Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Na, merginos, ar jau atsigavot po švenčių bigsmile.gif tylu ramu čia.
Ar bandysim rašyt metų patikusias-nepatikusias knygas?

Po truputį ,pamažu perskaičiau Khaledo Hosseini „Ir aidėjo kalnai“ . Nežinau nežinau...galvojau, kad bus pati geriausia jo knyga, taip patiko, vis suvirpindavo sielą, bet pabaigoj man lyg išsikvėpė, blanko nublanko viskas. Na , bet kaip bebūtų, tikrai verta dėmesio knyga, labai daug gyvenimiškos tiesos.

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2013 12 12, 18:46)
Naujausia Joanne Harris "Persikai ponui klebonui".
Tiesa, buvo toks vienas keistas niunsas - nelabai supratau, apie kokius laikus autorė kalba  g.gif  Prisiminus filmą "Šokoladas", na ir šiaip skaitant tas tris knygas, susidaro įspūdis, kad kalbama tikrai ne apie dabartinius laikus, o gerokai ankstesnius . Bet kai knygoje minimi  I'pad'ai  unsure.gif , projekcijos bažnyčioje  g.gif  Va šitas dalykas tai taip ir liko mano nesuprastas.

Kiek prisimenu, knygose veiksmas mūsų laikais vyksta, o "Šokolado" filme viskas nukelta smarkiai atgal, ar tik ne į šeštą dešimtmetį.
QUOTE(Ingėnas @ 2013 12 12, 19:08)
Ateity galvoju tą patį daryti su Ž. Verno "Kapitono Granto vaikais". Tik dar neskubu. Dabar vaikai kitokie, į knygas sunkiau įsitraukia. Tai nesu tikra, ar dešimtmetę mergaitę  ji sudomintų  g.gif

Aš tai nenustebčiau, jei "...vaikai" išvis jos niekada nesudomins.
QUOTE(eliss @ 2013 12 28, 15:37)
Ar bandysim rašyt metų patikusias-nepatikusias knygas?

Būtų įdomu tuos sąrašus paskaityti. Gal tokia proga daugiau išsislapsčiusių išlįs į dienos šviesą.smile.gif

Aš metus baigiu lengvomis knygelėmis. Šiuo metu skaitau Baumo "The wonderful wizard of Oz"/ "Nuostabusis Ozo burtininkas". Nelabai ką ir turiu pasakyti, nes beveik jokių emocijų ji man nesukelia. Visai paprastutė.
Prieš tai irgi vaikišką knygą baigiau- Roaldo Dahlo "The BFG" (BFG- Didelis Draugiškas Milžinas sutrumpintai). Gal ir visai nieko, nežinau. Tris Dahlo knygas skaičiau per paskutinius kelis metus, tai vis pagalvodavau, ar būtų jos man patikę vaikystėje.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2013 12 23, 23:09)
Oho,  įdomu  bigsmile.gif  Niekad nebuvau apie tai girdėjusi.


aha, tikrai įdomu drinks_cheers.gif buvo ir tokia vietovė No Man's Land, nė vienai valstijai nepriklausantis žemės lopinėlis kažkur prerijose, tai ten visokie nusikaltėliai rinkdavosi. Niūfaudlendas, pasirodo, nelabai seniai buvo atskira valstybė, turėjo net savo pašto ženklus, bet po peripetijų tapo KAnados, ne JAV dalimmi. Puerto Rikas kažkaip iš viso įdomiai, jie ne JAV, bet piliečiai su JAV pasais. Niujorkas irgi turėjęs minčių būti valstija, bet ir dėl pavadinimo neaišku buvo, nes yra nerašyta valstijų pavadinimų taisyklė - ne daugiau 2 žodžiai. VAšingtono DC norėjo kaip valstija būti, bet galiausiai paliktas kaip miestas be valstijos. tai gyventojai moka mokesčius, bet neturi savo kongresmeno ar pan.

