Įkraunama...
Įkraunama...

Ar visos anytos- velnio pramanytos?

QUOTE(Tosk @ 2013 12 04, 11:13)
Ir kas nuo to pasikeis? MB lygiai taip pat nepatinka, kai vaikas turi buti prirukytame name. Ir nuo jo atvaziavimo, namuose staiga silciau nepasidarys. Na laimei, dukra auga ir jau atsparasne. Bet su kudykiu salti name, kur puse dienos buna +13 (ziemos sezonas tenai spalio pradzia-balandzio galas) ir visur skersvejai pucia - nebuvo malonu nei man, nei sugyventiniui. Nes sugyventiniui taip pat nenusispjaut i vaiko sveikata 4u.gif

Is kitos puses... Jei as vaiko nevezciau... Mociute savo vieninteles anukes taip is vis ir nematytu... MB pas mama siemet buvo tik viena karta bigsmile.gif

Jei jau taip-nevažiuočiau. Ir vaikų nevežčiau. Norės-atvažiuos ir aplankys.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 12 04, 10:53)
Nu tai ir nevažiuokit, nesikankinkit. Palaukit kol persikels arčiau jūsų. Man panašu kad čia jūs mazochistė nes ir pati kankinatės ir vaiką kankinat  g.gif

Reikia gi dirbti ta linkme, kad arciau kraustytusi biggrin.gif Is kitos puses, tai arciausiai gyvenanti mociute, norisi kad vaikas turetu rysy su seneliais 4u.gif Vaikai daug nezino uzkulisiniu dalyku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2013 12 04, 12:44)
As jau sioje temoje anksciau rasiau... Mums i viena puse vaziuoti 5val. Gal jus totali mazochiste, bet as del keliu valandu pabuvimo nesiruosiu maltis kalnu keliais 10val. Todel ir tikiuosi, kad kitais metais kelsis arciau musu, tuomet ir nebus temperatura tokia problematine. Galiausiai tai nebebus tas oras koks buna aukstai kalnuose.

Del rukymo, mes tik prasom, kad ta diena/dvi rukytu lauke. Puikiai suprantu, kad nera malonu rukyti lauke, kuomet lauke gerokai zemiau nulio ir kosia vejas is visu pusiu. Bet vaiko sveikata man rupi.

jus cia galit nesiteisinti vistiek jusu niekas nesupras ir neuzjaus. pati esu rasius tai likau pati kalta,kad nesuprantu savo anytos ir negerbiu, nes ji juk mano MB man uzaugino ir juk viresne ir viska zino.
bet kaip idomiai kaikurios galvoja, marciai anytos namus,tvarka reikia gerbti. o anyta marcios namu nereikia gerbti,tai juk kiekvienuos namuos savo tvarka,bet paskaicius sia tema anytos namus gerbiam,o marcios ne doh.gif
Atsakyti
Anyta lygiai taip pat privalo marčios namus gerbti ir laikyti jose nusistovėjusios tvarkos. O jei nesilaiko privalu apie tai anytai pasakyti, patiks jai ar nepatiks čia jau ne jūsų rūpestis. Kaip sakoma "ką apie jus galvoja ar kalba kiti yra ne jūsų reikalas" wink.gif Dažnai marčios pačios leidžia anytai užlipti ant galvos. Matot yra dvi skirtingos situacijos, viena- kai marti gyvena anytos namuose, o kita- kai jos gyvena atskirai.
Atsakyti
O tu dieve, del savo anuko, savo sunaus vaiko negali diena kur kitur parukyt, ar kitai va sunku kilima be dramu issivalyt, vis principai, mano namai, bus pagal mane, lia lia, bla bla... Kai liks vienisos gales sedet savo pruncipus apsikabinusios..
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 12 04, 13:42)
Anyta lygiai taip pat privalo marčios namus gerbti ir laikyti jose nusistovėjusios tvarkos. O jei nesilaiko privalu apie tai anytai pasakyti

