Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Egliukasz @ 2013 12 01, 12:39)

voresta, aprasyme zinties pasirengimui tyrimo rekomenduojama pakeist mityba.. ale vienas is siulomu galimu valgymo variantu yra..su avinzirniais. Jeigu tiek demesio skiriama mitybai ir organizmo atstatymui, tai ka jie ten veikia? rolleyes.gif O man tai uzkliuvo del to, kad as jau savaite svajoju apie didele lekste salotu su humusu. Seiles tiesiog teka lotuliukas.gif

matai, greičiausiai tai yra tam, kad, kol prisiruoši tą tyrimą daryti, palengva sumažintum savo vartojamus angliavandenius, o po tyrimo gausi tau tinkamą meniu pagal disbalansus. Juk, jei nuo bulkų peršoksi ant 30-50 gr anglių, gali taip pasijusti, kad praeis noras tą tyrimą darytis biggrin.gif
Bėda ta, kad visuose ankštiniuose yra nemažai ne tik angliavandenių, bet ir baltymų- ilgai verdant jis sugadinamas, o trumpai apvirta- nelabai skanu.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 12 01, 12:28)
man nustojus vartoti grūdinius ir fruktozę, ir pakeitus angliavandenių energijos gavybos būdą riebaliniu, suriebėjusios kepenys pasakė riebų ačiū  biggrin.gif  Anksčiau jausdavau jas kasdien, dabar jau nepamenu, kada tas jausmas buvo.

Nudžiuginai bigsmile.gif , ka tik pašnekėjau su vyru, tai jis visai neprieštaravo, tik sakė nenori kokoso aliejaus valgyt, nes aš pasikabinu su šaukštu ir užsigeriu vandeniu, o jam sakau įmaišysiu tau į maistą reikiamą kiekį. Ir man daug lengviau bus ruošt tą patį maistą tik daugiau, tik jis kiaušų nelabai valgo, nes skrandis po jų skauda, tai čia jam teks mėsytė arba žuvis.
Ot dabar galėtų būti kokia akcija , užsipirkčiau kokoso aliejaus daugiau, kažkaip per buvusias nenusipirkau perdaugiausiai doh.gif nesitikėjau, kad ir manasis taip greit prisijungs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 12 01, 12:14)
Sveika 4u.gif Sotuma suteikia ne baltymai, o riebalai, ar ne per mazai ju vartojat?Smagu, kad prisijunget 4u.gif

Aciu labai smile.gif Oi ne,tikrai neturiu problemu su riebalu suvartojimu biggrin.gif Pradzioje,kaip ir daugeliui cia buvo sunku psichologiskai pereiti nuo mitybos,kur riebalai diiidele nuodeme prie lasiniu valgymo lotuliukas.gif Dabar jau matau,kad soti islieku ilgai ir nuo lekstes troskintu darzoviu su riebalu ir visai be mesos.
Dabar esu gimines eritike,kuri eda taukus ir greitu laiku turetu pakratyti kojas nuo uzsikimsusiu kraujagysliu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 01, 13:25)

As dazniausiai mirkydavau ir daigindavau, neturiu tiek kantrybes virt pora valandziukiu biggrin.gif Bet ten tiek angliavandeniu ir krakmolo.. censored2.gif Kaip kazkas kazkur cia pasake, pilna sikna agurku mano turbut doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2013 12 01, 12:17)
Fotografuosiu valgomą maistą ir klausiu jūsų nuomonės ar teisinga linkme einu  mirksiukas.gif
vargiai iš fotografijų mes sugebėsim suprasti, kiek toj lėkštėj ko yra. Pvz riebalas gali pūpsoti lašinio gabaliukų pavidalu, bet gali ir susigėręs daržovėse būti.
Bent kokią paprastą skaičiuoklę panaudok - bent kad kažkiek imtum gaudytis ko kiek gauni.

Ir būtų klausimėlis vienas, kuris iškilo besiginčijant su vyru apie riebalus, kadangi jis užsiciklinęs jog tai didelis blogis. Jam darė echo ir nustatė, kad kepenys yra suriebėjusios, tad dabar nežinau ar jam paleo tinkama būtų ar ieškot kitos mitybos?

Ypač kepenis apkrauna "sveikoji" fruktozė. Dar lygtai kustucė pas mus per riebias kepenis turėjo .
Kepenų suriebėjimas yra metabolinio sindromo pasekmė (angliavandenių apykaitos sutrikimas), tai siejasi ir su insulinu, ir angliavandenių pertekliumi, todėl mūsų mityba jam bus pats tas "vaistas ".
Lai pasidaro medicininius tyrimus, užfiksuoja padėtį, kad vėliau nesakytų- nieko ten man nebuvo lotuliukas.gif ką dabar MB sako doh.gif

Pasiskaitymui

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 01, 13:43)
vargiai iš fotografijų mes sugebėsim suprasti, kiek toj lėkštėj ko yra. Pvz riebalas gali pūpsoti lašinio gabaliukų pavidalu, bet gali ir susigėręs daržovėse būti.
Bent kokią paprastą skaičiuoklę panaudok - bent kad kažkiek imtum gaudytis ko kiek gauni.
Ypač kepenis apkrauna "sveikoji" fruktozė. Dar lygtai kustucė pas mus per riebias kepenis turėjo .
Kepenų suriebėjimas yra metabolinio sindromo pasekmė (angliavandenių apykaitos sutrikimas), tai siejasi ir su insulinu, ir angliavandenių pertekliumi, todėl mūsų mityba jam bus pats tas "vaistas ".
Lai pasidaro  medicininius tyrimus, užfiksuoja padėtį, kad vėliau nesakytų- nieko ten man nebuvo  lotuliukas.gif ką dabar MB  sako  doh.gif

