Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(Germinė @ 2014 01 03, 14:09)
Aha,jums gerai,o aš tai neskaičiau  cray.gif  cry.gif

Būtinai, būtinai perskaityk bigsmile.gif Gal ir nepatiks, bet skaityti verta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 01 03, 14:09)
Aha,jums gerai,o aš tai neskaičiau  cray.gif  cry.gif

aha, paskaityk. Man, rodos, ten nėra tokių žodžių pistis doh.gif Šias knygas skaičiau 2012 m., bet dar atsimenu. Prie "Į tamsiausią kampą" aš vis noriu sugretint S. J. Watson "Kol nenuėjau miegot".
Atsakyti
Tikiuosi Jojo Moyes kuri nors knyga šiemet pateks į mano rankas, nes labai jau dažnai visur pastaruoju metu ji giriama.

O ,,Į tamsiausią kampą" ir draugei daviau skaityti, nors ji kartais skeptiškai žiūri į mano rekomendacijas, nes jei jau siūlau, tai vis kokias žiaurias/liūdnas ar pan biggrin.gif Bet liko labai patenkinta.

QUOTE(giliute @ 2014 01 03, 11:42)
*Metų geriausios:
M. Burgess „Heroinas“

**Nuvylusios:
C. McCarty „Kelias“

*O man šita tai, pamenu, visai nepatiko.
** o šita tai puiki wub.gif

Bet tuo ir įdomu skaityti metų ataskaitas, nes tuomet matosi, kaip skiriasi visų skoniai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 03 sausio 2014 - 14:22
QUOTE(Dorifore @ 2014 01 03, 13:06)
Bet pastebėjot, kad nemažai geriausių knygų kartojasi pas visas? Kad ir "Į tamsiausią kampą" ar "Aš prieš tave"  ax.gif

Aš beskaitydama jūsų ataskaitas irgi pastebėjau šią tendenciją. Man "Į tamsiausią kampą" buvo praeitų metų geriausia knyga. Esu įsigijusi šios autorės knygą (anglų k.) "Human Remains". Paskaičiau pačią pradžią, labai įtraukė, todėl viliuosi, kad nenuvils ir ši, nors kažin, ar prilygs "Į tamsiausią kampą".
"Aš prieš tave" tik nesenai parsinešiau, laukia savo eilės smile.gif

Savo ataskaitą žadu pateikti tik kitą savaitę. sad.gif Dėl itin intensyvaus gyvenimo tempo niekaip negaliu prisėsti ir viską sudėlioti. O man patinka analizuoti, skaičiuoti, reitinguoti, o ypač knygas thumbup.gif

Gaila, kad mano tikslas šiais metais taip pat perskaityti 100 knygų liko neįvykdytas. Perskaičiau net mažiau nei pernai - 75 knygas (pernai - 77 knygas). Bet tikslas per metus perskaityti 100 knygų man labai patinka, taigi ir aš stengsiuosi šiais metais pasiekti šimtuką.

Atsakyti
Aš šiemet užsibrėžiau tikslą perskaityti 111 knygų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2014 01 03, 17:49)
Aš šiemet užsibrėžiau tikslą perskaityti 111 knygų  biggrin.gif

buvę mūsų mašinos numeriai biggrin.gif geras skaičius thumbup.gif

o aš norėčiau dar ir nemažai tinklaraščių perskaityti ax.gif

tiesa, įsigijom skaityklę. ir iš karto radau vieną minusą- norėjau skaityti Lygi su saule. o ten daug veikėjų, visų iškart neatsiminsi, kas yra kas, reikia vis atsiversti atgal. ir ką - į Kindle piršto neįkiši...
Atsakyti
Labas vakaras, merginos,

Seniai berašiau, bet dar karts nuo karto užsuku. Praeitais metais buvo kardinalių pokyčių, tad nedaug knygų teperskaičiau.
Galiu tik trumpai pasakyti, kad praeitą pusmetį skaičiau daugiau knygų anglų kalba. Kai kuriuos buvo šiaip nereikšmingos, bet buvo ir patikusių. Taip pat išbandyta Kindle skaitykle, kuria esu patenkinta: bent jau man patogu skaityti vakarais lovoje, nereikia jungti lempos palubėje, užtenka menkesnio apšvietimo.
Tad mano trumpa ataskaita:

Metų lietuviška: Vaivos Grainytės "Pekino dienoraščiai".

Metų jautriausia: Jojo Moyes "Me before you" (Aš prieš tave)

Metų daugiasluoksniškoji: Kate Morton "Tolimos valandos"

Metų atradimas: Kindle skaityklė ir elektroninės knygos.

