Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VI tema

Labas smile.gif
Pirkau šiandien Lysi žuvų taukus eurovaistinėje, tai už 500 kapsulių tik 58 su centais, akcija jiems, tai gaunas beveik trim mėnesiams 4u.gif

QUOTE(Lysa @ 2014 01 16, 11:44)
Isgeriau siandien ir as 4 stiklines vandens  biggrin.gif

Ir kaip? Bloga nebuvo?

Atsakyti
oi reik lėkt tauku pirkt..nu kapsulyčiu. ax.gif
papietavau... žuvis lipa. košmaras. iškepiau vakar lašiša, n taip kaip panksčiau kepdavau. anksčiau dėdavau druskos ir ant viršaus tepdavau morku su majonezu... kažkaip aruska ar majonezas ,kadžkas ta žuvies kvapa panaikindavo. dabariškepiau pabarsčiusi tik žolėmis ir citrina........ nežinau ar prisivrsiu dar jos valgyt...... oi nežinau. g.gif

oi tai va mano bandymai susirguliuot mityba biški juokingi. gerai viena, kad mama nekimba,kad bulbes valgyčiau. šeip laikytis gal ensunku, sunkiausia rastrceptukus,kaip apasigamint be druskos su žolėm,kad skonis normalus būtu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 16, 13:36)
Ir kaip? Bloga nebuvo?

Gal 20 minuciu sunkumas buvo skrandyje, bet po to praejo biggrin.gif

QUOTE(rimulėėė @ 2014 01 16, 13:49)
papietavau... žuvis lipa. košmaras. iškepiau vakar lašiša, n taip kaip panksčiau kepdavau.  anksčiau dėdavau druskos ir  ant viršaus tepdavau morku su majonezu... kažkaip aruska ar majonezas ,kadžkas ta žuvies kvapa panaikindavo. dabariškepiau pabarsčiusi tik žolėmis ir citrina........ nežinau ar prisivrsiu dar jos valgyt...... oi nežinau. g.gif
oi tai va mano bandymai susirguliuot mityba  biški juokingi. gerai viena, kad mama nekimba,kad bulbes valgyčiau. šeip laikytis gal ensunku, sunkiausia rastrceptukus,kaip apasigamint be druskos su žolėm,kad skonis normalus būtu. lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Jo, jo as irgi vis galvoju kaip is sss... padaryt skaniai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 15, 18:05)
Kokios firmos naudoji zuvu taukus? gal kai kurie yra labiau isgryninti, geriau pasisavinami? unsure.gif

Rinkdamosi žuvų taukus atkreipkite dėmesį į EPR ir DHR kiekius ir iš kokių žuvų jos išgaunamos. Skystuose žuvų taukuose (arbatiniame šaukštelyje) EPR ir DHR rūgščių yra apie 1g kai kuriuose ir 1,5g t.y. kelis kartus daugiau nei 1-oje kapsulėje. Skonis irgi būna įvairus, reikia pasibandyti, tačiau dažnai nesijaučia nei žuvies, nei taukų skonio.

Papildyta:
Ir vitamino D prigriebkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egii @ 2014 01 16, 14:36)
Rinkdamosi žuvų taukus atkreipkite dėmesį į EPR ir DHR kiekius ir iš kokių žuvų jos išgaunamos. Skystuose žuvų taukuose (arbatiniame šaukštelyje) EPR ir DHR rūgščių yra apie 1g kai kuriuose ir 1,5g t.y. kelis kartus daugiau nei 1-oje kapsulėje. Skonis irgi būna įvairus, reikia pasibandyti, tačiau dažnai nesijaučia nei žuvies, nei taukų skonio.

Realiai tas pats ir gaunasi, nes rekomenduojama gerti 6 kapsules per parą. Na va iš mano kapsulių per parą aš gausiu 756mg EPR ir 1008 DHR. O vit. D3 yra sudėty. Ar nepakanka to?
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 16, 13:42)
Realiai tas pats ir gaunasi, nes rekomenduojama gerti 6 kapsules per parą. Na va iš mano kapsulių per parą aš gausiu 756mg EPR ir 1008 DHR. O vit. D3 yra sudėty. Ar nepakanka to?

Nežinau, kiek jų ten yra. Pas mane dviejuose lašiukuose 5000 IU D3.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egii: 16 sausio 2014 - 13:50
QUOTE(egii @ 2014 01 16, 14:49)

Pas mane kažkokie kitokie matavimo vienetai, bet rašo 90% RPN. Manau užtenka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egii @ 2014 01 16, 13:49)

Čia gydytoja rekomenduoja vartoti 1000-2000 IU vitamino D3 gydomosiomis dozėmis.

http://www.vitaminas.../konsultacijos/

IU - International Units arba TV - tarptautiniai vienetai
Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 16, 13:58)
Pas mane kažkokie kitokie matavimo vienetai, bet rašo 90% RPN. Manau užtenka  smile.gif

Jei RPN yra rekomenduojama profilaktinė paros norma ir pas jus nėra D deficito, užteks. Jei deficitas yra, nelabai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egii: 16 sausio 2014 - 14:18
QUOTE(egii @ 2014 01 16, 14:36)

Papildyta:
Ir vitamino D prigriebkit  smile.gif

O kaip manot,kodėl nuo skystų žuvų taukų visada atsirūstu,jaučiu po to tą skonį ir nesvarbu geriu prieš ar po valgio ? unsure.gif nuo kapsulių to nepastebėjau o kokius rekomenduotumėt nusipirkt ir gert , kokios firmos? Kad ir tos žuvys db šiais laikais prastos.
Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 16, 14:42)

net 6 kapsules!!labai daug .
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 16, 14:34)
O kaip manot,kodėl nuo skystų žuvų taukų visada atsirūstu,jaučiu po to tą skonį ir nesvarbu geriu prieš ar po valgio ?

Neįsivaizduoju.

Čia jų yra didelis pasirinkimas:
http://www.iherb.com...a...&y=-141#p=1

Aš bandžiau šituos:

http://www.iherb.com...-oz-237-ml/4191

http://www.iherb.com...-oz-480-ml/7908

Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 16, 15:15)
Gal 20 minuciu sunkumas buvo skrandyje, bet po to praejo  biggrin.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Jo, jo as irgi vis galvoju kaip is sss... padaryt skaniai  lotuliukas.gif

nu koks ššš gi lašiša kepiau. lotuliukas.gif lotuliukas.gif ai va mam valgo ir burnoja.. tipo ka bulvės be druskos. ax.gif oi vriedna pasidariau, pati neėdu ir kitiems neduodu. blush2.gif

QUOTE(egii @ 2014 01 16, 15:36)

Papildyta:
Ir vitamino D prigriebkit  smile.gif

nu įtariu,kad nei žuvie nei tauku skonis čia kaltas... čia grynai pchihologinė vaikystės trauma lotuliukas.gif paieškosiu padoriu kapsuliu ir nesižudysiu.
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 16, 15:34)
net 6 kapsules!!labai daug .

Mažos tos kapsulytės biggrin.gif

QUOTE(rimulėėė @ 2014 01 16, 15:59)
nu įtariu,kad nei žuvie nei tauku skonis čia kaltas... čia grynai pchihologinė vaikystės trauma lotuliukas.gif  paieškosiu padoriu kapsuliu ir nesižudysiu.

Aš neturiu vaikystės traumos, ir gerti skystus galiu dėl skonio, bet kai duoda tas kvapas į nosį blink.gif
Atsakyti