Įkraunama...
Įkraunama...

Ką pamatyti, kur apsistoti Vilniuje?

QUOTE(voveryte 08 @ 2009 06 26, 07:10)
ACIU uz tema!!! smile.gif

Visada prasom, o stai liepos men ex-sijos:
Liepos 6 d. (pirmadienis) – ekskursija „Karališkasis Vilnius“ (su Katedros požemiais)
Pradžia 14:00
Trukmė 2.5 – 3 val.
Kaina 30 Lt


Liepos 11 d. (šeštadienis) – ekskursija „Linksmai apie sunkmečius Vilniuje“
Pradžia 13:00
Trukmė 2 val.
Kaina 25 Lt

Įvairiais laikotarpiais Vilnių buvo užklupę sunkmečiai, kurie įtakojo miestiečių bei šalies kasdienį gyvenimą. Ekskursijos metu sužinosite apie Vilnių ir jo gyvenimą sunkmečių metu, kaip atrodė turtingų ir elgetų gyvenimas viduramžių mieste, kokią veiklą vykdė vienuolynai, kaip atrodė gatvių gyvenimas, kas yra bankas ir jo veikla Lietuvoje, asmenybės ir jų gyvenimas sunkmečiu. Taip pat kaip Vilnių įtakojo technikos įsigalėjimas bei kaip apsipirkti sunkmečiu. Kiekvienas sunkmetis anksčiau ar vėliau baigiasi, tad pažvelkime į Vilniui iškilusius iššūkius ir jų sprendimo būdus pozityviai ir su šypsena.

Liepos 18 d. (šeštadienis) – ekskursija „Vilniaus vienuolynai“
Pradžia 12:00
Trukmė 3 val.
Kaina 30 Lt

Vienuolynai per amžius buvo neatskiriama kultūrinio Europos kraštovaizdžio dalimi. Vienuolynuose žmonės ieškodavo prieglobsčio nuo negandų, čia apsistodavo į šventąsias vietas keliaujantys maldininkai, vienuolynuose būdavo auklėjami ir mokomi kilmingų bei paprastų giminių atžalos. Vienuoliai perrašinėdavo knygas, klausydavo išpažinčių, mokydavo, patardavo dvasiniais reikalais. Iš vienuolynų po apylinkes dažnai plisdavo kulinariniai receptai ir medicininės žinios. Ekskursijos metu aplankysime vienuolių gyventas vietas Vilniuje ir pabandysime atverti duris į dvasinį Vilniaus peizažą – vienuolynų Vilnių.

Liepos 25 d. (šeštadienis) ekskursija „Vilniaus požemiai“
Pradžia 12:00 ir 13:00
Trukmė 3 val
Kaina 30 Lt

Sakoma, kad didelė Vilniaus senamiesčio dalis yra po žeme. Laikas ir besiplečiantis miestas paslėpė senuosius gotikinius mūrus. Ekskursijos metu išvysime dalį Vilniaus požemių, kurie mena senuosius amžius.


DĖMESIO:

Vilniaus turizmo informacijos centras kviečia registruotis į nemokamas ekskursijas po Valdovų rūmus tel. +370 5 262 9660:

Liepos 12 d. (sekmadienis)
Pradžia 15:30, trukmė 1 val., grupė iki 25 asmenų.

Liepos 19 d. (sekmadienis)
Pradžia 15:30, trukmė 1 val., grupė iki 25 asmenų.

Liepos 26 d. (sekmadienis)
Pradžia 15:30, trukmė 1 val., grupė iki 25 asmenų.

***
Bilietus į temines ekskursijas galima įsigyti:
Vilniaus turizmo informacijos centre (Vilniaus g. 22)
darbo dienomis nuo 9 iki 18 val., šeštadieniais, sekmadieniais nuo 10 iki 16 val.

Atsakyti

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai trims savaitėms atvers vartus lankytojams

2009 m. liepos 6 d. bus atidaryti atkurti, tačiau iki galo neįrengti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai. Šventiniame Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio renginyje numato dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, kiti Lietuvos valstybės vadovai, oficialūs užsienio valstybių svečiai, atvyksiantys į Lietuvos tūkstantmečio jubiliejaus iškilmes.
Nuo liepos 7 d. atkurti, bet iki galo neįrengti LDK valdovų rūmai, kuriems suteiktas Nacionalinio muziejaus statusas, pirmą kartą oficialiai atvers duris lankytojams. Jų dėmesiui bus pristatytos autentiškos istorinės rezidencijos liekanos, rūmų atkūrimo projektas, Didysis kiemas, reprezentacinių salių interjerai, kuriuos puošia įspūdingiausi portalai, krosnys, grindys, lubos, židiniai. Bus pristatyta ir nedidelė didaktinė Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų istorinės raidos ekspozicija.

