QUOTE(Elata @ 2013 11 30, 21:39)
Ne. Maistui patekus į skrandį, kasa išskiria fermentus, kurie suskaido angliavandenius, baltymus ir į riebalus. Suskaidyti angliavandeniai patenka į kraują kaip gliukozė, o pakilus gliukozei kraujyje, kasa išskiria insuliną. Insulinas gali išsiskirti ir padidėjus kitų maistinių medžiagų kiekiui kraujyje, pvz. baltymų ar riebalų rūgščių, ir jų nepanaudojus energijai ar statybinei/taisymo medžiagai, t. y. esant pertekliui. Tačiau kraujyje, ne skrandyje. Ir Rokutis taip sako. Beje, kalbant apie Rokutį, Facebooke yra nuotraukos iš seminarų 







Maisto kiekis neturi įtakos net menkas užkandžiavimas aktyvuoja šį refleksą, todėl visai nesvarbu kiek valgote net vienas sausainis ar džiovinta razina atpalaiduos insuliną iš kasos, kuriai visai nesvarbu kiek jūs ruošiatės suvalgyti kasa neturi akių. Tai automatinis mechanizmas, reaguojantis į kiekvieną maisto pakliuvimą į skrandį ir žarnyną, nukreipiantis visą sukauptą insuliną į kraują.