QUOTE(eliss @ 2013 12 28, 14:37)
Na, merginos, ar jau atsigavot po švenčių bigsmile.gif tylu ramu čia.
Ar bandysim rašyt metų patikusias-nepatikusias knygas?



mastau.gif mano galva nedirba, pasimetusi aš laike... Angelologija šiemet labai patiko, bet nebežinau, kada skaičiau... doh.gif o kaip džiaugiuosi, kad jau Angelopolis parašytas bigsmile.gif tik reikia sulaukti lietuviško leidimo ax.gif


o jau atradau knygos pliusą prieš skaityklę. pradėjau skaityti Lygi su saule, ten melejonas veikėjų rytietiškais vardais. nu, iš pradžių niekaip nepamenu, kas yra kas, o skaityklėje neatsiversi ir nepažiūrėsi, pirštą įkišus...
Atsakyti
Na aš po naujų tikrai paskelbsiu savo ataskaitą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 12 29, 00:27)
Prieš tai irgi vaikišką knygą baigiau- Roaldo Dahlo "The BFG" (BFG- Didelis Draugiškas Milžinas sutrumpintai). Gal ir visai nieko, nežinau. Tris Dahlo knygas skaičiau per paskutinius kelis metus, tai vis pagalvodavau, ar būtų jos man patikę vaikystėje.

Aš vaikystėj jo tik ,,Raganos" skaičiau, tai pamenu, patiko. Kitos kažkaip niekad nepapuolė į rankas.

Mano trys paskutiniai praėjusių metų skaitiniai:

Richelle Mead ,,Dvasios galia”
- penktoji ,,Vampyrų akademijos" dalis, tad daug nesiplėsiu. Patiko kaip ir ankstesnės, dabar beliko laukti, kada paskutinė dalis pateks į mano rankas.

George R. R. Martin ,,Karalių kova. Ciklo “Ledo ir ugnies giesmė” 2 knyga” - labai patiko pirmoji dalis, serialą sužiūrėjau visą greitai ir su pasimėgavimu, laukiu ketvirtojo sezono, na, o ši knyga sugrąžino mane į antrąjį serialo sezoną. Tas kelias dienas, kol skaičiau, vien tik ja ir gyvenau wub.gif Daug veiksmo, įdomūs personažai, yra ir juoko, ir ašarų, ir netikėtumų. Rekomenduoju ne tik fantastikos mėgėjams

William Makepeace Thackeray ,,Tuštybės mugė” - Jau patys pirmi puslapiai privertė smagiai pasijuokti. Autorius nesivaržydamas šaiposi tiek iš savo kuriamų personažų, tiek ir iš skaitytojų – pabrėždamas, kad tie, kurie tai skaito, ne ką geresni. Visi turime tiek blogų, tiek gerų savybių, o tai geriausiai ir parodė dvi pagrindinės veikėjos: Amelija ir Rebeka. Viena – iš pažiūros švelniausia ir meiliausia būtybė, kita – pyktį ir kartu susižavėjimą kelianti intrigantė. Apskritai, autoriaus sukurti veikėjų charakteriai labai stiprūs pasirodė.
Ir, nors pradžia nuteikė gerai, bet vėliau skaityti sekėsi sunkiai. Vietomis buvo labai nuobodu, o dar kišo koją vardai, pavardės, laipsniai doh.gif Tik į pabaigą pagaliau ramiai galėjau skaityti nebegalvodama, kuris yra kuris.
Bet paskutiniai 150 psl tiesiog puikūs, pabaiga tai iš viso ideali, prajuokinusi dėl savo liūdnos tikrovės. Patiko man rašymo stilius, tai ne kartą prajuokinusi knyga, nors dėl nesugebėjimo išlaikyti viso romano metu dėmesio, tai nepasakyčiau, kad labai patiko. Bet idėja ir pateikimas paliko išties gerą įspūdį.
Atsakyti
Maniškė 2013 metų ataskaita:

Šiais metais perskaičiau 63 knygas.