Liepos 7–26 d., kasdien, nuo 11 iki 18 val. Valdovų rūmuose bus rengiamos nemokamos organizuotų grupių ekskursijos (iki 25 žmonių grupėje) lietuvių, anglų, vokiečių, lenkų, rusų, kitomis kalbomis. Pavieniams lankytojams nemokamos ekskursijos lietuvių kalba vyks kasdien nuo 12 val. Būtina iš anksto rezervuoti datą ir laiką. Ekskursijos užsakomos ir kita informacija teikiama telefonu (8~5) 262 0007 arba elektroniniu paštu: ekskursijos@valdovurumai.lt
Rūmų adresas: Vilnius, Katedros a. 3, įėjimas – iš Katedros aikštės; grupės bus sutinkamos prie Pietinių rūmų vartų (šalia Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino paminklo).

Laukiame Jūsų atkurtuose LDK valdovų rūmuose ir kviečiame susipažinti su atkurta istorine didžiųjų kunigaikščių rezidencija, Lietuvos valstybingumo simboliu, tampančiu mūsų šalies kultūros, istorijos, švietimo, turizmo ir valstybės reprezentacijos centru. Po liepos 26 d. bus tęsiami Valdovų rūmų įrengimo darbai, ekskursijos nebus organizuojamos.

Nors rūmai dar nėra galutinai įrengti, liepos 5, 6 d. Nacionalinis muziejus LDK valdovų rūmai kartu su Lietuvos dailės muziejumi jo padalinyje – Taikomosios dailės muziejuje – kartu su partneriais atidarys tris unikalias tarptautines Lietuvos tūkstantmečio programos parodas: „Lietuva senuosiuose istorijos šaltiniuose“ (koordinatoriai Lietuvos archyvų departamentas ir Lietuvos valstybės istorijos archyvas), „Vavelis Vilniuje. Nuo Jogailaičių iki Respublikos pabaigos“ (rengėjai – Krokuvos Vavelio karališkosios pilies specialistai), „Baltų menas“ (organizatoriai – Vilniaus dailės akademija). Ekspozicijos veiks iki spalio 4 d.
Šių išskirtinių parodų atidaryme ketina dalyvauti Lietuvos ir užsienio šalių vadovai, oficialūs Lietuvos tūkstantmečio iškilmių svečiai.

Liepos 5–11 d. Valdovų rūmų prieigose, Taikomosios dailės muziejuje, Teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme vyks ketvirtasis „Pilies festivalis“, tradiciškai skiriamas Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienai ir Lietuvos vardo minėjimo tūkstantmečiui.

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai
Tel. (85) 262 0007
El.paštas: ekskursijos@valdovurumai.lt
www.valdovurumai.lt
Atsakyti
Aš siūlyčiau aplankyti Gedimino pr., Gedimino pilį, Katedra - jos aikštę, Pilies g., Aušros Vartus, Europą - Akropolį, Baltąjį tiltą, Siemens areną (koncertą), Vichy vandens parką, Valdovų rūmus thumbup.gif
Atsakyti
reiktu jusu pagalbos...ieskome pigaus viesbutuko ar sveciu namu tik permiegojimui, bet kad butu visai netoli Vilniaus autobusu stoties
Atsakyti
QUOTE(sokoladinuke @ 2009 07 12, 18:05)
reiktu jusu pagalbos...ieskome  pigaus viesbutuko ar sveciu namu tik permiegojimui, bet kad butu visai netoli Vilniaus autobusu stoties


Sodų g. 8, yra svečių namai. Netoli "Cili" (ant kampo) einant link Halės turgaus smile.gif
Atsakyti
Jei i Vilniu vaziuojat ne apsipirkt smile.gif

