Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 21, 16:07)
Mano mažyliui didžiausias delikatesas kokosų sviestas, mat saldus, o jis vaikas nieko daugiau apart 5 rūšių daržovių, mėsos ir obuolio negauna. bigsmile.gif Ir kokosų aliejų galėtų šaukštais kabinti, jei kas leistų lotuliukas.gif  doh.gif

o kur perki ji?
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2013 11 21, 16:22)
Skaitau ir negaliu atsidziauti, kokia mano mama protinga, kokia suolaikiska, kokia tolerantiska  lotuliukas.gif

mano irgi. tetis gamina man lydyta sviesta, o mama rupinasi kepenelem.skrandukais, nes vaikas dirba neturi laiko lakstyt po turgus..
raugina kopustus ir agurkus teisingus wub.gif
butu dar pasaka jei ji pati butu paleo... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 11 21, 16:34)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
aha, as turbut ne sioj zemej gyvenu, nu niekas, absoliuciai niekas nera knises man proto del dabartines mitybos g.gif pradedant seima, draugais, baigiant gydytoja...

Na ka, varau siandien i D. Montvydo koncerta, netycia laimejau bilieta, tai negaliu praleist progos  rolleyes.gif

thumbup.gif
gera aplinka tavo.
Atsakyti
[quote=rytorasa,2013 11 21, 09:06]
bet juk tu kiaušinių jau valgei... g.gif berods majonezą darei... rolleyes.gif
[/quote]
Majoneza vyrui dariau:) Tada ir issikepiau sau putpeliu kaiusinuku, bet tai buvo pries koki pusantro menesio, net nepamenu kuo tai baigesi. Be to, buvo dar pats pikas galvos odos niezejimo, tai sunku buvo ir isvadas daryti:)
[quote=Wallis,2013 11 21, 09:23]

dar idedu linka. cia daugiau vokiskai skaitancioms. o gal ir visa puslapi issiversti galima. Straipsnis apie tai, kodel paleo mityba yra sveikiausia zmonijai ir prie to, moksliniai irodymai.
[/quote]
Va sita tai reiketu ir I startini pirma puslapi ideti. Maziau kiltu klausimu ir rekavimu, kad niekuom moksliniu nepagrista paleo:)
[quote=Elata,2013 11 21, 10:03]
aš burnos higienai einu kas metus. Nežinau, neteko pastebėti, jog daugiau apnašų susidaro. Gal tiesiog kai rečiau kramsnoti tenka, jos su maistu nepasišalina? smile.gif
[/quote]

As dabar buvau, praejus pasantriems metams, tai pasake, kad nera ka valyti, pasiule pasirodyti vasara ir ne anksciau:)
[quote=rytorasa,2013 11 21, 10:38]
nu, reikia vyrų klausti... bigsmile.gif lotuliukas.gif
[/quote]
Ko cia klausti, emei ir apciuoinejai nuo galvos iki koju. Tik I galva neilisi, a vdrug smegenai paaugo:)
[quote=kustuce,2013 11 21, 11:40]
Nidulia, o kaip stimuliuoti skydliaukę?
[/quote]
Kazkada, bent jau pries kokius 6/7 metus, LT buvo vienintelis naturalus papildas stimuliuoti skydliaukes veiklai. Pavadinimo tikrai nepamenu. Pagamintas jis is graikisku riesutu luobeles. Ne is luksto, o is tos luobeles, kuri apgaubia pati riesuteli. Reiketu pasigooglinti "skydliaukes veiklos naturalus stimuliavimas" ar kaip nors panasiai.