Metų geriausios knygos (grožinė literatūra):

E. Haynes ,,Į tamsiausią kampą”
E. M. Remarque ,,Kelias atgal”
Harper Lee ,,Nežudyk strazdo giesmininko”
George R. R. Martin ,,Sostų žaidimas” ir ,,Karalių kova”
A. Šlepikas ,,Mano vardas – Marytė”

Metų geriausios knygos (negrožinė literatūra):

Viktor E. Frankl ,,Žmogus ieško prasmės”
Jean-Claude Carrière, Umberto Eco ,,Nesitikėkite atsikratyti knygų”

Kitos palikusios įspūdį knygos:

D. Lehane ,,Kuždesių sala”
Jeff Lindsay ,,Deksteris. Netikėti jausmai”
Joanne Harris ,,Mėlynakis berniukas”
David Lebovitz ,,Saldus gyvenimas Paryžiuje”
Martynas Starkus ,,Tuk tuk Indija”

Metų nusivylimai:


Frank McCourt ,,Andželos pelenai”
E. Bronte ,,Vėtrų kalnas”
Ransom Riggs ,,Ypatingų vaikų namai”

Metų lietuvių autorių knygos:

A. Šlepikas ,,Mano vardas – Marytė”
M. Starkus ,,Tuk tuk Indija”
Vaiva Grainytė ,,Pekino dienoraščiai”
Jurga Ivanauskaitė ,,Viršvalandžiai”
Undinė Radzevičiūtė ,,Žuvys ir drakonai”

Labiausiai nepatiko:


E. Waugh ,,Vargingi kūnai”
Gražina Karaliūnė ,,Emos sala”
Isabele Allende ,,Zoro jaunystė”

Nepabaigtos:

E. L. James ,,Penkiasdešimt pilkų atspalvių” (perskaičiau 50 psl ir supratau, kad nenoriu toliau pažindintis su dar vienu ,,Saulėlydžio” pagr. veikėjos Belos prototipu, kuris tik erzina ir nieko daugiau. )
Georges Bataille ,,Akies istorija” (šiaip jau ji mažytė plona knygutė, bet perskaičiusi pusę supratau, kad užteks…)
Maksas Frajus ,,Atėjūnas” (taip, žinau, kad daug kas ją mėgsta ir ji nėra verta būti šalia dviejų viršuje minėtų knygų, bet niekaip neįsivažiavau į ją ir tada nusprendžiau, kad gal kada nors vėliau ir pabandysiu darsyk..)

Na, ir gaila, kad 2013 m. knygų iššūkis liko neįveiktas (perskaitytos 9 knygos)… Bet taip jau būna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2014 01 01, 23:18)
Maniškė 2013 metų ataskaita:

Tingiu šiandien savo ataskaitą rašyti, tai pakomentuosiu pirmąją įdėtą.

laTulipe, smagu matyti, kad prie geriausiai įvertintų yra "Kelias atgal", "Nežudyk..." ir "Tuk tuk Indija"- labai geros visos trys.
Labiausiai gaila, kad nepatiko "Andželos pelenai" ir "Vėtrų kalnas", kurios man didelį įspūdį yra padariusios. Na ir "Vargingi kūnai", manau, visai nebloga knyga, bet kažkaip įsivaizduoju, kuo ji galėjo tau nepatikti.
Iš tavo paminėtų labiausiai norėčiau perskaityti "Pekino dienoraščius", "Saldų gyvenimą Paryžiuje" ir Frajaus knygą.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2014 01 01, 22:18)
Metų geriausios knygos (grožinė literatūra):
E. M. Remarque ,,Kelias atgal” Harper Lee ,,Nežudyk strazdo giesmininko” Kad geros,tai nesiginčysiu.Keista,kad tau,skaitančiam žmogui,pasirodė geriausios
Metų geriausios knygos (negrožinė literatūra): Viktor E. Frankl ,,Žmogus ieško prasmės” Aha,šita verta nominacijos
Kitos palikusios įspūdį knygos: D. Lehane ,,Kuždesių sala” Man buvo nusivylimas Jeff Lindsay ,,Deksteris. Netikėti jausmai” Gal ir ne atradimas,bet patiko.Dvi skaičiau
Metų nusivylimai:Frank McCourt ,,Andželos pelenai” Visa trilogija man nebloga E. Bronte ,,Vėtrų kalnas” Seserim B niekad nesižavėjau
Labiausiai nepatiko:E. Waugh ,,Vargingi kūnai” Man irgi nelabai Isabele Allende ,,Zoro jaunystė” Eilinė knyga,parašyta vaikantis populiarumo,vargu ar verta net ir nepatikusios titulo.
Nepabaigtos:E. L. James ,,Penkiasdešimt pilkų atspalvių”(perskaičiau 50 psl ir supratau, kad nenoriu toliau pažindintis su dar vienu ,,Saulėlydžio” pagr. veikėjos Belos prototipu, kuris tik erzina ir nieko daugiau. )Visiškai su tavim sutinku.Bet aš turiu antrą dalį ir skaitysiu
Taip bele kaip čia aš ax.gif

