Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(megeja @ 2014 01 30, 16:26)
Saulėgražų aliejaus tikrai nereikia - augalinės kilmės riebalai šuniui ne itin naudingi.
Yra šuninių gaminių, bet nemanau, kad didelis skirtumas smile.gif Geriau rinktis tik be priedų.

wacko.gif to aliejaus ir pyliau, nes kitam forume perskaičiau, kad jo reik - dėl kailio.
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2014 01 30, 17:11)
Labas - naujas narys į jūsų tarpą norėtų registruotis 4u.gif
Atėjau "paskųst" savo šunės, kad šeriasi nežmoniškai,

sveika!
aš tai vadovaujuosi vienu patarimu ilgaplaukiams. šėrimosi metu išmaudai, tada iššukuoji su tinkamom šukom (pvz furminatorium), tada po dviejų savaičių pakartoji procedūra - išmaudai + iššukuoji.
tokiu būdu greičiau viskas baigiasi, o nėra laukimo kol šuo išdrabstys natūraliai visą kailį namuose.
Atsakyti
QUOTE(moliberta @ 2014 01 30, 17:38)
aš tai vadovaujuosi vienu patarimu ilgaplaukiams. šėrimosi metu išmaudai, tada iššukuoji su tinkamom šukom (pvz furminatorium), tada po dviejų savaičių pakartoji procedūra - išmaudai + iššukuoji.
tokiu būdu greičiau viskas baigiasi, o nėra laukimo kol šuo išdrabstys natūraliai visą kailį namuose.

Aš tą patį darau su trumpaplaukiais.
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2014 01 30, 16:11)
Aha, yra tas vienas dalykas, dėl kurio ir užklydau čia, atsakymų ieškodama - labai šertis pradėjo. Ji ilgaplaukė, turi pavilnį, tai, nors ir šukuojam pastoviai, visi namai pilni ir plaukų, ir pūkų kamuoliukų. Šeriam tik sausu maistu.

Zuvies taukai, buvau uzpirkus pigiai guminuku is zuvies tauku, suseriau nemaza kursa, dar tokius savo Badziui parsiunciu - cia dziovintos alaus mieles su trupuciu semenu aliejaus. Problemu su serimusi jokiu, gali glebesciuot suni su juodais rubais, gal koks vienas plaukelis prikibs, kai kratau siurblio roboto talpa, irgi tarp visu prisiurbtu dulkiu tik keli pavieniai plaukeliai. Aisku, gal ir kailis dekingas, nors veterinare-kirpeja minejo, kad povilne ypatingai tanki. Beje, is tik parvezto prisukavom pilna maksimini maisa. Irgi seriam sausu Brit Premium. O maudau mazdaug karta i menesi, kai tik ima listi suns kvapas. Aisku, maudau vakare, kad pilnai isdziutu pries vedima i lauka ryte.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 30, 17:40)
Aš tą patį darau su trumpaplaukiais.

su kuo gralį šukuoji?
mano trumplaukiai neturi pokailio, tai nežinau kuom šukuot, kad imtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moliberta: 30 sausio 2014 - 16:44
QUOTE(moliberta @ 2014 01 30, 17:42)
su kuo gralį šukuoji?

Nieko kito neturiu, tik furminatorių. Pas Gralį poplaukis yra, tik jis ne toks tankus. Iššukuoja puikiai. Su Pepe sunkiau - ji pas mus plaukų gaminimo mašina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(moliberta @ 2014 01 30, 17:42)
mano trumplaukiai neturi pokailio, tai nežinau kuom šukuot, kad imtų.

As savo blonde su kikinem "rotveilerio" sukom sukuoju - panasu i furminatoriu, bet plauko nepjauna...man ganetinai pasiteisino.
Prie intensyvaus sukavimo ir maudymo labai geris kokybiski papildai su biotinu - tai pagrindinis plauku vitaminas thumbup.gif
Mano plikoji siuo metu dar nesiseria, o va Trikse ir poplauki ir serius be proto meta..jauciu tuoj visai plika paliks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 01 30, 16:41)
Beje, is tik parvezto prisukavom pilna maksimini maisa.

