Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VI tema

QUOTE(maža mazgė @ 2013 12 30, 15:51)
Supratau..  4u.gif
Tai o jei nustatyta, kad nėra to paveldimumo? Man tas tyrimas neigiamas buvo... Aplamai juk viskas yra loterija, aš išnešiojau va mažiuką su genetine liga, nors neturime patys tokių bėdų...

Dabar žiūrėk, negimdyk, nes neišauginsi iki pilnametystės, bet juk visiškai sveiką gali ant perėjos nuskinti koks mažorikas su bemsu ir ate, mama. Nereik nei ligų, nei paveldimumo  unsure.gif
Aišku, jei labai sunkus atvejis...

Gal aš ir nusipezu, bet labai noriu turėti bent mažytę viltį turėti dar vaikų...

O tai tas tyrimas kuriuo nustatomas paveldimumas tai Hb 27 ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 02, 14:14)
O tai tas tyrimas kuriuo nustatomas paveldimumas tai Hb 27 ? unsure.gif

Kiek man suprantama - taip
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 02, 09:48)
Sveikutė  4u.gif Puikiai suprantu, visos supranta, kaip jautiesi tiek fiziškai, tiek psichologiškai console.gif Pradžia pati sunkiausia, vėliau tiek negalvosi, o ir jausiesi geriau.. Ką geri nuo skausmo? Svarbu malšinti uždegimą ir nekentėti!
Man irgi skaudėjo visus įmanomus sąnarius, kartais nepasikeldavau iš lovos..
Depresiją vyk lauk, ji sunkina ligos eigą ir dar labiau pablogina padėtį. Galvok apie vaikus, save, tai, kad reikia stengtis iš paskutiniųjų...
Liaudies receptų pilna, man nepadėjo, gėriau žalias bulves su kefyru, citrinos-česnako viralą, virš 2 sav. nevalgiau jokių gyv. baltymų, miltų ir t.t.
Kas iš tiesų labai padėjo (bet šiuo metu nlb pasiekiama) - varnalėšų lapų vyniojimai - nuima tinimus ir skausmą malšina. Tikrai labai geras dalykas... Skaičiau, kad juos galima džiovinti ir žiemą išmirkius dėti ant sąnarių. Dar man padėjo Diclac gelis, gerai įtrinti reikia. Dėl vonios pasakysiu taip: gulk ir žiūrėk, jei geriau - kodėl ne, man negerėjo, gal net atvirkščiai. O kaip susirgai, nuo ko prasidėjo? Kiek tau metų? Matau turi du vaikučius, gal irgi po gimdymų skausmai išlindo.

Mieloji, tu ne viena, mūsų labai daug, patikėk. Ir turėk omeny, kad yra žymiai baisesnių ligelių. Jei norėsi pasikalbėti, parašyk man į skype: tobanga

o db galima kur nors gauti varnalesu lapu, turiu uomeny vaistines ?Ar cia tik paciam ju reik prisidziovint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 02 sausio 2014 - 13:23
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 02, 14:21)
o db galima kur nors gauti varnalesu lapu, turiu uomeny vaistines ?Ar cia tik paciam ju reik prisidziovint?

Aš nesu mačius... Nes dėjau cielus, ne kažkaip smulkintus...
Iš tikrųjų mane buvo taip prigriebę, kad kadaise prisiminus savo būseną (tiek fizinę, tiek psichologinę) apsiblioviau. Pas mane važiavo mama, vyniojo mane, trynė, nešiojo mažiuką, tvarkė namus. Nes vos vaikščiojau iš skausmų, negalėjau nei dantų išsivalyti, nei po tualeto atsiprašant... Lysa, klausei Rimulės, bet atsakysiu, beveik nemiegojau. Palengvėjo kai prirašė hormonų. Aš tavimi dėta netempčiau, nes kuo toliau, tuo linksmiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maža mazgė: 02 sausio 2014 - 13:41
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 02, 14:41)
Aš nesu mačius... Nes dėjau cielus, ne kažkaip smulkintus...
Iš tikrųjų mane buvo taip prigriebę, kad kadaise prisiminus savo būseną (tiek fizinę, tiek psichologinę) apsiblioviau. Pas mane važiavo mama, vyniojo mane, trynė, nešiojo mažiuką, tvarkė namus. Nes vos vaikščiojau iš skausmų, negalėjau nei dantų išsivalyti, nei po tualeto atsiprašant... Lysa, klausei Rimulės, bet atsakysiu, beveik nemiegojau. Palengvėjo kai prirašė hormonų. Aš tavimi dėta netempčiau, nes kuo toliau, tuo linksmiau...

