Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

O aš įkvėpta ataskaitų, užsisakiau "Tigro žmoną" ir "Į tamsiausią kampą". Tiesa angliškai, tai prasto vertimo nebus. Tuoj susikaupsiu ir savo kuklią sukaupsii
Atsakyti
Laba diena,
Labai seniai berašiau pas jus, bet retkarčiais užsuku. Praeitais metais buvo kardinalių pokyčių, tad nedaug knygų teperskaičiau.
Galiu tik trumpai pasakyti, kad praeitą pusmetį skaičiau daugiau knygų anglų kalba. Kai kuriuos buvo šiaip nereikšmingos, bet buvo ir patikusių. Taip pat išbandyta Kindle skaitykle, kuria esu patenkinta: bent jau man patogu skaityti vakarais lovoje, nereikia jungti lempos palubėje, užtenka menkesnio apšvietimo.
Tad mano trumpa ataskaita:

Metų lietuviška: Vaivos Grainytės "Pekino dienoraščiai".

Metų jautriausia: Jojo Moyes "Me before you" (Aš prieš tave)

Metų daugiasluoksniškoji: Kate Morton "Tolimos valandos"

Metų atradimas
: Kindle skaityklė ir elektroninės knygos.

2013 m. knygų iššūkio neįveikiau, bet nesigailiu, atsirado gyvenime kitų prioritetų.
Tikiuosi šiemet perskaitysiu tikrai ne vieną gerą knygą, metus pradėjau šįryt perskaitydama James Bowen "A street cat named Bob" - šilta, paprastai parašyta knyga apie ypatingą katino ir buvusio benamio bei narkomano draugystę. Meilė gyvūnui pakeitė pačio vaikino gyvenimą. Ir kaip pats Bowen sako: "Ne žmonės prisijaukina katinus, bet katinai - žmones". Rekomenduoju katinų mylėtojoms.

Dabar skaitau Simonaitytės "Aukštujų Šimonių likimas" - pasiilgau lietuvių kalbos ir klasikos, džiaugiuosi radusi šią knygą elektroniniu formatu antologijoje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2014 01 06, 17:15)
Net? biggrin.gif O kurias? ax.gif

Bet šiemet jau tiek neskaitysiu - nežinau ar perdegiau, ar laikas/nuotaika tokie - skaityt visai nesinori. Per dvi savaites nieko neperskaičiau. Nebent lengvo ką nors - apie kokią rimtesnę literatūrą kur reikia susikaupimo baisu ir pagalvot doh.gif Aišku, gal tiesiog reikia mažiau galvot o imt ir skaityt biggrin.gif

Štai jos:
Richard Brautigan "Arbūzų cukruje"
Richard Brautigan "Грезы о Вавилоне"

Nihiliste, jei nesinori skaityti, tai ir nereikia. Galima pvz. filmus žiūrėti, juolab kaimyninis kino skyrelis irgi skelbia savo topus. cool.gif

Atsakyti
Tai štai apie kokią Lorelei vis buvo kalbama per susitikimą. O aš naivuolė, galvojau, kad gal yra kieno kokia poema parašyta, nors ir tikrai yra parašyta, tik neatsimenu, kieno. Dabar atsiverčiu bernardinų recenziją, ir viskas paaiškėja. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2014 01 06, 16:06)
Pastebėjau, kad šią knygą į geriausių sąrašus įtraukė nemažai skaitytojų iš abiejų temų. Nejaugi niekam neužkliuvo klaikus vertimas? Aš ją, aišku, perskaičiau, bet sukandusi dantis. Knyga tikrai įtraukianti, bet sudarkyta vertėjo. unsure.gif

Užkliuvo vertimas ir dar kaip doh.gif Pati skaičiau sukandus dantis, bet šita knyga man iš tų, kur istorija taip patiko, jog aplinkui niekas nebesvarbu, nei viršelis, nei vertimas, nei leidykla, tiesiog skaičiau ir mėgavausi pačia istorija, užsimerkdama prie kitus faktus.
Atsakyti
Na, knygės, jaučiuosi apmulkinta. Praėjusiais metais išrinkau ,,Tigro žmoną" ir visus metus galvojau: na, kodėl jos niekas neskaito, na, kodėl niekam nepatinka. Kiek pamenu šią knygą minėjo tik Darbinga ir saintlina. Kodėl nerašot atsiliepimų??? Kitą kartą taip norėtųsi padiskutuoti, pasidžiaugti ar pasikeikti.... Kodėl?
Atsakyti
Aš skaičiau "Tigro žmona" 2012 m. Taip pat buvau išrinkus tarp geriausių ir atsiliepimą rašiau biggrin.gif O šiaip smagu, kai matau, kad šiemet dauguma ją įtraukia į savo sąrašus.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2014 01 06, 19:25)
Aš skaičiau "Tigro žmona" 2012 m. .

