Įkraunama...
Įkraunama...

***Šiauliečiai stato namus***

QUOTE(JEma @ 2013 12 04, 11:08)
Siaip man faina, kai iejimas i vonia is miegamo. Bet kazkaip nelabai matau butinybes taip daryti. WC atskiras sveciams tai kaip ir butinybe smile.gif O va visa vonios patalpa tik tevams... Kam susvetimeti su vaikais? Juk kol vaikai mazi praktiskai iki paauglystes speju... vistiek reikes priziureti kaip jie prausiasi, juos maudyti ir tt. Na bus paskui paauglystes tarpas, o veliau jie tiesiog paliks namus smile.gif Tad antras vonios kambarys nezinau ar reikalingas ypac jei namas vieno auksto  g.gif

Tas laikas kai vaikus reikia prižiūrėt ir maudyt labai greit prabėgs, nepajusit, o kai jie paaugs ir pradės praustis savarankiškai - bus problema vienoje vonioje visiems stumdytis rytais, o jei dar ir wc toje pačioje patalpoje doh.gif Be to ir privatumo norėsis tiek paaugusiems vaikams ypač mergaitėms, tiek dar nenusenusiems tėvams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 12 04, 02:57)
Tas laikas kai vaikus reikia prižiūrėt ir maudyt labai greit prabėgs, nepajusit, o kai jie paaugs ir pradės praustis savarankiškai - bus problema vienoje vonioje visiems stumdytis rytais, o jei dar ir wc toje pačioje patalpoje doh.gif Be to ir privatumo norėsis tiek paaugusiems vaikams ypač mergaitėms, tiek dar nenusenusiems tėvams mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif pas mus taip yra,esu be galo patenkinta,kad galiu ir is rubines ir is kolidoriaus eiti i vonios kambari.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 12 04, 11:57)

Na tokiu atveju reikia daryti po dusa kiekvienam seimos nariui, nes jei vaikai 2 (o jei dar skirtingu lyciu! doh.gif ) stumdymosi vistiek nebus isvengta! biggrin.gif Man jau 2 tuliku sveitimo per akis, todel apie trecia net minciu nekyla ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2013 12 04, 21:43)
Na tokiu atveju reikia daryti po dusa kiekvienam seimos nariui, nes jei vaikai 2 (o jei dar skirtingu lyciu!  doh.gif ) stumdymosi vistiek nebus isvengta!  biggrin.gif  Man jau 2 tuliku sveitimo per akis, todel apie trecia net minciu nekyla  ax.gif

Man irgi 2 jau sociai bus biggrin.gif Trecias dusas pas mus prie pirties. Tai naudojamas bus itin retai speju, o ir tikrai neketinu jo blizginti kasdien. Speju ten bus vyru buveine biggrin.gif

Pas mus siandien name beprotnamis. Elektrikas, signalcikai, meistrai ir lyg santechnikas buvo uzsukes. Ryt lyg stoga sildys... Zodziu veiksmo net galva sukos. Visi tik visko klausineja. Ir ryskiai visi pikti, nes vieni kitus skubina doh.gif
Atsakyti
Pas mus yra atskiras vonios kambarys prie miegamojo (didžiausias), įėjimas iš miegamojo. Tada nedidelis vonios kambarys prie vaiko kambario su dušu. Pirmam aukšte tik wc - kad nebūtų poreikio svetimiem - svečiam eiti į anksčiau minėtas vonias wink.gif Kitaip net nekilo minčių daryti... ir esam tuo laabbaaaaiii patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(masajugi @ 2013 12 04, 14:43)
drinks_cheers.gif pas mus taip yra,esu be galo patenkinta,kad galiu ir is rubines ir is kolidoriaus eiti i vonios kambari.

va, vakar su vyru ir apkalbėjom, kad tuomet daryti stumdomas duris iš miegamojo, ir dar duris iš koridoriaus...
pradedu ir aš į visus darbus gilintis, tai pažiūrėjau,kad vien tik termostatai kambariuose šildomoms grindims kiek kainuos doh.gif prasideda... biggrin.gif
vakar tiek prisiskaičiau apie šildomas grindis - ar kas iš jūsų turi miegamuosiuose?nes kad bendrose patalpose gerai, tai neginčitinai...
Nes vienur rašo, kad primažinus šilumą, viskas tvarkoje. kitur - kad ne... suprask, kaip nori... doh.gif
Atsakyti

Labas rytas,
QUOTE(MonaJ @ 2013 12 05, 11:00)

vakar tiek prisiskaičiau apie šildomas grindis - ar kas iš jūsų turi miegamuosiuose?nes kad bendrose patalpose gerai, tai neginčitinai...
Nes vienur rašo, kad primažinus šilumą, viskas tvarkoje. kitur - kad ne... suprask, kaip nori...  doh.gif