Aciu Dievui, kad tas pragaras tau pasibaige ir kad tai butu tik kaip blogas sapnas...
kuris NIEKADA NEPASIKARTOS .Laikykis
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 02, 16:39)
Aciu Dievui, kad tas pragaras tau pasibaige ir kad tai butu tik kaip blogas sapnas...
kuris NIEKADA NEPASIKARTOS .Laikykis

Ačiū wub.gif Visoms mums to paties linkiu...

Mergaitės, ar gali skaudėti sąnarius priklausomai nuo ciklo?
Reikalas tas, kad aš nutraukus maitinimą jau 4,5mėn. niekaip nesusergu, gydytoja sako arba nuo medrolio, arba nuo stresų, nenustatysi. Ir dar rado cistą kiaušidės, tai prirašė kontraceptikų keliem mėn. gerti. Mėnesį sugėriau, bet niekaip nesusergu, kelis lašus patepliojau ir viskas, o porą dienų galvojau mirsiu kaip pykino ir pilvą sukiojo. O kartu ir sąnariai išprotėję kelintą dieną. Pradėjau antrą pakuotę gerti ir susimąsčiau, gal man klimaksas koks prasidėjo, ką? Juk būna anksti kai kurioms...
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 01, 22:05)
Sveikos.

Rytoj eisiu kraujo tyrimu daryti. Bet man labai skauda visus sanarius, pirstu, keliai, kojos. Ir istyno koja. Labai baisu del diagnozes, atrodo ji jau aiski. puola depresija.
Kaip jus merginos susitvarkot psichologiskai? Kaip kovojat su kuno skaumais? Ar yra kokius nors liaudiskiu priemoniu? Ar galima kokioj siltoj vonioj paguleti, ar esant uzdegimui ne?
Turbut prirasiau daug kvailu klausimu, bet men siuo metu labai sunku...

Sveika,
del liaudisku priemoniu, tai man, asmeniskai NIEKAS nepadejo, tepalai irgi. Jai gersi vaistus kiekviena diena nors po biski, viskas bus gerai. Matau turi vaiku, reiskia negali guleti lovoje, reiskia vaista butini... nieko cia nepadarysi, tokia ta realybe. Man is pradziu buvo depresija... bet susitaikiau. Tik gaila neiseina pastoti vel.... sad.gif. Nors viena vaika turiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 01, 23:05)
Sveikos.

Rytoj eisiu kraujo tyrimu daryti. Bet man labai skauda visus sanarius, pirstu, keliai, kojos. Ir istyno koja. Labai baisu del diagnozes, atrodo ji jau aiski. puola depresija.
Kaip jus merginos susitvarkot psichologiskai? Kaip kovojat su kuno skaumais? Ar yra kokius nors liaudiskiu priemoniu? Ar galima kokioj siltoj vonioj paguleti, ar esant uzdegimui ne?
Turbut prirasiau daug kvailu klausimu, bet men siuo metu labai sunku...

Laikykis Lysa 4u.gif 4u.gif
visu pirma daktaras, ir gert viska ką prirašys. Liaudiškos priemonės tik paskui. Pabanyti turi, pamatysi kas tau tinka, kas ne.
Man šildymasis vonioj - peilis. Priepuoli iššaukia.
man kai visai ch... buvo tai net pagalvot apie tai,kad plautis galva, negalėjau, purtė.
Dabar svarbiauia - psichologija.
Laikykis, kaip mergaitės sakė, vaikais rūpinkis.Tiesa iš patirties galiu pasakyt,kad man padėjo viena, tik žinojimas, kad liga ne mirtina. nes iš tikro gal pusmti depresavau. Baigėsi tuo,kad be reikalo kaukiau ant vaikų ir tt... susigaudžiau pati, kažkaip pati ir išsikapsčiau.Tiesiog susiradau psichoterapiauta, pažiūrėjau kiek tai kainuoja ir nusprendžiau,kad geriau papildam sau ir vaikam striukėm pinigus paleisiu. ir pasveikau kažkaip.....
QUOTE(Dzokonda777 @ 2014 01 01, 23:39)
[ Dabar tik per miegus, naktim vis padiegia tai koju pirstu sanarius, tai keli, bet kolkas negeriu jokiu vaisyu, nes skrandis jau visai atsisako. Turiu ir as refliuksa, erozijas stemplej, ne kazin kas.
Kazkada vel reiks pasitirt pas reumotologa. Mastau, kad gal dar nera man nieko blogo jei kraujas neparode. Juk vistiek jei tai bus RA anksciau ar veliau kraujas parodys? Ar visgi gali niekad neparodyt ir reiket kitu tyrimu?  g.gif