[quote=pumpica,2013 11 21, 12:09]
tai kad ner kitokiu doh.gif man dabar kai nustate zema kalci, vaistinej ilgai tyrinejau buteliukus kalcio....nu visur tas pats, tai cukrus, tai saldiklis ir t.t. Bet geriu.
[/quote]
Panagrinek Weledos natural kalci. Jis yra nr 1-rytinis ir nr 2-vakarinis. Pasirodo, jie skirting impulse, todel ir skirstomi I rytini ir vakarini. Cia ne tablets o miltukai. Pakanka ju ilgam, galima vaikuciams nuo, berods, 2 ar 3 metuku
user posted image
user posted image
http://www.violey.co...e-1_p_4263.html
http://www.violey.co...e-2_p_4264.html

[quote=Natarė,2013 11 21, 13:06]
jei jau taip sakot reiks nesisvert,tikiuos po savaitės nebus keli kg viršaus,nes dabar pastebėjus kad kyla ieškau priežasčių.
[/quote]
Daryk kaip as - visai nesisveriu smile.gif
[quote=kustuce,2013 11 21, 15:10]

Naktį buvo tempa pakilus, eina sau, kaip kratė mane visą, nu ir davė man tas sportas per savijautą blink.gif
[/quote]

Blyn, nuvarei jau save visai nuo koju, raminkis su tuo sportu, juk aiskiai pasakyta - pirmiausiai malkos, tik po to degtukai: Pirmiausiai pasigamini jegu kalna ir energijos antpludi, tik tada varai sportuoti. Ir as jauciu, kad dar jegos ir energija kartais durnavoja, tai ir nesiverziu kankintis I sporto sale, kad po to guleciau is kanopu isgriuvusi.
[quote=~Serpentine~,2013 11 21, 17:07]
Mano mažyliui didžiausias delikatesas kokosų sviestas, mat saldus, o jis vaikas nieko daugiau apart 5 rūšių daržovių, mėsos ir obuolio negauna. bigsmile.gif Ir kokosų aliejų galėtų šaukštais kabinti, jei kas leistų lotuliukas.gif doh.gif
[/quote]

Bet kiek vaikui laimes, kad gauna skanesta, kuris jam tikrai yra skanestas:)
Ar gereja mazylio padetis? ar vertejo "pasikankinti"?smile.gif
[quote=jautiena,2013 11 21, 17:10]
Tik ispampus visa ir papai pasipute, bet Cia kaip supratau visom jie pradeje augt, kaip kad rugpjuti visom plaukai krito, tai bus normalu.
[/quote]
o jau mano koooookie grazuoliai, kai pushup liemenele nusipirkau lotuliukas.gif Liemuo kaip bites, papai stati ir ispudingi, nertinukas aptemptas, tai diedai darbe net is tolo issiviepia mane pamate lotuliukas.gif
[quote=ivetacom,2013 11 21, 17:37]

Labai bijau prisisneketi, bet negaliu nepasidziaugti - siandien mazylio oda tokia, kokios dar niekad neturejome wub.gif Jau daugiau negu pusantro menesio ant darzoviu ir mesos su sultiniais.
[/quote]
Reiskia vertejo man iHerbo temoje pasidraskyti ir visoms nervus patasyti su ta paleo lotuliukas.gif Nors laukiau, kada busiu lauk is ten istrenkta biggrin.gif

Kodel taip durnai gaunasi cituoti, kad po to turiu redaguoti ir ryskinti teksta, kad nors kazkas butu aiku, mane skaitant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 lapkričio 2013 - 17:55
Nidulia, supratau, bandysiu ieškoti. Bet po šiandien perskaityto straipsnio, manau, kad nejuokausiu su skydliauke, pirmiausia pasidarysiu tyrimus, o vėliau dar ir echo pakartosiu. Skaičiau, kad skydliaukė gali veikti gerai, bet mazgai gali ženkliai padidėti, jei nevertoji hormono g.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 11 21, 18:56)
Nidulia, supratau, bandysiu ieškoti. Bet po šiandien perskaityto straipsnio, manau, kad nejuokausiu su skydliauke, pirmiausia pasidarysiu tyrimus, o vėliau dar ir echo pakartosiu. Skaičiau, kad skydliaukė gali veikti gerai, bet mazgai gali ženkliai padidėti, jei nevertoji  hormono  g.gif

