Įkraunama...
Įkraunama...

IVF trobelė

Aš tai irgi kalbu. Yra žmonių, kuriems nesinori sakyti. Bet šiaip tikrai žmonių yra, kas žino. Man būtų per sunku savyje viską laikyti ir dar išssisukinėjimo istorijas galvot. Bet kartais susilaukiu kokių komentarų, kurie sunervina ar nuliūdina labai, nes žmonės, patys to nepatyrę, nesupranta, ir kartais ką nors nejautriai pasako.
Ir visvien nežinau porų, kuriems nesiseka, kurios gydosi, kurios ivf darosi. Kartais atrodo, jei kiltų įtarimas, net paklausčiau, ar pati pasisakyčiau kaip nors apie save, kad būtų su kuo pabendraut. Aplink mane visi sėkmingai pastoja ir išvis visi su kūdikiais. Arba man taip atrodo, kai skaudančia širdim tik kūdikius ir nėštumus matau.

QUOTE(injuoz @ 2014 01 08, 22:15)
Hermiona,

Lock,
Draugu tarpe neturiu tokiu zmoniu, kurie turetu bedu su vaisingumu, bet pazistamu turiu. Taciau zmones labai bijo kalbeti sia tema ir prisipazinti, kad taip paprastai negali tureti vaiku. O as drasiai kalbu. Tai yra liga, tai nera geda. Reikia kalbeti, kad galbut savo patirtim busi didele pagalba kazkam kitam.
Papildyta:
O as kalbu, artimiausi draugai zino musu bedas ir supranta. Jau net ir darbe, kai uzknisa su komentarais, kad o tiek metu istekejus, tai gal laikas vaikams - graziai pasakau, kad ju negaliu turet, arba negaliu taip paprastai tureti. Zinoma, aplinka buna nelasiruosus tokiems atsakymams, bet mane uzknisa ir jau sakau. Plius visuomene turi sviestis ir zinoti ka tenka isgyventi, praeiti seimoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 08 sausio 2014 - 21:31
QUOTE(injuoz @ 2014 01 08, 22:15)
Hermiona,
ACIU labai labai.  wub.gif Lauksiu, kad ir toliau butu gerai. Turi pasisekti!

Rutuliuk,
4u.gif aciu

Lock,
Draugu tarpe neturiu tokiu zmoniu, kurie turetu bedu su vaisingumu, bet pazistamu turiu. Taciau zmones labai bijo kalbeti sia tema ir prisipazinti, kad taip paprastai negali tureti vaiku. O as drasiai kalbu. Tai yra liga, tai nera geda. Reikia kalbeti, kad galbut savo patirtim busi didele pagalba kazkam kitam.
Papildyta:
O as kalbu, artimiausi draugai zino musu bedas ir supranta. Jau net ir darbe, kai uzknisa su komentarais, kad o tiek metu istekejus, tai gal laikas vaikams - graziai pasakau, kad ju negaliu turet, arba negaliu taip paprastai tureti. Zinoma, aplinka buna nelasiruosus tokiems atsakymams, bet mane uzknisa ir jau sakau. Plius visuomene turi sviestis ir zinoti ka tenka isgyventi, praeiti seimoms.

Jeigu man gyvenime pasiseks susilaukti mazylio IVF budu,tuomet garsiai pasakysiu,netylekit moterys apie savo bedas kalbekim garsiai,ir isdrisiu pasakyti kad mano Mazylis is megintuvelio!!!
Papildyta:
QUOTE(Lock @ 2014 01 08, 22:29)
Ašmuualbuuualbu. Yra žmonių, kuriems nesinori sakyti. Bet šiaip tikrai žmonių yra, kas žino. Man būtų per sunku savyje viską laikyti ir dar išssisukinėjimo istorijas galvot. Bet kartais susilaukiu kokių komentarų, kurie sunervina ar nuliūdina labai, nes žmonės, patys to nepatyrę, nesupranta, ir kartais ką nors nejautriai pasako.
Ir visvien nežinau porų, kuriems nesiseka, kurios gydosi, kurios ivf darosi. Kartais atrodo, jei kiltų įtarimas, net paklausčiau, ar pati pasisakyčiau kaip nors apie save, kad būtų su kuo pabendraut. Aplink mane visi sėkmingai pastoja ir išvis visi su kūdikiais. Arba man taip atrodo, kai skaudančia širdim tik kūdikius ir nėštumus matau.

