Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Tina* @ 2014 03 06, 23:40)
ir Catasetum ariquimense.

vis pažiūriu, gražūs tie catasetum, bet reik daug skaityti kaip ten juos auginti, taip sakant ruoštis, pribręsti psichologiškai. Dėl to ir bijau perdaug užsikrauti naujų rūšių. Gal po kokio seminaro apie juos smile.gif Ir šiaip jau norėčiau seminaro, senai buvo kaip g.gif O jūs ar norėtumėte ir apie ką?
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 03 07, 09:44)
vis pažiūriu, gražūs tie catasetum, bet reik daug skaityti kaip ten juos auginti, taip sakant ruoštis, pribręsti  psichologiškai. Dėl to ir bijau perdaug užsikrauti naujų rūšių. Gal po kokio seminaro apie juos  smile.gif  Ir šiaip jau norėčiau seminaro, senai buvo kaip  g.gif O jūs ar norėtumėte ir apie ką?

Žurnale buvo du puikūs straipsniai, kuriuose visa esmė išdėstyta - tikrai galima bendrą vaizdą susidaryt ir auginimo pagrindus sužinot mirksiukas.gif
Atsakyti
Butent sitas straipsnis ir italu komentarai mane uzkabliavo ant catasetum. Jie tikrai nera inoringi pagal literatura.
Atsakyti
Mano grazuoliukai - catasetum ir aerngis. Del pastarojo mazulycio grozio ypatingai reik suskubt su orchidariumu.

[attachmentid=231501]
[attachmentid=231502]
Atsakyti
Tina, čia naujokai wub.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2014 03 06, 13:56)
Ar turim žmogeliukų, auginančių Sarcochilus fitzgeraldii?

Aš bandžiau auginti Sarcochilus hartmanii, deja nesėkmingai.. Liktais neblogai augo, bet žiemą pradėjo skursti, dar bandžiau gelbėti įkeldama į "orchidariumą" bet ten galutinai nusibaigė.. liko maža atžalėlė, bet abejoju kad kažkas gero iš jos išaugs..
Mumrikai, o kaip taviškis laikosi?

QUOTE(Tina* @ 2014 03 08, 12:58)
Mano grazuoliukai - catasetum ir aerngis. Del pastarojo mazulycio grozio ypatingai reik suskubt su orchidariumu.

thumbup.gif
Aerangis punctata ir man viena gražiausių orchidėjų, bet dėl to jos mažumo vis susilaikau rolleyes.gif
Maniškis Cycnoches auga kaip pagal knygą, dabar naujas ūglis šaknis auginasi.. jei sugebėsiu dar pražydinti, tai išvis bus super biggrin.gif nors ir dabar norėčiau dar kelių "morkų", bet kažkaip nelabai tų norimų būna pardavime arba kaina kandžiojasi..

Beje, Tina, kaip taviškė Clowesia auga?
Atsakyti
Cychnodes iš italų pirksiu, paskaičiau, net 12cm vazonas, tai turėtų būti didelis augalas bigsmile.gif ir dar žurnale rašė, kad italai gavę naują importą, paaugina kurį laiką, tai gal pavyks.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 03 08, 12:58)

gražus erangis, kažkada įsigysiu, šįkart kiti nurungė smile.gif laukiu, įdomu, ar visus gausiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2014 03 08, 13:54)
Aš bandžiau auginti Sarcochilus hartmanii, deja nesėkmingai.. Liktais neblogai augo, bet žiemą pradėjo skursti, dar bandžiau gelbėti įkeldama į "orchidariumą" bet ten galutinai nusibaigė.. liko maža atžalėlė, bet abejoju kad kažkas gero iš jos išaugs..
Mumrikai, o kaip taviškis laikosi?

Identiškai tavajam biggrin.gif Motininis augalas augo puikiai, užsiaugino kelis lapus, tada žiemą pradėjo skurst, lapai gelto, krito kol galiausiai visai pamyriojo.

Liko maža atžala, kuri lyg ir bando į gyvenimą kabintis, bet didelių vilčių nededu ax.gif

.............

Tina, šaunūs naujokai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 03 08, 12:51)
Tina, čia naujokai  wub.gif  ?

Taip rolleyes.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2014 03 08, 12:54)
Beje, Tina, kaip taviškė Clowesia auga?

Prisiaugino daug nauju saknu. Uglio naujo kolkas nematau, bet siaip matos kad gyvas ir stiprus augalas. Ima patikti man sitos morkos thumbup.gif biggrin.gif
O naujoji morkyte turi nauja riebu ugli, labai tikiuos is jos kazko tokio.
Atsakyti
Puošiu temutę smile.gif

user posted image
Atsakyti
Kauno maximoje - bazėje yra nukainuotos karališkos orchidėjos:
http://tsarine.nl/in...rine-dress-code
labai didelės, aukštos tik jau be žiedų.
Baltos spalvos žiedai. Dabartinė kaina 20 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 15 kovo 2014 - 11:17