Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VI tema

QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 22, 23:55)

Mytas durnyne  lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif kur nors , svarbu tik šiltai lotuliukas.gif

oi pas mus durdomas, pečius bėga diedas nieko padaryt negali ......... nežinau nežinau kaip pratrauksim
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 22, 18:01)
Tfu tfu tfu, kad tik taip ir toliau  4u.gif O koks pas tave RF? Man įdomu, nes lyg ir skaičiau (jei nieko nemaišau), kad jei RF neigiamas - liga lengvesnė ir lėčiau progresuoja...  ax.gif

oi, net nezinau.. blush2.gif bet kad teigimas, tai tikrai...
Papildyta:
QUOTE(Lysa @ 2014 01 22, 21:29)
Norala o tu mesa valgai ir kokia, jei taip?

Taip, bent kartą per dieną mėsos algau: visokią: kiaulieną, vištieną, lašinukus...
Atsakyti
rimulėėė , kaip ten jusu pecius?

Gal ir man reikes kokia baltymine dieta isbandyt g.gif

Atsakyti
pečiuių sutvarkė... visgi MB stebūklingos rankos...Tfu tfu tfu..

Na ka ta baltyminė dieta... vistiek daugiau 2 savites nesveika.
nors gal ir vertėtu pakartoti.

man vaniekaip svoris nkrenta. sveriu 90 ugis 176 nu tai biški ansvoris. šiaip tai prie tokio ūgio dar neatrodau kaip babce( ale nebedaug trūksta) Ale sanarių savų gaila.
aišku dabar šalta,mažai judu, tai sunkoka su tuo svoriu.
šiuo metu valgau labai tvarkingai, baltymai + daržovės. anglevandeniai tik iš košės ryte ir iš vaisių. alesvoris ,akdkristu..tai pasvajot reikia... vigi virš tam tikro amželio matyt ryšškiai apytaka lėtėja. teks priedo dar ir maista svert..kitaip nnumesiu jaučiu.

šeip anadien labai sunerimau..mes 2 aukšte, namas nuosavas, laiptai nestandartiniai, Tai en daugiabutyje... pačiam but4 vietose laiptukai, nes grindų lygis skiriasi. suprataukad man sunku kazdien 100 karttais laiptukais varinėti. einant lygiu pagrindu problemu mažai, o va reik laiptukus nulipt ir vsio... reikai susiimt su ansvoriu, nes ir taip sanariai šaize eina.
Atsakyti
O kodėl baltyminė? Su RA gi visur rekomenduoja kaip tik baltymų atsisakyti g.gif lotuliukas.gif

Labas rytas 4u.gif

Atėjau pasigirti ar pasiguosti, kad tų mano siaubingų viso pilvo skausmų priežastis buvo trūkusi kiaušidės cista. Ir aš labai rimtai galvoju, kad prisidėjo tas 4 stiklinių vandens gėrimas beigi sportas (nors tikrai turėčiau dažniau pasportuoti...) g.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 24, 09:48)
O kodėl baltyminė? Su RA gi visur rekomenduoja kaip tik baltymų atsisakyti  g.gif  lotuliukas.gif

O ką sako apie riebalų dietą su RA ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 24 sausio 2014 - 09:36
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 24, 10:48)
Atėjau pasigirti ar pasiguosti, kad tų mano siaubingų viso pilvo skausmų priežastis buvo trūkusi kiaušidės cista. Ir aš labai rimtai galvoju, kad prisidėjo tas 4 stiklinių vandens gėrimas beigi sportas (nors tikrai turėčiau dažniau pasportuoti...)  g.gif

tai pas daktara buvai. po cistos trūkimo aaa
nes keik žinau echoskopu žiūri , ar reikia valyt pilvo ertme ar ne.
mano mošai buvo. tai ji varna tuos skausmus kai trūko iškentė doh.gif ... nevažiavo i priėmima. nu dabar nieko, gerai viskas. o trūksta tai nuo sporto... manoji persidribo.
kai pagalvoji nėr to blogo..
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 24, 09:48)
O kodėl baltyminė? Su RA gi visur rekomenduoja kaip tik baltymų atsisakyti  g.gif  lotuliukas.gif

Labas rytas  4u.gif

Atėjau pasigirti ar pasiguosti, kad tų mano siaubingų viso pilvo skausmų priežastis buvo trūkusi kiaušidės cista. Ir aš labai rimtai galvoju, kad prisidėjo tas 4 stiklinių vandens gėrimas beigi sportas (nors tikrai turėčiau dažniau pasportuoti...)  g.gif

o tai kaip toliau , tai vel uzejo skausmas ir tada nustate, ar atsitiktinai nuejai ir pasake kaid jau trukus ?Rezorbuosis, ar ka reiks daryt ? unsure.gif o tu zinojai , kad turi cista?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 24 sausio 2014 - 10:45
QUOTE(rimulėėė @ 2014 01 24, 10:41)
tai ji varna tuos skausmus kai trūko iškentė doh.gif ... nevažiavo i priėmima.