thumbup.gif Pagarba turi būti abipusė
Beskaitant mani iškilo keletas klausimų:
1. jei lova nepatogi, ar anyta jos nekeičia todėl, kad finansų nėra, nėra kam atvežt ar specialiai laiko, kad marčią kankint?
2. jei sukioja kilimėlius, perdeda daiktus ar todėl, kad net nepagalvoja, nes taip įpratus per daugybę metų, ar specialiai, kad marčiai parodyt kaip gražiau?
3. jei gamina jums netinkamą maistą, tai todėl, kad nežino kas jums tinka/patinka ar specialiai, kad jums skrandis sustotų ir daugiau nebevažiuotumėt? Juk visos šeimininkės iš paskutiniųjų stengiasi skaniai svečius pamaitint, tik ne visada pavyksta. Čia savo 4 asmenų šeimoje negali įtikt, vienam per aštru, kitam rūgšties trūksta, trečias to šiandien nevalgo...
4. jei namie šalta, tai todėl, kad nėra galimybių pašildyti ar gaili pinigų ir nešildo?
5. jei namie rūko, ar žino, kad kūdikiui kenkia ir jums tai nepatinka. Nustebsit, bet teko sutikti žmonių, kurie šiais laikais dar nesupranta, jog rūkymas kenkia. Sako, o kas čia tokio, aš pats tarp dūmų užaugau
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 12 02, 19:17)
Lyg tyčia yra daugiau nei kelios anytos mano aplinkoje su atitinkama "diagnoze" - ANYTA PEDAGOGĖ. Visos kaip viena. irnesakyk.gif

Nesąmonė schmoll.gif Mano anyta pedagogė ir dar tokia nepėsčia, karjeros prasme daug pasiekusi. Geresnės anytos nelabai įsivaizduoju. Nei mes kišamės į viena kitos gyvenimus, nei patarimais mėtomės, nei per daug draugaujam. Nei aš jai kokių reikalavimų statau, nei ji man. Skaitau, kai marti gera, tai ir anyta gera biggrin.gif
Gyvent kartu nenorėčiau. Teko savaitę, kai svečiavosi pas mus. Mano kantrybė auksinė, bet kažkaip niekas jos nebandė. Jautėsi jie kaip svečiai, gražiai bendravom ir tiek. Aš su niekuo kartu gyvent nenorėčiau biggrin.gif Man bjauriausia, kai marčios gyevndamos anytos namuose, dažniausiai gaudamos finansinę paramą, arba bent jau pagalbą vaiką auginant, dar stebisi ir piktinasi anytos gyvenimo/higienos/aukėljim ir t.t. įpročiais. Eikit sau gyvent, nematysit, gražiai bendrausit.
Ir pritariu Moontei, kam leistis į konfliktus g.gif Na jei ji reguliuoja kaip auklėt vaiką, palinksi, pritari ir darai sau savo bigsmile.gif Abiem gerai, marti geriausia, anyta gera tada
Papildyta:
QUOTE(Garmina @ 2013 12 04, 14:33)
3. jei gamina jums netinkamą maistą, tai todėl, kad nežino kas jums tinka/patinka ar specialiai, kad jums skrandis sustotų ir daugiau nebevažiuotumėt? Juk visos šeimininkės iš paskutiniųjų stengiasi skaniai svečius pamaitint, tik ne visada pavyksta. Čia savo 4 asmenų šeimoje negali įtikt, vienam per aštru, kitam rūgšties trūksta, trečias to šiandien nevalgo...

Kai pagalvoji, gal ir jau nuo marčios maisto skrandis stoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 04 gruodžio 2013 - 15:56
QUOTE(Tosk @ 2013 12 03, 22:16)
Ydomu buvo paskaityti diskusija apie nakvojima pas anytas. Man matyt reiktu salia visa namuka pasistatyti lotuliukas.gif Visai rimtai as yu.gif Tiesa, begant metams, si problema mazeja (dukra jau nebe tokia mazute). Galiausiai, tikiuosi, kad kitais metais jinai is tu kalnu issikels ir nebeteks ten mums salti. Mano mama laikydavosi panasios nuomones kaip ir Moonte. Kol irgi savo kailiu nepatyre, ka reiskia sveciuotis pas mb mamule lotuliukas.gif

Bet be salimo yra dar viena sveciavimosi problemele... anytos rukymas. As su sugyventiniu del dukros meteme rukyti. Aisku tiek is anytos nesitikime. Bet vistik tenka priminti moteriskei, kad nenorime, jog prie musu vaiko butu rukoma.