Skaitau Grisham "Prisipažinimas" Keistai sunkiai įsivažiuoju į savo mylimo rašytojo knygą g.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2014 01 01, 23:18)
    E. Haynes ,,Į tamsiausią kampą”
   
    Joanne Harris ,,Mėlynakis berniukas”
 
    Vaiva Grainytė ,,Pekino dienoraščiai”
  ---

Na, ir gaila, kad 2013 m. knygų iššūkis liko neįveiktas (perskaitytos 9 knygos)… Bet taip jau būna  biggrin.gif

Iš tavo sąrašo šios skaitytos ir visos įdomios. Reiks ir man peržvelgt savo sąrašus.

---

Ir aš neįveikiau. Ne man tos taisyklės, negaliu prievarta skaityt, jei knygos neįdomios arba tuo metu nenoriu. Tarsi įrėminta ir nejaučiu skaitymo malonumo rolleyes.gif

Pradėjau skaityt Jodi Picoult "Salemo raganos", bet man jau pradeda įgrįst tokios knygos, tarsi be žodžio dulkintis nebūtų galima parašyt knygos.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 01 02, 15:08)
Pradėjau skaityt Jodi Picoult "Salemo raganos", bet man jau pradeda įgrįst tokios knygos, tarsi be žodžio dulkintis nebūtų galima parašyt knygos.

Čia dar nieko irnesakyk.gif biggrin.gif

Skaitau Mingmei Yip "Persikų žiedų paviljoną", tai kiekvienam psl pakartotas (visais įmanomais linksniais) žodis pisti (-s).
Šiandien kantrybė baigėsi ties sakiniu "Jis išpiso mane nepisdamas!" doh.gif Sugebėt tiek prasmės sudėt vos į 4 žodžius! doh.gif lotuliukas.gif
Vakare tęsiu skaitymą, noriu jau tos pabaigos sulaukt, jau įdomu darosi tarp tų visų nefrito kotų ir aukso vartų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 01 02, 15:08)

Pradėjau skaityt Jodi Picoult "Salemo raganos", bet man jau pradeda įgrįst tokios knygos, tarsi be žodžio dulkintis nebūtų galima parašyt knygos.


drinks_cheers.gif jau norma tapo... man taip patiko Žemiškieji džiaugsmai (jei pavadinimo nepainioju) apie sodininką Tradeskantą, nu, bet viską sugadino pabaiga doh.gif vyriška meilė gan smulkiai aprašoma... nu, man nereikia to akivaizdžiai aprašyti...
Atsakyti
Mano 2013 m. knygų sąrašas. Perskaitytos 53 knygos, neskaitant vaikiškų ar pusiau perverstų. Negalėčiau labai kažko išskirt, nes skaitau tik patinkančias knygas, neprievartauju savęs, kad būtina ir reikalinga.

Metų geriausia:

Kerstin Thorvall "Signe - Albertei"

Labiausiai įstrigusios:

Marina Stepnova "Lazario moterys"
Lucinda Riley "Levandų sodas"
Abraham Verghese "Vienuolės paslaptis"
M.L.Stedman "Švyturys tarp dviejų vandenynų"
Eowyn Ivey "Sniego vaikas"
Victoria Hislop "Sala" ir "Gija"
Sebastian Barry "Pažadėtoji žemė"
Jessica Gregson "Angelų kūrėjos"
Jojo Moyes "Mergina, kurią palikai"

Metų niūriausia:

Johan Theorin "Prieblanda"

Metų tyriausios:

Syrie James "Dingę Jane Austin memuarai"
Stefanas Zweigas "Širdies nerimas"

Metų nusivylimas:

William Styron "Sofi pasirinkimas"

Labai dvejojau dėl Khaled Hosseini "Ir aidėjo kalnai". Tikrai patiko, bet tą nusivylimą paskutiniais 100 pusl. dar ir dabar jaučiu savyje.
Atsakyti