygos)
Apie daugumą šių knygų kažką esu girdėjusi ar knygyne jas pavarčiusi.
Bet, tiesą sakant, nė vienos kol kas dar neskaičiau. Eco jau seniai laukia savo eilės, reiks gal kada artimiausiu metu jos ir imtis.
2013 metais išleistos knygos: 17 kūrinių, kuriuos vertėtų perskaityti
Sudarytojas "ieškantiems išskirtinio, įdomaus skaitymo" rekomenduoja va šias:
1. Roberto Bolaño. Pašėlę detektyvai (leidykla Kitos knygos)
2. Julianas Barnesas. Pabaigos jausmas (leidykla Baltos lankos)
3. J.M. Coetzee. Barbarų belaukiant (leidykla Baltos lankos)
4. Karlas Schlögelis. Teroras ir svajonė: Maskva, 1937-ieji (leidykla Tyto alba)
5. Williamas Faulkneris. Jeruzale, jeigu tave užmirščiau (leidykla Baltos lankos)
6. Umberto Eco. Prahos kapinės (leidykla Tyto alba)
7. Claudio Magris. Dunojus (leidykla Vaga)
8. Michailas Šiškinas. Veneros plaukas (leidykla Vaga)
9. Grahamas Greene'as. Galybė ir garbė (leidykla Sofoklis)
10. Juanas Carlosas Onetti. Maitvanagis (leidykla Baltos lankos)
11. Margaret Atwood. Tarnaitės pasakojimas (leidykla Baltos lankos)
12. Michaelas Ondaatje. Kačių stalas (leidykla Tyto alba)
13. Undinė Radzevičiūtė. Žuvys ir drakonai (leidykla Baltos lankos)
14. Junot Diaz. Štai taip tu ją prarandi (leidykla Versus aureus)
15. Marina Stepnova. Lazario moterys (leidykla Tyto alba)
16. Khaledas Hosseini. Ir aidėjo kalnai (leidykla Jotema)
17. Michelis Houellebecq. Žemėlapis ir teritorija (leidykla Kitos knygos)
Apie daugumą šių knygų kažką esu girdėjusi ar knygyne jas pavarčiusi.
Bet, tiesą sakant, nė vienos kol kas dar neskaičiau. Eco jau seniai laukia savo eilės, reiks gal kada artimiausiu metu jos ir imtis.
geras sąrašiukas. įsitraukiau į savo "must read" 8 knygas!
Metus baigiau su Irène Némirovsky romanu Prancūziška siuita. Labai labai džiaugiuosi šiuo skaitiniu ir rekomenduoju rekomenduoju rekomenduoju.
Sužavėjo I. Némirovsky stilius. Viena vertus, poetiškas stilius (ypač dalies Dolce). Kita vertus, nepaisant vaizduojamų tragiškų įvykių, savitas humoras. Pavyzdžiui, skyriuje apie senąjį Perikaną ir testamentą
Šaržuojami ir kiti veikėjai.
Stiprus ne tik romanas, ne mažiau įdomi rašytojos, taip pat ją mėginusių gelbėti žmonių korespondencija 19361945 m. Nėra tekę skaityti nieko panašaus.
I. Némirovsky dienoraščio fragmentai ir užrašai apie šio romano planą leidžia geriau suprasti aplinkybes, kuriomis kūrinys buvo rašomas, nors paprastai stengiuosi nesigilinti į rašytojų virtuvę, nesidomėti, kaip buvo konstruojamas kūrinys norisi tiesiog mėgautis tekstu.
Puikus vertimas. Tikrai pagrįstai Goda Bulybenko buvo įvertinta už pagirtiną vertimą <...> kūrybingumą, jautrumą žodžiui ir puikiai perteiktą kūrinio dvasią. Beje, ji vertė ir Dunojų iš Heliantos įmesto sąrašo.
Sužavėjo I. Némirovsky stilius. Viena vertus, poetiškas stilius (ypač dalies Dolce). Kita vertus, nepaisant vaizduojamų tragiškų įvykių, savitas humoras. Pavyzdžiui, skyriuje apie senąjį Perikaną ir testamentą
Stiprus ne tik romanas, ne mažiau įdomi rašytojos, taip pat ją mėginusių gelbėti žmonių korespondencija 19361945 m. Nėra tekę skaityti nieko panašaus.
