Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Nu tie visokie " paumejimai" tai buna. Tam tikros fazes, kai su vaiku yra zymiau sunkiau susitvarkyti nei paprastai.. Mano panele pvz. visa sia savaite mokykloj beveik nieko nedare ir vel uzejo jai toks kaip ir tikas, kai ji garsiai ir vis garsiau krenkscia, taip bandydama "kersyti" kitiems, kad jie koso. Ji negali kosuliu pernesti, bet siuo metu tai beveik visi koso. Tas jos krenkstimas jau ir kietiems trukdo. O su tuo nieko nedarymu tai as vakar buvau sokiruota. Lydinti mokytoja pakiso man savaites plana ir aiskina, akd dukra nieko nepadare blink.gif , as i ja tikrai ispustom akim paziurejau ir pasakiau, akd sita plana as pirma karta matau. Dukra jo nei karto nebuvo namo parnesus( o cia jau lydinti mokytoja turi suziureti, ar isidejo). Tai tada ji man pasake" tai ir negalejot mamtyti, sita plana ji mokykloj padaryti turejo, ne namuose". Taip ir likau nesupratus tai ka man tada daryti? Jei as mokykloj nesedziu, namo jie to plano negali nestis, tai kaip man zinoti? Jau paskui kai pamate ,kad as visa uzsiutus, kad jau ir dukra bart gavo ir lupa patempus stovi, tai pradejo aiskint, kad ir daugiau vaiku buvo kurie nepadare. Tai pasakiau, kad i kitus taip vistiek niekas neziui, kaip i Smilte, i ja per padidinama stikla ziurima. Truko kantrybe. Pernai nebuvo tokiu dalyku, buvo fantastiksa lydinti mokytoja. O sita, tai dar beaiskindama pati klaidu pridaro, paskui namie as irodineju, akd dukra turi istrinti ir taisyti, o ta aiskina" o Frau L. tai man sake, akd cia teisingai". Kazkada dar rudeni viena mama pasakojo, kad su mano dukra buvo maza grupele issiusta su musu lyd. mokytoja kartu matematikos pasimokyt. Namuose ta mama ziuri ka vaikas mokykloj dare ir mato, kad kruvos klaidu. Ta liepia taisyti, tas rekt, kad jam sake,jog teisingai doh.gif . Nieko nesakiau as tai mamai, isklausiau ir pati paskui atidziau sasiuvinius perzvelgiau, ta kart nieko neradau, bet veliau aptikau, akd tikrai pasitaiko.Ir vakar- atsakymas aikiai turejo buti" dede", dukra parase "mociute". As ir taip ir kitaip skaitau, sunu i pagalba pasikvieciau, tas irgi nieko nebesuprato, kaip gali but mociute, jei klausimas apie vyra eina doh.gif O pasakysiu ka- iseis. Vel nauja reiks rast, kas tikrai sunku. Nezinau koki spaudima musu vaikai turi mokykloj atlaikyti, bet man tai nemaza spaudima irgi mokytojai daro. AS jau vakar kalbinau vyra, kad pagalbos mokymuisi dukrai is salies ieskotumem. Yra cia pas mus "mokiniu pagalbos". kur dirba mokytojai, kurie padeda po pamoku mokiniams. Ar su porblemom, ar ir tiems , kurie dar geriau mokytis nori. Nemazai tas kainuotu, bet as nebezinau. Ir bijau prasidet, nes bus dar vienas asmuo, kuris kazka dukrai aiskins, ir tai bus jau vos ne 4, ar 5 asmuo. Tai ar ji visai paskui nesusimaisys tarp visu aiskinimu ir mokymu g.gif KAd nebutu taip, kad noresim geriau, o gausis blogiau. Paismeciau.
Atsakyti
Aš vakar buvau sūnaus klasės tėvų susirinkime, visus vaikus mokytoja gyrė, rodė jų pavyzdingus darbus, žavėjosi eilėraščių deklamavimu, rodė vaikų darbų papkes ir ,žinoma, mano vaiko vardo nei karto nepaminėjo, net papkės nemačiau, tiesa ta papkė buvo, bet visiškai tuščia verysad.gif .Bet turiu ir gerų naujienų, klasės mokytoja darė su vaikais psichologinius testukus.Vienas iš klausimų buvo toks-kaip tu galėtum padėti savo tėvams sutaupyti pinigų?Klasės vaikai rašė, kad neprašytų pirkti saldainių, pirktų pigesnius produktus,atsisakytų pramogų ir tt.O maniškis parašė taip- stengčiausi gerai mokytis,dirbčiau, netinginiaučiau, negerčiau alchogolio, atsargiai vairuočiau thumbup.gif .Mokytoja buvo apakusi aš taip pat.
