Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VI tema

QUOTE(Ikulia @ 2013 12 18, 17:47)
Aisku.
Gal kuri nors atsakys  g.gif

Žiūrint kokį ligos kodą jums įrašė g.gif
Kokie kompensuojami vaistai pagal ligos kodus galite pasižiūrėti čia:

http://www.vlk.lt/re...akcijaNr_50.pdf
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2013 12 18, 18:21)
Žiūrint kokį ligos kodą jums įrašė  g.gif
Kokie kompensuojami vaistai pagal ligos kodus galite pasižiūrėti čia:

http://www.vlk.lt/re...akcijaNr_50.pdf

Aciu. Pagal siuos sarasus-nepriklauso kompensacija unsure.gif O koda irase M02.80
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2013 12 18, 19:46)
Aciu. Pagal siuos sarasus-nepriklauso kompensacija  unsure.gif O koda irase M02.80

Pagal kodą M02, - Reaktyvioji artropatija.
M02.80, -Kitos reaktyviosios artropatijos, dauginės vietos.

http://ebook.vlk.lt/.../13skyrius.html
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2013 12 18, 21:54)
Pagal kodą M02, - Reaktyvioji artropatija.
                M02.80, -Kitos reaktyviosios artropatijos, dauginės vietos.

http://ebook.vlk.lt/.../13skyrius.html

Taip-taip. radau po to ir sita.
Rytoj eisiu pas seimos daktare, ziuresim ten kas ir kaip.
Atsakyti
Labas,merginos, kaip jūsų sveikatėlės? Vakar pasiėmiau savo kraujo tyrimus, tai likau nieko nesupratus, padarė bendrą kraujo tyrimą ir crb. Ties crb atsakymu irasyta < 8, o kad būtų tiksliai parašyta, tai nieko. Keista ta mūsų poliklinikos laboratorija, gydytoja sako normos neviršija ir tiek. Taip pat bendram kraujo tyrime neradau eritrocitų nusėdimo greičio, visus rodiklius išanalizavau,nebuvo. Tai tik limfocitu siek tiek padideje, norma parasyta iki 48, o mano 51,6. O kraujo tyrima darė per patį sąnarių tinimą.. g.gif
Atsakyti
Su šventėmis visus 4u.gif

Norėčiau truputėlį informacijos iš jūsų. Esmė tame, kad mano mama jau daugiau nei 20 metų serga reumatoidiniu poliartritu. Prieš pusmetį man taip pat pradėjo skaudėti kelią. Šeimos gydytojas nusiuntė pasidaryti echoskopijos, tai nustatė dešinio kelio vidinės pusės menisko deheneraciją. Bendrame kraujo tyrime labai mažai kalcio ir dar kažkotai, bet neįsiminiau. doh.gif Echoskopuotoja pasakė, kad tai jau galimai artrito pradžia, šeimos gydytojas ramina, kad deheneracija reiškia ne artritą, o senatvinius pakitimus (man katik suėjo 27metai). Tačiau davė siuntimą pas reumatologą, sausio gale jau eisiu. Gal patartumėte kokių tyrimų prašyti ar pan? Mama mažai ką gali patarti, nes kai jai nustatinėjo tai tik rengeno nuotraukomis rėmėsi ir ligą nustatė po kokių 4 metų, jau sanariai buvo išsukinėti ir iš karto grupę gavo. Dabar gal kokių naujovių yra palyginus su jos laikais? Beje, gydytojas prasitarė, kad jei tikrai turiu polinkį šiai ligai - geriau vaikų neplanuoti, tiek dėl savęs tiek dėl vaikučių. Ar tikrai gali tekti palaidoti svajonę turėti vaikų?
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2013 12 29, 20:27)
Beje, gydytojas prasitarė, kad jei tikrai turiu polinkį šiai ligai - geriau vaikų neplanuoti, tiek dėl savęs tiek dėl vaikučių. Ar tikrai gali tekti palaidoti svajonę turėti vaikų?

