Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VI tema

QUOTE(Lysa @ 2014 01 28, 23:42)
*Baisu su tom autoimuninem ligom... Kaip jus merginos isgyvenat tai? As vis apsiramint negaliu, vis depresija kazkokia. Gal dar laiko mazai praejo.
Kartais vakare isgeriu tokiu raminanciu cheminiu, bet mane labai gerai veikia - ir miegu gerai, neskauda niekas ir dar nuotaika kita diena gera buna  biggrin.gif

*Tyrymas: kapilaroskoja, - Reino sindromui nustatyti, jis daznai buna su skelrodermija, nors dabar paskaiciau, kad ir prie vilkliges buna (bet man gydytoja tik sklerodermija paminejo, ir dar patare plauciu nuotrauka pasidaryt, bet nutarem, kad veliau apie tai padiskutuosim).

....as tai sunkiai isgyvenu, kai tik pasake tai dvi savaites istisai verkiau ir skaiciau , ir dabar ziauriai buna, bet kol ymonoma gyvensiu ,o paskui laikas parodys
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 30, 10:18)
Na va , baiges tavo klimaksas  smile.gif  Manau isvis dabar geriau jausies , nes harmonu disbalansas  viskasm turi ytakos smile.gif

lotuliukas.gif Baigėsi baigėsi
Labai tikiuosi, kad ir savijauta pagerės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 01 30, 11:05)
....as tai sunkiai isgyvenu, kai tik pasake tai dvi savaites istisai verkiau ir skaiciau , ir dabar ziauriai buna, bet kol ymonoma gyvensiu ,o paskui laikas parodys

4u.gif Cia kai RA nustate? Pries kiek tai laiko buvo?
O man vis tik sklerodermija itaria verysad.gif
Kiek paskaicia apie liga, tai labai liudna pasidare, bet stengiuosi neverkt, nes tai tik pablogina situacija, bet aisku, sunkiai pavyksta.
Kas man dabar padeda, tai skaitymas: skaitau knyga "Pamylk savo lyga". Nuostabi knyga! Rekomenduoju!
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 30, 22:24)
O man vis tik sklerodermija itaria  verysad.gif
Kiek paskaicia apie liga, tai labai liudna pasidare, bet stengiuosi neverkt, nes tai tik pablogina situacija, bet aisku, sunkiai pavyksta.
Kas man dabar padeda, tai skaitymas: skaitau knyga "Pamylk savo lyga".  Nuostabi knyga! Rekomenduoju!

console.gif
Laikykis, mieloji, gal gi dar nepatvirtins...
O ją įmanoma galutinai patvirtinti remiantis kažkokiais tyrimais? Ar viskas įtarimų lygyje? Kokie pas tave požymiai odos yra? Tau pačiai panašu į sklerodermiją?
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 30, 22:24)
4u.gif  Cia kai RA nustate?  Pries kiek tai laiko buvo?
O man vis tik sklerodermija itaria  verysad.gif
Kas man dabar padeda, tai skaitymas: skaitau knyga "Pamylk savo lyga".  Nuostabi knyga! Rekomenduoju!

Nedaug laiko , dar metu nera, bet pozymiai jau senai keturi metai,kai blogai sad.gif Skaiciau ta knyga, man irgi labai patiko, superine, po kiek laiko vel gryztu prie jos , bet kad lankytis pas ta autoriu , tada tiketinas pasveikimas, o vien skaitymas, tai tik mintis nukreipia, viena pati ten taip nepamediduosi ,Zodziu faina knyga.
Dar man patiko pasamones galia, bet sita ydomesne .
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 30, 22:35)
console.gif
Laikykis, mieloji, gal gi dar nepatvirtins...
O ją įmanoma galutinai patvirtinti remiantis kažkokiais tyrimais? Ar viskas įtarimų lygyje? Kokie pas tave požymiai odos yra? Tau pačiai panašu į sklerodermiją?

Esant sisteminei sklerodermijai, pradzioje, odos pazeidimu atrodo gali ir nebuti, tKiek suprtatau, tai teigiami ANA ir ENA, Reino liga, skausmungi raumenu spazmai (kas pas mane yra) , dar vidaus organu pazeidimai. Tik nezinau, kuo ji skiriasi nuo tos jungiamuju audiniu ligos. Nezinai tiksliai kaip cia patvirtina lyga. Treciadeni vel pas reumatologe, bandysiu daugisau paklausineti.
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 30, 23:03)
Esant sisteminei sklerodermijai,  pradzioje, odos pazeidimu atrodo gali ir nebuti, tKiek suprtatau, tai teigiami ANA ir ENA, Reino liga, skausmungi raumenu spazmai (kas pas mane yra) , dar vidaus organu  pazeidimai. Tik nezinau, kuo ji skiriasi nuo tos jungiamuju audiniu ligos. Nezinai tiksliai kaip cia patvirtina lyga. Treciadeni  vel pas reumatologe, bandysiu daugisau paklausineti.