Dar nenuvarei pasidaryti??? Nu viskas, einu bizuno ieskoti blink.gif Sakiau gi, kad su skydliauke menki juokai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 11 21, 18:56)
Nidulia, supratau, bandysiu ieškoti.

gal apie selena pasiskaitinek, paieskok info. O pas tave hipoaktyvi ar hiperaktyvi??
Skydliaukė ir selenas. Skydliaukės ląstelėse, vykstant hormonų sintezei ir kitiems biocheminiams procesams, nuolat susidaro dideli kiekiai laisvųjų radikalų. Juos neutralizuoja vidinė antioksidantų sistema - selenoproteinai, kurių svarbi sudedamoji dalis yra selenas. Selenoproteinai taip pat dalyvauja ir skydliaukės hormonų gamyboje. Be seleno, skydliaukė negali tinkamai panaudoti ir jodo. Todėl selenas skydliaukei yra ne mažiau svarbus, nei jodas. Selenoproteinai dalyvauja neaktyviam skydliaukės hormonui tiroksinui (T4) virstant aktyvia forma trijodtironinu (T3). Trūkstant seleno, šis skydliaukės hormonų sintezės procesas sutrinka. Tyrėjai pastebi, kad vietovėse, kur mažiau seleno gaunama su maistu, dažniau pasireiškia ir skydliaukės veiklos sutrikimų.

o cia raso, kad butinas cinkas
http://tavosveikata....liais-metodais/
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 21, 18:49)
Kodel taip durnai gaunasi cituoti, kad po to turiu redaguoti ir ryskinti teksta, kad nors kazkas butu aiku, mane skaitant?

Tu nepratrini tų citatų? Ar gal pasidubliuoja kodas?
Pradžioje tarp laužtinių skliaustų turėtų būti
(quote=Nidulia,2013 11 21, 18:49)
CITATA
ir citatos gale tarp laužtinių sklaustų turėtų būti:
(right)(snapback)64779407(/snapback)(/right)
(/quote)
jei per daug tų quote gaunasi, tai ir neišeina citatos.

noriu sultinio sad.gif ir tingiu virti. Ne, iš tiesų pirma tingiu eiti į turgų kaulų, o po to tingiu virti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 21, 19:27)
gal apie selena pasiskaitinek, paieskok info. O pas tave hipoaktyvi ar hiperaktyvi??
Skydliaukė ir selenas. Skydliaukės ląstelėse, vykstant hormonų sintezei ir kitiems biocheminiams procesams, nuolat susidaro dideli kiekiai laisvųjų radikalų. Juos neutralizuoja vidinė antioksidantų sistema - selenoproteinai, kurių svarbi sudedamoji dalis yra selenas. Selenoproteinai taip pat dalyvauja ir skydliaukės hormonų gamyboje. Be seleno, skydliaukė negali tinkamai panaudoti ir jodo. Todėl selenas skydliaukei yra ne mažiau svarbus, nei jodas. Selenoproteinai dalyvauja neaktyviam skydliaukės hormonui tiroksinui (T4) virstant aktyvia forma trijodtironinu (T3). Trūkstant seleno, šis skydliaukės hormonų sintezės procesas sutrinka. Tyrėjai pastebi, kad vietovėse, kur mažiau seleno gaunama su maistu, dažniau pasireiškia ir skydliaukės veiklos sutrikimų.

seleno yra ir kokosų aliejuje ir lašiniuos, tai gal mums jo trūkumo nėr?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 21, 18:27)

dabar suprantu, kad mano organizmas matyt nepasisavina sėleno ir cinko, nes visą gyvenimą turiu sausą odą, sausus plaukus, plonus ir nuolat lūžinėjančius nagus, slenkančius plaukus. Kaži ką man daryti verysad.gif . Jau pradedu panikuoti, nu kaip nenoriu aš tų hormonų gerti, bet kaip man žinot kas ten mano organizme vyksta unsure.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 21, 18:37)