Atsakyti
sveikos,turi ir mano vaikis autizmo pozymiu.Jis pilnas autistas nera,bet prisiskaito prie ju. Dziaugiuos Atenes sunaus pasiekimais,maniskis isvis neraso,tik mokykloj skaito savo zurnalus vienas kampe. Ir nera jokiu papkiu,jokiu kalbu apie moksla.Buna mokytoja pasidziaugia,kad 1 ar 2 pamokas issedi suole ir tai yra jau pasiekimas.Jis vienisius,jam draugu nereikia,svarbu,kad butu ZURNALAI,PAGALVIUKAS,LANKELIS...
Atsakyti
4u.gif sveikos mamos4u: noriu prisijungt prie jūsų, su tom pačiom problemom. pirmi du vaikai sveiki. pagrandukas-raidos sutrikimas, autizmo požymiai. nuo pusantrų metų pradejo labai rinktis maista. bijot elektrinių prietaisų ir vis nebuvo normalių žodžių,kalbėjo nesuprantamai.sulaukus 3m. pradejau pati ieškit ligos. pabuvojau vilniuj raidos centre gavom vidutinia negalia ir nieko paguodžiančio jokių vilčių. tada jam buvo keturi metai turejom tik 3 žodelius . praėjo du metai , metus lankom tauragėj reabilitacijos centra-darželi. pasikeitė i gera.jau pasako labai daug žodžių ,bet deja juos tik kartoja.pritaiko juos retai. ankščiau nieko nerodė savo ranka tik su mano dabar jau pats parodo, nesiklausydavo pasakų nežiūrėjo paveiksliukų , jau vakarais skaitau knygutes ir parodo kur gaidelis ,katinelis .rudeni jau 7m. i bendra mokykla jokių prošvaiščių, yra kažkokia mokyklėlė tame pačiame darželyje.su elgesiu didelių problemų nera, visur važiuojam einam kartu niekas nieko neįtaria kol nepašnekina... nors kai kurių bedų turim ,jri būsim lauke ir užsimano pasysiot, tai padarys ten kur stovi. tai ir seku kiekviena jo judesi.megsta maudytis žaisti su vandeniu, ti jei nors lašelis ant rūbų, tuoj pewrsirengt ir nesulaikysi.
Atsakyti
Maniske irgi nekalbejo. Pasakydavo tik pacius pagrindinius sakinisu, noriu gerti, noriu valgyti. Pradejus terapijas daryti prabilo ir vis daugiau. Siiap ji sneka gana aiskiai, zodzius taria gana aiskiai, bet kartasi sakinisu kai sudaro, tai reikia issifruoti ka jinai sako. Musu mokykla pirma karta su tokiu dalyku susidure, tai tikrai nera lengva. Mokytoja daro viska, stengiasi nori dukrai padeti, bet matosi kazkaip i mane ji nepatikliai ziuri. Turim lydincia mokytoja, kuri tik mano dukrai skirta. Bet kur mes pernai turejom, buvo nepalyginamai geresne. Kol dirbu, dukra lieka su aukle, kuria mums pasiseke atsitiktinai labai faina rasti. Tik siuo metu dukra bando kazkaip susitaikyti su ta mintim kad ji yra autiste. Ji jau seniai pastebejo, kad yra kitokia, tik dabar dar ir pavadinima tam suzinojo. Tai ji visaip bando su tuo susigyventi, kas ir iki nemazu asaru daznokai priveda. Bet kaip nors manau mes su tuo susitaikysim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pareis: 29 vasario 2008 - 11:53