Suprantu, kad tai jos namai, jos taisykles. Bet keisciausia, kad moteriske visiskai pamirsus, kas yra nestumas ir mazi vaikai. Man aiskintis netenka, ta fronta tvarko sugyventinis.

Del salcio, dar galima pasigincyti, sorry, bet saltis gali buti nemaloni staigmena vykstant pirma karta, kita karta jau gali tam pasiruosti. Mano anyta gyveno vienkemyje, bokuzeje samanotoje, ne pyragai ten buvo, nieko, prisitaikem.

Va del rukymo jokiu taikymusi negali buti, kai kalba eina apie vaiko sveikata. Pati padarei viska, kas nuo taves priklauso, kad mociute bendrautu su vaiku, bet luosinti vaiko sveikata, del to, nemanau, jog yra pateisinama. Cia jau, greiciausiai mociute pastatyciau pries pasirinkima, VAIKO SVEIKATA, ar jos samoningas savo iprocio kontroliavimas - nerukymas patalpose kur randasi vaikas. Jei jai iprotis brangiau uz vaika, cia jos pasirinkimas, tau teks priimti ji. Bet reikia akcentuoti ne tai kad tau nepatinka, o tai, kad vaikos veikata svarbiausia uz ka atsakingi turetu buti tevai, seneliai.
Papildyta:
QUOTE(ikiuke @ 2013 12 04, 11:01)
thumbup.gif šitą išsisaugojau ir teks išmokti mintinai smile.gif Ačiū

Nereikia nieko kalti, o pagauti "kampa", tos isminties logine seka.

Pagrindinis leitmotyvas - pretenzijos, lukesciai, siekiai sau, ne marciai/anytai/kitam zmogui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 04 gruodžio 2013 - 16:25
QUOTE(Garmina @ 2013 12 04, 14:33)
thumbup.gif Pagarba turi būti abipusė
Beskaitant mani iškilo keletas klausimų:
4. jei namie šalta, tai todėl, kad nėra galimybių pašildyti ar gaili pinigų ir nešildo?
5. jei namie rūko, ar žino, kad kūdikiui kenkia ir jums tai nepatinka. Nustebsit, bet teko sutikti žmonių, kurie šiais laikais dar nesupranta, jog rūkymas kenkia. Sako, o kas čia tokio, aš pats tarp dūmų užaugau

Nesakau, kad moteriske piktybiskai tai daro. Na turi rutina/tradicijas ir ramiai sau taip gyvena 4u.gif Kas treti metai vaziuojam kuciom pas ja. O jos tradicija yra, kad sventiniai pietus pas ja yra 17val. Ir bumba po to, kad mes tam laikui neatvaziuojam. Nesvarbu zmogui, kad mes dirbti turim ir poto tiek valandu vaziuoti... Na ka padarysi... nuosavam lektuvui dar neuzsidirbom lotuliukas.gif

4. Tai tikrai nera finansine puse - anytai uztenka pinigu nuomotis istisus metus nama Kretoje ir skraidyti ten 4-6 kartus i metus.

