Nu tie visokie " paumejimai" tai buna. Tam tikros fazes, kai su vaiku yra zymiau sunkiau susitvarkyti nei paprastai.. Mano panele pvz. visa sia savaite mokykloj beveik nieko nedare ir vel uzejo jai toks kaip ir tikas, kai ji garsiai ir vis garsiau krenkscia, taip bandydama "kersyti" kitiems, kad jie koso. Ji negali kosuliu pernesti, bet siuo metu tai beveik visi koso. Tas jos krenkstimas jau ir kietiems trukdo. O su tuo nieko nedarymu tai as vakar buvau sokiruota. Lydinti mokytoja pakiso man savaites plana ir aiskina, akd dukra nieko nepadare

, as i ja tikrai ispustom akim paziurejau ir pasakiau, akd sita plana as pirma karta matau. Dukra jo nei karto nebuvo namo parnesus( o cia jau lydinti mokytoja turi suziureti, ar isidejo). Tai tada ji man pasake" tai ir negalejot mamtyti, sita plana ji mokykloj padaryti turejo, ne namuose". Taip ir likau nesupratus tai ka man tada daryti? Jei as mokykloj nesedziu, namo jie to plano negali nestis, tai kaip man zinoti? Jau paskui kai pamate ,kad as visa uzsiutus, kad jau ir dukra bart gavo ir lupa patempus stovi, tai pradejo aiskint, kad ir daugiau vaiku buvo kurie nepadare. Tai pasakiau, kad i kitus taip vistiek niekas neziui, kaip i Smilte, i ja per padidinama stikla ziurima. Truko kantrybe. Pernai nebuvo tokiu dalyku, buvo fantastiksa lydinti mokytoja. O sita, tai dar beaiskindama pati klaidu pridaro, paskui namie as irodineju, akd dukra turi istrinti ir taisyti, o ta aiskina" o Frau L. tai man sake, akd cia teisingai". Kazkada dar rudeni viena mama pasakojo, kad su mano dukra buvo maza grupele issiusta su musu lyd. mokytoja kartu matematikos pasimokyt. Namuose ta mama ziuri ka vaikas mokykloj dare ir mato, kad kruvos klaidu. Ta liepia taisyti, tas rekt, kad jam sake,jog teisingai

. Nieko nesakiau as tai mamai, isklausiau ir pati paskui atidziau sasiuvinius perzvelgiau, ta kart nieko neradau, bet veliau aptikau, akd tikrai pasitaiko.Ir vakar- atsakymas aikiai turejo buti" dede", dukra parase "mociute". As ir taip ir kitaip skaitau, sunu i pagalba pasikvieciau, tas irgi nieko nebesuprato, kaip gali but mociute, jei klausimas apie vyra eina

O pasakysiu ka- iseis. Vel nauja reiks rast, kas tikrai sunku. Nezinau koki spaudima musu vaikai turi mokykloj atlaikyti, bet man tai nemaza spaudima irgi mokytojai daro. AS jau vakar kalbinau vyra, kad pagalbos mokymuisi dukrai is salies ieskotumem. Yra cia pas mus "mokiniu pagalbos". kur dirba mokytojai, kurie padeda po pamoku mokiniams. Ar su porblemom, ar ir tiems , kurie dar geriau mokytis nori. Nemazai tas kainuotu, bet as nebezinau. Ir bijau prasidet, nes bus dar vienas asmuo, kuris kazka dukrai aiskins, ir tai bus jau vos ne 4, ar 5 asmuo. Tai ar ji visai paskui nesusimaisys tarp visu aiskinimu ir mokymu

KAd nebutu taip, kad noresim geriau, o gausis blogiau. Paismeciau.