Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų dresūra, auklėjimas

QUOTE(eefje @ 2014 02 08, 11:54)
Kad mūsų šuo jaučiasi lyderiu namuose, tai mes tą puikiai suprantame. Tik kaip tokią padėtį pakeisti? g.gif

Skaitykit pirmąjį sakinį - nuvažiuokit pas dresuotoją nors kartą.
Atsakyti
Del susiojimo namuose wub.gif .........Pas mane gyvena du patinai grifonai- 4,5 ir 1,5 metu. biggrin.gif Jaunelis pradejo man ziemos laiku baldus zimeti.... wub.gif Gal ir ziauriai pasielgiau.....pastaciau virtuvej narva,nedideli,kad tik atsigultu,islaikiau 2 savaites. wub.gif Paseriu ,i lauka ir vel i narva......Isleidau po savaites vel uz seno,ikisau vel savaitei........Jau antras meno tvarka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EGOistė 21 @ 2014 02 06, 13:51)
Atšlifuokite komandas ,,Ne!" (,,Negalima!") ir ,,Pas mane". Su ilgu pavadžiu ir griežtu antkakliu (jei šuns veislė tą leidžia smile.gif ) ir aišku pastoviu paskatinimu. Atraskite, ką labiau mėgsta jūsų šuo- žaisliuką ar skaniuką- ir ,,žaiskite": susidomėjo kažkuo->komanda->veikimas pavadėliu->skaniukas (žaisliukas) už bet kokį sureagavimą link jūsų. Ir aišku, žodinis pagyrimas ir džiaugsmai (triguba doze biggrin.gif ), kad šuo jaustų kontrastą tarp savo negerų veiksmų ir tinkamai įvykdytos komandos.

Na šiek tiek padėjo, bet tik žmonių dešra. Šuniški slanėstai nedomina,bet aš nešeriu šuns žmonių maistu. O kai duodu dešros,tai tada iš viso niekur neina. Priskretęs prie manes nei sysiu nei kaku neina. Ir vėl negali isilakstyti. Jau nežinau ka daryti. Antsnukis atkrenta,mažos veislės šuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 10 vasario 2014 - 17:31
Mano prieglaudinukas, 6-7 mėn amžiaus mišrūnas labai mėgsta "atsikalbinėti". Na turiu omeny, tarkim, jeigu valgom (neturim stalo ir vietos stalui tad valgom sėdėdami ant lovos), įkyriai kiša nosį į bliūdus, būna griežtas NE ir tiesiog blokuoju jo lindimą, bet jeigu tenka jį nustumt jis puola kąst, panašiai būna ir vien glostant jį, nežinau ar jis tuo metu nusiteikęs dūkt ar kame reikalas bet irgi ima kandžiotis bei kartais ateina ant mūsų "pajot" (vėlgi seka kandimas). Na aš suprantu taip kad jis bando čia statyt mus į vietą ar mus kontroliuot, kartais griežtas ne - jis apsiramina, bet manęs KARTAIS netenkina. Į narvą kišt - verkia kuo gailiausiai ir nesinori sulaukt kaimynų skundų, buvo paliekama ir skanukų narve ir graužalas, bet ypač jei tuomet kažką skaniai valgom jis drąskosi ir rėkauja.
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2014 02 10, 17:29)
Na šiek tiek padėjo, bet tik žmonių dešra. Šuniški slanėstai nedomina,bet aš nešeriu šuns žmonių maistu. O kai duodu dešros,tai tada iš viso niekur neina. Priskretęs prie manes nei sysiu nei kaku neina. Ir vėl negali isilakstyti. Jau nežinau ka daryti. Antsnukis atkrenta,mažos veislės šuo.

Maniškis gal dar ir mažas, bet jo irgi nedomina jokie skanėstai nei dešra. Jei nenori, tai ir viskas. Sulauksim 4 mėn. ir eisim pas dresuotoją. Manau, kad daugiau man reik dresuotojo nei šuniukui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinaitė @ 2014 02 10, 22:39)
Mano prieglaudinukas, 6-7 mėn amžiaus mišrūnas labai mėgsta "atsikalbinėti". Na turiu omeny, tarkim, jeigu valgom (neturim stalo ir vietos stalui tad valgom sėdėdami ant lovos), įkyriai kiša nosį į bliūdus, būna griežtas NE ir tiesiog blokuoju jo lindimą, bet jeigu tenka jį nustumt jis puola kąst, panašiai būna ir vien glostant jį, nežinau ar jis tuo metu nusiteikęs dūkt ar kame reikalas bet irgi ima kandžiotis bei kartais ateina ant mūsų "pajot" (vėlgi seka kandimas). Na aš suprantu taip kad jis bando čia statyt mus į vietą ar mus kontroliuot, kartais griežtas ne - jis apsiramina, bet manęs KARTAIS netenkina. Į narvą kišt - verkia kuo gailiausiai ir nesinori sulaukt kaimynų skundų, buvo paliekama ir skanukų narve ir graužalas, bet ypač jei tuomet kažką skaniai valgom jis drąskosi ir rėkauja.