5. Apie rukimo zala manau turi supratima, nes bande pati mesti n kartu. Labai dziaugesi kuomet is as, ir jos sunus baigem su rukymu. Bet pati prisimenu, kad cigarete daug maloniau rukydavosi kur virtuveje patogiai isitaisius, o ne lauke prie -20 bigsmile.gif

Tiesiog, kol jinai gyveno netoli musu, problemu niekada neiskildavo. Bendraudavom graziai, susimatydavom kiekviena sekmadieni (jinai labai skaniai gamina). Taciau kai issikrauste i kalnus ir kaip tik tuo metu patapau nestuke.gif Va ir islindo nesusipratimai. Todel tikiuosi, kad kai atsikraustys arciau musu, vel viskas gryz, kaip buvo anksciau.
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2013 12 03, 21:17)
1. Na, dalinai sutinku su jusu teiginiais (ypac tais geltonais). Jais vadovautis bet kuriuo atveju nepakenktu, bet.... Ir vel galiu pasakyti, kad nuo situacijos priklauso. Ir nuo anytos, kad ir kokia nesivelianti i konfliktus ta marti butu. Na, yra tokiu anytu (dazniausiai anytu, reciau marciu, mano manymu), kurios tiesiog provokuoja, apkalba ir t.t ir t.t. Visiskai suprantu kai kurias cia rasancias ir keikiancias tas anytas.
Aciu dievui manoji anyta nebuvo is tokiu, auksciau aprasytu, todel gal jos ir mano atveju butu ir uzteke tu jusu geltonai parasytu tiesu.

2. Deja, kai dar buvau naujai iskepta jaunamarte (cia pries daug metu biggrin.gif ), labai negatyviai reaguodavau i kisimasi, vadovavima (niekada negyvenau su uosviais). Tiesiog kantrybes neuztekdavo nereaguot (o ir jaunysteje i si reikala kitaip ziurima, visos tikriausiai zinome).

3. Paskutinis musu "susizodziavimas" ivyko pries kelis metus, kai del vieno jos "darbelio" nekalbejau su ja kokius 2 men. Po tu dvieju men. anytai mane pasikvietus puodeliui kavos ir mums issikalbejus, as jai labai tiesiai pasakiau, kad jos toks elgesys griauna mano ir jos sunaus santykius (tas buvo tiesa) ir jeigu jos tikslas yra mus isskirti, tai ji dabar gana sparciai zingsniuoja to tikslo link.
Cia mano anytai akys ant kaktos issoko  biggrin.gif Apsiverke. Pasake, kad net nenumane to ir labai del to pergyvena. Atsiprase ir susitarem, kad ateityje, jeigu kas nepatiks is karto sakyti viena kitai.
Taip ir gyvenam iki siol  biggrin.gif Ir visai neblogai.

4. Bet cia ne visos anytos tokios supratingos. Mano vienos drauges anyta is tikruju stengiasi ja su savo sunumi isskirti (nors sunus laimingai vedes ir apie skyrybas negalvoja). Bet jai nepatinka marti, mano kad jos sunus vertas geresnes ir kirsina, pykdo. Kol kas nesiskiria jie, bet kai pagalvoji, kur tokios "motuses" protas? doh.gif
Ir kaip i tokia nereaguoti? Matyt, per didele karstakose esu ... rolleyes.gif

5. Na, matot, kaip gerai jums cia isejo. TIK tarp sio jusu ir mano aprasyto atvejo yra mazytis skirtumelis. Jusu marti jums PASAKE kad nupirks naujas uzuolaidas, o ne tiesiog sugalvojo, kad jai JUSU uzuolaidos nepatinka, nieko nesakiusi nupirko, tokias, kokios jai patiko, atvaziavo ir pakabino JUSU NAMUOSE.
Toks mazytis, atrodo nereiksmingas faktas, bet jis daug ka pasako. 

6. Joooo, skambiai cia issireiskete. Bet kartais daug lengviau skambiomis frazemis metytis, negu jomis vadovautis.. bigsmile.gif

Atsiprasau kad praleidau posta 4u.gif

1. Neisgincysiu su jusu teiginiais, tai jusu gyvenimiska patirtis, jums siai dienai taip atrodo. Todel kad bendraujate daugiau su marciom, kurios yra jusu drauges, seserys, bendradarbes, jus esate joms lojali. Man gi sioje diskusijoje nera svarbu irodyti, kad vienos ar kitos yra geresnes, blogesnes, jos yra zmones, vadinasi...

