Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Kas buvo vyro draugui, tiksliai pasakyti negaliu, tik ką girdėjau iš vyro, kad buvo kirkšnyje augliukas, išoperavo ir viskas.
Sveika gyvensena domiuosi seniai, tai girdėjau, kad negalima daugelį dalykų vartoti sergant: gerti maisto papildus, vartoti pieno produktus, negalima dažnai mėsos ir t.t. Maniau, kad natūraliomis priemonėmis galima stiprinti organizmą. Reikės daugiau nebegerti kiaušinio kokteiliukų, jau gana.
Konsultavausi su pažįstamu gydytoju, tai jis sakė, kaip ir hematologė, kad reikia laukti, galbūt susirgus Laimo liga ir ilgai negydžius, organizmas išsibalansavo. Galutinai įtariama liga gali būti diagnozuota tik padarius kaulų čiulpų tyrimą, bet darys tik tada, jei kils leukocitų kiekis, pas mane jų yra nedaug virš normos. Laukti ir tik laukti, kokie bus tolimesni kraujo tyrimai. Liepos viduryje einu pakartotinai darytis tyrimų, šiaip kas 3 mėn. reikia stebėti, bet išsiprašiau šeimos gydytojo truputį anksčiau.
Klausiau savo šeimos gydytojo, ką daryti, kaip toliau gyventi, jis tik pasakė, gyvenk toliau, kaip gyvenusi ir tiek. Bet man atrodo, kad gavau įspėjimą, kad gyvenu ne taip ir sudėjus rankas toliau ramiai gyventi negaliu.
Atsisakyti kruopų ir medaus galiu, jų niekada per daug nemėgau, bet suprantu, kad turiu atsisakyti ir duonos, kad ir rupios. Čia jau sunkiau. Mėsą jau dabar valgau tik su daržovėmis. Tai lašinukus ( gerai, kad jų galima:) kaip juos valgyti be duonos, vien su daržovėmis man per riebu.
Reikės dar pasiskaityti, ką ir kaip valgyti.
Atsakyti
matai, daktarai sako:- reikia laukti, kai jau bus vėžys, gydisim . Siaubas.
Kadangi aš nutariau daugiau per "gydymą"neiti, teko išmokti save stebėti, kad laiku pamatyti pokyčius vedančius į ligą.

Šia savaitę mano mityboje atsirado uogos, na nedaug, ne litrais ar kilogramais, tačiau pasimatavus savo šlapimo pH matau smarkų posūkį - jis dabar šarminis, o buvo rūgštinis. Laikinai galima, tačiau jei vaisius ar uogas valgyčiau ne vien vasarą, tai ilgainiui organizmo pusiausvyra sutriktų.
Apie tai, kas yra sveika mityba galima ginčytis . Tačiau ji turi būti pagal konkretaus organizmo nukrypimus ir atstatanti pusiausvyrą.
Mano nuomone, tu dar gali išsisukti nuo "gydymo", tačiau tu nebeturi daug laiko.

QUOTE
gavau įspėjimą, kad gyvenu ne taip ir sudėjus rankas toliau ramiai gyventi negaliu.

teisingas požiūris. Dabar tik nustok eiti į vėžio pusę, neduok jam maisto- cukraus(angliavandenių).
Tavo mityboje jų turi būti max iki 1gr vienam tavo kūno svorio kg. Tačiau geriau dar mažiau. 30-50 gr . Turi atprasti užkandžiauti- insulino perteklius skatina civilizacines ligas(ir vėžį).
Organizmo kuru taps riebalai, nes vėžys nemoka tokiu maistu maitintis.
Teorija yra tokia, kad žmogus evoliucijos metu niekada nevartojo tiek daug angliavandenių ir yra neprisitaikęs jų pertekliui. Evoliucijos eigoje žmogus mito pusžaliais riebalais bei baltymais prisikąsdamas šiek tiek angliavandenių- vaisių ir žolių. Iki žemdirbystės eros, kai ėmė maitintis krakmolu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 17 birželio 2013 - 15:19
Daktarai gydo, kai jau yra liga.
Kaip apsisaugoti nuo ligų, jie neaiškina.
Dažnai nežino ligų priežasčių. Daugelio ligų priežasčių net neįmanoma paaiškinti, ypač kraujo ligų. Klausiau gydytojų, jie tik pečiais patraukė, nežino.
Mityba yra mokslas. Kiek esu jau girdėjusi, daug kas pasirenka savo dietą.
Pvz., mano pusseserė, Kepenio sveikuolių grupės narė, nevalgo mėsos, bet ji labai mėgsta saldumynus, bananus. Kai susitinkame ji visada turi rankinuke saldainių ir bruka man, aš jų nevalgau, parnešu vaikams. Paskutiniu metu net vaikams nebeperku saldainių, sausainių jau seniai neperku, nes pati retkarčiais iškepu pyragų,sausainių, dabar savaitgaliui kepiau tortą su braškėmis, nes buvo gimtadienis ir turėjau svečių, tai pyragų nepamenu jau kada kepiau. Vasarą vaikai ir vyras mėgsta ledus, aš jų atsisakau, žinau, kad ten piemas ir cukrus, o kiek dar E! Mes jau seniai atsirenkame parduotuvėse maistą be E, gal kokie 4 metai neperkame dešrų, dešrelių, kiek įmanoma visą maistą gaminu pati namuose, pieną, mėsą, daržoves perkame kaimišką iš pažįstamų arba giminių.Atrodo, jau seniai gyvenu sveikai, bet ligos lenda. Matyt, kažką dar darau ne taip. Todėl susidomėjau sveika mityba, aktyvesniu gyvenimu.
Tai uogų per daug taip pat negalima? Pvz. braškių.
Man dar neaišku, kas galima, ko ne.
Atsakyti
O kaip Jūs vertinate produktus pagal kraujo grupes?
Seniai turėjau sąrąšą produktų pagal kraujo grupes, bet iki šiol nekreipiau dėmesio.
Dabar susirašiau ką galima 1 kraujo grupei. Vyro ta pati kraujo grupė. Vadinasi, ir vaikų bus ta pati.
Ten rašoma, kad jokiu būdu 1 kraujo grupei negalima bulvių, pieno produktų, kiaulienos ir t.t.
Atsakyti
teks išmokti skaičiuot angliavandenius, gal laikinai tų braškių reiks vengti, kol paaiškės padėtis.