gal dar viskas bus gerai , as ir po kiekvieno vizito vis gryztu su dar viena tariama liga, ir dar didesne panika sad.gif va dziaugiaus ,kad klubam geriau tai trys dienos kai vel maudzia griauzia,plius pirstai pastinge ryte buna , namie salta rankom jei kiek tik vesu iskart diegliai , sad.gif stingstu i kupra riecia sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Lysa @ 2014 01 30, 23:03)
Esant sisteminei sklerodermijai,  pradzioje, odos pazeidimu atrodo gali ir nebuti, tKiek suprtatau, tai teigiami ANA ir ENA, Reino liga, skausmungi raumenu spazmai (kas pas mane yra) , dar vidaus organu  pazeidimai. Tik nezinau, kuo ji skiriasi nuo tos jungiamuju audiniu ligos. Nezinai tiksliai kaip cia patvirtina lyga. Treciadeni  vel pas reumatologe, bandysiu daugisau paklausineti.

o kuriu raumenu grupiu spazmai buna?Magnis tavo normoj ? O nerologai is savo puses viska atmeta,juk ten irgi buna ligu su raumenu spastika? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 01 31, 00:03)

laikykis 4u.gif na svarbiausia ko gero,kad visgi nustatytu diagnoze ir pradėtu gyditi. nes kol taip nieks neaišku , suprantu ir normalių vaisų negali skirti.

QUOTE(Dzeida @ 2014 01 31, 00:09)
gal dar viskas bus gerai , as ir po kiekvieno vizito vis gryztu su dar viena tariama liga, ir dar didesne panika sad.gif va dziaugiaus ,kad klubam geriau tai trys dienos kai vel maudzia griauzia,plius pirstai pastinge ryte buna , namie salta rankom jei kiek tik vesu iskart diegliai , sad.gif stingstu i kupra riecia sad.gif

vaiksčiok su pirštinėm. aš pirmus metus ištisai su šuns vilnos pirštinėm buvau. o dabar nakčiai kartais maunuosi. nors namie 25 nešalta, tiesiog kartais sanariai sureguoja.
anksčiau kelienai ,klubai enskaudėjo. galėjau miegot su naktiniais ant petnešu..o dabar naktiniai turi alkūnes dengti...........

man irgi kažkas su raumenimis darosi, tokie kaip spazmai. tai sakė sausgyslių uždegimas eina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 30 sausio 2014 - 22:37
Neurologe nesiunte pas reumatologe, sake jei ten neras, tada pas juos grizti. Dazniausiai jauciu skausmus rankose tokius migruojancius arba lyg suspaudzia ranka kazkas, ir silpnumas, ilgai negaliu kazko laikyti. Pirstu skausmai irgi migruojantis. Dar visokiu simptomu, bet nerasysiu, kad jus neprigalvotumete smile.gif
Pasiskaiciau, kad vienas zmogus pradejo joga uzsiemineti ir jam labai padejo. Bandysiu ir as. Vis tik reikia tikejimo ir vilciu!
Atsakyti
Lysa, pritariu, kad reikia tikėti, kai kuriems kad ir baisios ligos, su tokiomis pasekmėmis, bet jų eiga būna lėta dėka vaistų, mitybos ir judėjimo. Manau reikia būtent taip ir nusiteikti 4u.gif Kiek įmanoma daugiau optimizmo, kad ir kaip būtų sunku.

Kai susirgau galvojau nupušiu. Tik Dovydas gimė, visos tos diagnozės taip sielą išdarkė, o čia dar pati. Bet kai aplinkoje beveik tuo pat metu du žmonės susirgo vėžiu, supratau, kad tikrai gali būti blogiau. Mūsų ligos gal ir nepagydomos, bet apgydomos, stabdomas progresas ir pan. O gal, prie daug tikėjimo ir pastangų pavyks pasiekti remisiją wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 01 30, 23:20)
laikykis  4u.gif  na svarbiausia ko gero,kad visgi nustatytu diagnoze ir pradėtu gyditi. nes kol taip nieks neaišku , suprantu ir normalių vaisų negali skirti.
vaiksčiok su pirštinėm. aš pirmus metus  ištisai su šuns vilnos pirštinėm buvau. o dabar nakčiai kartais maunuosi. nors namie 25 nešalta, tiesiog kartais sanariai sureguoja.
  anksčiau kelienai ,klubai enskaudėjo. galėjau miegot su  naktiniais ant petnešu..o dabar  naktiniai turi alkūnes dengti...........

man irgi kažkas su raumenimis darosi, tokie kaip spazmai. tai sakė sausgyslių uždegimas eina.

jatau kiap faina 25 ,man prie tokios temperaturos gal ir visos ligos praeitu smile.gif pas mane db 17-18 sad.gif
va ydomu dalyka radau , nors labai lyg ir nieko naujo
Lėtinės ligos organizmo ląsteles padaro jautrias šalčiui, ir tada išsiskiria tam tikros medžiagos, kurios ir sukelia alerginę reakciją: išsiplečia kraujagyslės, paburksta audiniai, atsiranda niežėjimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 31 sausio 2014 - 10:31
QUOTE(maža mazgė @ 2014 01 31, 09:56)
Lysa, pritariu, kad reikia tikėti, kai kuriems kad ir baisios ligos, su tokiomis pasekmėmis, bet jų eiga būna lėta dėka vaistų, mitybos ir judėjimo. Manau reikia būtent taip ir nusiteikti  4u.gif Kiek įmanoma daugiau optimizmo, kad ir kaip būtų sunku.

