Nu matai, tas vyrukas isaugo, jis ir teise kuri laika stidijavo, paskui nutare, akd jis rasytoju nori buti ir metes teise isejo mokytis rasytojo amato. Ka jis sekmoingai ir daro. Gyvena nuo 21 metu pats vienas, pats sau uzsidirba, nuomuojasi buta. Ir net drauga turi. Susikloste jam neblogai, aisku seimos jis neturi.
Per vaiku atostogas buvau dukra kelis kartus trumpam viena palikus, nes ir pati norejo. Vis aisku as jai paskambindavau, o ji atsiliepus sakydavo" as niekur neisejau"
. O si ketvirtadieni apie dvi valandas viena buvo, biski telika paziurejo, biski pazaide, paskui brolis grizo. Visa patenkinta buvo, ir gyresi, kad jai nebaisu buvo ir patiko. Nu as manau, namuose siaip ji daug ramesne. Is kur pareinam jau visi issinervave del jos elgesio, o namie atrodo, kad lyg kas ta vaika pakeites butu, lyg ne tas pats zen kuris lauke grimasas dare zmonems, ir rankom mojo, ar zyze, kad" ant jos eina". Bent jau nera tiek problemos, nebijo viena pasilikt.

Aš gal truputį pražiopsojau, o kaip vadinasi ta knyga, ir kur ją galima gauti? aš norėčiau paskaityti.
Autistų vidinis pasaulis nėra neprieinamas, jį galima pažinti, reikia tik noro. Bet dauguma žmonių kažkodėl nenori, jiems tai atrodo nepraktiška ir neverta dėmesio, nes iš to negaus jokios naudos.
Autistų vidinis pasaulis nėra neprieinamas, jį galima pažinti, reikia tik noro. Bet dauguma žmonių kažkodėl nenori, jiems tai atrodo nepraktiška ir neverta dėmesio, nes iš to negaus jokios naudos.
aš moku skaityti vokiškai, labai norėčiau perskaityti. Bet turbūt tik Vokietijoje yra, ne Lietuvoje.
Sveikos. Dinge visos. As siandien trumpai kaip visuomet su mokytoja perkalbejau apie savaitgali, o mokytoja man aiskina, kad as lydinciai mokytojai kazko skundziausi del jos. As ir taip ir kitaip masciau niekaip negaliu prisimint, kad buciau skundusis. Ji pradejo aiskint, kad atseit del vieno pirmadienio, kad nezinojau, kad anksciau pamokos baigiasi. Toks juokas suime, sakau, as nesiskundziau, tik pasiklausiau kur buvo parastya, kad anksciau baigsis, nes praziopsojau kazka. Man ta musu pirmoji lydinti mokytoja daug fainesne buvo ir su dukra zymiau daugiau uzsiimdavo, daugiau kazkaip visko padarydavo. O sita, labai jau su mokytoja i viena duda pucia( kuo mokytoja patenkinta), o senoji turejo savo nuomone, kuri man visai priimtina budavo, o mokytoja likdavo isizeidus, mat mes dvi snekames, o ji nieko nezino. Mes ta pati kalbedavom, ka ir su ja, tik gal smulkmeniskiau. uztai jos abi neitin gerai kazkaip suejo. Ir nezinau iki siol kodel senoji staiga atsisake likti kitiems metams. Man jautesi, akd nenorejo tiesiog sakyti kodel. O dabar lydinti pagrinde su mokytoja kalba, as suzinau vos ne ju sprendimus. Nors as siaip nesiskundziu musu mokytoja, ji siiap neblogai susitvarko ir nemazai tikrai padare jau, ir tikrai gera " kelia paruose" kitam mokytojui. Bet vat tie tokie pasisnekejimai kaip kur as ka pasakiau, is kazkelintu lupu, tai nervina. O dukra vakar pasake," as beveik nieko nesuprantu ka mokytojai kalba, o kiti vaikai kazkaip viska supranta". Lygiai ir toj knygoj , kur skaitau ta pati fraze daznai kartojasi, kad jis mokykloj mokytoju ar kitu vaiku kalba sunkiai suprasdavo, arba visai nesuprasdavo ir jam likdavo tai tik triuksmas.
Mano dukrai dabar persiorientavimo faze. Ji suziunojo, kaip vadinais tas jos" kitoks" buvimas, kad tai yra autizmas, ir dabar ji kazkaip bando su ta mintim apsirasti. ir pergyvena ir vel lyg ir nieko atrodo, paskui vel apsiverkia, akd ji autiste. Nu bet anksciau ar veliau ji vistiek tai butu turejus praeiti. Jusu vaikai zino kad jie turi ta sindroma?
Mano dukrai dabar persiorientavimo faze. Ji suziunojo, kaip vadinais tas jos" kitoks" buvimas, kad tai yra autizmas, ir dabar ji kazkaip bando su ta mintim apsirasti. ir pergyvena ir vel lyg ir nieko atrodo, paskui vel apsiverkia, akd ji autiste. Nu bet anksciau ar veliau ji vistiek tai butu turejus praeiti. Jusu vaikai zino kad jie turi ta sindroma?
Maniškis tai nežino, jei paklaus -pasakysiu.Žodį triukšmas sūnus akcentuoja dažnai, jis sako, kad negali susikaupti nes visur triukšmas.Šiandien atsisakė groti kūrinį, kairėje rankoje buvo kvintos intervalas, sakė,kad nuo to garso jam galvą skauda ir jis negros, kitą kūrinį grojo...
Smilte siaip garsai erzina. O vat anam vyrukui reikia garsu, saukstus sumesdavo i kriukle ir maisydavo, arba duris darinedavo, rankenos judinamos garsas ir pan. Dabar daskaiciau iki vietos kur jis gimnazija baige ir studijuoti isejo. Su savo pazymiasi jis galejo bet ka studijuoti. O egzus jis pasirinko, net kad pusmeciu anksciau laikyti. Sudarinedamas su mama kryziazodzius jis labai pralavino savo kalba. Megstamiausios knygos leksikonai ir zodynai. Nes zodynuose apibudinti zodziai, kuriuos mes daznai kalboj naudojam, o jam tai nesuprantama . Tai jis taip padedavo sau issiaiskinti kas ir kaip. Beje jis nutare ir nuo armojos issisukti, kai saukima gavo. Tai jis nuejes tycia kreivai sleivai stovejo, stengesi atsakineti i klausimus taip , lyg jis tuo metu savo pasaulyje butu( zinojo, kad kitiems tai nesuprantama). nu ir ka, issisuko, netinkamu buvo pripazintas, o jam tai nei motais, savrbu, akd ten nereiks buti. Nors jis ir karate lanke ir siiap gana sportiskas buvo pasidares, tai jo draugai niekaip negalejo suprasti, kodel jis netinkamas. Ir jo viena drauge , su kuria jie labai gerai sutaria, dave jam viena apsakyma pasiskaityti, kur buvo autizmas paminetas. Nes ji jau kuri laiko kankino klausimai, kodel jis viska kitaip supranta, kodel jis jauciasi, lyg ne savoj vietoj butu.
Kaip sekasi, merginos? Aš tai vis kariauju dėl namų darbų,manęs neklauso visai, nežinau kaip elgtis.Kai tėtis namuose- jokių problemų,bet kai liekame vieni
, šiandien paėmė mano telefoną , prirašė nesamoningų žinučių ir išsiuntinėjo bet kam .Nežinau ką tie žmonės apie mane pagalvos, bet svarbiausia, kad nežinau kam jas išsiuntė, tai gali būti mano mokinių tėvai arba mokiniai,direktorius...Kolegė gavo tokią žinutę- tu kiaušingalvė
Manęs laukia ilgi atsiprašinėjimai...