Apie musu beda zino tik mano seses seima kuri mus labai palaiko,nors pirma karta kai pasipasakojom kam ruosiames tai jai buvo tarsi sokas nes jai sake per ziauriai atrode tas pasakymas dirbtinis apvaisinimas,ir pe daug nieko apie tai nezinojo tai kai issikalbejome pasidare i jai aiskiau kas tai per pocedura
Atsakyti
QUOTE(rutuliukass1220 @ 2014 01 08, 22:34)
Jeigu man gyvenime pasiseks susilaukti mazylio IVF budu,tuomet garsiai pasakysiu,netylekit moterys apie savo bedas kalbekim garsiai,ir isdrisiu pasakyti kad mano Mazylis is megintuvelio!!!
Papildyta:

Apie musu beda zino tik mano seses seima kuri mus labai palaiko,nors pirma karta kai pasipasakojom kam ruosiames tai jai buvo tarsi sokas nes jai sake per ziauriai atrode tas pasakymas dirbtinis apvaisinimas,ir pe daug nieko apie tai nezinojo tai kai issikalbejome pasidare i jai aiskiau kas tai per pocedura

jeigu dabar niekam nepasakojat, tai kai gims tikrai visiems iš eilės nesakysit, garantuoju, nes tikrai žmonėms dar sunku susivokti ir visai nesinorės, kad vaiką vadintų "dirbtiniu"
geriau sakykit dabar, kol dar tą darote!!!!
mes turim vaiką po 3 IVF, kai darėmės IVF, tai žinojo mano tėvai, sesuo, keletas artimų žmonių ir keletas draugų, kai gimė vaikas be tų kas jau žinojo, pasakydavom tik tiems kas matydavom taippat ilgokai vaikų nesusilaukia, tada žmonės atsiveria ir tikrai paaiškėjo, kad daug iš mūsų pažįstamų rato turi bėdų
Atsakyti
Seip tai lietuviai netaisiklingai vadina IVF ne dirbtinis apvaisinimas o pagalbinis apvaisinimas. juk padeda kiauselastei apsivaisint , o nepagamina kaip kokia lele. kiauselaste ir spermiukai juk tikri ne plasmasiniai nesuprantu is kur toks pavadinimas g.gif turetu but : gydimas IVF pagalba tongue.gif
Atsakyti
Smagu, kad jums pavyko po 3 ivf! Šaunuoliai, kad pasakot toms poroms, kurios, jaučiat, kad turi bėdų. Manau, kad jas tai įkvepia, padrąsina ir suteikia vilčių.

QUOTE(ailima @ 2014 01 08, 22:44)
jeigu dabar niekam nepasakojat, tai kai gims tikrai visiems iš eilės nesakysit, garantuoju, nes tikrai žmonėms dar sunku susivokti ir visai nesinorės, kad vaiką vadintų "dirbtiniu"
mes turim vaiką po 3 IVF, kai darėmės IVF, tai žinojo mano tėvai, sesuo, keletas artimų žmonių ir keletas draugų, kai gimė vaikas be tų kas jau žinojo, pasakydavom tik tiems kas matydavom taippat ilgokai vaikų nesusilaukia, tada žmonės atsiveria ir tikrai paaiškėjo, kad daug iš mūsų pažįstamų rato turi bėdų

Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2014 01 08, 22:44)
jeigu dabar niekam nepasakojat, tai kai givisiemsisiems iš eilės nesakysit, garantuoju, nes tikrai žmonėms dar sunku susivokti ir visai nesinorės, kad vaiką vadintų "dirbtiniu"

Tai aisku kad visiems is eiles nesakysiu,bet kas paklaus isdrisiu pasakyti. buvo draugu rate toks pokalbis apie nesusilaukiancius vaiku,tai ka isgirdau nebesinori net apie tai pasakotis....
Atsakyti
Injuoz, geros naujienos thumbup.gif
aš irgi daug kam sakau, net nesiruošiu gėdintis dėl fizinių problemų, tegul jiems būna gėda dėl išsilavinimo stokos, jei nesupranta.
o kad nepažįstat..tai kad visi taip slepiasi, lyg mažų mažiausiai narkotikus vartotų, tai ir nežinom. Vyro darbe įtariame 6 poras, matėsi, kai darė ivf, kai žinai tą procesą, matai. Viena kolegė aiškino, kad dar nenori ir t.t, bet kai sužinojo apie mus, nes vyras pasakė darbe, turėjo, juk važiavom į Stambulą trims savaitėms, o jis beveik neturėjo atostogų, žodžiu, kai ji sužinojo, paprašė susitikti ir pasikalbėti.
Tarp draugų tai beveik nėra, tik vieni dėl antro vargsta, o vat vyro giminėj visiems iš pirmo karto pavyksta, visi po kelis vaikus turi. Ironiška, juk pas mus būtent vyro problemos. Ir jie viską žino:)
Atsakyti
pas mane, kad ir yra pazistamu tarpe, bet issiskiria poziuris... kelios poros galvoja: nera nereikia blink.gif (na man toks poziuris nesuprantamas.. bet nesmerkiu blush2.gif ), o man reikia iki pergales (tai jie nesupranta manes blush2.gif )
Atsakyti
injuoz, gražaus augimo Kruopai smile.gif