2013 m. knygų iššūkio neįveikiau, bet nesigailiu, atsirado gyvenime kitų prioritetų.
Tikiuosi šiemet perskaitysiu tikrai ne vieną gerą knygą, metus pradėjau šįryt perskaitydama James Bowen "A street cat named Bob" - šilta, paprastai parašyta knyga apie ypatingą katino ir buvusio benamio bei narkomano draugystę. Meilė gyvūnui pakeitė pačio vaikino gyvenimą. Ir kaip pats Bowen sako: "Ne žmonės prisijaukina katinus, bet katinai - žmones". Rekomenduoju katinų mylėtojoms.

Atsakyti
mano vaikas jau pasigedo lietuviškų elektroninių knygų įvairovės.
Atsakyti
Mano metinė apžvalga:

Iš viso perskaičiau 60 knygų, iš jų 8- lietuvių autorių, 16- anglų kalba. Daugiausia- po 3- perskaičiau Emile Zola ir Kjell Eriksson knygų.

Labiausiai patikusios knygos:

Jurgis Kunčinas "Pjūti fjūūt! arba Netiesų dvaras"
Alessandro Barrico "City"
Haruki Murakami "Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas"
Jack Kerouac "Big Sur/ Big Suras"
Jon Krakauer "Into the wild/ Į laukinį pasaulį"
Antanas Ramonas "Vasario upės"
Philip Roth "Portnojaus skundas"
Graham Greene "Neišdildoma žymė"

Kitos vertos paminėti knygos:

Saulius Tomas Kondrotas "Žalčio žvilgsnis"
Jurgis Kunčinas "Glisono kilpa"
Giuseppe Tomasi di Lampedusa "Leopardas"
Carlos Rojas "Žuvusiųjų slėnis"
Andrei Makine "Trumpų amžinų meilių knyga"
Tess Gerritsen "Dvynės"
Jens Christian Grondahl "Spalio tylėjimas"
Viktor Pelevin "Čiapajevas ir Pustota"
Guy de Maupassant "Mielas draugas"
John Irving "Laisvę lokiams!"
Pawel Huelle "Mercedes- Benz. Iš laiškų Hrabalui"
Vytas Greblikas "Aidintis vaikystės šauksmas"

Labiausiai nepatikusi knyga:

E.L. James "Fifty shades of Grey/ Penkiasdešimt pilkų atspalvių"- vienintelė, kurią vis reikėdavo prisiversti skaityti toliau

Metų atradimas:

Turbūt du lietuviai- Antanas Ramonas ir Vytas Greblikas.

Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 01 03, 20:08)
3- perskaičiau Emile Zola patinka man Zola
Labiausiai patikusios knygos:Alessandro Barrico "City" po Šilko nieko neatradau
Kitos vertos paminėti knygos:Tess Gerritsen "Dvynės" patiko
Jens Christian Grondahl "Spalio tylėjimas" nesuprantu,skaičiau,ar ne?
Viktor Pelevin "Čiapajevas ir Pustota" nesupratau nei žodžio
Guy de Maupassant "Mielas draugas" kažkaip...nelabai man
Labiausiai nepatikusi knyga:E.L. James "Fifty shades of Grey/ Penkiasdešimt pilkų atspalvių"- vienintelė, kurią vis reikėdavo prisiversti skaityti toliau manęs kantriai laukia antra knyga  biggrin.gif

Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš kuklia savo praeitų metų knygine ataskaita.

2013 m. perskaičiau 22 knygas (neįskaičiavus dukrai prieš miegą skaitomų vaikiškų, nors jų kelios ir tebuvo).

Metų knyga - Joanne Harris „Persikai ponui klebonui“

Metų biografija - Cynthia Lennon „Džonas“

Metų šilčiausioji – James Bowen „Katinas Bobas. Apie vaikiną ir katiną, gatvėje radusius viltį“

Metų juokingiausia - Jonas Jonasson „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo"

Metų sugrįžimas – po dviejų metų pertraukos vėl pradėjau skaityti atidėtą Cris Heath „Feel“ (Robbie Williams biografija)

Metų neišsipildymas – labai norėjau perskaityti Iain Banks „Širšių fabrikas“, deja, niekaip jos neužtinku

Metų nusivylimas - Kate Morton "Tolimos valandos" (dvi šios autorės knygos labai patiko, deja, „Valandos“ kažkaip visai neįtraukė)
Atsakyti
Sveikos, su Naujais metais, prisijungsiu, jei leisite:)

Aš tokia nefiksuojanti, kad sunku man bus paskelbti savo knygų sąrašą.

Nustebino, kad nepatiko Kobo Abės "Moteris smėlunuose", neseniai perskaičiau, labai patiko, dabar skaitau jo " Svetimas veidas", dar labiau patinka.

Patiko Katilinos ataskaita smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 04 sausio 2014 - 11:46