QUOTE(Solve @ 2013 12 03, 22:52)
Koks voresta tortas? Kur tortas? Oglasite pozaluista ves spisok...
Kas negeria, tas viska I konspektus isidejes turi
VORESTOS TORTAS
šviežios varškės apie 1 kg, šviežios grietinėlės puslitris, 200-300 gr migdolų, keletas šaukštų/elių medaus ir 25 gr želatino.
Migdolai apmerkiami bent 12 val, nulupami, užpilami puse grietinėlės ir sublenderiuojami, kartu įmaišoma ir dalis išbrinkintos, pašildytos želatinos + medus.
Varškė sublenderiuojama su likusia gietinėle, didesne dalimi želatino, šiek tiek medaus. Galima padažyti kokiom uogom, morkų sultim, kad spalva atsirastų. Galima dėt vanilės šiek tiek.
Susluoksniuojama- dedamas sluoksnis varškės, šiek tiek palaikom šaldytuve, kad apstingtų, dedam migdolų sluoksnį, vėl pastingsta, vėl varškė, viršus migdolų, gali būti apibarstytas tarkuotu tikru šokoladu. Ar kakava. Darbo tai visai nedaug.
Vienintelis nederantis dalykas - medus netinka su varške, tad jo pas mane buvo vos vos.