Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(mumrikas @ 2014 03 03, 11:49)
Merii, ne, ne pas mane atkeliaus ši raibuolė - ji mano norų sąraše, bet ne pirmam dešimtuke smile.gif

radau FB, Lolita iš Rygos rezervavo thumbup.gif , į geras rankas papuolė smile.gif
Man concoloras labai rūpi, bet gal panorėsiu ir praeis biggrin.gif
Dėl šakų, tai gerai, juk svajonė pačiai jau taip arti mirksiukas.gif
Atsakyti
Man iš vis brachypetalum raibuolės vienos gražiausių - augalai kompaktiški, nuostabaus margumo lapai, o ir žiedai kitokie nei kitų "giminaičių". Man jos labai labai gražios ir visos be išimties ax.gif

Dėl concoloro, tai man dar ir dabar truputuką širdį skauda, kad pernykščių pumpurų neišsaugojau, o viena skrotelė augino net du žiedus sad.gif Bet aišku vis tiek kelionės į tuos žiedus nekeisčiau - bus dar tų žiedų, nes augalas gyvas, sveikas ir naują ūglį auginasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2014 03 03, 11:40)
Man tai ji visai negraži  blush2.gif bet čia jau skonio reikalas  biggrin.gif

man irgi ji nelabai rolleyes.gif

QUOTE(mumrikas @ 2014 03 03, 11:49)

Teoriškai vis pažiūrinėdavau parduotuvėse šakų, kamštinio ąžuolo "movų" ir netikėtai užtikau Kikoj dvi ilgas kamštinio ąžuolo šakas (viena kokių 70cm, o kita apie metrą).

aš savo mieste ieškojau ąžuolo žievės, užklausiau vienoj parduotuvėj, pažiūrėjo kaip į durnę doh.gif kartais taip biesina žmonių nežinojimas, nors turėtų tokius dalykus žinot dirbant tokioj vietoj.

Man labai pasiteisino orchidariumas, pagaliau parodė judėjimą keli stagnavę falenopsiai, nes nuo pirkimo nebuvo parodę anei jokio judesio rolleyes.gif Ir vyras vis prieina pasigrožėt smile.gif
Atsakyti
Pas mane yra vienas didelis akvariumas ir du mazi, juose laikau naujai gautus lepesnius augalus adaptacijai arba silpnesnius reanimacijai. Ir tikrai skirtumas akivaizdus.

Laikau kokį nugeibėlį falenopsį ant palangės, vargsta jis (kalbu apie hibridinius, "dovanų" gautus), dvejoja vis leist šaknis ar ne, patupdau į akvariumą mėnesiukui, tai jau po savaitės lapai sutvirtėja, šaknys naujos ima lįst. Porą mėnesių akvariume ir rodos kitas augalas biggrin.gif Po tokios ligioninės be problemų persikrausto ant palangės ir jau toliau auga puikiausiai.

Rūšinukams oro drėgmė dar reikalingesnė, todėl daugumą rūšinių falenopsių kišiu orchidariuman (kai jį turėsiu) biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane NOID miniuku zydejimo metas wub.gif

[attachmentid=231472]
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 03 05, 17:44)
Pas mane NOID miniuku zydejimo metas  wub.gif

Kaip faina thumbup.gif
o pas mane miniukai sunkiai antrąkart pražysta.. paskutiniu metu ir nebeperku jų, nors neperseniausiai Maximoje labai įdomų, peloric buvau užtikusi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 05 kovo 2014 - 16:57
Mat kaip unsure.gif as tai juos visus perkeliu i zieves ir po adaptacijos zydi jie man be problemu kasmet.
Atsakyti
Aš irgi arba iškart, arba po kurio laiko persodinu.. bet dalis sunkokai auga, kitos auga, lapus augina bet nežydi.. g.gif kažkada supykau ir dalį miniukų mamai išvežiau.. tai iš 4 dabar turimų, viena margalapė planuoja žydėti, o kiti jau virš metų nežydi.. g.gif
Atsakyti
Pas mane ta pati beda, miniukai visi uzsispyre ir nezydi, tai mamai visus isveziau biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Tina*,2014 03 05, 16:44]
Pas mane NOID miniuku zydejimo metas wub.gif

Labai gražiai žydi. Noriu paklausti ar tiesiai sodinate į molinius vazonus ?
Atsakyti
Sita yra pasodinta permatomam plastikiniam ir istatyta i vazoniuka. Cia mano favoritiniai vazoneliai tinkantys 9 cm plastikiniams. Pastoviai juos nusluoju is Ermitazo biggrin.gif po kelis vis ismeta.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 03 06, 10:48)
Sita yra pasodinta permatomam plastikiniam ir istatyta i vazoniuka. Cia mano favoritiniai vazoneliai tinkantys 9 cm plastikiniams. Pastoviai juos nusluoju is Ermitazo  biggrin.gif po kelis vis ismeta.

Labai gražių orchidėjų turite, užsikrėčiau ir aš. smile.gif
Atsakyti