QUOTE(- hal - @ 2013 12 29, 23:19)
Tiek putojau kad uZmirsau ko paklausti norejau

..ir dar atsiprasau uz emociju proverzi
Ar sunku isileisti i banda amtra suaugusi suni?kaip pripratinti jau esama?i ka atkreipti demesi renkantis/ieskant busimo suns?
Nuomones,patarimai,patirtis bus priimami su didziausiu dekingumu
Nežinau, ar mano patarimas skaitysis ar bus priimtas, bet va dabar 5 šuniai namie, visi suaugę, visi vienam kambary, visi sutaria

Yra ir tokių, kurie po vieną gyvent pratę, ir tokių kurie kartu su savo gaujomis svečiuojasi. Šiaip nei vienas nerodė jokio nepasitenkinimo draugija, dažniausiai kai atveža šuniuką, jei nelinkęs į agresiją, supažindinam kambary, žaidžiam patys, skanėstus duodam, užimam šunis šalia vienas kito, po to kartu. Jei vienas truputį agresorius, susipažįsta per narvą, kai nurimsta, nebėra tiek susijaudinimo, gražiai suleidžiami kartu neatsiplėšiant nuo šuns - mažą ką, reiks laikyt, yra buvusi viena hovawartė kiek agresorė. Bandė puldinėt ir palikta, svečiavosi savaitę, bet buvo už čiuprynos uždaroma atskirai u- bet kokias agresijos apraiškas. Dabar esantys du šarpėjai irgi yra atskira gauja ir jie kitų šunų per savo gyvenimą nematę, tai buvom labai atsargūs ir atskirai, pastatę narvą tarpdury, laikėm dieną apsiuostymui, jie turi savo charakterį, nėra itin draugiški, nežaidžia su svetimais šunim, juos visiškai ignoruoja, bet ir nepyksta.
Neleidžiu svetimies šunims lipti ant savų, urgzti ant manęs ar šunų, už tokius dalykus eina šuniai į atskirą kambarį - būna atskirti nuo gaujos. Kiek pastebiu, visi atvažiavę suaugę šunys bando patikrint ribas tiek su žmogumi, tiek su šunimis ir jas nubrėžt reikia labai aiškiai, kai kurie ir ne po vieną kartą, bulmastifė pvz, labai rami ir tyli ir gera, nedominuojanti ir baili savo šeimoje, mane veda iš kantrybės - lipa ant šunų, loja ir su manim ginčyjasi

Tad kad ir kaip nupasakotų šuns charakterį jo įprastoje aplinkoje, persikrausčius jis gali kažkiek keistis.
O su suaugusiais šunimis klausinėju apie agresiją, socializaciją, kergtas ar ne, ar buvo užpultas kokio šuns, apie sveikatą.. Visus kitus dalykus prisitaikau pagal save - aktyvumą, maitinimą, dresūrą, miego vietą, jie labai imlūs naujoje vietoje ir naujoms taisyklėms
o vat keli kadrai mūsų gyvenimo
Katės aušiai - dangoraižiai
gerutė, švelnutė monekenė Birutė, tokia kukli, tokia pasitempusi, tikra mergytė
tyli kiaulė su gilia šaknim

ir vienas sunkiausių svečių, net burzgiantis labradoras ir pikta hovawartė buvo lengvesni, o ši atkakli iki negalėjimo. Ir jos geras geras žvilgsnis, "aš nebandžiau nuėsti tavo šuns ausų" ir kitos pasakos
trijulė aplink sostą
kol bulmastifė nepradeda valgyti mano šunų ausų, jų visiškai nesijaučia.. Kas ant pleduko šone guli, kas ant kedės, kas ant lovos, kas po stalu - ir namuose šunų nėra