siandien as uzrasiau savo vaikina i spec mokykla Barsausko gtv mokosi ten ir autistuku ir dauniuku ir siaip su protine negalia pabandysim bus matyti vistiek nepakenks mum prie namu arti kiek bus tiek vis i nauda .Direktore aprode klases visai nieko jie ten ir mokosi ir zaidzia .Pabandysim nes jam reikia ismokti buti kaip sakant bandoj tarp svetimu.kaip pavyks tai nezinau bet bandysim jis gi be manes vienas niekur neina ir nelabai ka sugeba taciau kiek pavyks ir tai bus gerai gi profesorius tikriausiai tai nebus kad nors ismoktu adaptuotis visuomenej.Tai va. Tiesa dar norejau paklausti kokius pinigelius moka uz vid ir sunkia neg nes mes dar nezino kokia mum patvirtins dar nebaigem praeiti.ACIU. rolleyes.gif
Atsakyti
O mums daktarė patarė eiti į paprastą mokyklą, nes aspergeriai mokosi stebėdami kitus, spec mokykloje vaikas gali išmokti ne visai tą ko reiktų pvz-švepluoti. Pabandyk leisti į paprastą mokyklą, jei nesiseks tada imk namų mokymą ar spec mokyklą.Mano vaikui 9 metai ,dar ir dabar aš jo vieno niekur negaliu palikti, bet pažangą daro- į muzikos mokyklą nueina pats (mokykla randasi tame pačiame kieme kur gyvename mes lotuliukas.gif ), dar nueina nusipirkti kryžiažodžių.Į mokyklą tenka nuvesti ir parvesti, pirmoje klasėje už durų sėdėjau, pasilikti be mūsų gali tik SAVO namuose su gerai pažįstamu žmogumi ir tai tik kelioms valandoms.Mes turime vid sunkumą, gauname 630 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 29 vasario 2008 - 14:51
i paprasta mok as ji vedziau birzelio men su sese jie yra dvyniai bet ji normali mergaite mokosi l gerai o Paulius nesedejo nei suole uzsimane mamos tai tuo ir baigesi nes sesei buvo geda ir jai tampytis su broliu tai tik trukdesi ir ji ir kitiem vaikam buvo kaip spektaklis o sitoj mok tarp tokiu paciu viskas gerai ir mokytoja zino kaip su jais elktiso del sveplavimu tai ne juk jie jau pakankamai dideli ir musu tai jei kalba tai aiskiai betgi ten dirba ir logopedas.Cia ir durys buna uzrakintos kad jie kur neisbludintu vieni ir per pertraukeles mokytoja priziuri o papr kas skirs ta demesi jam vienam o ir as uz duru nestovesiu gi juoksis vienu zodziu pradesim cia o jei dievas duos dideli pagerejima niekada nevelu pereiti.nesu kaip sakant susidurus gyvenime su tokiom ligom ir stai kaip sakant dievulis atsiunte turim 3 dukras kurios yra normaliausios o tas musu dziaugsmelis atkeliavo stai toks bet vistiek yra pats mieliausias.
Atsakyti
QUOTE(Keitrina @ 2008 02 29, 16:45)
i paprasta mok as ji vedziau birzelio men su sese jie yra dvyniai bet ji normali mergaite mokosi l gerai o Paulius nesedejo nei suole uzsimane mamos tai tuo ir baigesi nes sesei buvo geda ir jai tampytis su broliu tai tik trukdesi ir ji ir kitiem vaikam buvo kaip spektaklis o sitoj mok tarp tokiu paciu viskas gerai ir mokytoja zino kaip su jais elktiso del sveplavimu tai ne juk jie jau pakankamai dideli ir musu tai jei kalba tai aiskiai  betgi ten dirba ir logopedas.Cia ir durys buna uzrakintos kad jie kur neisbludintu vieni ir per pertraukeles mokytoja priziuri o papr kas skirs ta demesi jam vienam o ir as uz duru nestovesiu gi juoksis vienu zodziu pradesim cia o jei dievas duos dideli pagerejima niekada nevelu pereiti.nesu kaip sakant susidurus gyvenime su tokiom ligom ir stai kaip sakant dievulis atsiunte turim 3 dukras kurios yra normaliausios o tas musu dziaugsmelis atkeliavo stai toks bet vistiek yra pats mieliausias.