- Vilniaus senamiestis - pasivaikscioti Vokieciu g., Didziaja g., pro Rotuse nueit ir aplankyt Ausros vartus.
- Gedimino pilis + Katedros aikste ir katedra + Gedimino prospektu link seimo, pamatyt, kur isrinktieji dirba smile.gif
- Uzupis - savotiskai idomus, nes man i ji ivaziavus visad susidaro ispudis, kad i kita miesta atvaziavai
- Triju kryziu kalnas (cia jei nesitinges labai)
- Belmontas
- Puckoriu atodanga (berods Batoro gatveje - vaziuojant link Naujosios Vilnios)
- Crowne Plaza restoranas 16 a. arba Reval Hotel Lietuva Skybar 22 a. (is abieju atsiveria Vilniaus panorama)
- Valakampiai (kas zalumos kiek pasiilges) arba Vingio parkas
- Siaip palei Neri centre pavaiksciot (maciau ten koki tai lyg ir garlaivi plaukiant, bet nezinau kas ir kaip).

p.s. nors mes tai labiau link Traku lekiam. Su vandens dviraciais ar valtimi.
Atsakyti
Gal kokiu mielu ir jaukiu parku yra vilniuje netoli centro kur butu galima pasedeti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepaaa @ 2009 07 25, 20:56)
Gal kokiu mielu ir jaukiu parku yra vilniuje netoli centro kur butu galima pasedeti? blush2.gif


Sereikiškių parkelis prie pat gedimino pilies beveik, netoli - Kalnų parkas.
Atsakyti
Rugpjūčio 22 d. (šeštadienis) ekskursija „Žydų palikimas Vilniuje“
Pradžia 12:00
Trukmė 2 val.
Kaina 25 Lt

Siauros gatvelės, jaukūs vidiniai kiemai ir vienintelė išlikusi sinagoga mena reikšmingą žydiškąją Vilniaus istoriją. Kadaise miestas garsėjo kaip Šiaurės Jeruzalė, buvo šviesių Rytų Europos žydų kultūros centras, kuriame barokinių bažnyčių apsuptyje veikė daugiau nei šimtas sinagogų.


Rugpjūčio 29 d. (šeštadienis) ekskursija „Vilniaus požemiai“.
Pradžia 12:00
Trukmė 3 val
Kaina 30 Lt

Sakoma, kad didelė Vilniaus senamiesčio dalis yra po žeme. Laikas ir besiplečiantis miestas paslėpė senuosius gotikinius mūrus. Ekskursijos metu išvysime dalį Vilniaus požemių, kurie mena senuosius amžius.


Bilietus į temines ekskursijas galima įsigyti:
Vilniaus turizmo informacijos centre (Vilniaus g. 22)
darbo dienomis nuo 9 iki 18 val., šeštadieniais, sekmadieniais nuo 10 iki 16 val.
Informacija apie ekskursijas telefonu +370 5 262 9660.
Atsakyti
Vingio parkas smile.gif grazu ,jauku,dvitraciau,rieduciai,kavine,karuseles.
Atsakyti
Sveiki, rugpjūčio pabaigoje su mb ir jo tėvais ketiname aplankyti Vilnių. smile.gif Norime tiesiog pasivaikščioti, pasigrožėti 4u.gif Ką pasiūlytumėte pamatyti?

Kolkas planuose:

1. Senamiestis/ Aušros vartai/ Gedimino pilis/ Sereikiškių parkas. Žinoma seimas, prezidentūra 4u.gif

2. Tauro kalnas

3. Trijų kryžių kalnas (kaip į ji patekti dar nežinau blush2.gif )

4. Vingio parkas (?) ar yra ką ten pamatyti?

5. PC Panorama

6. Belmontas


Domintų Europos parkas tik reik išsiaiškinti kur jis yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lemyna: 18 rugpjūčio 2009 - 17:38
Na, nežinau ar verta pamatyti abu - Tauro kalną ir Trijų kryžių kalną. g.gif Nuo abiejų atsiveria miesto panorama, bet geriau jau rinktis Trijų kryžių, nes vaizdas tikrai gražesnis, o dar be to jis visiškai šalia Gedimino kalno, pačiame senamiestyje. Užlipimas ant jo šalia įėjimo į Nacionalinę Dailės galeriją.

Vingio parkas skirtas ramiam poilsiui. Yra karuselės vaikams, kavinė, o daugiau tiesiog miškas su takeliais ir suoliukais vaikščiojimui/ėjimui/važinėjimuisi. Galima išsinuomuoti dviračius. Ramiai pasivaikščioti, pasėdėti prie Vilnelės galima ir centre - Sereikiškių parke.

Europos parkas yra už Vilniaus važiuojant Kalvarijų arba Geležinio vilko gatve iki Santariškių žiedo ir pasukant Žaliųjų ežerų kryptimi. Reikia sekti nuorodas į Europos parką.
Atsakyti