QUOTE(Fija* @ 2011 09 03, 18:57)
O gal kažkas turite turkiškų sriubų receptų? Beje jų duona yra nuostabi, įdomu ką tokio išskirtinio įdeda
manau, kad raudonu lesiu sriuba priimtiniausia Lietuviskam skoniui ir is tiesu pati paprasciausia:
Jums reikes:
1 puodelio raudonuju lesiu
1 svogunas
1 morka
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
1,5 litro vandens
1 saukstas miltu
visu pirma apkepiname svogunus, imaisome sauksta miltu, supjaustytas morkas ir lesius suberus viska ismaisyti ir uzpilti vandeniu, zinoma siek tiek druskos, vienas kitas pipiriukas. virti ant silpnos ugnies, kol viskas sutiz. Jei norite turkiskos versijos, isitreskiate citrinos, ant virsaus uzsipilate svieste pakepintu raudonu pipiru milteliu, lietuviskam skoniui malonesnis gali buti variantas su grietine
Skanaus