Rimuleee, g. Zinok, niekad to nesuprasiu, kaskart pagalvoju, kad kaip sitaip imanoma iskentet ir kaist, prakaituot, o paskui i salta ora eit  doh.gif . Spjauk tu i   kazkokius nepagristus susidariusus stereotipus. Is siaip, bent pabandyk ir pamatytsi, kaip kitiem dzin ar tu pardej su paltu ar be. Garantuoju! Taigi nekalbes ant visos gyvenvietes, kad oi tai dyvai, rimuleee be palto parduotuvej  biggrin.gif  tongue.gif Saugok sveikata ir nervus, rinkis komforta  4u.gif

kaip tu be viastų ..Aš irgi mušiuos. lotuliukas.gif VIsu pirma pas gastro daktariuka, prirašys vaistu. antra valrijankos manau enpakaks, nes tos tavo išvardintos bdos ir manežudo.jos man bent jau amžinai nuo nervu paūmėja.O tau išeitu, kentiskauda, nervuojiesi skrandis ir nsitvarko.
3- prieš vaistus ant tuščio man rik išgert Nolpaza, 40 mg. apsaugo sjkrandi nuo žalingu vaistu.
pS. tiesa skrandi skaudėjo kažko pirmus metus, praeitais metais nolpazos nė karto negėriau, vaistus gėriau. ko gero pschichologija suveikė. kai pschikika susitvark, tai ir skrandis vieton stojo.

nu man per pablogėjimus irgi niekad kaujas nieko nerodo.Daktarė tai aiškino taip, kad liga pridusinta, bet tyliai ji veikia ir vistiek ardo sanarius, tik kad žymiai mažiau . užtat skauda. irmūsu ligatokia,kad nors bus priglušita, bet skaudės ir kryps palengva viskas. tipo : nenoėrk,kas su RA neskaudėtu.

nu ir nesimušk ax.gif tongue.gif na jo aš kaune ir vilniuj išsirngiu.Ale mūsų mieste parduotuviu dydis doh.gif su stumdomu vežimu nėr kur apsisukt. Taip kad gaunasi prastai.PVZ maksima mūsu 2 aukštu. i antra laiptai.... nepaliksiu juk pūkinio palto vežimėlyje pirmam...vienu žodžiu kol kas gerai gyvnu. neperšalta.Į pardebe dukru neinu.
QUOTE(Lysa @ 2014 01 02, 14:35)
Man prasidejo pries koki menesi, niekaip negalejau suprasti kas vyksta. O per pastrasias dvi dienas pradejo viska viska skaudet.

Rimule, zinau kad tabai umiai viskas prasidejo. Gal getum papasakot, ka jautei, kaip miegojai? as per tuos skausmus beveik nemiegu. Nebezinau ka daryti.. Ir tai tik pora dienu, o kas bus toliau...

na jo aš susirgau praktiškai per 10 dienu. dar koki 10 prieš tai biški maudė kelienus ,lipant laiptais. paskui nuvykau prie ežero ir nusimaudžiau.......... tada viskas ir prasidėjo.Pradžioj dingo ranku jėga,paskui sukilo tempratūra.Tadapo piškipardėjo skaudėt sanarius.Po temperatūros atsiradimo pradėjo rytais stingti rankos. pas daktare papuoliau iškart tai gryžau iš po atostogu.Priėmė be talono. Nuvairavau dar pati. darė tyrimus,nežinau po savaitės ar dvieju susuko taip,kad praktiškai nepadėjo nieks.vienu žožiu atostagavau pirma birželio savait, liepa man buvo chajuk. negalėjau nei kaldros pasitemt, nei stiklinės susimt, kad vaistus Iš lovos neatsikėliau.
tada gėriau žiauriai stiprius nuskausminamuosius. bet buvo dienu kai ir juos teko gert dvigubinant doze, kad atsikelt iš lovos ( nes vyras darbe) ir nueit išgert vaistu ..ar i tulika. juk nedarysi vietoj. Bet hormonai ir nuskausminamieji padėjo. o liga modifikuojantys vaistai kol suveikė , teko palaukti 9 mėn. Galiu pasakyt, kad netaupyt reik ant nuskausminamųju, nes aš bijojau šalutiniu poveikiu ir mažoka jų gėriau. to pasekoje liko skausmo baimė, ir šeip nervai pakriko.......

QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 02, 18:33)
Ačiū  wub.gif Visoms mums to paties linkiu...

Mergaitės, ar gali skaudėti sąnarius priklausomai nuo ciklo?
Reikalas tas, kad aš nutraukus maitinimą jau 4,5mėn. niekaip nesusergu, gydytoja sako arba nuo medrolio, arba nuo stresų, nenustatysi. Ir dar rado cistą kiaušidės, tai prirašė kontraceptikų keliem mėn. gerti. Mėnesį sugėriau, bet niekaip nesusergu, kelis lašus patepliojau ir viskas, o porą dienų galvojau mirsiu kaip pykino ir pilvą sukiojo. O kartu ir sąnariai išprotėję kelintą dieną. Pradėjau antrą pakuotę gerti ir susimąsčiau, gal man klimaksas koks prasidėjo, ką? Juk būna anksti kai kurioms...

nu neprisimislyk 4u.gif varyk pas gera ginekologa. 4u.gif

PS> aš irgi pernai supanikavau, maniau, kad klimaksas. ėjau i privatu kabineta išaiškino viska...esu sveikakaip ridikas.tik su nervais bėda.
o tau ko gero užsilaiko ar gal dar kas. po gimdymu juk visko būna.Man pvz po dvyniu polipai užaugo, nueit patikrins ir ras priežasti.

oi prirašiau lotuliukas.gif doh.gif
nu ka čia jums papasakot. galiu pasakyt ,kad po kalėdinio maratono atsigavau tik šiandien. prieš naujus buvau pas endokrinologa, pasirodo žiauriai prasti tyrimai. tiroksino labai trūksta. Užtat man taip žiauriai silpna, dirbt nieko negaliu.Maža to,kad skaudėt klubus ir kelius pradėjo dar jėgu visai neturiu. visad galvojau,kad tas jėgu nebuvimas nuo RA , o čia skydliaukės bėdos. tai vatiek

LYSA[B] ji reik morališkai palaikyt už ausu, rašyk i až susijungsim skaipu....
žinot man per tuos 3 metus ka jau sergu, labai daug draugiu nubyrėjo.....bet ir atsirado žmogus,kuris tempė mane , palaikė kai buvo visai prastai ir po šiai dienai bendraujam. tiesa dabar jau apie linksmus dalykus....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 02 sausio 2014 - 18:54
O pacioj pradzioj, kai viska skauda, taiirgulint skauda? As isgeriau paracetomolio, taiskausmas truputi aprimo, bet jauciu kad vel po truputi pradeda skaudeti ir nuo to jau panika, baime atsiranda. as net guleti negaliu...
O hormoniniai, sakot, padeda?
Atsakyti
Man gydytojas israse kazkokiu steroidiniu nuo skausmo? Tai turbut ne hormoniniai? Reikia prasyr hormoniniu? Kokie pavadinimai?
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 03, 09:18)
O pacioj pradzioj, kai viska skauda, taiirgulint skauda? As isgeriau paracetomolio, taiskausmas truputi aprimo, bet jauciu kad vel po truputi pradeda skaudeti  ir nuo to jau panika, baime atsiranda. as net guleti negaliu...
O hormoniniai, sakot, padeda?

Man skaudėjo ir gulint ir nejudant, visa kūną, kiekvieną kauliuką ir odą priedu degino. Geriu dabar hormonus (medrol) ir nuo skausmo (diclac).

Rimulė, nu ir prirašei lotuliukas.gif

Labas rytas wink.gif
Atsakyti
Maza mazge, tai tau visai neseniai prasidejo? O kaip dabar tavo savijauta? Ar geri kokius nors vaistus nuo RA?
Man viskas labai panasiai kaip ir tau, skauda kiekviena kauluka, degina rankas, kojas, isgeriau tuos steroidinius (kaip supratau tai ir yra hormoniniai), lyg sumazejo skausmai.
Atsakyti