braškės

http://www.dieta.lt/...duktas/braskes/
100-e gramų ~10 gr angliavandenių

jei žmogus sveria ~70 kg, tai jo dienos norma maždaug 70 gr angliavandenių. Tad suvalgius~ 100-150 gr duonos/bulvių kruopų mes gaunam beveik visą paros angliavandenių dozę.
Iš tiek sotus nebūsi, todėl mes renkamės geriau didelį kiekį daržovių.

http://www.valstieti...-angliavandeniu
jis irgi išmoko skaičiuoti. Bet jo tos knygos pirkt nerekomenduoju, ten ne viskas teisingai, tik dėl angliavandenių vartojimo daugmaž tiesa.
Jei skaitai rusiškai, yra tokio lenkų gydytojo knyga, parašyk savo el pašto adresą į AZ persiųsiu .
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 06 17, 18:49)
O kaip Jūs vertinate produktus pagal kraujo grupes?
Seniai turėjau sąrąšą produktų pagal kraujo grupes, bet iki šiol nekreipiau dėmesio.
Dabar susirašiau ką galima 1 kraujo grupei. Vyro ta pati kraujo grupė. Vadinasi, ir vaikų bus ta pati.
Ten rašoma, kad jokiu būdu 1 kraujo grupei negalima bulvių, pieno produktų, kiaulienos ir t.t.


reikia žiūrėt pagal konkretaus organizmo metabolizmo rodiklius, o ne pagal kraujo grupes. Jei imsim 10 žmonių su ta pačia kraujo grupe, vis vien nebus dviejų identiškų jų metabolizmo tyrimų išvadų.
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 06 16, 14:20)
Įkvepiu ir iškvepiu per minutę 20 kartų.
Nekvėpavusi išbūnu 42 sek.



10 diena skaičiuoju, kiek suvalgau per parą angliavandenių (30-60 gr./per parą).
Nevalgau duonos, batonų, pyragų, bulvių, kruopų, cukraus, kurie turi daug angliavandenių. Darau kvėpavimo pratimus kiekvieną rytą.

Dabar įkvepiu ir iškvepiu 11kartų/min.
Nekvėpavusi išbūnu 60 sek.
Tai jau norma:)
Atsakyti
na, tie dalykai taip greit nesikeičia biggrin.gif negali būti kad taip persivertė greit, man pačiai nuo 12k/min iki normalaus kvėpavimo 16-17 k/min reikėjo daugiau nei pusmečio.

be to, dabar skaičiuojant 11-(60:5)= pH indeksą gauname -1 vis vien nenormalu..
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 27, 19:38)
na, tie dalykai taip greit nesikeičia  biggrin.gif negali būti kad taip persivertė greit, man pačiai nuo 12k/min iki  normalaus kvėpavimo 16-17 k/min reikėjo daugiau nei pusmečio.

be to, dabar skaičiuojant  11-(60:5)=  pH indeksą gauname -1 vis vien nenormalu..


Aš taip ir manau, kad nenormalu paskaičiavus.
Rytoj dar paskaičiuosiu.
Bet ar gali taip nuo 20 iki 12 kartų šokinėti. Kažkas čia ne taip arba organizmui kažkoks "šokas". Jaučiuosi gerai.
Atsakyti
"voresta" radau atsiųstoje informacijoje:

Normaliai sveikas žmogus ramybės būsenoje per minutę įkvepia 12-14 kartų. Šis rodiklis dar šiek tiek priklauso nuo plaučių darbinio tūrio. Žmonės, turintys jį mažesnį, kvėpuoja dažniau. Ir atvirkščiai. Kai medžiagų apykaita normali, žmogus sulaikyti kvėpavimą gali 55-65 sekundes. Nukrypimai į vieną ar kitą pusę rodo, kad organizme yra disbalansas medžiagų apykaitoje. Šis paskutinis parametras yra kiek kitoks tiems, kurie užsiima kvėpavimo treniravimu arba jų darbas yra specifinis, pavyzdžiui, žmogus dirba naru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 27 birželio 2013 - 20:04
nesiginčysiu biggrin.gif
įvairiai yra rašoma
pvz http://lt.wikipedia....iki/Kvėpavimas
Atsakyti
http://www.nutrition.../content/8/1/75

mažai angliavandenių mityboje tinka vėžio prevencijai
Atsakyti