QUOTE(pieniu pieva @ 2013 12 03, 21:17)
1. Na, dalinai sutinku su jusu teiginiais (ypac tais geltonais). Jais vadovautis bet kuriuo atveju nepakenktu, bet.... Ir vel galiu pasakyti, kad nuo situacijos priklauso. Ir nuo anytos, kad ir kokia nesivelianti i konfliktus ta marti butu. Na, yra tokiu anytu (dazniausiai anytu, reciau marciu, mano manymu), kurios tiesiog provokuoja, apkalba ir t.t ir t.t. Visiskai suprantu kai kurias cia rasancias ir keikiancias tas anytas.
Aciu dievui manoji anyta nebuvo is tokiu, auksciau aprasytu, todel gal jos ir mano atveju butu ir uzteke tu jusu geltonai parasytu tiesu.
2. Deja, kai dar buvau naujai iskepta jaunamarte (cia pries daug metu

), labai negatyviai reaguodavau i kisimasi, vadovavima (niekada negyvenau su uosviais). Tiesiog kantrybes neuztekdavo nereaguot (
o ir jaunysteje i si reikala kitaip ziurima, visos tikriausiai zinome).
3. Paskutinis musu "susizodziavimas" ivyko pries kelis metus, kai del vieno jos "darbelio" nekalbejau su ja kokius 2 men. Po tu dvieju men. anytai mane pasikvietus puodeliui kavos ir mums issikalbejus, as jai labai tiesiai pasakiau, kad jos toks elgesys griauna mano ir jos sunaus santykius (tas buvo tiesa) ir jeigu jos tikslas yra mus isskirti, tai ji dabar gana sparciai zingsniuoja to tikslo link.
Cia mano anytai akys ant kaktos issoko

Apsiverke. Pasake, kad net nenumane to ir labai del to pergyvena. Atsiprase ir susitarem, kad ateityje, jeigu kas nepatiks is karto sakyti viena kitai.
Taip ir gyvenam iki siol