QUOTE(Atėnė V @ 2008 02 24, 21:49)
Kaip sekasi, merginos? Aš tai vis kariauju dėl namų darbų,manęs neklauso visai, nežinau kaip elgtis.Kai tėtis namuose- jokių problemų,bet kai liekame vieni
, šiandien paėmė mano telefoną , prirašė nesamoningų žinučių ir išsiuntinėjo bet kam .Nežinau ką tie žmonės apie mane pagalvos, bet svarbiausia, kad nežinau kam jas išsiuntė, tai gali būti mano mokinių tėvai arba mokiniai,direktorius...Kolegė gavo tokią žinutę- tu kiaušingalvė
Manęs laukia ilgi atsiprašinėjimai...

Tikrai nemalonu

O del pamoku ruosimo, tai as jau seniai rankas nuleidau

Kariaujam ir mes del namu darbu. Jei palieki viena kambary, tai neina nuo stalo, bet sedi ir niekop nedaro. Kai pasakau" nesvajok, nemiegok", tai pasako" as juk nemiegu". Bet mat ji kazka labai rimtai tuo metu galvoja, ir ji negali daryti nieko. Bet amzinai su ja karas. Ne duok die, pasakysi,kad ji letai daro namu darbus, viskas, visos mintys suksis tik apie tai, ir nieko daryti nebegales, tik galvos ir verks, kad ji siandien viska letai daro. Tai tada kas 5 min. klausineja, ar ji siandien letai daro, ir jei nesusilaikisu" taip" pasakysi, viskas bus sugadinta. Bus tik asaru pakalne, saves ir manes grauzimas, niekop nebegales skaiciuoti ir galvoti.