Kodėl? Kuo motyvavo? Iš tiesų tai žiauriai susinervijau schmoll.gif

Dėl tyrimų net nežinau. Daro RF (reumatoidinis faktorius), CRB, ENG (eritrocitų nusėdimo greitis), ir kalną imunologinių tyrimų... Nuotraukos sąnarių, kad bent stebėtų toliau dinamiką, po metų, kitų...
Atsakyti
Labuks merginos.Sveikos naujoės 4u.gif
Ai aš biški buvau nusibaigusi per šventes. Tema dar pamečiau per tuos darbus.
jau atsigavau( beveik) ir nusprendžiau, kad kitom šventėm bus stalas kuklus ir pirktinis.Užtenka man jau.o tai galus atiduosiu ir anūku nepanenčysiu.Nes šiemet per kalėdas jau taip pavargusi buvau,kad net pabenraut su šioma sunku buvo.taip susinervijau pagalvojau, jei taip su anūkais jau sugužėtu, o babulka nė pasakos pasekt jėgu nebeturi...... baisu pasidarė. reik kardinaliai keist požiūri ir nepavargt per šventes. doh.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Dzeida @ 2013 12 13, 18:44)
Gal dar viskas bus gerai, gal nepasitvirtins diagnoze.Taip liga sudauzo visas svajones ir vilti, nors sako kai uzdaro visas duris atidaro langa  ....man irgi sunku pakilt , bet gyvas zemej nelysi .Stiprybes tau , gal viskas bus gerai

4u.gif pilnai pritariu 4u.gif
QUOTE(maža mazgė @ 2013 12 16, 13:25)
Senbuvės, papasakokit jūs man, ar gali nuo medrolio berti nugarą? Aš čia vieną dieną apsižiūrėjau ir vos smūgio negavau, nugara išverta smulkiais spuogais, ir niežti  doh.gif O prieš naujus pirtis planuota buvo, nu kur aš tokia graži į pirtį...

manes nebėrė nė nuo vienu vaistu O dabar nuo aravos kartkartėm iškylapo mažapūlinuka. Tai gal tau elrgija gavosi kokia.

QUOTE(Sunrayja @ 2013 12 16, 20:37)
Sveikos,
mane nuo celebrexo labai berdavo, bet labiausiai veida

QUOTE(Ikulia @ 2013 12 18, 19:23)
Tai, kad reikes turbut gerti visa gyvenima, suprantu.
As L-tiroxina skydliaukei vartoju jau 10 metu (irgi visam gyvenimui). Sis autoimuninis susirgimas man antras bus.
O Jums sis vaistas irgi nekompensuojamas?

Kompensuoja vaitus,jei pripažyssta Ra. O man nseniai dktarė leptelėjo,kad gal RApirmas ,skydliaukė paskui antrinis susirgimas.Nes pasak jos taip būtu logiškiau. Ir n visad susirgimas tas pirmas, kuri pirmą atranda.
Pas maneirgi jau 8 metai nevikia skydliaukė. artritas išlindo prieš 3....

QUOTE(triusyte1990 @ 2013 12 20, 12:53)
Labas,merginos, kaip jūsų sveikatėlės? Vakar pasiėmiau savo kraujo tyrimus, tai likau nieko nesupratus, padarė bendrą kraujo tyrimą ir crb. Ties crb atsakymu irasyta < 8, o kad būtų tiksliai parašyta, tai nieko. Keista ta mūsų poliklinikos laboratorija, gydytoja sako normos neviršija ir tiek. Taip pat bendram kraujo tyrime neradau eritrocitų nusėdimo greičio, visus rodiklius išanalizavau,nebuvo. Tai tik limfocitu siek tiek padideje, norma parasyta iki 48, o mano 51,6. O kraujo tyrima darė per patį sąnarių tinimą.. g.gif

kaip ir geri tyrimai. nėr ko nerimauti.
galra kažkalengvesnio ir greičiau pagydomo.

Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 12 29, 21:12)
Kodėl? Kuo motyvavo? Iš tiesų tai žiauriai susinervijau  schmoll.gif

Dėl tyrimų net nežinau. Daro RF (reumatoidinis faktorius), CRB, ENG (eritrocitų nusėdimo greitis), ir kalną imunologinių tyrimų... Nuotraukos sąnarių, kad bent stebėtų toliau dinamiką, po metų, kitų...

Kai mama mano susirgo man buvo 3 metai. Po poros metų pamatė kad liga progresuoja ir klausė gydytojų ar gali dar vieno vaiko. Jai uždraudė, tuo metu motyvavo, kad liga taip greitai progresuoja, kad neaišku ar užaugintų iki pilnametystės. Pristabdė tik po gero dešimtmečio, o tada jau ji nebeturėjo nei sveikatos nei jėgu leliukui. Na mamai skaudu ta tema šnekėt, tad per daug neklausinėjau tada, dabar reikės kada rimčiau užklausti.
Man per daug kolkas irgi nemotyvavo,nes dar nėra patvirtinta, tad sakė neužbėgti įvykiams už akių. Tipo neaišku kaip liga progresuotu, ar tas pats kaip mamai, kokie vaistai ir t.t. , o svarbiausia uždavė klausimą, ar tikrai norėčiau rizikuoti ir gal perduoti ligą vaikui. Čia man ir svarbiausia. Augau matydama mamą, daug laiko praleidau prie jos lovos, visada meldžiausi, kad tik man to nebūtų, niekas negalėjo atsakyti ar tikrai paveldėjau, todėl tikrai nenorėčiau žaist rusiškos ruletės su vaiko sveikata, o jeigu ir jam būtų tas pats? Kaip mama sakė, jei ji būtų viską žinojus, gal ir ji nebūtų gimdžiusi arba gerai apsvarsčiusi. Aišku, medicina tobulėja, bet... reiktų prieš priimant sprendimą viską gerai apgalvoti. Nežinau kaip kitiems, nenoriu kitų jokiu būdu gazdinti, gal čia tik mano mamos ligos forma liečia.