Kai susirgau galvojau nupušiu. Tik Dovydas gimė, visos tos diagnozės taip sielą išdarkė, o čia dar pati. Bet kai aplinkoje beveik tuo pat metu du žmonės susirgo vėžiu, supratau, kad tikrai gali būti blogiau. Mūsų ligos gal ir nepagydomos, bet apgydomos, stabdomas progresas ir pan. O gal, prie daug tikėjimo ir pastangų pavyks pasiekti remisiją wink.gif

4u.gif na laikykis 4u.gif geras nusisteikimas padeda sveikti.
Tau tai aišku sunku, pati pasiligojai dar vaikelio bėdos. bet manau,kad tavao mažius gali būti ir varomoji tavo jėga. Būtent optimizmo lašelis,kuris neleis pasiduot savai ligai, neleis pschichologiškai palūžti.
Kiek girdėjau apie tavo mažio diagnoze, tai žinau kad geriausi rezultatai gaunami,kai vaikas labai daug lavinamas. taip suprantu su juo reikia labai daug dirbti, mokinti... Esu mačiusi paaugliukų ir estijos,kur jei ne veido specifika nepasakytum kad jei vaikai turi nukrypimu.
taip kad verkšlent tau nėra kada. domiesi savo liga, gydaisi ir domiesi vaiko raidos įpatumais. lavini, galų gale kalbi su juo.. nes niekas kitas to eb taves enpadarys. tik nuo taves,kaip mamos priklauso atvo vaikelio ateitsi. taip kad manau au viskas bus okei...
tiesiog ta pradžia sunki ir gazdinanti. 4u.gif

Ai tarp kitko kažkada pasigimdžiau pirmagimi ir neėmiau akademiniu... mokiausi garsiai . skaičiau teorine mechanika sūnui, jam buvo 3 mėnesiai. jam žiauriai patiko. Jam aišku atrodė,kad mama su juo kalba..o mama tik mokėsi. bet tai buvo būdas kaip pasiruošt egzams, ir prisižiūrėti vaika. maniškis išaugo labai gudrus, anksti kalbėti pradėjo. su dvynėm man jeu neužteko laiko taip daryti. Visgi tuo metu sūnui buvo 5 metukai ir jis žiauriai pavydėjo sesėm ir surydavo visa mamos dėmesi. to rezultate viena iš dvyniu mintis labai sunkiai reiškia. daug dirbam,kad pasiekt normalesniu rezultatų.

Tai va o aš vakar kažkaip pagalvojau,kad jau savaitė kaip kažkur išgaravo mano optimizmas. kažkaip pastebiu depresukos apraiškas. pačiai negera, bet prisiverst kažka daryti sunku.
jaučiu čia todėl,kad jaučiuos labai apribota, i lauką neišeisi... ir šeip ko gero pas mane pereinamas laikotarpis, kai namie tiesiog nebeturiu ką veikti... visgi liko 1 vaikas, tas kurio niekad namie nesijausdavo.Namai tušti ir tylūs. Man rūpesčių jokių, neskaitant pietu ir dieduku ligu.........
žiauriai skauda kelienus paeit sunku. galvoju gal čia pschichologiškai... pernai turėjau veiklos sočiai. tai kažkaip ir jaučiausi gerai. šiemet kažkaip kitaip. keičiasi gyvenimas, dar meteliai- kiti visai su diedu vieni liksim.Reikia prisigalvoti veiklos. kitaip nupušt galima. galima apsirgt ir nepasikelt..
na aš čia galvoju,juk tik ana savaite šiltinom grindis, tai oi kiek prisivaiksčiojau... o vakar rik apsitvarkyt namie ir rankos nekyla. paeini paeini ir tipo pavargau...... užtat susigaužiau kad su galva man jau negerai..... tai va kojas skauda, vyrui skūstis nesinori, baisu jam ivaryti baime. o skauda ir nervuoja ir laiptais lipt sunku ir šeip išmiegamo i saliona patekt sunku( tarpe 2 laiptai) kalnai nuskausminamųju eina ir nesuprasi baigsis visa tai kada nors ar taip ir bus......
ne baisu man. bet kažkaip tie laiptai namuose nežavi... kažkaip matau prastas judėjimo perspektyvas ateityje. bute4-riose vietose laiptukai. neskaitant kad iš viso antram aukšte gyvenam.
Atsakyti