o čia geras. Pas mus iki tokio kiekio toli dar.
Žodžiu, maudysim, šukuosim, žuvų taukus pirksim. Bet, tiesa, maudytis juodai nenorėjo, ir dabar vonia jai kaip siaubo kambarys koks - net lanku aplenkia duris. Jei vonios tarpdury stovi ir į ją bent pažiūri, jau nekalbu apie pašnekinimą, mauna iškart po stalu uodegą pabrukus, ausis nuleidus. Tai nežinau, kaip čia prikalbint vėl išsimaudyt.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2014 01 30, 13:19)
Nors gal čia viskas bangomis eina? Buvo metas, kai iš prieglaudų beveik niekas neėmė, tik jos ėmė. Dabar gi, pasiėmimas šuns iš prieglaudos, tai tarsi žygdarbis, kuriam suteikiamas hiperbolizuotas herojinis atspalvis ir kuriam daromas savotiškas piaras. Nesupraskit manęs klaidingai, išgelbėti gyvybę - tikrai pagirtina, ir labai šaunu. Bet visame šitame man trūksta abiejų pusių atsakomybės, o iš prieglaudų pusės - drąsos priimti kartais negražius ir sunkius sprendimus. Žmogus negali savo silpnumo numesti ant šuns keteros, jis turi priismti atsakomybę, ir ne visada darbas su šunimis - tai tik žaidimas ir pasivaikščiojimai. Lyderystė visada turi ir sunkiąją pusę.

Pritariu jūsų žodžiams. Prieš 4 metus, kai paėmiau šunį iš prieglaudos, kurios tuo metu net nebebuvo, nes sudegė, provincijoje į mane žiūrėjo kaip būčiau iš vaikų namų našlaitį priglaudus. Visai kitaip būtų, jei tą patį šunį būčiau radusi besitrinantį autobusų stoty. Beje, nepatikėsit, bet per kelis mėnesius neradau gatvėje jokio valkataujančio šuns. Taip pat neslėpsiu, kad šiokią tokią įtaką darė ir nuolat kartojami žodžiai: jis bus visą gyvenimą dėkingas, pamils ir jūs pamilsit, išduoti šuneliai nepaprastai ištikimi ir t.t. Nesu labai naivi, žinojau, kad vargu ar pamilsiu labiau negu ankstesnę, bet kad tas nelaimingas vabalas mane ignoruos, griebs už rankos, nepagalvojau. Taigi šiokio tokio piaro būta ir mano pasirinkime blush2.gif Tai pat ir Feros82. Jeigu ji būtų paskelbusi iš anksto, tikrai būčiau patarus neskubėti ir įsitikinti. Ne, nesigailiu, kad pasiėmiau, bet mano aplinkybės buvo kur kas palankesnės negu Feros82. Jau vien dė to, kad ne karto namuos nepridarė.
Dėl migdymo anksčiau turėjau tvirtą nuomonę - reikia. Dabar jau nebesu tikra. Suprantu prieglaudas, kurios to vengia, juk tą veiklą pradėjo iš meilės gyvūnams. ,,Būk mano draugas" Klaipėdoje nemigdo, iš visų jėgų rūpinasi, atiduoda tik į gerai patikrintus ir tikrinamus namus. Viskas ten man priimtina. Bet bijau, kad ateis laikas, kai sukontroliuoti situacijos bus nebeįmanoma. Logika su jausmais sunkiai suderinama.

Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 01 30, 18:23)
Dėl migdymo anksčiau turėjau tvirtą nuomonę - reikia. Dabar jau nebesu tikra.

Nu bet vistiek tai vyksta...ir skaiciai speju su ne vienu nuliu... verysad.gif
Atsakyti
ir mes prieš kelis metus paėmėme šunį neaišku ko mačusį. Ir buvom lengvai šantažuoti, ,,jei niekas nepaims atiduosiu į prieglaudą, ar užmigdysiu''. Skubiai paėmėm. O tada ir išlindo doh.gif Finalas toks - šuo labai problematiškas iki šiol, nors sugyvenamas, tai taip ir gyvenam, nors sunku. Aišku, gyvens jis kiek galės ir bus gydomas ir t.t. bet jei jo nebūtų - būtų lengviau blush2.gif tačiau pasiėmėm jį,kartu su visom problemom tai ir jaučiam atsakomybę, dabar jau tapęs ir šeimos nariu, nors ir psichavotu biggrin.gif bet ar dar kartą imčiau - atvirai sakau, nežinau...
Atsakyti
Aš irgi kartą paėmus pasirašiau iki pabaigos. Kitą panašų, ko gero, irgi imčiau, nes dabar jau daug ką žinau, o ir kantrybės turiu per akis. Bet kitam, jaunesniam, turinčiam mažų vaikų ir mažiau kantrybės, tikrai siūlyčiau gerai pagalvoti. Beje, Fera82, kaip jums sekasi? Su laiku tikrai bus geriau. Gaila, kad pasitaikė labai netinkamas laikas, toks šaltis, žvarba. Didelis pliusas, kad šuniukas neagresyvus.
Atsakyti