Atsiprašau 4u.gif , gal pražiopsojau, gal kitoje temoje... Gera, kai pamatai, kad tavo pasirinkimas buvo greičiausiai teisingas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 01 06, 17:17)
Na, knygės, jaučiuosi apmulkinta. Praėjusiais metais išrinkau ,,Tigro žmoną" ir visus metus galvojau: na, kodėl jos niekas neskaito, na, kodėl niekam nepatinka.

va todėl, kad tu pernai išrinkai, aš jos iškart ir puoliau ieškot smile.gif
Atsakyti
Kažkodėl esu įsitikinus, kad ir Klopedija ją skaitė g.gif
Atsakyti
Uch, pagaliau atpūškuoju su ataskaita. smile.gif

2013 metais perskaičiau 53 knygas: 39 - lietuviškai, 14- rusų kalba. Įsigijau (pirkau, gavau dovanų) 145 knygas.
Nors perskaitytųjų kiekis nedidelis, bet kokybė nenuvylė. Beveik visas galėčiau kur nors įsprausti, įdėti į tam tikrą "lentynėlę" : labai patikusios, geros, nenuvylusios ir pan. 4u.gif
Nors... Metų knygos turbūt ir šįmet neišskirsiu.
Tai manasis grupavimas būtų toks (skirstau skaitymo eiliškumo tvarka):

METŲ LIETUVIŲ AUTORIŲ PROZOS, ESEISTIKOS KNYGOS:

1. E. KARNAUSKAITĖ. Ievos laiškai iš Galudienių miesto.
2. K. SABALIAUSKAITĖ. Danielius Dalba ir kitos istorijos,
3. R. GRANAUSKAS. Šventųjų gyvenimai,
4. R. GRANAUSKAS. Išvarytieji,
5. A. MARČĖNAS. Sakiniai,
6. U. RADZEVIČIŪTĖ. Žuvys ir drakonai.
7. A. KISARAUSKAITĖ. 39 salto mortale.

METŲ UŽSIENIO AUTORIŲ GROŽINĖS KNYGOS:

1. G. ORWELL. Lapok, aspidistra.
2. T. SHAH. Kalifo rūmai,
3. M. ATWOOD. Tarnaitės pasakojimas,
4. D. RUBINOS romanai,
5. H. MURAKAMIS. 1Q84 trilogija,
6. J. SARAMAGO. Kainas (rusų kalba)
7. O. TOKARČUK. Beguny (rusų kalba),
8. DŽ.BARNSAS. Pabaigos jausmas (rusų kalba).

METŲ DETEKTYVAI, NUOTYKINĖ LITERATŪRA:

1. J. NESBO. Prizrak (rusų kalba)
2. A.TAPINAS. Vilko valanda, (nežinojau, kur įterpti šią knygą. Tai čia "prirašau". Paliko įspūdį)
3. E.HAYNES. Į tamsiausią kampą.

BIOGRAFIJOS, PRISIMINIMAI, KITA NEGROŽINĖ LITERATŪRA:

1. J.SASNAUSKAS. Pagaunama ir nepagaunama,
2. P.VAILIS. Svoboda - točka otčiota. (rusų kalba),
3. S.RUSHDIE. Džozefas Antonas (rusų kalba).
4. A.OZ. Pasakojimas apie meilę ir tamsą.

"ATŽALYNO", "VILTIES" LITERATŪRA - PUIKŪS JAUNŲJŲ AUTORIŲ DEBIUTAI.

1. T. OBREHT. Tigro žmona,
2. K.TAMULEVIČIŪTĖ. Pasakojimas apie vieną miestą.

NUVYLĖ, NEPATEISINO LŪKESČIŲ:

1. A. AMIRREZVANI. Lygi su saule.
Buvo puikus susitikimas su autore, o ir pati knyga nėra bloga, bet laukiau kažko daugiau. Apvylė, nepateisino lūkesčių.

2. R. ŠERELYTĖ. Vardas tamsoje.
Dar labiau, nei A. Amirrezvani romanas, nuvylusi knyga. Nepatiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 06 sausio 2014 - 22:18
QUOTE(Forget @ 2014 01 06, 19:25)
Kažkodėl esu įsitikinus, kad ir Klopedija ją skaitė  g.gif
Ne. schmoll.gif Bet turiu romeny hihihi.gif , kaip ir kitą, Marakeš rekomenduotą, "Akmeniniai klevai".

Beje, kur Marakeš dingusi? g.gif
Atsakyti