2. Jusu pacios pastebejimas daug ka pasako, kad neretai jauna marti perdem reaguoja, jos reakcija nevisada yra adekvati anytos veiksmui. Sutirstina spalvas, bet juk del to nera kalta anyta.

3. Yra bendrazmogiska problema, net sioje temoje tai pastebima. Dauguma nori tik kalbeti/rasyti ir buti isklausyti/suprasti, bet vienetai, kurie isiskaito/isiklauso kas rasoma/ sakoma. Cia viena is konfliktu problemu.

Vietoj to, kad isiklausyti, pasistengti suprasti, mes neretai, savo situacijos matyma, neva asmens veiksmu intencijas musu paciu interpretuotas, prikabinam zmogui, kaip jojo. Priskiriam zmogui tai ko jis net negalvojo daryti, o jei dare, tai tikrai ne del tu priezasciu. Konfliktuojancios puses pameta, suniveliuoja riba, tarp kas ju paciu damastyta, interpretuota ir kas istiesu buta.

4. Mano anyta buvo butent toks variantas. Ilga laika stengesi moteriske, bet kai as neuzsikabliavau, nepyliau zibalo i ugni, tas jos bandymas ir liko bandymu. Maza to, jos atvira antipatija paskatino mano vyra, kelis jo seimos narius, atvirai stotis i mano puse. Kai pradedavo ka nors negatyvaus sakyti, ypac man nesant, zmones stodavo i mano puse, gedydami anyta. Tiesa, kai mes skiriames, tuomet anytai buvo atgaiva sirdziai, jau minejau, jos pagiezingas laiskas pasieke mane, bet as ji ismeciau is galvos ir tiesiogiai - i kibira. O kai pradejome vel gyventi, viduje, niekam nematant sypsojausi, buvo malonu stebeti, kokia ji nesusipatoginusi buvo. Jai apie laiska niekada neuzsiminiau. Anyta su laiku, tai suvokusi, kad is mano puses nebus demaskavimo, apsiramino. Dingo ir jos pagieza.

5. Zinot as niekaip neikertu, kame cia tragedijam su tom uzuolaidom ir kilimeliu. Saziningai, nesuprantu.
Isvaziavo anyta/marti as padariau taip kaip man geriau. Ko cia nervintis be reikalo. Nervintis reiktu, kai kalba eina apie esmines problemas, itakojancias sveikata, seimos lesas, pagaliau kai kalba eina apie gyvybe/mirti. Pagaliau, o jei naujai padovanotos uzuolaidos istiesu yra grazios, man patiks, paliksiu jas nekeisdama ir visai ensvarbu, kad man nepranese, kad pacios jas pakabino be mano zinios. Nesuprantu to uzsiciklinimo ant "principu".

6. Tai neskambi fraze, tai elementari tiesa. Niekas kitas, o mes suteikiam zmonems galias mus itakoti, nes be musu vidinio leidimo niekas to negali padaryti. Pasluostemis, chamemis, infatiliomis virstame mes pacios savo noru, ar nenoru imti atsakomybe uz savo paciu emocijas. Nevaldom, kad negebam, nenorim, nes nematom prasmes valdyti savo emocijas iki galo nesuvokdamos, meluodamos sau. Vietoj to kaltinam kitus, keliam jiems pretenzijas, kai tie kiti is esmes negali nesti atsakomybes, nes emocijos tai musu.

Su tais zutbutiniais principais, namu taisyklemis, kurios grieztai taikomos net sveciam, jus pacios save ivarote i emocini stresa, ne sveciai, nes tampate savo principu vergais, nes negebat savo sugalvotu principu reikalui esant apeiti. Is esmes, gi kenciate daugiau jus, nes nervinates, o ka tai jums duoda? Ka jus tuo pasiekiat? Kokia tame jusu "sventam" susierzinime prasme? Ar ne jusu galioje, nustoti nervintis, priimti zmogu-svecia kaip duotybe kurio negali pakeisti, dalinai perziureti savo "zutbutinius principus"?

