Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(" voresta " @ 2013 06 28, 14:41)
http://www.nutrition.../content/8/1/75

mažai angliavandenių mityboje tinka vėžio prevencijai


Gaila, angliškai skaitau tik su žodynu. Aš senesnių laikų žmogus, kurio neišmokė anglų k. nei vidurinėje m-kloje, nei universitete.
Papildyta:
Šiandien paskaičiavau:
kvėpavimas 15/min.
nekvėpavus - 50 sek.
Gal priklauso nuo to, ką suvalgai tą dieną?
Skaitau daug.
Bandau susivokti, kaip teisingai maitintis.
Dėl kavos - pastebėjau: kai sveikata bloga, jos nesinori, organizmas priešinasi, taip buvo sergant gripu, po to dar ilgai kavos negeriau, kol sveikata buvo prasta. Tik pradėjus gerai jaustis, vėl traukia prie kavos. Niekada daug jos negėriau, 1-2 puodeliai per dieną, tik su pienu ar grietinėle. Gaila, kad turėsiu ir jos atsisakyti. Skaičiau, kad galima 1 puodelį per mėn. Bet tas pats kaip nieko. Juk kava - tai įprotis. Negersi - nereiks, arba kasdien tuo pačiu laiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 28 birželio 2013 - 17:28
tai dabar yra vertėjas, tiesa, neypatingai gerai, bet verčia .

http://translate.goo...=en...nt/8/1/75
ir prasmę suprasi.
Atsakyti
Pasidariau pakartotinai kraujo tyrimą po 2,5 mėn.:
Leukocitai 13,1
Limfocitai 65%
Neutrofilai 24%
Hemoglobinas 129.
Kraujas pagerėjo tik hemoglobino atžvilgiu, o leukocitai išlieka tie patys g.gif
Niekur nebeskauda, išskyrus kojų kelius. Kai pakeliu ištiestą koją iššoka toks guzelis šone, ant vienos kojos didesnis, ant kitos mažesnis. Jie gana minkšti, galima spaudinėti, bet nepaslankūs. Neskausmingi.Kas tai galėtų būti? Gal tai padidėję limfmazgiai? Ar dėl to eiti pas gydytoją?
Atsakyti
Nijole, pasidalink info .

Kokie dabar tavo tyrimai, ar vėžio grėsmė dingo?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 06, 21:10)
Nijole, pasidalink info .

Kokie dabar tavo tyrimai, ar  vėžio grėsmė dingo?


Jau turiu kraujo tyrimų atsakymus:
Hemoglobinas 124
WBC 12,8
Limfocitų 66,9%
Monocitų 9,5%
Neutrofilų 22,5%

Šiek tiek padaugėjo limfocitų procentais, bet kaip mano gydytojas sako, neaišku kokių - gerųjų ar blogųjų, svarbiausia nedidėja WBC (leukocitų skaičius), jis net kiek sumažėjo lyginant koks buvo liepos mėn.(13,11).
Gydytojas sako, kad toks kraujo pokytis gali tęstis daugelį metų.
Dar pasidariau cukraus ir cholestorolio tyrimus - rodo normą.
Dabar gyd.sakė ateiti po 6 mėn. darytis kraujo tyrimus, nes nėra reikalo dažniau.
Tokios mano žinios - nei labai geros, nei labai blogos...
Stengiuosi apie savo ligą negalvoti - tiesiog gyvenu ir tiek:)
Svarbu kuo sveikiau...
Atsakyti
Sveiki,
Visą dieną darbe, grįžtu vėlai vakare - vaikų darželis, 3 vaikai, vakarienė, pasiruošimas kitai dienai, kartais iš nuovargio vakare šalia dukrytės
užmiegu net su visais rūbais iki ryto...
Mano kvėpavimas (šiandien tikrinau) 15 kartų/min.
Nekvėpavus išbūnu 40 min.
Jei skaičiuojame pagal šią formulę 15-(40/5), gaunu 7. Labai geras rezultatas!
Pastebėjau, kad nuolat kvėpuoju pilvu, ne krūtine, vadinasi, taisyklingai. Galbūt kažkiek padėjo nuolatiniai pratimai.
Jaučiuosi gerai, kūno nebespazmuoja, neskauda,
būdavo, skauda keliose vietose stubure, skausmas eidavo į kairįjį petį.
Vis mažėjo ir mažėjo skausmas, dabar nebeskauda.
Kartais, kai pavargstu, nežymiai paskaudena, bet tik per viduriuką stubure. Dar skaudėjo kojų kulnus, padus, toks veriantis skausmas,
dabar nebeskauda.
Kojų sąnarius retkarčiais tik paskauda, ir tai nežymiai, ne taip,
kaip anksčiau.
Angliavandenius riboju iki šiol. Tęsiu Paleo mitybą.
Jau kasdien neberašau užrašų apie valgomus produktus, nes įpratau kasdien valgyti tuos pačius, kurie mažiausiai turi angliav.
Kai dirbu, ne visada yra laiko nuolat pasigaminti maisto, todėl paskutiniu metu valgau mažai, jei neturiu to, ko man reikia , visai nevalgau, aišku, kartais vienas kitas kąsnis pasitaiko ir to, ko negalima, bet retai.
Per dieną iš viso anglv. gaunu maždaug apie 40-50.
Svoris dar nukrito, dabar sveriu 53 kg. Per 5 mėn. numečiau apie 10 kg. Bijau, jei dar numesiu, atrodysiu baisiai, nes būsiu per liesa.
Iš tikrųjų, dabar judu daugiau nei anksčiau.
Valgau tiek, kiek pavalgau, dažniausiai mažomis porcijomis.
Darbe praleidžiu daug laiko, todėl kartais jaučiu alkį,
žinau, reiktų sočiau valgyti. Turiu įdomų darbą, visas mintis nukreipiu į darbą.
Jei ne padidėjęs limfocitų skaičius kraujyje, atrodo, būčiau visiškai sveikas žmogus.
Stengiuosi toliau sveikai gyventi, nes nuo to tampu stipri ir jaučiuosi PUIKIAI, kaip bus toliau - negalvoju...Esu stipri ir turiu ką veikti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 27 spalio 2013 - 17:18
QUOTE
Jei skaičiuojame pagal šią formulę 15-(40/5), gaunu 7. Labai geras rezultatas!

