Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

AteneV, musu vaikai tikrai pakankamai protingi, kad suprastu ,jog veinaip ar kitaip besielgdami sukelia negeras reakcijas is kitu, todel jie ismoks kazkaip prisiderint prie aplinkos, kad nesukeltu neigiamu reakciju 4u.gif . Del kosuliu, mes paejom i prieki. Nustojo klykt( tikiuosi neprades).Nebent krenkscia, bet man teko pasidaryt tikrai greiztai ir namie po kiekvieno tokio jos parekavimo atsidurdavo viena kuriam nors kambary.Ir tas pats pagrasinimas, kad is traukinio islipsim ir eisim pesti toliau padejo. Bande dar vel cia kazkada gatvej parekaut, susipykom labai smarkiai, bet paskui beeidama atsiprase PATI ir pasake, kad mane myli. Visko dar buna, bet tokiu klykavimu jau nebuvo kuris laikas. Bet ryt turesim kelione, ziursim kaip seksis.
PAS mus jau visi ruosiasi issijuose kaledoms, o man ner upo. Nors pasidariau advento vainika, keleta sakeliu papuosiau, bet dar per kitas dienas reiks baigt namus puost. O dovanu neturiu. Ka sunui padovanot zinom, o dukrai ne. Neisivaizduoju ka Smiltei padovanot.
Beje, mes kiek pasimete esam. Smilte vis kartoja, kad ji nori violancele mokytis grot. Ji ja niekad negrojus , o nori tik tuo "dideliu smuiku" grot biggrin.gif Normalus smuikas jai nepatinka, per auksti garsai itariu, fleita irgi ne, klarnetas irgi ne.Pianinas dar dar. Nezinau as net ar ji aplamai tam tinkanti g.gif Bandysiu su mokytojais kalbet muzikos mokykloj, gal jie ka patars.
Atsakyti
Aš sūnų pradėjau vesti į muzikos mokyklą nuo 4 metų.Iš pradžių tai labai norėjo groti o dabar ant smuiko futlero užrašė-man nereikia smuiko,aš jį parduodu.Pasiūlyk Smiltei tokį instrumentą,kad pati galėtum padėti mokytis jei ji ko nesuprastų.Aš smuiku groti tikrai nemoku,o sūnus tuo naudojasi,apsimeta,kad nesupranta,prašo mano pagalbos o kai nepadedu,tai supakuoja smuiką ir užsiėmimas baigtas lotuliukas.gif Violančelė kaip instrumentas atrodo įspūdingai,man labai patinka garso tembras,jei vaikas nori tai pabandykit.Aš truputį gailiuosi,kad leidau į smuiką,REIKIA LABAI GEROS JUDESIŲ KOORDINACIJOS ir smulkiosios motorikos.O Matas dažnai būna įsitempęs ,susikaustęs,neatsipalaidavęs,tai trukdo groti,reikėjo man leisti į pučiamuosius.Aš akomponuodavau saksams,tai su kolegėmis juokaudavome,kad pas mums vienam takte daugiau natų nei pas saksus per visą kūrinį.
Atsakyti
As irgi norejau jai fleita pasiulyt,. bet jai garsai per auksti. Ir siaip , ji dabar bande klarineta, nesusizavejo ji puciamaisiais. Violanceles kodel ji nori - neisivaizduoju. Bet sakaiu prasysiu, kad duotu jai pameginti ir klausiu mokytojos ka sakys. Tu pabandyk gal su kolegom pasitarti, kad ateitumet su juo ir ismegintumet keleta instrumentu Violanceles tembras ir man labai patinka. bet ar dukra tikrai ja mokysis nezinau. Sunus groja dabar gitara, bet kazkaip ziuriu ne tas instrumentas, nelabai jam. Pasiuliau dabar kad bandytu du instrumentus mokytis, ir koki puciamaji issirinktu. Pabande keleta, negali issirinkt ar voltorne ar klarnetas patinka. Tai ryt eisim saksu pabandys. Smuikas tai labai sudetingas isntrumentas kaip ir pianinas. Tai ir as nezinau ar SMiltei tiktu. Nors jos smulkioji motorika nera prasta. Jai su visais sokinejimais ir panasiais dalykais sunkiau yra.
Atsakyti
Man atrodo,kad fleita ji nenori groti ne tik dėl aukštų garų,juk tu Smiltei būtum konkurentė.Ovaikai konkurencijos su mama nelabai nori.Šiandien mokėmės groti,taip smagu-jis groja ,aš akomponuoju ir visai nesvarbu,kad truputį pro šalį.Kai savas vaikas groja galėčiau klausytis ir klausytis ploja.gif
Atsakyti
Mes kartais irgi su sunum kartu ka pagrojam. Jis gitara, as fleita, ar keybordu. Fainai visai. Bet zinai, as pati tai turbut negaleciau klausytris, kaip maniskiai fleita mokosi. Man turbut greit kantrybe pasibaigtu, o kai negaliu patart kaip kuria nata grot tai ir geriau, nebent del kitu teoriniu dalyku, tai jau galiu paskayt, tas ar anas negerai buvo. biggrin.gif
Atsakyti
SVEIKINU VISUS SU TARPTAUTINE NEIGALIUJU DIENELE 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vakar turėjau stresą.Pamoka baigėsi anksčiau ir Matas ,pamatęs kad manęs nėra ,neapsirengęs išdūmė namo.Aš visą mokyklą iššukavau o vaiko nėra.Dar labiau tėčiui akys išlipo ant kaktos kai pamatė neapsirengusį,be kuprinės,šlapią(laike lijo)vaiką už durų.Šiandien nuėjau pasiimti gerokai anksčiau o vaiko vėl nerandu,galvojau,kad išprotėsiu.Pasirodo,mano vaikinas sugalvojo lankyti chorą ir ten nuėjo.Oaš kaip visada apie viską sužinau paskutinė,nes jis man retai pasakojasi.
Atsakyti
4u.gif sveikos, smagu skaityti apie jusu autistukus, kad visi tobuleja smile.gif Mes irgi judam i prieki. Ir toliau dirbam su ABA terapija. Vaikis vis kazka naujo ismoksta tai negalim atsidziaugti.
Atsakyti
Lutute, kas naujesnio pas jus? Kaip tavo suneliui sekasi?

