QUOTE(aldyte @ 2006 08 21, 22:25)
Bet klausiu jusu, patyrusiu moteru, argumentu - kodel rinktumetes arba nesirinktumet tokio gimdymo??!!
gimdymo be medikų priežiūros nesirinkčiau, nes:
šalia nėra profesionalios pagalbos, kuri reikalui esant galėtų padėti mano vaikeliui - mano mažytė gimė neišnešiota, jai reikėjo deguonies, inkubatoriaus ir dar daug visko, labai abejoju, kad iškviesta greitoji būtų spėjusi mano mažytei padėti
šalia nėra profesionalios pagalbos, kuri, reikalui esant, galėtų padėti man - man trūko tik 1 min., kad atsidurčiau ant operacinio stalo, nes placenta nenorėjo atsidalinti...
QUOTE(Įsimylėjusi Boružė @ 2006 08 27, 19:11)
Na na papasakok kur Kaune suteikia salygas?

Esme ne tame,esme,kad as paniskai bijau visokiu nereikalingu ir nebutinu isikisimu i kuna (kai pavyzdziui gimde mano teta sake jai kas valanda ziurejo kiekb atsidares gimdos kaklelis,kas yra labai skausminga procedura!),visokiu instrumentu,gydytoju ir pan

Ir deja mane klaidingai supratote:as neteigiau kad jei skambes muzika ar degs zvake viskas vyks sklandziai ir harmoningai,as tik sakiau,kad tai butu mano svajoniu gimdymas!

Atidziau skaitykite
KMUK palatos nepanašios į palatas - greičiau panašu į jaukų kambarį, kuriame stovi lova (kuri tik gimdant virsta gimdymo stalu, bet tada jau nerūpi, kaip ji atrodo

), iš aparatų matyti tik toniukus fiksuojantis įrenginys, kitame kambaryje (jei taip galima pasakyti) yra lovytė vaikučiui (kai numanoma, kad vaikučiui prireiks pagalbos, ten laukia gydytojų brigada, bet ji atsiranda tik gimdant, tad tu jos nė nepastebi).
Kadangi gimdžiau per anksti, nebuvau pasiruošusi, o ir gimdyti ruošiausi kitur, bet KMUK (tikiu, kad ir kitur) pildo tavo norus: jei norėsi muzikos - ji tau gros, jei norėsi žvakių - galėsi jas užsidegti, norėsi smilkalų - galėsi smilkytis.
Beje, kaklelio man kas valandą netikrino (tik toniukus ir sąrėmius fiksavo); jokių instrumentų nemačiau (jie tikriausiai atsirado tik per gimdymą, o tuoj po gimdymo buvo išnešti).
+ gimdykloje didžiąją laiko dalį praleidom dviese su vyru, tik retkarčiais užsukdavo akušerė (fiksuoti toniukų) ir ginekologė pažiūrėti kaip laikausi ir padrąsinti, paaiškinti, kokiame etape dabar esam

daugiau žmonių atsirado
tik per patį gimdymą (išstūmimą)
QUOTE(aldyte @ 2006 11 25, 01:22)
Juk tik 4% procentai gimdymu reiklalauja intensyvios prieziuros, visi kiti - kad ir kaip ten makaluosis gydytojai, kad ir kokioj aplinkoj, su plysimais ar be - ivyks, zmogutis gims, ateis ir liks siame pasaulyje (geriau uz gamta dar tikrai nieks to nesurede!) - ir kai nieks netrukdys - gims tik geriau.
Bet tam, kad patiketi savo kunu ir motiniskais instinktais- reikia drasos ir dideles vidines striprybes. Todel gerbikime Motinas, kurios tai gali! O atsiduoti gydytojams - dar nereiskia galvoti apie vaikiuka.
Bet egzistuoja tie 4%, ir vien dėl jų nerizikuočiau savo vaiko gyvybe, ypač kai turiu tokią patirtį.
Aš gerbiu visas mamas, nes kiekviena iš jų žino, kas jos vaikeliui geriausia.