I. Némirovsky dienoraščio fragmentai ir užrašai apie šio romano planą leidžia geriau suprasti aplinkybes, kuriomis kūrinys buvo rašomas, nors paprastai stengiuosi nesigilinti į rašytojų virtuvę, nesidomėti, kaip buvo konstruojamas kūrinys norisi tiesiog mėgautis tekstu.
Puikus vertimas. Tikrai pagrįstai Goda Bulybenko buvo įvertinta už pagirtiną vertimą <...> kūrybingumą, jautrumą žodžiui ir puikiai perteiktą kūrinio dvasią. Beje, ji vertė ir Dunojų iš Heliantos įmesto sąrašo.
QUOTE(Vitalija @ 2013 12 31, 11:19)
Metus baigiau su Irène Némirovsky romanu Prancūziška siuita. L
Man ji kaip asmenybė nuostabi, žadu susipirkti viską kas išleista. O knygą visada paminiu, kaip vieną mėgstamiausių iki šiol, nors skaičiau senokai
Su ateinančiais Naujais, visas
Žinosiu
į Juodą, Zoologijos muziejuje
Regis, puikus sąrašas. Aš vis dar su Bolano - sekso kiekiais jau nervina. O matėt nugarėlės anotaciją? Pirmame sakinyje yra žodis seksas, bet vėliau, pristatant turinį ką matom? "Su Meksikos poetai avangardistai leidžiasi į kelionę ieškoti po revoliucijos dingusios meksikietės rašytojos".
Gerai, dar paskutinis sakinukas: "Postmodernistiniu užmoju išplaudamas ribas tarp literatūros ir biografijos, tarp kūrybos ir gyvenimo, tarp fikcijos ir realybės, R. Bolano sukūrė etaloninį XXI a. romaną, įkvėpsiantį dideliems žygiams dar daug skaitytojų ir rašytojų kartų".
Gerų Naujų Metų, daug puikių knygų, nuotykių jose ir daug laiko skaitymui
QUOTE(martux @ 2013 12 30, 01:08)
QUOTE(klopedija @ 2013 12 30, 15:59)
Žinosiu
Regis, puikus sąrašas. Aš vis dar su Bolano - sekso kiekiais jau nervina. O matėt nugarėlės anotaciją? Pirmame sakinyje yra žodis seksas, bet vėliau, pristatant turinį ką matom? "Su Meksikos poetai avangardistai leidžiasi į kelionę ieškoti po revoliucijos dingusios meksikietės rašytojos".
Gerai, dar paskutinis sakinukas: "Postmodernistiniu užmoju išplaudamas ribas tarp literatūros ir biografijos, tarp kūrybos ir gyvenimo, tarp fikcijos ir realybės, R. Bolano sukūrė etaloninį XXI a. romaną, įkvėpsiantį dideliems žygiams dar daug skaitytojų ir rašytojų kartų".
Gerų Naujų Metų, daug puikių knygų, nuotykių jose ir daug laiko skaitymui
QUOTE(Vitalija @ 2013 12 31, 14:19)
Iš Heliantos sąrašo perskaičiau penkias knygas, o Dunojų numečiau, nes pasirodė, jog labai prastas vertimas. Toks įspūdis, kad vertėja visiškai "neišgirdo" autoriaus ir tas disonansas labai krito į akis.
Su naujais
labos
Su Naujaisiais
ko cia taip ramu ir tylu? as jau laukiu nesulaukiu kada visos skelbsit savo pernai geriausias/blogiausias knygas...gi smalsu labai
tai kurgi visos dingusios?
ko cia taip ramu ir tylu? as jau laukiu nesulaukiu kada visos skelbsit savo pernai geriausias/blogiausias knygas...gi smalsu labai
Metas ir man paskelbti savo literatūrinius oskarus. Manau, kad metai buvo tikrai neblogi, perskaičiau nemažai klasikos, seniai atidėliojamas knygas, išklausiau nemažai audio knygų.
Džiaugiuosi, kad pagaliau perskaičiau L. Tolstojaus "Ana Karenina", E. Hemingvėjaus "Kam skambina varpai", F. Dostojevskio "Broliai Karamazovai".
Iš viso 2013 metais perskaičiau 92 knygas (gaila, bet savo iššūkio perskaityti 100 knygų neįveikiau, bet bus gera paspirtis kitąmet). Perskaityta 12 lietuvių ir 80 užsienio autorių knygų. Vidutiniškai per mėnesį perskaitytos 7,6 knygos (pernai 6,5) arba 33590 puslapių (pernai 21930).