Aš kalbėjau ir kalbu atvirai. Daugybei žmonių atvėriau akis į tai kas yra inseminacija ir dirbtinis apvaisinimas. Turiu pasakyti, kad žmonės jį įsivaizduoja visiškai neteisingai. Apsišvietus visi sakydavo, oi, tai koks čia dirbtinis, čia gi tik kelios dienos ne mamos pilve. Aišku, buvo visokių komentarų, bet didžioji dauguma labai palaikė, suprato. Man labai svarbu buvo pakeisti bent kelių žmonių požiūri, nes dar tokia tamsuma visuomenėje...
Atsakyti
pasisakysiu ir as smile.gif manau issikalbeti yra gerai zmonems kurie yra tai patyre ir kurie tave supras ir palaikys.man is pradziu IVF buvo kazkas neaiskaus ir baisaus bet nors ir nepavyko deja sad.gif bent jau ne taip baisu kai zinai kas tai tokio,tikiuosi kad issipildys didziausia svajone tapti mama smile.gif visoms saldziu spanu ir aciu uz palaikyma ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
Neslepiu per daugiausiai ir as . Turiu keleta draugu kurie turejo problemu irgi ir gydes . Ir dekui jai kad pradejo ji kalbeti apie savo problemas , tada pradejau as ju ieskoti .
O zinau aplinkui daug merginu kurios turi problemu , bet labai tai slepia , nesuprantu ar joms geda ? arkaip.
Atsakyti
injuoz na ir prigąsdinai mane doh.gif vajetus, kaip džiaugiuos, kad viskas gerai, labai pergyvenu dėl tavęs, ir linkiu tau stiprybės, o mažiukas bus labai stiprus, jei taip šauniai laikosi 4u.gif

o aš pažįstu mažiausiai 5 šeimas, kurios turi tokių pat problemų, ir kiek galiu, patariu ir padedu, jei tik kas klausia.. viena draugė eina II IVF keliu, kita pastojo po inseminacijos LV, trečios vyras gydosi jau daug metų nes praktiškai neturi gerųjų grikiukų... ir man labai pikta, kad mūsų valstybei nereikia naujų piliečių ir niekas nesiruošia pripažinti nevaisingumo kaip ligos ir padėti TIEK daug šeimų, juk kas 5 šeima susiduria su tuo, tuo tarpu, kai beveik visur Europoje kompensuojama doh.gif bet šiaip, žmonės mus palaiko ir tikrai niekas negražiai nekalba ir nepašiepia, bet jau aš nesusidūriau ax.gif

dėl klausinėjimų, tai irgi visko buvo, bet giminės ir tėvai jau apraminti, tai jau nieko nebekomentuoja, tik laukia ir palaiko.. o labiausia irgi erzina tokie, kurie pradeda "na, jei savų neturit, tai įsivaikinkit" arba "jei Dievas nedavė, tai gal ir neturi būti, negalima eiti prieš gamtą ir Dievą" panašiai, na ir ką atsakyt?? doh.gif mes kalbėt apie tai nebijom, tik kai kalbi, tai visi nuolat ir klausinėja, ir jau labai liūdna būna kaskart pasakyti, kad mums ir vėl nepavyko.. jau galvoju, jei dar kartą darysime, niekam nepasakosiu, tik jums blush2.gif 4u.gif ačiū Dievui, yra šis skyrelis smile.gif

kas mane dar stebina, tai mano kelios draugės, kurios, panašaus mano amžiaus (man 38 m), bet dar "neskuba" ar "nenori" ir tai tikrai ne tas atvejis, kad bijotų pasakyt, jei turėtų bėdų, tiesiog nesupranta, kuo tai gali baigtis..

Lock, aš irgi visur tik nėščias ir mažus vaikus matau doh.gif jau kartais imu galvot, kad toks beprotiškas užsiciklinimas irgi nieko gero neduoda verysad.gif

žibute26, aš irgi artimiausiu metu planuoju pradėti lankytis NMC 4u.gif o gal susitiksim ten smile.gif
Atsakyti