Ir visai neblogai.
4. Bet cia ne visos anytos tokios supratingos. Mano vienos drauges anyta is tikruju stengiasi ja su savo sunumi isskirti (nors sunus laimingai vedes ir apie skyrybas negalvoja). Bet jai nepatinka marti, mano kad jos sunus vertas geresnes ir kirsina, pykdo. Kol kas nesiskiria jie, bet kai pagalvoji, kur tokios "motuses" protas?
Ir kaip i tokia nereaguoti? Matyt, per didele karstakose esu ...
5. Na, matot, kaip gerai jums cia isejo. TIK tarp sio jusu ir mano aprasyto atvejo yra mazytis skirtumelis. Jusu marti jums PASAKE kad nupirks naujas uzuolaidas, o ne tiesiog sugalvojo, kad jai JUSU uzuolaidos nepatinka, nieko nesakiusi nupirko, tokias, kokios jai patiko, atvaziavo ir pakabino JUSU NAMUOSE.
Toks mazytis, atrodo nereiksmingas faktas, bet jis daug ka pasako.
6. Joooo, skambiai cia issireiskete. Bet kartais daug lengviau skambiomis frazemis metytis, negu jomis vadovautis..
Atsiprasau kad praleidau posta
1. Neisgincysiu su jusu teiginiais, tai jusu gyvenimiska patirtis, jums siai dienai taip atrodo. Todel kad bendraujate daugiau su marciom, kurios yra jusu drauges, seserys, bendradarbes, jus esate joms lojali. Man gi sioje diskusijoje nera svarbu irodyti, kad vienos ar kitos yra geresnes, blogesnes, jos yra zmones, vadinasi...
2. Jusu pacios pastebejimas daug ka pasako, kad neretai jauna marti perdem reaguoja, jos reakcija nevisada yra adekvati anytos veiksmui. Sutirstina spalvas, bet juk del to nera kalta anyta.
3. Yra bendrazmogiska problema, net sioje temoje tai pastebima. Dauguma nori tik kalbeti/rasyti ir buti isklausyti/suprasti, bet vienetai, kurie isiskaito/isiklauso kas rasoma/ sakoma. Cia viena is konfliktu problemu.
Vietoj to, kad isiklausyti, pasistengti suprasti, mes neretai, savo situacijos matyma, neva asmens veiksmu intencijas musu paciu interpretuotas, prikabinam zmogui, kaip jojo. Priskiriam zmogui tai ko jis net negalvojo daryti, o jei dare, tai tikrai ne del tu priezasciu. Konfliktuojancios puses pameta, suniveliuoja riba, tarp kas ju paciu damastyta, interpretuota ir kas istiesu buta.
4. Mano anyta buvo butent toks variantas. Ilga laika stengesi moteriske, bet kai as neuzsikabliavau, nepyliau zibalo i ugni, tas jos bandymas ir liko bandymu. Maza to, jos atvira antipatija paskatino mano vyra, kelis jo seimos narius, atvirai stotis i mano puse. Kai pradedavo ka nors negatyvaus sakyti, ypac man nesant, zmones stodavo i mano puse, gedydami anyta. Tiesa, kai mes skiriames, tuomet anytai buvo atgaiva sirdziai, jau minejau, jos pagiezingas laiskas pasieke mane, bet as ji ismeciau is galvos ir tiesiogiai - i kibira. O kai pradejome vel gyventi, viduje, niekam nematant sypsojausi, buvo malonu stebeti, kokia ji nesusipatoginusi buvo. Jai apie laiska niekada neuzsiminiau. Anyta su laiku, tai suvokusi, kad is mano puses nebus demaskavimo, apsiramino. Dingo ir jos pagieza.
5. Zinot as niekaip neikertu, kame cia tragedijam su tom uzuolaidom ir kilimeliu. Saziningai, nesuprantu.
Isvaziavo anyta/marti as padariau taip kaip man geriau. Ko cia nervintis be reikalo. Nervintis reiktu, kai kalba eina apie esmines problemas, itakojancias sveikata, seimos lesas, pagaliau kai kalba eina apie gyvybe/mirti. Pagaliau, o jei naujai padovanotos uzuolaidos istiesu yra grazios, man patiks, paliksiu jas nekeisdama ir visai ensvarbu, kad man nepranese, kad pacios jas pakabino be mano zinios. Nesuprantu to uzsiciklinimo ant "principu".
6. Tai neskambi fraze, tai elementari tiesa. Niekas kitas, o mes suteikiam zmonems galias mus itakoti, nes be musu vidinio leidimo niekas to negali padaryti. Pasluostemis, chamemis, infatiliomis virstame mes pacios savo noru, ar nenoru imti atsakomybe uz savo paciu emocijas. Nevaldom, kad negebam, nenorim, nes nematom prasmes valdyti savo emocijas iki galo nesuvokdamos, meluodamos sau. Vietoj to kaltinam kitus, keliam jiems pretenzijas, kai tie kiti is esmes negali nesti atsakomybes, nes emocijos tai musu.
Su tais zutbutiniais principais, namu taisyklemis, kurios grieztai taikomos net sveciam, jus pacios save ivarote i emocini stresa, ne sveciai, nes tampate savo principu vergais, nes negebat savo sugalvotu principu reikalui esant apeiti. Is esmes, gi kenciate daugiau jus, nes nervinates, o ka tai jums duoda? Ka jus tuo pasiekiat? Kokia tame jusu "sventam" susierzinime prasme? Ar ne jusu galioje, nustoti nervintis, priimti zmogu-svecia kaip duotybe kurio negali pakeisti, dalinai perziureti savo "zutbutinius principus"?
Ir dar toks pastebejimas. Mano galva, kai kalba eina apie dvieju seimu sugyvenima po vienu stogu ir svecius, neva "namu taisykliu" taikymas yra ne tas pats. Butent, sveciams yra platesne tolerancijos amplitude, nei zmonems gyvenantiems po vienu stogu. Todel bandyti suniveliuoti viska i viena visuma yra klaida.