AteneV, maniske man irgi galetu tokiu cirku iskrest. Bet ji kai mazesne buvo man ne viena karta buvo pridirbus panasiu. Tik tada jinai su nieko nekalbejo ir net savo vardo pasakyt nebutu galejus. Viena kart parduotuvej i lifta ilipus i pozemini garaza nuvaziavo, o mes su pardavejom jau vos policijos neiskvietem, kojos per kelius linko.Vienas vyrukas rado ja ten viena vaikstancia ir atveze aukstyn. Kita kart viena kaimyne rado ja per krumus islindusia jau i gatve kulniuojancia. O zaide uzdaram kieme, as buvau rami, kad tikrai nedings, o jin radus maziuka plyseli tarpo krumu islindo. Dar buvo kita kart, kad balkone zaide, po keliu minuciu ziuriu nebera. Visur ieskojau, ant galo ir kaimynai isijunge, ir dar kazkokie nepazistami, suzinoje,kad vaiko ieskau. O jin vel per krumus islindo pas kaimynus darze stovejo ir klausesi kaip mes sukaujam visur. Kaimynu mergaite ja surado isgirdus, kad kazkas krebzda uz krumu. scare.gif Zodziu mano mergina tai nemazai streso man ivarius. Viena karta man minutei reikejo nulket sunaus is traukinio pasiimt( man prie pat namu) Dukrai prisakiau,paziurek filmuka, uz minutes pareisiu. Einu jau atgal, ziuriu ateina mano panele pas mane, su striuke, batais.Vos nenugriuvau. Gerai, as visai prie namu ir buvau. Bet jin tada tai man nieko paaiskint negalejo. O dabar praejus keliems metams, ji man pati paie tai papasakojo ir net pasake kodel isejo. Mat as tai galiu viena visur eiti, jin irgi norejo kur nors viena nueit doh.gif Keista , bet jin man vis daznaiu ka nors kas ivyko pries kelis metus, kai jinai beveik nekalbejo ima ir papasakoja ir net pasako, kiek jai metu tada buvo. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2006 12 02, 21:09)
.Aš smuiku groti tikrai nemoku,o sūnus tuo naudojasi,apsimeta,kad nesupranta,prašo mano pagalbos o kai nepadedu,tai supakuoja smuiką ir užsiėmimas baigtas lotuliukas.gif

jo, kad smuiku groti labai sunku, tai aš labai gerai žinau biggrin.gif pragrojau juo 7 metus blush2.gif ax.gif 4u.gif

QUOTE(lututee @ 2006 12 05, 18:28)
4u.gif  sveikos, smagu skaityti apie jusu autistukus, kad visi tobuleja  smile.gif Mes irgi judam i prieki. Ir toliau dirbam su ABA terapija. Vaikis vis kazka naujo ismoksta tai negalim atsidziaugti.

lututee, mes buvom susitikusios klaipėdoje wink.gif blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karamba @ 2006 12 06, 07:59)
jo, kad smuiku groti labai sunku, tai aš labai gerai žinau biggrin.gif pragrojau juo 7 metus  blush2.gif  ax.gif  4u.gif 
lututee, mes buvom susitikusios klaipėdoje wink.gif  blush2.gif  ax.gif  4u.gif

Taip ir maniau smile.gif faina atrast pazystamu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lututee @ 2006 12 06, 19:22)
Taip ir maniau  smile.gif  faina atrast pazystamu  thumbup.gif

aha thumbup.gif
Atsakyti