Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(zuvyte26 @ 2014 01 07, 14:09)

Biblioteka man yra tarsi šventovė, kur galiu 100 proc. atsipalaiduoti, užmiršti viską pasaulyje, mėgautis ramybe.

Ir man - ir geros nuotaikos šaltinis: jau einant į biblioteką toks linksmumas apima wub.gif

Giluže, kad per lengvas skaitalas tie detektyvai visgi..... mažai dūšioje lieka, o knygas skaitom, kad liktų? Nors.... gyvenime būna ir "greitukų" ir "greito maisto" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 01 07, 14:41)
Bet argi tai blogai, kad skaitei daug detektyvų?  ax.gif

Neblogai, žinau, kad be jų ir šiais metais neišsiversiu. Tik štai dėl jų liko taip ir neperskaityta Ana Karenina, kurią buvau užsibrėžusi perskaityti verysad.gif Taip pat nemažai grožinės literatūros. Tiesiog būna taip: žiūriu į knygų lentyną ir ranka vis tiesiasi link detektyvo biggrin.gif Vis pasižadu, kad po šio detektyvo imsiu jau pvz. laukiančias savo eilės Jose Saramago "Kainas", John Irving "Viename asmenyje" ar Norman Doidge "Save keičinčios smegenys" ir t.t. Bet...Ateis ir joms laikas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 01 07, 14:54)
Ir man - ir geros nuotaikos šaltinis: jau einant į biblioteką toks linksmumas apima wub.gif

Giluže, kad per lengvas skaitalas tie detektyvai visgi..... mažai dūšioje lieka, o knygas skaitom, kad liktų? Nors.... gyvenime būna ir "greitukų" ir "greito maisto" biggrin.gif

drinks_cheers.gif Pritariu dėl visko 100 proc. smile.gif
Atsakyti
Pagaliau susikaupai ir aš.

2013 metais perskaičiau tik 15 knygų. Ir iš jų, tik 4ios lietuvių kalba rolleyes.gif

Didžioji dalis (9) biografinio pobūdžio. Atsiminimai, dokumentika ir panašiai. Taigi šiais metais grožinės literatūros ragavau labai mažai.

Metų geriausia biografija- Akvilė "Neprašyk auksinės žuvelės plauti indų". Be konkurencijos. Dėl asmeninio įkvėpimo.

Bohemiškiausia- Paula Mclain "Paris wife"(Paryžiaus žmona)

Metų žiauriausia- Barbara Demick "Nothing to envy:Life in Norf Korea"(Nėra ko pavydėti: Gyvenimas Šiaurės Korėjoje, jau išleista lietuvių kalba)

Metų siaubukas- Dorris Hill "Dolly" (Lėlytė)

Didžiausias nustebimas- Jojo Moyes "Me before you" (Aš prieš tave). Už tai, kad pradėjau nusiteikusi rasti sentimentalią meilės istoriją, o gale net ašarą išliejau.

Blogų knygų nepasitaikė, tik nuvylė- Dmitry Gluchovsky "Metro 2034". Tikėjausi daugiau. Ir tikiuosi tęsinių jis aju neberašys

Literatūrine prasme metai buvo tikrai prasti, bet sužinojau daug. Taip pat įsigijau nemažai gerų knygų ir tikėkimės šiais metais jei bus kitokie.

Metų pažadas- surengti virtualią ekskursiją po literatūrinį Londoną. Panašią kaip Paryžiuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 07 sausio 2014 - 15:10
QUOTE(Darbinga @ 2014 01 06, 16:39)
Štai jos:
Richard Brautigan "Arbūzų cukruje"
Richard Brautigan "Грезы о Вавилоне"

Nihiliste, jei nesinori skaityti, tai  ir nereikia. Galima pvz. filmus žiūrėti, juolab kaimyninis kino skyrelis  irgi skelbia savo topus.  cool.gif

Taip, su Brautigan'u, manau, verta susipažinti thumbup.gif Nors nežinia ar ta pažintis patiks biggrin.gif

Žiūriu filmus, bet nebent pagal knygą pastatytus ir tokius kurių knygą skaityti gaila laiko. rolleyes.gif Bet pažiūrėsiu filmų temoj, ačiū mirksiukas.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 01 06, 23:18)
Labiausiai patikusios,kurias atsimenu:

S.Japrisot.Ilgas sužadėtuvių sekmadienis.