Pasiskaitymui

Kagi teks susidraugauti su chronometru biggrin.gif , o vyras turi jau pasidaręs visus tyrimus, visų organų echo ir gyd. sakė viską pakartot reiks pavasarį, tai manau turim gražaus laiko pagerinti jo sveikatą thumbup.gif
Atsakyti
Turiu klausima senbuviams-profesionalams 4u.gif Kaip trumpai ir argumentuotai paaiskinti zmonems vartojantiems pilna burna semenu alieju,kad tai nera panaceja nuo visu ligu,o labiau tinka medienos prieziurai? Kazkur isskaite,kad tai tobulas reikalas ir dabar visi masiskai "sveikatinas" doh.gif is anksto dekui
Atsakyti
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2013 12 01, 11:17)
Ir būtų klausimėlis vienas, kuris iškilo besiginčijant su vyru apie riebalus, kadangi jis užsiciklinęs jog tai didelis blogis. Jam darė echo ir nustatė, kad kepenys yra suriebėjusios, tad dabar nežinau ar jam paleo tinkama būtų ar ieškot kitos mitybos?

buvo ir mano kepenys suriebėję ir ne nuo riebaus maisto, nes jo vartojau labai mažai, o nuo angliavandenių, besaikio rijimo, ištisinio kramsnojimo. Kokia dabar padėtis nežinau, bet kai pašalino tulžies pūslę, toje vietoje, kur yra skrandis, kepenys, kasa - nejaučiu jokių pojūčių. Reikės kada pakartot echo dėl tų kepenų

QUOTE(" voresta " @ 2013 12 01, 12:43)

taip, man nustatė, tik nežinau kokia dabar padėtis.
Tiesa, MB kaip džiaugiasi, kad nebepučia pilvo, sako, negalvojau, kad taip galima gyvent biggrin.gif

Sveikos

vakar valgiau varškę - paskutinį kartą, pūtė pilvą nenormaliai, galvojau, kad žarnynas iš skausmo plyš, skaudėjo viską ką tik galėjo skaudėti, dar šiandien ryte jaučiau žarnyno skausmą
Atsakyti
QUOTE(Borger @ 2013 12 01, 13:54)
Turiu klausima senbuviams-profesionalams 4u.gif Kaip trumpai ir argumentuotai paaiskinti zmonems vartojantiems pilna burna semenu alieju,kad tai nera panaceja nuo visu ligu,o labiau tinka medienos prieziurai? Kazkur isskaite,kad tai tobulas reikalas ir dabar visi masiskai "sveikatinas" doh.gif is anksto dekui

pasiskaityk, ką sako mokslas ir pamėgink papasakoti, arba pasidalink nuoroda.

Lietuviškai

Esant kai kurioms būsenoms Omega3 perteklius organizme duos trumpalaikį pagerėjimą, bet žala organizmui nuo to bus didesnė, negu esant Omega6 pertekliui organizme. Skirtumas tik toks, kad skiriasi vien pojūčiai: vartojant per daug Omega6 – akivaizdūs, nes esant uždegimams – skauda, o vartojant Omega3 koncentruotas ir  per daug – degraduojantis procesas vyksta ilgą laiką nieko nejaučiant ir tik daug vėliau pasirodo visu savo grožiu kokioje nors infarkto ar insulto formoje.

Semenų aliejaus garbintoja a.a. Filomena nuo ko mirė? Kai paskutinį kartą su ja matėmės, dalijo buteliukus su tuom aliejumi- gavau ir aš dovanų biggrin.gif , o jai įteikiau atšviestą HS straipsnį. Matyt, vis vien neskaitė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 01, 13:08)
pasiskaityk, ką sako mokslas ir pamėgink papasakoti, arba pasidalink nuoroda.

Lietuviškai
Semenų aliejaus garbintoja a.a. Filomena nuo ko mirė?  Kai paskutinį kartą su ja matėmės, dalijo buteliukus su tuom aliejumi- gavau ir aš dovanų  biggrin.gif , o jai įteikiau  atšviestą HS straipsnį. Matyt, vis vien neskaitė  ax.gif

Aciu Voresta, uz nuorodas,vakar visa diena prasedejau HS galva kvadratine,reik laiko susiguleti info,lendu vel skaityti biggrin.gif Va va, Filomena ten kumyras ir jos zodis yra sventas.vargu ar man pavyks prisibelst frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 12 01, 12:39)
Atsisukau savo jogurta ryte paziuret, skystas kaip pienas ph34r.gif Bet kvepia tokia rugstele parugimo, tai atgal y kojine vilnone ymoviau, ranksluosciais apmuturiavau, patikrinsiu po darbo, ar isejo pasigamint cool.gif

Uhu, Egliukasz, po to kai baigs bakterijos savo darbelį daryt, statyk į šaldytuvą kelioms valandoms. Nes vien po bakterijų veiklos jogurtas bus skystas, o pašaldžius, bakterijos nustos veikusios ir sutirštės jogurtas.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 12 01, 14:36)

As jy susimaisiau 8 val. vakare, o keliaus y darba 4 val. ryte, ar nebus praruges iki kol grysiu po darbo? blink.gif Jau seimininke is manes virtuvej, tai.. lotuliukas.gif
Atsakyti