Ir dar toks pastebejimas. Mano galva, kai kalba eina apie dvieju seimu sugyvenima po vienu stogu ir svecius, neva "namu taisykliu" taikymas yra ne tas pats. Butent, sveciams yra platesne tolerancijos amplitude, nei zmonems gyvenantiems po vienu stogu. Todel bandyti suniveliuoti viska i viena visuma yra klaida.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 05 gruodžio 2013 - 00:28
neseniai su vyru paskaiciavom, kur kiek laiko gyvenam, ir buvom nustebe, nes jau uzsimirso. pasirodo 6 metus pragyvenom pas uosvius, is ju kokius tris vyras dirbo, namie tik nakvojo, as buvau pastoviai namie, auginau vaika. ir ka, ogi nieko, santykiai puikus, tiesiog reikia gerbti kita, ir dazniausiai ir tave gerbs. ir dabar santykiai yra puikus, dirbt reikia su savim, kartais nusileist, kartais paaiskint kodel turi but taip, o ne kitaip svarbiuose dalykuose, o ne ardytis del smulkmenu.
Siuo metu esu geroji marti, o kita kvailoji, net as pastebiu, kad tyla gera byla, ypac, kai esi neteisus, bet kitam proto neikresi, kad ir kaip noretum.
beje, Tosk, o tai gal kaledom padovanokit anytai elektronine cigarete, ir jums esant ji ja kur parukys, ir jai i lauka eit nereiks, ir jusu sveikatai gal nekenks, ka? kompromisas kaip sakant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2013 12 03, 21:16)
1. Visur tik, as, as as, man... Nepavargai saves gailetis? Cia tavo pasirinkimas, pacios galioje viska pakeisti, ijunk pozityvu mastyma.

prie ko cia gailestis? Cia tu aiskini, kad emociskai atsiribojus viskas buna ok. Tai va ir elementarios gyvenimiskos situacijos, kai emocinis atsiribojimas nepadeda.
Ir kadangi kaip kad sakei, kitu pakeisti negalim (nors as su tuo nesutinku), tai reikia keistis paciai. Ta va is savo puses ir darau taip, kad nepavargciau saves gailetis (tiksliau nebutu priezasciu tam).

2. Kas trukdo moteriskei nupirkti lova? Na padarykite jai dovana.

jos lova gal ir patogi - nemiegojau joje, tai negaliu ivertinti.
O pirkti keturias lovas, as atliekamu pinigu neturiu. Ir iseiti as kita turiu - vaziuojam be nakvynes, nes ten nera salygu nakvynei. Man nesunku 1.5 h pavairuoti, kad grizciau namo. Cia jai netinka, kad mes neliekama nakvoti, bet kazka keisti nenori, o tik kiekviena karta kabinetis ir vaizduoti auka, kad pas ja neliekam nakvoti.
3. Pasigamink, tavo galioje pakeisti tradicijas ir issikepti pyrageliu ne vien per kucias.

akiniu reikia?
Ne as juos gaminu, o kiti zmones. Neiseina man jie tokie, kokie jiems. O jie gamina tik per kucias.
7. Atsakiau virsuje 2 punkte, dar yra pripuciami ciuziniai, kurie siais laikais kokybiskai gaminami,

kol stovi lovos, tol ciuziniams vietos nera. Pas ka yra, pas ta ir vezames.

QUOTE(Garmina @ 2013 12 04, 16:33)
1. jei lova nepatogi, ar anyta jos nekeičia todėl, kad finansų nėra, nėra kam atvežt ar specialiai laiko, kad marčią kankint?

sakyciau, kad nemato poreikio tame.

QUOTE(Garmina @ 2013 12 04, 16:33)
3. jei gamina jums netinkamą maistą, tai todėl, kad nežino kas jums tinka/patinka ar specialiai, kad jums skrandis sustotų ir daugiau nebevažiuotumėt?

gal paprasciausiai nemato priezasties, kodel jinai turetu daryti ka nors kitaip nei yra ipratusi, nes zinoti zino. O jeigu nevaziuoju, pradeda kabinetis, kad nevaziuoju.
Atsakyti