Atsiprašau, visų temų neperskaičiau(skaudi tema, kurios visada vengiau, kol nesusiduriau labiau), tačiau toms kurioms nustatė artritą invalidumą kokį davė? Jei taip po kiek maždaug laiko?

Taip pat ar rengenas butinas stebėjimui? Dabar man jo neskiria, nes sako užtenka echoskopo smulkiems sanariams (išskyrus klubą kurį man skauda), kam švitinti, o gal rengenas aiškiau parodo?
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2013 12 29, 21:57)

Taip pat ar rengenas butinas stebėjimui? Dabar man jo neskiria, nes sako užtenka echoskopo smulkiems sanariams (išskyrus klubą kurį man skauda), kam švitinti, o gal rengenas aiškiau parodo?

Man padare tik vieno ciurnos sanario rentgeno nuotrauka ir rentgenologas pasake, kad pokyciu, budingu artritui nemato. O sanaris labai patines ir skausmingas sad.gif Sausio pradzioj eisiu pas traumatologa, ziuresim ka jis pasakys.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2013 12 29, 22:04)
Man padare tik vieno ciurnos sanario rentgeno nuotrauka ir rentgenologas pasake, kad pokyciu, budingu artritui nemato. O sanaris labai patines ir skausmingas sad.gif Sausio pradzioj eisiu pas traumatologa, ziuresim ka jis pasakys.

o man niekas nepatine,tiesiog pradzioje skaudejo viena kelia kai stodavausi, jame ir rado pakitimu. dabar pradejo kita skaudeti o pirmaji skauda nuolat. net nakti atsikeliu is skausmo. mama patare isgerti movalio nurimo kol veike tablete. didziausio skausmo metu kelias budavo karstas.
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2013 12 29, 23:57)

Augau matydama mamą, daug laiko praleidau prie jos lovos, visada meldžiausi, kad tik man to nebūtų, niekas negalėjo atsakyti ar tikrai paveldėjau, todėl tikrai nenorėčiau žaist rusiškos ruletės su vaiko sveikata, o jeigu ir jam būtų tas pats? Kaip mama sakė, jei ji būtų viską žinojus, gal ir ji nebūtų gimdžiusi arba gerai apsvarsčiusi. Aišku, medicina tobulėja, bet... reiktų prieš priimant sprendimą viską gerai apgalvoti. Nežinau kaip kitiems, nenoriu kitų jokiu būdu gazdinti, gal čia tik mano mamos ligos forma liečia.

Atsiprašau, visų temų neperskaičiau(skaudi tema, kurios visada vengiau, kol nesusiduriau labiau), tačiau toms kurioms nustatė artritą invalidumą kokį davė? Jei taip po kiek maždaug laiko?

Kas liečia leliukus, tai aš irgi labai nenorėčiau ligos perduoti vaikams.Gerai,kad mano mažosios jau po 13 turėjo ,kai susirgau. Bet jei taip dabar koks netyčiukas tai negimdyčiau.Ir vyras džiaugiasi, kad spėjom vaikus sviekoj stadijoj pasidaryt.
Aišku kai vaiku dar neturi, tai gal masto ir kitaip.
bet čia jau kaip kam išeina. Kiekvieno teisė spręsti rizikuot su genais ar ne.

aš invalidumo neturiu.TIpo darbinga esu 90 proecntu. Mat esu su aukštuoju ir galiu kompu barškint.Aišku savait pasėdėjusi prie kompo susuktu ir biletenio reiktu... bet šita dalis niekam nerūpi. Tiesa aš dar neturėjau jokiu sanariu taisymo operaciju. iškrypimai ,kai buvau buvo dar nematomi. Dabar aišku išklyšimai jau didesni, bet kažkaip vėl ton vieton eit nesinori... nes nieks nežino kokiu ten jiems išklišimu reik ....ir nesinori gadint sau nervu....

rengenas man darytas pradžioj ir prieš grupe. nieko jis tokioj pradžioj dar nerodo. Echoskopas ga lir geriau.Bet pas man echoskopo ir neskiria....
Atsakyti