Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Libra @ 2014 11 11, 10:11)
Gal galit parodyti savo kompozicija? Labai smalsu  biggrin.gif

Truputį kantrybės, laukiu kol apsipras 4u.gif
LOD seminaro metu buvo pademonstruotas ne vienas auginimo būdas, kas labai sudomino, ypač auginimas kitaip.
Matėm falenopsį, kuris puikiai jautėsi auginamas kaip vanda, t.y. be jokio substrato, tuščiame vazonėlyje.
Augalo liejimas buvo nustatomas tiesiog vizualiai ar apčiupinėjus pačią šaknį.
Gal kas iš daugiau dalyvavusių seminare papasakotų, nes mokykloje man sunkiai sekėsi rašinėliai, bet tikiuosi, kad supratote pačią mintį.
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 11 11, 10:09)
Truputį kantrybės, laukiu kol apsipras  4u.gif
LOD seminaro metu buvo pademonstruotas ne vienas auginimo būdas, kas labai sudomino, ypač auginimas kitaip.
Matėm falenopsį, kuris puikiai jautėsi auginamas kaip vanda, t.y. be jokio substrato, tuščiame vazonėlyje.
Augalo liejimas buvo nustatomas tiesiog vizualiai ar apčiupinėjus pačią šaknį.
Gal kas iš daugiau dalyvavusių seminare papasakotų, nes mokykloje man sunkiai sekėsi rašinėliai, bet tikiuosi, kad supratote pačią mintį.

Lauksim rezultatų rolleyes.gif Gal ir patogu,taip augint.
Aš turiu tris phalaenopsius,kurie auga vandeny.Du iš jų šiuo metu ruošias žydėt.Tai jiem priežiūros kaip ir nereik jokios,tik nepamiršt įpilt vandens.Kažkada jau rašiau čia apie vieną iš jų,kai kurios merginos ktitikavo baisiai,kad nesąmonė.O jie jau treti metai taip auga ir vargo nemato.Vieną bandžiau sodint į substratą,tai ėmė šaknys džiūt,dabar vėl sėdi vazoj.
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2014 11 11, 15:43)
Aš turiu tris phalaenopsius,kurie auga vandeny.Du iš jų šiuo metu ruošias žydėt.Tai jiem priežiūros kaip ir nereik jokios,tik nepamiršt įpilt vandens.Kažkada jau rašiau čia apie vieną iš jų,kai kurios merginos ktitikavo baisiai,kad nesąmonė.O jie jau treti metai taip auga ir vargo nemato.Vieną bandžiau sodint į substratą,tai ėmė šaknys džiūt,dabar vėl sėdi vazoj.

Labai įdomi patirtis, prašom, jei atsirastų galimybė, parodyti bendrą vaizdą 4u.gif
Atsakyti
Aš vieną miniuką arbatos puodelyje auginu plikom šaknim wink.gif Jau treti metai, patinka jam. Švelniai šilto vandenuko įpilu, kai atsigeria - išpilu, tai kol kas nėr bėdų. Svarbu reguliariai prižiūrėt, kad neišdžiūtų.
ax.gif
Atsakyti
Merii, dailios katlejos, ir kaip visada nuotraukos labai grazios 4u.gif
Mano visos leidzia ziedkocius ir tame tarpe dvi didziosios vandos. Labai laukiu ziedu, nes pirkusi pries 4 metus, o viena dar nei karo nezydejusi g.gif
Atsakyti
lasvegiete, dėkui už gerą žodį 4u.gif Laukiam vaizdų thumbup.gif
Šiuo metu vanda denisoniana auginasi žiedkotį, bet lb sunkiai, gal nepristigs jėgų ir nenudžiovins.
Mumrikas, laukiam tavo plantacijos žiedų, prašome papuošti tėmelę ir leisti kartu pasidžiaugti žiedais 4u.gif Ir ar pajudėjo tavo svajonė - didelis orchidariumas į priekį, ar vis tik taip ir liko svajone?
Prašom ir kitas mergaites pasigirti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2014 11 11, 14:43)

Šaknys yra vandenyje, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2014 11 14, 09:54)
Šaknys yra vandenyje, ar kaip?

Taip, vandeny.Bet aš taip auginu ne šiaip katrą užsinoriu,o žiūriu pagal situaciją.Visos prastai augo substrate,lapai buvo suglebę.Pasiskaičiau internete ,kad yra auginančių vandeny(ne Lietuvoj )ir pamėginau.Draugė irgi bandė 2 laikyt vandeny.Viena neišgyveno.Kai turėsiu laiko,nufotografuosiu savo.
Atsakyti
Lietuvos orchidėjininkų draugija pradeda žiemos sezono seminarų ciklą.
Lapkričio 15 d., šeštadienį, 12 val. Lietuvos edukologijos universiteto Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto (Studentų g. 39, Vilnius) A-11 auditorijoje kviečiame susitikti su
UAB „Vitera“ agronome dr. Elena Surviliene.
Pokalbio tema „Kambarinių augalų apsaugos priemonės“.
Išankstinė registracija nebūtina, renginys nemokamas.

Tik šio renginio metu bus galima įsigyti LOD leidžiamų žurnalų „Orchidėjos“ po 10 Lt / 2,90 € (įprasta kaina 14 Lt / 4,05 €) ir užsiprenumeruoti žurnalą kitiems metams.

Kviečiame biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Vakar pagaliau susitvarkiau sekcijos apšvietimo jungtuką ir...
Mano orchytės pagaliau turės ilgus šviesius vakarus wub.gif
Ir laukiu naujų penkių orchidėjų iš orchidėjos.lt blush2.gif
Džiaugiuos be galo...
P.S.: foto daryta iškart po elektros sutvarkymo rezultatams fiksuoti, ateity bus gražiau (ir dar matau, kad stiklai gerai nenusivalė unsure.gif )
Atsakyti
mikuotukė, bet ir sumąstėte bigsmile.gif , esu mačiusi sanpaulijas augančias sekcijoje, įspūdingai atrodė. O ką pirkote gražaus?
Aš taip pat vieną užsisakiau iš vokiečių, kad tik būtų.
Atsakyti
Super thumbup.gif O čia daugiau skirta nežydinčiom? Nes nelabai suprantu kur besiruošiančiom žydėt sutalpint žiedstiebius g.gif
Atsakyti