Metų atradimai:
A. Diuma, A. K. Doilis
Geriausios metų knygos:
E. Haynes "Į tamsiausią kampą"
J. Moyes "Aš prieš tave"
M. Mitchell "Vėjo nublokšti"
Kitos labai geros knygos:
A. Diuma "Trys muškietininkai"
E. M. Remarque "Juodasis obeliskas"
M. Atwood "Tarnaitės pasakojimas"
H. Wassmo "Septintas susitikimas"
J. K. Rowling "Hario Poterio" serija
I. Yalom "Mamytė ir gyvenimo prasmė"
Ch. Dickens "Oliverio Tvisto nuotykiai"
A. K. Doilis "Raštai" 8 tomai
V. Hislop "Sala"
Metų nusivylimai:
W. Ihimaera "Banginių vadeliotoja"
S. Lem "Futurologų kongresas"
J. Tanizaki "Raktas"
Metų juokingiausia knyga:
A. Paasilinna "Grupinės savižudybės magija"
Metų keisčiausia knyga:
H. Murakami "Avies medžioklė"
Metų detektyvas:
J. Katzenbach "Analitikas"
Metų lietuviška knyga:
J. Žilinskas "KGB vaikai"
Metų maisto knyga:
A. Shelasky "Prijaukinti prijuostę: nuotykiai virtuvėje ir ne tik"
Metų storiausia knyga:
J. Irving "Sidro namų taisyklės" 760psl.
Metų pirkiniai ir dovanos:
Smagu, kad praėjusiais metais sumažinau ir knygų pirkimą. Per metus mano namų biblioteka pasipildė 55 knygomis. Iš jų 4 gavau dovanų, likusias nusipirkau pati. Išleistų pinigų tikrai neskaičiavau, nes nemažai buvo išleista ne tik sau, bet ir "Trečiadienio konkursams".
Džiaugiuosi, kad pagaliau perskaičiau L. Tolstojaus "Ana Karenina", E. Hemingvėjaus "Kam skambina varpai", F. Dostojevskio "Broliai Karamazovai".
Iš viso 2013 metais perskaičiau 92 knygas (gaila, bet savo iššūkio perskaityti 100 knygų neįveikiau, bet bus gera paspirtis kitąmet). Perskaityta 12 lietuvių ir 80 užsienio autorių knygų. Vidutiniškai per mėnesį perskaitytos 7,6 knygos (pernai 6,5) arba 33590 puslapių (pernai 21930).
Metų atradimai:
A. Diuma, A. K. Doilis
Geriausios metų knygos:
E. Haynes "Į tamsiausią kampą"
J. Moyes "Aš prieš tave"
M. Mitchell "Vėjo nublokšti"
Kitos labai geros knygos:
A. Diuma "Trys muškietininkai"
E. M. Remarque "Juodasis obeliskas"
M. Atwood "Tarnaitės pasakojimas"
H. Wassmo "Septintas susitikimas"
J. K. Rowling "Hario Poterio" serija
I. Yalom "Mamytė ir gyvenimo prasmė"
Ch. Dickens "Oliverio Tvisto nuotykiai"
A. K. Doilis "Raštai" 8 tomai
V. Hislop "Sala"
Metų nusivylimai:
W. Ihimaera "Banginių vadeliotoja"
S. Lem "Futurologų kongresas"
J. Tanizaki "Raktas"
Metų juokingiausia knyga:
A. Paasilinna "Grupinės savižudybės magija"
Metų keisčiausia knyga:
H. Murakami "Avies medžioklė"
Metų detektyvas:
J. Katzenbach "Analitikas"
Metų lietuviška knyga:
J. Žilinskas "KGB vaikai"
Metų maisto knyga:
A. Shelasky "Prijaukinti prijuostę: nuotykiai virtuvėje ir ne tik"
Metų storiausia knyga:
J. Irving "Sidro namų taisyklės" 760psl.
Metų pirkiniai ir dovanos:
Smagu, kad praėjusiais metais sumažinau ir knygų pirkimą. Per metus mano namų biblioteka pasipildė 55 knygomis. Iš jų 4 gavau dovanų, likusias nusipirkau pati. Išleistų pinigų tikrai neskaičiavau, nes nemažai buvo išleista ne tik sau, bet ir "Trečiadienio konkursams".