Tikrai geras rezultatas, pusiausvyra ideali.
Tai, kad dabar tikrintis liepė tik po 6 mėn, jau rodo į gerąją pusę thumbup.gif .
O kad svoris nebekristų, riebaliukų daugiau valgyk.
Gal tavo porcijos per mažos?

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 16, 15:07)
gaunam rezultatą 11.6
formulė skaičiavimo iš
pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą.
Rūgščių pusiausvyrai sutrikus, kvėpavimo dažnumas yra 19 ar daugiau. Kvėpavimo sulaikymo trukmė 40 sek. ar mažiau. Kai kvėpavimo sulaikymas dalijamas iš 5 ir rezultatas atimamas iš kvėpavimo dažnumo ( pH indeksas), rezultatas paprastai būna 10 ar didesnis

Kai kraujas rūgštėja, vyksta organizmo šarmėjimas. Taip ir atkeliaujam iki onkologijos.
Dabar, norint viską išspręsti, būtina atstatyti pusiausvyrą. Pusiausvyrą atstačius vėžio grėsmė dings.
O skrandyje, ko gera buvo ne per daug, o per mažai druskos rūgšties, tą rodytų akmenukų atsiradimas.



Norėjau paklausti, pas mane gavosi 13 ir 57 (kvėpavimo dažnumą net kartojau, galvojau kad blogai suskaičiavau, bet gavau tiek pat), rezultaas 1,6, tai ką jis reiškia ?
Atsakyti
tai reikštų, kad tavo šarmų -rūgščių pusiausvyra šiuo metu galimai yra šarmų pusėje.
Tačiau tas skaičiavimas realiai dar turi būti paremtas kitų parametrų matavimais

Šarmų pusiausvyros sutrikimai Šarmų pusiausvyros sutrikimai dažniausiai yra aukščiau minėtų sutrikimų pasekmė. Šarminei pusiausvyrai sutrikus, kvėpavimo dažnumas yra 13 ar mažiau. Viena išimtis yra kvėpavimo šarmingumas, kur kvėpavimo dažnumas gali padidėti. Kvėpavimo sulaikymo trukmė 65 sek. ar daugiau. pH indeksas paprastai būna 5 ar mažesnis. Esant medžiagų apykaitos šarmingumui, šlapimo pH yra daugiau už 6.3, seilių pH paprastai yra mažesnis už 6.6. Pirmasis pulsas yra mažesnis už 67.

aš kitų dalykų, kurie galėtų patikslinti tą skaičiavimą, pamatuoti negaliu. Tačiau gali pati.
Tik tada, kai matoma tų pakitusių rodiklių visuma, galima tiksliai patvirtinti, kad yra tas ar anas nukrypimas, kurį reiktų atstatyti. Kai nėra didelių nukrypimų metabolizme- nėra ligų grėsmės.
Atsakyti
sveikos,as nebezinau kas su manim darosi,pries gera menesi staigiai pradejo kristi svoris,pries tai buvau sukarsciavusi,turejau virusa ir sinusita,atsirado silpnumas,kuris iki siol nedingsta,pastebejau ant kuno,ypac galuniu atsirandancias is niekur kraujosruvas,uzeina odos deginimo pojutis,skausmai kaip badytu su adata ir aplamai visa esu jautri prisilietimams,vos isitrenkus jauciu dideli skausma,ar tureciau sunerimt,gal tai susyje su kraujo ligom,treciadieni zigiuosiu pas seimos gydytoja sakysiu savo negalavimus,ar buvo kam tokie simptomai?dar pries kokius du menesius nuo medikamentu buvau isivariusi burnos pienlige,skaudejo gerkle ir buvo atsirade skaudus limfmazgiai,bet dabar ju kaip ir neuzciuopiu,gal pataikiau ne i ta temele,bet jau nebezinau kur kreiptis patarimo,nes visko prisigalvoju.... verysad.gif
Atsakyti
galėjai temą šiek tiek paskaityt ir iš karto parašyt.

Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma „giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau“. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą.

tačiau patarimo, kokią čia tabletę praryt, tikrai nebus. Tabletes išrašinėja kitur.
Bet jos į pusiausvyrą negražina.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 03, 11:50)
galėjai temą šiek tiek paskaityt ir iš karto parašyt.

Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma „giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau“. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą.

tačiau patarimo, kokią čia tabletę praryt, tikrai nebus. Tabletes išrašinėja kitur.
Bet jos į pusiausvyrą negražina.

prie ko cia tablete,as tik paklausiau ar buvo tokie simtomai kai nustate sia liga,ir kazkokie ikvepimai nemanau kad gali parodyt koks tavo ph,netikiu as tokiom nesamonem,ryt einu pas seimos gydytoja,parodysiu melynes,nes vakar atsirado kur melyne skaudus gumbelis,idomu ka jusu pasiulytas matodas man galetu parodyt,kai kamuoja nuo diafragmos isvarzos,GERL ir elergines astmos dusulys....
Atsakyti