aš kokosų aliejų valgau, bet gal mano organizmas neįsisavina to sėleno g.gif
Laboratorijos turėtų gal daryti sėleno ir cinko tyrimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 21, 19:32)
Tu nepratrini tų citatų? Ar gal pasidubliuoja kodas?
Pradžioje tarp laužtinių skliaustų turėtų būti
(quote=Nidulia,2013 11 21, 18:49)
CITATA
ir citatos gale tarp laužtinių sklaustų turėtų būti:
(right)(snapback)64779407(/snapback)(/right)
(/quote)
jei per daug tų quote gaunasi, tai ir neišeina citatos.

noriu sultinio sad.gif ir tingiu virti. Ne, iš tiesų pirma tingiu eiti į turgų kaulų, o po to tingiu virti sad.gif

as tiesiog spaudziu mygtukus "cituoti", po to - "atsakyti", kai jau suspaudau visas, kurias noriu cituoti:)
Ir as nusipirkau sanariu, kauliuku ir tingiu virti:)
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 21, 19:37)

Tuomet viskas dar paprasciau, Daugiau valgyti lasiniu ir kokoso aliejaus:)
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 11 21, 19:44)
dabar suprantu, kad mano organizmas matyt nepasisavina sėleno ir cinko, nes visą gyvenimą turiu sausą odą, sausus plaukus, plonus ir nuolat lūžinėjančius nagus, slenkančius plaukus. Kaži ką man daryti  verysad.gif . Jau pradedu panikuoti, nu kaip nenoriu aš tų hormonų gerti, bet kaip man žinot kas ten mano organizme vyksta  unsure.gif
aš kokosų aliejų valgau, bet gal mano organizmas neįsisavina to sėleno  g.gif
Laboratorijos turėtų gal daryti sėleno ir cinko tyrimus  g.gif

Pirmiausiai pasidaryk TTH ir FT4. Kol nepamatysi tyrimu rezultatu, as su tavim nekalbu biggrin.gif
Kai tvarkingai maitinsies paleo, po kurio laiko sugis tavo pralaidus zarnynas, nusivalys nuo zarnyno visoks slamstas, kuriuo apglitusios zarnos ir kuris neleidzia isisavinti mikroelementams bei vitaminams ir viskas bus gerai. Kantrybes, moterie 4u.gif
Atsakyti
Iš visų produktų, kuriuose yra cinko, aš valgau tik kiaulieną blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 11 21, 19:54)
Iš visų produktų, kuriuose yra cinko, aš valgau tik kiaulieną  blink.gif

Cinkas maiste:

Produktas Cinko (mg) / 100 g. produkto
Jautienos kepenys 6,4
Juoda duona 3,3
Lęšiai 3,3
Aguonos 3,3
Pupelės 2,8
Duona Rugelis 2,4
Jautiena 2,3
Kalakutiena 2
Kiauliena 1,6
Ryžiai 1,6
Kiaušiniai 1,4
karpis 1,4
Krevetės 1,3
Lydeka 1
Varškė 0,9
Petražolės 0,9
Vištiena 0,8
Lašiša 0,8
Burokėliai 0,8
Pienas 0,4
Svogūnai 0,4
Razinos 0,3
Bulvės 0,3
Spanguolės 0,3
J. serbentai 0,23
Grietinė 0,23
Vynuogės 0,18
Braškės 0,17
Obuoliai 0,14
Baravykai 0,1
nukopinau viska, bet ne viska mes valgome is sio sarasiuko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 lapkričio 2013 - 19:04
Nidulia, spaudi "cituoti" ir "atsakyti" ties kiekvienu postu? Reiktų pirmą susispaudyt "cituoti", o gale jau rašant savo tekstą spausti vieną "atsakyti."

Ir neliesk laužtinių [quote ...... [/quote]. Cituojamą tekstą trini ir palieki ką cituoji viduje skliaustų ir ne kitaip.

Ar taip darai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egja: 21 lapkričio 2013 - 19:17