Tai aisku, kad leisk i tokia mokykla, kuri tavo manymu tinkamesne Pauliui. Man kazkada gydytoja siule leisti i spec mokykla Apuoles g., jei labai nesiseks paprastoj, ir mokytojai labai stengesi ikalbet mane sunu leisti i spec mokykla... Bet as neleidau. Jis ir dabar paprastoj mokosi. Nors ir sunkiai. Mokytojai raso ketvertus is daugumos dalyku tik todel, kad neturi teises jam rasyti neigiamu pazymiu. Bet man tas pats - kol nemeta is mokyklos, tegul lanko. O jei tu matai, kad tavo sunui geriau spec mokykloje, vadinasi, taip ir yra. Kiekviena mama geriausiai is visu pazista savo vaika ir zino kas jam geriau 4u.gif
Atsakyti
gal žinot,gal kas susidūret? jei vaikutis nekalba, yra tik pavieniai žodeliai kuriuos jis paprašytas pakartoja, i klausimus visai neatsakineja, raidos atsilikimas didelis ar mes galim pretenduot i sunkia negalia
Atsakyti
tai pirmiausia reikes praeiti visokius testavimus ziures intelekto lygi mes tai jau i pabaiga bet irgi nezinau kokia tai bus vid ar sunki pagal ka dar ziures matai mano ir skai to ir raso bet normaliu sakiniu nekalba kaip mes sakom vapsi beleka ir be pagalbos nieko neiseina ir i tualeta pamirsta nueiti vienu zodziu prieziura kiaura diena nezinau net kaip paliksiu mokykloj turbut sedesiu uz duru ir jei ka busiu salia tiesiog dar bijau ir galvoti tai cia pas mus turbut ir bus ta sunki nes kiek girdejau su vid tai jie truputi kazka sugeba bent save apsitarnauti .
Atsakyti
QUOTE(Keitrina @ 2008 02 29, 16:06)
siandien as uzrasiau savo vaikina i spec mokykla Barsausko gtv mokosi ten ir autistuku ir dauniuku ir siaip su protine negalia pabandysim bus matyti vistiek nepakenks mum prie namu arti kiek bus tiek vis i nauda .Direktore aprode klases visai nieko jie ten ir mokosi ir zaidzia .Pabandysim nes jam reikia ismokti buti kaip sakant bandoj tarp svetimu.kaip pavyks tai nezinau bet bandysim jis gi be manes vienas niekur neina ir nelabai ka sugeba taciau kiek pavyks ir tai bus gerai gi profesorius tikriausiai tai nebus kad nors ismoktu adaptuotis visuomenej.Tai va. Tiesa dar norejau paklausti kokius pinigelius moka uz vid ir sunkia neg nes mes dar nezino kokia mum patvirtins dar nebaigem praeiti.ACIU. rolleyes.gif

mes turim sunkia negalia,tai su visom prieziurom gaunam 1449,50 tiesa is tu dar 32,50 yra kelionpinigiai
Papildyta:
QUOTE(Keitrina @ 2008 02 29, 18:45)
i paprasta mok as ji vedziau birzelio men su sese jie yra dvyniai bet ji normali mergaite mokosi l gerai o Paulius nesedejo nei suole uzsimane mamos tai tuo ir baigesi nes sesei buvo geda ir jai tampytis su broliu tai tik trukdesi ir ji ir kitiem vaikam buvo kaip spektaklis o sitoj mok tarp tokiu paciu viskas gerai ir mokytoja zino kaip su jais elktiso del sveplavimu tai ne juk jie jau pakankamai dideli ir musu tai jei kalba tai aiskiai  betgi ten dirba ir logopedas.Cia ir durys buna uzrakintos kad jie kur neisbludintu vieni ir per pertraukeles mokytoja priziuri o papr kas skirs ta demesi jam vienam o ir as uz duru nestovesiu gi juoksis vienu zodziu pradesim cia o jei dievas duos dideli pagerejima niekada nevelu pereiti.nesu kaip sakant susidurus gyvenime su tokiom ligom ir stai kaip sakant dievulis atsiunte turim 3 dukras kurios yra normaliausios o tas musu dziaugsmelis atkeliavo stai toks bet vistiek yra pats mieliausias.

siaip Atenes minciai leisti su normaliais vaikais i paprasta mokykla nepritariu,nes sveiki vaikai tyciojasi is tokiu.As pati dirbu mokykloj ir matau kas ten dedasi.Aisku daug kas priklauso ir nuo paciu vaiku,bet dauguma yra ziaurus ir klaseje aisku dominuoja " sustrieji" ,o jie kaip zinia,buna ne kokie.Mano Laurynas lanko spec.mokykla.Klaseje jie tera tik 5 vaikai visada su jais kazkas buna,o dar plius dirba aibe specialistu...
Atsakyti