QUOTE(megeja @ 2014 01 30, 13:19)
Nors gal čia viskas bangomis eina? Buvo metas, kai iš prieglaudų beveik niekas neėmė, tik jos ėmė. Dabar gi, pasiėmimas šuns iš prieglaudos, tai tarsi žygdarbis, kuriam suteikiamas hiperbolizuotas herojinis atspalvis ir kuriam daromas savotiškas piaras. Nesupraskit manęs klaidingai, išgelbėti gyvybę - tikrai pagirtina, ir labai šaunu. Bet visame šitame man trūksta abiejų pusių atsakomybės, o iš prieglaudų pusės - drąsos priimti kartais negražius ir sunkius sprendimus. Žmogus negali savo silpnumo numesti ant šuns keteros, jis turi priismti atsakomybę, ir ne visada darbas su šunimis - tai tik žaidimas ir pasivaikščiojimai. Lyderystė visada turi ir sunkiąją pusę.
Pritariu jūsų žodžiams. Prieš 4 metus, kai paėmiau šunį iš prieglaudos, kurios tuo metu net nebebuvo, nes sudegė, provincijoje į mane žiūrėjo kaip būčiau iš vaikų namų našlaitį priglaudus. Visai kitaip būtų, jei tą patį šunį būčiau radusi besitrinantį autobusų stoty. Beje, nepatikėsit, bet per kelis mėnesius neradau gatvėje jokio valkataujančio šuns. Taip pat neslėpsiu, kad šiokią tokią įtaką darė ir nuolat kartojami žodžiai: jis bus visą gyvenimą dėkingas, pamils ir jūs pamilsit, išduoti šuneliai nepaprastai ištikimi ir t.t. Nesu labai naivi, žinojau, kad vargu ar pamilsiu labiau negu ankstesnę, bet kad tas nelaimingas vabalas mane ignoruos, griebs už rankos, nepagalvojau. Taigi šiokio tokio piaro būta ir mano pasirinkime

Tai pat ir Feros82. Jeigu ji būtų paskelbusi iš anksto, tikrai būčiau patarus neskubėti ir įsitikinti. Ne, nesigailiu, kad pasiėmiau, bet mano aplinkybės buvo kur kas palankesnės negu Feros82. Jau vien dė to, kad ne karto namuos nepridarė.
Dėl migdymo anksčiau turėjau tvirtą nuomonę - reikia. Dabar jau nebesu tikra. Suprantu prieglaudas, kurios to vengia, juk tą veiklą pradėjo iš meilės gyvūnams. ,,Būk mano draugas" Klaipėdoje nemigdo, iš visų jėgų rūpinasi, atiduoda tik į gerai patikrintus ir tikrinamus namus. Viskas ten man priimtina. Bet bijau, kad ateis laikas, kai sukontroliuoti situacijos bus nebeįmanoma. Logika su jausmais sunkiai suderinama.