o, man irgi aktualu rolleyes.gif

Apie vonias . Pas mus bus pirmame- tuoletas ir dusas , antrame - vonia su viskuo , bendra tevams ir vaikams. As kiek kitaip mastau apie "nebutu poreikio svetimimes eiti" biggrin.gif Svetimu mano namuose nebus, tik sveciai, o kaip maciau tevu namuose (nesiginciju, sovietinis auklejimas) - sveciui- visa kas geriausia.
Dar pagalvojau, kad pirmame aukste dusas yra butinas , jei , neduok Dieve, kuriam seimos nariui kas nutiktu ir negaletum kabarotis i antra auksta . Be to, nezinia, gali tekt ir tevus senatvej paglobot. Tokiu aveju, patogu, kai pirmame yra viskas.
O be to, gal as suni noresiu turet biggrin.gif , gal mane reiks letenas jam numazgot...
Zodziu, pagalvot reikia ne tik apie save, bet ir apie daug ka.
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 12 04, 11:08)
Siaip man faina, kai iejimas i vonia is miegamo. Bet kazkaip nelabai matau butinybes taip daryti. WC atskiras sveciams tai kaip ir butinybe smile.gif O va visa vonios patalpa tik tevams... Kam susvetimeti su vaikais? Juk kol vaikai mazi praktiskai iki paauglystes speju... vistiek reikes priziureti kaip jie prausiasi, juos maudyti ir tt. Na bus paskui paauglystes tarpas, o veliau jie tiesiog paliks namus smile.gif Tad antras vonios kambarys nezinau ar reikalingas ypac jei namas vieno auksto  g.gif

Taip iseina kad jusu seima vienija bendras tulikas. KOdel isivaizduojat kad tai jau susvetimejimas? Nuo bendravimo kokybes priklauso o ne nuo erdves kurioje gyvenate. Musu vaikai nuo 6-7 m. savarankiskai prausiasi, kiek jau uztrunka ar kaip gaunasi nesvarbu bet savo kunu ir isvaizda rupinasi patys. Maziau kist nagu prie ju ax.gif Neisivaizduoju kad maudyciau iki paauglystes. Na tiek to, kiti kitaip daro. Bet suauge vaikai sakot isvaziuoja ir psio. Nieko panasaus, jie atvaziuoja ir dar atvaziuoja ir vel atvaziuoja, po to draugus atsiveza, po to dar ne viena ir t.t. Is musu patirties tai veiksmas vyksta tose zonose pakankamai aktyviai.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2013 12 05, 09:25)
Apie vonias . Pas mus bus pirmame- tuoletas ir dusas , antrame - vonia su viskuo , bendra tevams ir vaikams. As kiek kitaip mastau apie "nebutu poreikio svetimimes eiti" biggrin.gif Svetimu mano namuose nebus, tik sveciai, o kaip  maciau  tevu namuose (nesiginciju, sovietinis auklejimas) - sveciui- visa kas geriausia.
Dar pagalvojau, kad pirmame aukste dusas yra butinas , jei , neduok Dieve, kuriam seimos nariui kas nutiktu ir negaletum kabarotis i antra auksta . Be to, nezinia, gali tekt ir tevus senatvej paglobot. Tokiu aveju, patogu, kai pirmame yra viskas.
O be to, gal as suni noresiu turet biggrin.gif , gal mane reiks letenas jam numazgot...
Zodziu, pagalvot reikia ne tik apie save, bet ir apie daug ka.

Labai protingas mastymas wink.gif drinks_cheers.gif

Del grindinio... mes darom miegamuosiuose radiatorius. Buciau dariusi grindini jei perdanga butu leidusi. Bet grindinio 2a norejau tik todel, kad neturiu kur graziai radiatoriu ikisti, nes pas mus visi langai vitrininiai (net ir 2a). Nuomoniu labai ivairiu yra. Pazistu zmogu kuris negali buti ten kur grindinis... Sako mitas kad kelia dulkes nuo zemes... Bet sako kad jei realiai paziuretum... Velniai zino kaip is tikruju yra.
Atsakyti
Pas mane bus grindinis sildymas ir miegamajame. O kadangi mano namas bus nedidelio silumos poreikio tai sako grindys net normaliai neisils..
Atsakyti
Gyvenau ant tokiu grindu 4m - nera geriau. Patys darem. Jei normaliai padaryta ir sureguliuota grindys isyla max iki 25-27 laipsniu (patalpoj tada apie 20-21).
Del dulkiu - valyt manau reikia karts nuo karto visus kambarius biggrin.gif
Del komforto - manau nepatiktu tiems, kam kojose kraujagysliu problemos.

Dabar desiu visam mane, tik miegamajam maziau sildysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 12 05, 09:40)
Labai protingas mastymas wink.gif  drinks_cheers.gif

Del grindinio... mes darom miegamuosiuose radiatorius. Buciau dariusi grindini jei perdanga butu leidusi. Bet grindinio 2a norejau tik todel, kad neturiu kur graziai radiatoriu ikisti, nes pas mus visi langai vitrininiai (net ir 2a). Nuomoniu labai ivairiu yra. Pazistu zmogu kuris negali buti ten kur grindinis... Sako mitas kad kelia dulkes nuo zemes... Bet sako kad jei realiai paziuretum... Velniai zino kaip is tikruju yra.

tai vat, pas mus vieno auksto... Jema, aš irgi daugiau pasinagrinėjus, jau pamačiau - kad daugiausiai bėdų būna visai ne dėl dulkių, bet kai miegamajame per karštos grindys...
tai galvojam taip pat, kaip arkava - kad miegam. galima visąlaik laikyti vėsesnę temp. - juk pareini tik miegoti ir persirengti. tai temp. pareguliuoti su termostatais...
Atsakyti