Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pradėjote gerti kalcį?

Manes daktaras su pirmaja pasiklause, kiek ir kokiu ash pienishku produktu valgau / geriu. Kai pasakiau, automatishkai ishrashe kalcio. Neschiajai reiketu suvartoti mazhdaug 1000 mg per diena (kai kas sako, kad reikia 1200 mg). Ash pasiskaichiavau, kad man ish maisto gaunasi vos 400 mg. Neshchiuju vitaminuose jo yra vos virsh 100 mg (na, gal 150 mg). Vo tep... O kadangi mano mamai po gimdymu pradejo visi dantys byret, rizikuot negerdama tikrai nenorejau.
Pradejau vartoti nuo pat pradzhiu (po pirmojo vizito 7-8 sav.). Su pirmaja vartojau sazhiningai visus ishrashytus 800 mg, dabar truputi manipuliuoju - radau daugiau produktu, kuriuose yra to kalcio, tai pagal ju suvartojima pati nusprendzhiu, kiek papildo gert.

Beje, plaukai neshtumo metu mazhiau slenka ir nagai auga ne del kalcio kiekio, o del hormonu pokychio. Tai ka, visos, gimus vaikui, pulsit gert kalci - plaukai ojojoi kaip slinks! wink.gif

Beje, daktaras rekomendavo gerti kalci ir tuos pachius vitaminus ir maitinant vaika.
Atsakyti
g.gif tai jus norit pasakyti kad per nestuma plaukai slenka del Ca trukumo? sakes, reiks gyd. pasakyt. Nes panasu kad tuojau paskutinius prarasiu sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 11 30, 18:03)
g.gif tai jus norit pasakyti kad per nestuma plaukai slenka del Ca trukumo? sakes, reiks gyd. pasakyt. Nes panasu kad tuojau paskutinius prarasiu sad.gif

Hm... Plaukai slinkti neshtumo metu gali, bet tas slinkimas yra zhymiai mazhesnis, palyginti su priesh ir po neshtuminiu laikotarpiu. Jei tau slenka labai, tikrai pasiklausk gydytojo, kame reikalas.
Atsakyti
butinai, nes dabar slenka kaip po pirmo gimdymo sad.gif kazkas ne taip matyt
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 11 30, 18:15)
butinai, nes dabar slenka kaip po pirmo gimdymo sad.gif kazkas ne taip matyt

O kalcio, beje, gali ir be recepto nusipirkt. Kiek teko dometis (o ir daktaras man tokius rekomendavo), geriausiai isisavina Calcium Citrate.
Ish maisto produktu daug turi: pienas, kefyras, jogurtas, suriai, varshke, shpinatai, zhalios sojos pupeles, okra, burokeliu lapai...
Laikykis! smile.gif
Atsakyti
matai pienisku produktu as kazkodel valgyti/gerti negaliu nezinau kodel, cia kazkoks ju skonis kitoks, arba tai del nestumo laugh.gif

o pati nusipirkt galiu, bet kad zinot ar tikrai reik jo, gal dar ko nors, nes dabar ir taip folio+prenatal geriu, kazkaip dar trecia tabl get, velnias zino, geriau pasiklausiu - po 2 dienu paskirtas vizitas.
Atsakyti
Ash irgi pienishku nemegeja, bet va kefyra megstu, o jama ne mazhiau kalcio, nei piene. Beveik visos ryshkiai zhalios darzhoves turi kalcio.
Ash nelabai megstu apskritai bet kokius cheminius papildus ar medikamentus vartot, bet...
Beje, ash atskirai negeriu folio - daktaras sake, kad tas kiekis, kuris yra prenatal vitaminuose, yra uzhtenkamas.
Na, sekmes!
Atsakyti
neapsigaukit su Pregnacare, nes vitaminu ir mikroelementu ten nera tiek jau daug kaip kazkas rase. O kalcio is viso nera blink.gif Kai tai suzinojau perejau prie New Nordic, kuriose kalcis su magniu geriami atskirai vakare, kad geriau isisavintu.

Butu idomu jei kas palygintu visus nestuke.gif skirtus vitaminus. Nes gydytojai vitaminus skiria priklausomai nuo santykiu su farmacininkais huh.gif ir objektyvia informacija reik ieskotis pacioms g.gif
Atsakyti
As pradejau gerti kalci nuo 23 savaites, kai pradejo skaudeti visus kaulus, o ypac gaktikauli verysad.gif . Gydytoja sake, kad jei nepraeis, kazkodel reikes pradeti gerti antibijotikus
Atsakyti
Aš kalcį pradėjau gerti nuo 22 savaitės.
Atsakyti
O aš pasitikėdama gydytoja negeriau iki 32 sav., kol manęs buvusios neštukės neišbarė, tai dabar kalcį geriu po dvi tabletes kasdien. Calcigran vadinasi jo dvieju tablečių dozė per dieną 1200 mg. tad pasėkmių po nėštumo nežinau kas dar bus. Tikiuosi jo mums su angeliuku užteks.
beje gydytoja liepė gerti Pregnacare vitaminus, o ksi dabar paskaičiau kad juose visai nra kalcio tai pakraupau galvojau kad gerą gydytoją turiu kuri rūpinsi neštukėm, o pasirodo schmoll.gif beje ta gyd. man dar rekomendavo del jos perėjau į kitą polikliniką. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo city: 24 sausio 2006 - 22:09
Aš kalcio visai negėriau. Tik stengiausi valgyti sūrelius ir įvairius varškės desertus, nes pieno produktų neįpatingai mėgstų. Ir neturėjau jokių problemų.
Atsakyti