QUOTE(gluosnis @ 2006 11 28, 16:39)
90% pagalbos kokios jie gali pasiulyti - man nereikia <...> ir jei nori, kad TAVO vaikas butu sveikas - turi labai daug zinoti pati. O is pasaukimo dirba tikrai nedaug

ateina i medicina tikrai del noro padeti, bet kur papuola ? -i konveiri...
Štai aš apie tai ir kalbu, kuri iš mūsų gali būti tikra, kad mūsų vaikui neprireiks tos pagalbos? O dėl reikalingų žinių, tai pilnai su tavim sutinku, patys turim rūpintis savo ir savo vaikų sveikata, gydytojai už mus to niekada nepadarys. O gydytojų yra dirbančių ir pašaukimo, gal net plaukiančių prieš srovę
QUOTE(aldyte @ 2006 11 28, 18:35)
Galvoju, jog labai blogai, kad beprasmiskomis vadinate kalbas apie tikejima <...> Visa beda turbut yra tame, kad daugelis moteru gimdyma laiko liga. Ir tai yra pasekme ilgo ir sunkaus mediciniu ir farmaciniu propagandu darbavimoni (pasidomekite, kiek daug yra kitokio poziurio i gimdyma uz Lietuvos ribu)... O kai tiki, kad gimdymui reikalingas gydymas, tada, aisku, reikia ir gydytoju, ir prieziuros.
O jei galvoji, kad nestumos ir gimdymas tai naturalus moterisko organizmo procesai - tai tada ir ieskai netradiciniu budu (as greiciau sakyciau naturaliuju)...
Is cia ir atsiranda kitaip manancios. Ir mes tikrai negalvojame apie SAVO komforta namu aplinkoje... jus musu nesupratote. Mes galvojame (jei pataikysiu cia visoms naturalistems pasakyti) - kad geriausia mamai ir vaikui ten, kur motina jauciasi saugi.
ir jei jums saugumui reikia baltu chalatu - jus juos ir renkates <...>
As zaviuosi ir pati bandau prisiartinti prie tu, kurios gimdyma isgyveno/isgyvena kaip savo normalaus gyvenimo dali, kurios neiesko, kas uz jas ka padarys, ir neiesko pakaltinamu... Noriu buti tokia mama.
Tikėjimas, bent jau man, labai svarbu. Gimdymo tikrai nelaikiau liga, niekas nieko mano atveju nedarė prieš mano valią. Profesionalios gydytojo paglbos, ačiū Dievui, taip pat neprireikė. O jei būtų kas atsitikę, tikrai kaltų neieškočiau aplink.
Ir vis tik kas dėl tų natūralių fiziologinių procesų - gimdymas, kaip ir kvėpavimas, ritmiškas širdies darbas, virškinimas ir t.t. yra natūralus organizmo procesas, bet vis dėl to dėl daugelio priežasčių pastarieji gali sutrikti. Kartais tai atsitinka staiga. Tada mes juk kreipiamės į medikus, nepaliekame visko savieigai, nesvaičiojam, jog kaip bus - taip bus, nes mes kaltų neieškosim. Tai koks skirtumas tarp šių natūralių fiziologinių procesų ir gimdymo, jei kalbėsim tik apie jų fiziologinį natūralumą? Bet, kaip jau buvo rašyta ankstesniuose
aldyte postuose, nėštumo eigą vis tik gydytojai seka, o juk nėštumas kuo natūraliausias procesas, lyg ir taip pat nereikalaujantis jokios gydytojų priežiūros ar intervencijos. Yra nuomonių, kad vaikučio apžiūra echoskopu taip pat gali neigiamai jį įtakoti.
O dėl baltų chalatų - jie savaime man saugumo nesuteikia, bet jei galėčiau eliminuoti bent menkiausią nelaimės galimybę, taip ir padaryčiau. Ir medikų yra visokių, tereikia pastangų tinkamą susirasti. Ir gimdymo metu susikoncentruoti ne į aplinką, o į atėjimą taip pat įmanoma.
QUOTE(aldyte @ 2006 11 28, 20:46)
jooo, Lietuvoje gimdymai namuose vyksta ir puikiai pavyksta - bet vis dar yra tabu didziajai visuomenes daliai. Todel labai gera zinoti (as tikrai tuom tikiu), kad yra puikiu gydytoju leidzianciu moteriai buti savimi ir universitetinese gimdyklose.
Čia tikrai klysti. Kam pavyksta, tas visa gerkle apie tai rėkia, o kai nepavyksta, kalbėt nesinori... Esu šiokia tokia medikė, 50 proc. pažįstamų taip pat, todėl žinau ką kalbu. Deja...
Pati bijau paslysti (kaip jau rasiau, kiekviena prieiname toki momenta gimdyme, kai sakome "darykit, ka norit, nebegaliu"). Bet kartu norisi ir tiketi, kad tai imanoma. Na, o cia kelios mamos puikiai parode, kad galima!
Tai tikrai įmanoma, patikėk
Beje, JAV (cia as dabar ir i pamokeles vaikstau), tikrai, kaip saket - nesako nei vieno gresmingo skaiciaus ar termino.
Sutinku, kad nežinojimas ramina, bet aš pirmenybę teikiu faktams ir
sąmoningam pasirinkimui.