O jus suniui pirma duodat est, ar patys pirma pavalgot?

Jei duodat est pirma suniui, jis jauciasi Jusu seimoje vadas/lyderis mirksiukas.gif
Pirmiausia turit pavalgyt jus "gaujos" vadas (na visi seimos nariai) ir tik po to duot valgyt suniui. Juk vilku gaujose pirmas visada valgo vadas mirksiukas.gif Kitas dalykas, kai Jus valgot, i suni jokio demesio nekreipiat ir negali but jokio akiu kontakto mirksiukas.gif
Mes kai valgom suo net demesio nekreipia mirksiukas.gif Suniukui 4men
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 02 11, 11:28)

Jei duodat est pirma suniui...

Visada pirma valgom mes, į šunį jokio dėmesio ir nebūna, jis tiesiog pradeda lyst prie mūsų norom nenorom.
Atsakyti
Juk yra daug labai geru straipsniu apie suns mastyma, dresura, elgsena.. Netingekit susirast, paskaityt mirksiukas.gif Tikrai bus lengvau ir pacioms 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristinaitė @ 2014 02 11, 11:33)
Visada pirma valgom mes, į šunį jokio dėmesio ir nebūna, jis tiesiog pradeda lyst prie mūsų norom nenorom.

Na vadinasi kazka negerai darete blush2.gif Gal kazkada esat is lekstes savos kazka dave ar pan?
O jei valgot pirmi, ir lenda, praso, nustumimas grieztas nepadeda, uzdarykit i narva kai jus valgot.. Suo nesupras per viena diena ka jis negerai daro, reikes ir jusu kantrybes mirksiukas.gif
O i dresura nevedat? Bandykit su dresuotoju pasitart siuo klausimu ar su veiseja 4u.gif
Gal dar labiau patirties turincios augintojos kazka patars wink.gif
As ivairiais klausimais su veiseja tariuosi arba rasau ZAY biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzsispyrus: 11 vasario 2014 - 11:40
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 02 11, 11:28)

Jei duodat est pirma suniui, jis jauciasi Jusu seimoje vadas/lyderis  mirksiukas.gif
Pirmiausia turit pavalgyt jus "gaujos" vadas (na visi seimos nariai) ir tik po to duot valgyt suniui. Juk vilku gaujose pirmas visada valgo vadas  mirksiukas.gif Kitas dalykas, kai Jus valgot, i suni jokio demesio nekreipiat ir negali but jokio akiu kontakto  mirksiukas.gif
Mes kai valgom suo net demesio nekreipia  mirksiukas.gif Suniukui 4men

Labai būtų paprasta jei pavalgai prieš šunį ir nėra problemų biggrin.gif Tas valgymas su lyderiavimu neturi nieko bendro, būtųmėt lyderis aiškus jei prie vieno mėsos gabalo visi stovėtųmėt, kitus šunis nuurzgtumėt ir ėstųmėt kruvinais nasrais - o čia kas, lėkštutė ant stalo, ar manot kad šunys nesupranta, jog mes nesame šunys smile.gif Laisvai gali kas kada noryt, tas tada valgyt, mano šunys valgo pirmi nes aš susitvarkau visus reikalus, atsisėdu, atsipalaiduoju ir valgau, lyderiaut neėmė. kai valgau, taip pat dėmesio nekreipia.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 02 11, 20:51)
Labai būtų paprasta jei pavalgai prieš šunį ir nėra problemų biggrin.gif Tas valgymas su lyderiavimu neturi nieko bendro, būtųmėt lyderis aiškus jei prie vieno mėsos gabalo visi stovėtųmėt, kitus šunis nuurzgtumėt ir ėstųmėt kruvinais nasrais - o čia kas, lėkštutė ant stalo, ar manot kad šunys nesupranta, jog mes nesame šunys smile.gif Laisvai gali kas kada noryt, tas tada valgyt, mano šunys valgo pirmi nes aš susitvarkau visus reikalus, atsisėdu, atsipalaiduoju ir valgau, lyderiaut neėmė. kai valgau, taip pat dėmesio nekreipia.

As nesiginciju mirksiukas.gif Neesu eksperte mirksiukas.gif Tiesiog taip skaiciau, taip patare daugiau ismanantys zmones negu as lotuliukas.gif ir as manau, kad taip yra teisinga rolleyes.gif Bet kiekvienam savo mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
tai taip, tų patarimų krūva, tačiau juose ir šuo veržiasi pro duris nes laiko save lyderiu, kai daug realiau - šuo tiesiog labai nori kažkur eiti smile.gif arba tempia irgi - lyderis smile.gif o jei dar nepasitraukia iš kelio.....smile.gif
Atsakyti
Nu, jei norint šunį nustumt, jis kanda rankon... Gautų nuo manęs velnių taip, kad daugiau tokių minčių nekiltų. Šuo savo vietą turi? Tegul keliauja ir ten guli, kol pavalgysit.
Atsakyti