Japrisot man labai patiko - skaičiau jo "Pinklės pelenei", dar laukia "Mirties vasara" smile.gif

O nenorit tos, kurioms sunku registruot perskaitytas knygas, exelyje pildyt kokiam? Man visai patogu. Aišku, aš dažnai prie kompo būnu, tai nepamirštu, kad reikia įrašyti pabaigtą knygą. Metų pabaigoje ir susiskaičiuoti būna lengviau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 01 07, 13:55)
Ataskaita:

Fantastika: J. Melnikas "Kelias ir rojus"

Apsakymų knyga: "Oliver Polak "Man galima, aš žydas"
Valio!!!
Brūkšniukas parašė ataskaitą! thumbup.gif
Už tai siūlyčiau Oskaro nominaciją "Metų paveiktoji". lotuliukas.gif
Čia aš rimtai, jei ką... biggrin.gif Nes sakė, kad niekada nerašys ataskaitų. hihihi.gif
"Kelias į rojų"
Matai, o sakei, kad neskaitai klopedijos knygų, nes per žiaurios.

QUOTE(nihilistė @ 2014 01 07, 15:53)
Taip, su Brautigan'u, manau, verta susipažinti thumbup.gif Nors nežinia ar ta pažintis patiks biggrin.gif
drinks_cheers.gif
Mus "supažindino" planšetė. Nesakau, kad patiko, bet įdomu pažvelgti į visiškai kitokį vidinį pasaulį. good.gif

... ir iškilo vaizdinys: stoviu prie aukštos tvoros ir bandau įžvelgti svetimus pasaulius... lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2014 01 07, 15:53)

Japrisot man labai patiko - skaičiau jo "Pinklės pelenei", dar laukia "Mirties vasara" smile.gif

Japrisot ir man labai wub.gif Dar nuo tų senų laikų, kai 'Drąsiųjų kelių' serijoje perskaičiau 'Moterį su automobiliu, akiniais ir šautuvu'.
'Mirties vasara' man labai patiko. O va 'Pinkles Pelenei' ar skaičiau dabar ir nepamenu..
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 01 07, 16:12)
Valio!!!
Brūkšniukas parašė ataskaitą!  thumbup.gif
Už tai siūlyčiau Oskaro nominaciją "Metų paveiktoji".  lotuliukas.gif 
Čia aš rimtai, jei ką...  biggrin.gif  Nes sakė, kad niekada nerašys ataskaitų. hihihi.gif

blush-anim-cl.gif bis.gif smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 07, 18:26)
Japrisot ir man labai  wub.gif Dar nuo tų senų laikų, kai 'Drąsiųjų kelių' serijoje perskaičiau 'Moterį su automobiliu, akiniais ir šautuvu'.
'Mirties vasara'  man labai patiko. O va 'Pinkles Pelenei' ar skaičiau dabar ir nepamenu..

Ar tai tik nesivadino ,,pinklės Pelenei"? Nes tokios knygos nepamenu g.gif
Atsakyti
Foto jau yra. mirksiukas.gif
http://s774.photobuc...j...rt=2&page=1
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 01 07, 15:54)

Negaleciau visai sutikti, kad lengvas skaitalas. Visokiu yra. Taip kad nesijaudinkit del lengvumo ir skaitykit tai, ka norisi. 4u.gif
Apsiziurejau Brautigana. Vos ji radau rusu kalba, nes pas juos jis Brotigan. Nai nai, gal svieciasi atradimas... biggrin.gif
O ne Japrisot - "Mirtininku kupe"? Irgi gera.
Dabar skaitau "Geles Aldzernonui". Ar man vaidenasi, ar yra filmas pagal sita knyga?
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 01 07, 17:35)
Ar tai tik nesivadino ,,pinklės Pelenei"? Nes tokios knygos nepamenu  g.gif

kad pateikia kaip atskiras knygas:

Apie autorių:
Prancūzų rašytojas Sébastien Japrisot (tikr. Jean-Baptiste Rossi; 1931-2003) lietuvių skaitytojams gerai žinomas. Jo romanai “Mirties vasara”, “Mirtininkų kupė”, “Pinklės Pelenei”, “Moteris automobilyje su akiniais ir šautuvu” išversti į lietuvių kalbą. Jis yra filmų “Sudiev, drauguži”, “Lietaus keleivis” scenarijų autorius.

Radau bibliotekoje - vienoje knygoje du romanai: 'Moteris..." ir 'Pelenė". Imsiu ir užsisakysiu, su dideliausiu malonumu darkart ir tą skaitytąjį susmaguriausiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 sausio 2014 - 20:00
QUOTE(giluze @ 2014 01 07, 19:45)
  Dabar skaitau "Geles Aldzernonui". Ar man vaidenasi, ar yra filmas pagal sita knyga?
Yra http://klubas_org/content/view/1523/
Atsakyti