O aš kitokia varna galvoji? lotuliukas.gif Skaudėjo tai savaitgalį ir kelias dienas prieš... Galvojau mirsiu naktį. Bet nekviečiau greitosios. Išsigandau kad paguldys, o mažiukai, vyras dirba. Vyresnėlė serga, mažius snargliuotas. Tai nuėjau kai buvo talonas, nes turėjau įtarimą. Man apie valymą nieko nesakė, yra laisvo skysčio, bet turėtų išsivaikščioti. Pagrindinė užduotis dabar - sulaukti mėnesinių, kurios kažkur pradingo ir niekaip neatsiranda...
Papildyta:
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 24, 11:44)
o tai kaip toliau , tai vel uzejo skausmas ir tada nustate, ar atsitiktinai nuejai ir pasake kaid jau trukus ?Rezorbuosis, ar ka reiks daryt ? unsure.gif o tu zinojai , kad turi cista?

Žinojau, niekaip nesusergu, nors jau 5 mėnuo nemaitinu, tai nuėjau pas ginę, o ji cistą rado. O va ant dienų kelias dienas (ypač naktis) raitė iš skausmo.. Sakė rezorbuosis, bet prižiūrės..
Papildyta:
QUOTE(norala @ 2014 01 24, 10:35)
O ką sako apie riebalų dietą su RA ?  g.gif

Įvairios nuomonės, bent internete... Vienur rašo, kad labai naudinga pvz. sviestas, o kitur sako kietėjantys riebalas - negerai rolleyes.gif
Atsakyti
Tai dar tavo laime , kad kiauside neplyso .... unsure.gif
Atsakyti
tai okei. jei pas gine buvai, tai jau prižiūrės.

ale ko tik tos moteriškės nepadaro... dėl kitu.

Ai šiandien perskaičiu, kad mums pomidorai naudingi......... lotuliukas.gif nebesuprantujau nieko. tai galima tuos pamidorus velgyt ar jie kenkia.

šieip straipsnis tai programoj, gal reiktu netikėti...bet žolės išvardytos , maistas. viskas kaip ir gerai, ale pomidorai užkliuvo.
bet ten idomus faktas parašytas. tipo Ra serga žmonės kurie linke aukotis. doh.gif
Atsakyti
Dzeida, tai jau tikrai... Svarbiausia ginė net nepasakė, kad plyšti gali ir ką daryti unsure.gif Kad plyšo įtariau pasigooglinus... Nes man aplamai skaudėjo visą pilvo ertmę, galvojau skrandis arba kasa kokia, jau ir pas gastroenterologą buvau privačiai užsirašius, bet pagailėjau pinigų (nes apie 500 konsultacija+zondas) doh.gif

Aš pomidorus valgau, ir bulves. Matyt neprispaudė dar taip blogai lotuliukas.gif Na bet kas per salotos be pomidoro? Arba bulvės, man jos visur - sriuboj, troškiny... Aišku neriju kilogramais, bet tiesą pasakius, esu pasimetus jau ką galima, o ko ne lotuliukas.gif

O aš dėl badavimo norėjau paklausti. Ar bandėte kuri daryti iškrovos dienas? Skaičiau, kad padeda reguliuoti imuninės sistemos veiklą tokios dienos, tarkim kartą per savaitę sausas badavimas. Tai man koks klausimas kyla: o kaip su vaistais? Galima pabadauti dienelę, jei vaistus geri?

Ir dar, seniai bręsta klausimas dėl vaistų, skirtas, aišku, gydytojui, bet pas jį aš tik po mėnesio pateksiu. Sakau tiek sergančiųjų, tikrai kažkas bus susidūręs. Žodžiu kasdien geriu 1,5 tab. Medrolio ir 1 tab. Diclaco. Ir pamaniau, ar negalėčiau to Diclaco negerti? Blyn, jau pusė metų kaip jį riju diena dienon. Jei man beveik neskauda, gal galima jo negerti, palikti tik Medrolį? Gal, sakau, pas ką buvo panaši situacija?
Atsakyti